En stund av väntan

Sitter på stationen i Ronneby. Har precis smällt i mig en glass. Bara för att det var fredagkväll. För att det är fint väder. För att jag ändå kommer äta så mycket onyttigt i helgen så ingen mening att ens fundera. Bara för att jag kunde. Men den var god, så det var värt det. Så varför sitter jag här då? Inväntar tåget mot Skåneland, närmare bestämt Kristianstad. Imorgon far jag och Johanna vidare mot Malmö för att möta upp bästa tjejgänget. Ska bli skoj. 

Andra lediga dagen idag. Har hunnit med en tjekväll med vinprovning i Gredeby, en tur till Kalmar, en tur till Kosta, fix i trädgården samt tre middagsgäster under gårdagskvällen. Gårdagskvällens mittpunkt var helt klart lille Wilmer på drygt en månad. En riktig liten sockertopp. 

Ölandet

Ligger på mitt hotellrum och lyssnar till alla ljud som jag inte känner igen. Haft en bra dag på Öland och Halltorps gästgiveri, innehållande mycket information och god mat. Vi har till och med haft lite ostprovning och fått smaksätta vår egna ost. Ska bli spännande att få öppna den lagom till semestern. Nya tag imorgon (och givetvis den obligatoriska team-buildingen med Ikea-besök). Sedan väntas ett par dagars ledighet. Fint. 

.

Borde packa, men inspirationen tryter. Ska bli både skönt och roligt att komma iväg lite, lämna vardagen och se något annat - men... Jag njuter just nu så mycket av att få vara hemma. Att få pyssla, piffa och dona i trädgården (lite mer rakt på sak; skyffla, gräva, klippa, sopa mm.). Kan vandra runt i trädgården bara för att få se varje hörn ur olika vinklar. Urlöjligt - jag vet, men jag mår bra av det. Inte för att vi har en trädgård som är utöver det vanliga - utan för att det vår trädgård som vi har skapat med våra egna händer (och blod, svett och tårar därtill). Det är ren och skär lycka. Ikväll har vi planterat lite blommor och gödslat vår Avenbokshäck. Häcken börjar sakta men säkert börjar hämta sig från larvernas attack, och gröna små blad tittar nu fram. 

Dags för ett nytt försök med packningen. Öland - herr we come! 

Mammas dag

Efter en heldag i trädgården med ogräsrensning, jordskyfflande och gräsklippning så har jag en megasnygg solbränna. Verkligen. Om jag hade klätt av mig naken så hade det varit fullt möjligt att lista ut vilja kläder jag haft på mig idag. Jag måste köpa hem lite solskyddsmedel tror jag. 

Har firat lilla Mamma idag med middag i vår trädgård, älggryta och hallonpaj. Älggryta må inte vara det somrigaste man kan tillaga, men önskemål är önskemål. 

Imorgon är det dags för en ny vecka. En förträfflig vecka för privata Camilla, men desto mindre bra för ekonom-Camilla. Konferens på Öland, tjejträff gånger två och fyra dagars ledighet. Gott. 

Lördagslugn

Det är lördagkväll och jag sitter på en sten vid havet. Sambon fiskar en bit bort. Vi pratar inte med varandra, vi bara lyssnar. På fåglarna som skränar. På vattnet som klickar. På vassen som prasslar. På lugnet. 

En dag som började med ösregn övergick till att bli en väldigt fin dag. Ett besök på Senoren hos en liten liten tjej (och hennes mamma förståss), en massa ärenden i staden, en födelsedagsfika på ön, fix i trädgården och grillad middag på altanen. Och nu är vi här då, i lugnet. 

God kväll!

Solen skiner på en klarblå himmel. Jag sitter i en solstol placerad i kvällssolen med ett glas rosé i handen. Det är inte ofta det händer. Har målat klart redskapsboden i afton. Eller så gott som i alla fall. Resten tar vi när alla tusentals larver har beslutat sig för att bli fjärilar. Är det bara Hasslö som har blivit totalt invaderade av larver?! Nåja. Köttet ligger i alla fall på grillen. Nypotatisen puttrar på spisen. Gäster på ingång. Fredagskvällen är som den ska vara. 

En vardag

Vansinnigt högt gräs, en följd av att vi varit duktiga med att gödsla (och bra växväder med en blandning mellan regn och sol). Vår nya gräsklippare vill inte som vi vill, den vill faktiskt inte alls. En sur sambo. En sur Camilla som klippte hela gräsmattan (med alltså på tok för högt gräs) med en handjagare. Blev ungefär lika svettig som efter ett Cross-fit-pass, men nu med blåsor i händerna också. Tack för den! 

En fin dag har det i alla fall varit idag. Tog en tripp till Saltö på lunchen för en god räkmacka i solskenet. Vardagslyx. 

En tisdag med guldkant

Jobbfest tillsammans med administratörerna igår. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Att det kan gå ett sådant sus genom ett rum fyllt med vuxna människor (där jag sänker medelåldern) på grund av en pappersflygplans-tävling. Helt fantastiskt! God mat och skrattfyllda tävlingar tillsammans med goa kollegor - så värdefullt! 

Idag står solen högt på en klarblå himmel. Vinden står stilla och fåglarna kvittrar som galningar. Jag har tagit lite sovmorgon idag och är nu på väg till jobbet. Det borde vara lag på att man skulle vara utomhus och njuta av sådana här dagar. En lunchpromenad är i alla fall given. Ni som har möjlighet - njut lite för mig också. 

Meddelande till vädergudarna

Okej ni kära Vädergudar, jag tror att ni missförstod mitt blogginlägg igår. Jag menade inte att jag ville att det skulle regna idag, utan jag menade att det vore bättre med regn idag ISTÄLLET för igår. Och jag menade definitivt INTE att det skulle vara fint väder hela dagen för att sedan övergå till åska och ösregn kl 17 (lagom tills vi kommit hem för jobbet). 

Förstått? 

När det inte ens går att skymta toppen.

Man måste ha tråkigt ibland för att uppskatta att ha roligt. Sägs det i alla fall. Jag är uttråkad till max. Har städat ur garderoben (den är just nu så där fin så jag har funderat på att haka bort garderobsdörren ett tag bara för att beundra hur fint det kan vara i en garderob. En dag eller två.). Jag har lagt upp de de gardinerna som jag har retat mig så länge på. Jag har tagit hand om ett berg av tvätt. Jag har säkert öppnat kylskåpet tio gånger bara för att konstatera att inget har tillkommit. Jag ville ju måla klart idag. Ville sopa ut den där sanden mellan plattorna. Ville få ordning på jorden. Ville så mycket, men nu är jag bara sur och uttråkad. 

Jag är värdelös på att ha det tråkigt. Värdelös på att ta det lugnt. 

Kunde det inte regna imorgon istället? 

Försommarvärme

Årets första sommardag idag skulle jag nog vilja påstå. Jag och Sambon har dagen till ära målat boden en andra gång, och sedan gav Sambon sig av för att fiska och jag tog en tripp ut till sommarstugan på Aspan. Ikväll blev det lite grillat med svensk nypotatis (hade glömt hur gott det är) ute i kvällssolen på altanen. Livet är fint nu. Det är lätt att leva i framtiden. "Nu ska vi bara göra det... Fixa i ordning... Bygga... Sen så ska vi njuta!". Idag passar vi på att njuta lite av nuet. 

Utmaning nr 2 avklarad

Igår var det dags för Blodomloppet. En stor utmaning för mig med alla dessa långa och branta backar... Puh! I vissa backar kändes det som om jag nästan stod stilla trots att benen brände. Just det, det var DÄRFÖR jag skulle köra backträning tidigt i våras - vad hände med det? Runt tog jag mig i alla fall, och i mål kom en tomatfärgad tjej med brännande ben på tiden 26:20 minuter - en lycklig tjej. Och nu då? Nu är vi där igen, där jag till slut hamnar varje år - träningslusten tryter och det rejält. Vad ska jag nu träna för? Nästa lopp? Ett års väntan känns lite långt. Beach 2014? Det tåget har ju gått för länge sedan. Behöver en utmaning. Någon som är med? 

I övrigt damp det idag ner något fint i brevlådan. Något som värmde hjärtat en aning. Kommer bli fint. 

En bit i sänder..

Dagarna far förbi i en rasande fart. Var det inte så att dagarna gick långsammare innan? I vintras exempelvis, var inte dagarna lite längre då? Eller är det bara så att våren är fylld med fler måsten. Stenläggningen är så gott som klar. Målningen av boden har vi fått skjuta upp på grund av det osäkra vädret. Våra favoriter ifrån Kristianstad var på besök i  fredags. Två andra favoriter ifrån Nättraby var på besök igår. En trevlig helg. 

Imorgon väntar Blodomloppet. Jag känner blodsmaken redan nu. Känner mig inte ett dugg laddad. Målet är inte högt, tar mig runt och uppför alla hemska backar så är jag nöjd. Ett lycka till vore på sin plats. 

Vårruset 2014

Igår var det dags för Vårruset, tredje året i rad för min del och har redan bestämt mig för att springa nästa år också. Jag och Mamma hade tagit ledigt från jobbet och det blev en dag i Växjö med shopping och lunchande. De två tidigare åren har solen hejjat på oss hela vägen in i mål men igår regnade det nästan hela dagen, så pass mycket att jag ett tag nästan funderade på om det skulle gå fortare att simma runt sjön.  Men som i ett trollslag så tog regnet uppehåll, bara några minuter innan det var dags för uppvärmningen - perfekt! Mycket syre i luften och jag slog förra årets tid (med tanke på allt folk så är det snarare mer tur än skicklighet om man lyckas att få en bra tid). Höga på lycka sprang sedan jag och Mamma runt, bland alla andra tomatröda tjejer, och samlade in diverse goodiebags. 

Vid nio-tiden på kvällen var det dags att bege sig hemåt. Helt plötsligt ersattes lyckan med lite smått panik. PANG! Punktering. På en 90-väg med mitträcke. Tack för den. Hem kom vi i alla fall, så småningom. Helt och hållet tack vare tre vänliga själar (varav den ena var Mosters man och den andre kusin Micke) - stort tack till er! Helt plötsligt var alla feministiska tankar som bortblåsta, där stod vi vid vägkanten som två dumma blondiner och tittade på när killarna bytte däck. Så det kan bli. Nu har vi i alla fall ännu ett minne att addera till våra Vårruset-prestationer. 

På måndag väntar Blodomloppet. Det blir tufft. Ska undvika punktering i alla fall.


Livet på ön

Vår lilla bod är så gott som klar. Eller ja, den är i alla fall ihopbyggd och har fått lite grundfärg på sig. Lite mer färg och lite smart inredning och den är klar på riktigt - skönt! 

En ny vecka har tagit fart, den här veckan ska det springas Vårruset. Enligt väderleksrapporten ska det ske i ösregn. Jag håller tummarna för åtminstone duggregn. 

Latmaskarnas lördagskväll

Idag har det kämpats och svurits - allt för den där s***ns boden. Nu är vi trötta och slitna (och jag har huvudvärk). Vi har kvällen till ära beställt pizza. Finns ingen som helst ork till att laga mat. Pizza och en film för två får duga denna afton. 

Operation trädgård fortgår..

Lördagsmorgonen är kommen, den bästa stunden på hela veckan får jag nog lov att säga. Vakna tidigt och sedan småslumra till och från - bara för att jag kan. Äta en god frukost framför Nyhetsmorgon och planera hur vi ska lägga upp den lediga dagen. 

Igår påbörjade vi operation redskapsbods-byggande. Det ska bli så skönt att äntligen ha ett ställe att förvara alla spadar, krattor, gräsklippare (vi verkar ha plural av det mesta) och inte låta allt stå/ligga lite överallt på tomten. Gårdagskvällen bjöd på en trevlig afton i Gredeby - god mat, kortspel och bad på altanen under stjärnorna. Tack för det! 

Idag fortsätter operation redskapsbod-byggande - på med tak och dit med en dörr och sedan ska allt målas. Vi får väl se vad vi hinner... 

Valborgsfirande

Första maj är kommen och fyra dagars ledighet är inledd. Idag är det många ungdomar som vaknar upp med huvudvärk, en följd av gårdagskvällens fylla. Så är inte fallet här. Vi hade en trevlig valborgsmässoafton i Johannishus tillsammans med ett gott gäng. Grilla och äta ute på altanen (inklädda i filtar för det var så kallt). En majbrasa i miniformat på tomten och grillning av marschmallows (hur sjutton stavar man till det då?!). 

Tack alla för en fin kväll!