:)

Går på lyckopiller idag, eller i alla fall känns det så. Detta trots att snön vräker ner (eller snarare sidleds). Det har varit tungt ett tag och jag har känt mig bitter, irriterad och orolig över det mesta. Idag är det bytt mot fjäderlätta steg.
 
Beror det på att jag under gårdagskvällen hade en mycket trevlig tjejkväll på Scandic, fyllt med många skratt? Kanske beror det på att vi till helgen går in i årets sista vintermånad (det vill säga våren känns ändå lite mer nåbar nu). Eller beror det på att den kommande veckan kommer att innehålla en ledig onsdag på spa ihop med min kära Mamma, följt av en tripp till huvudstaden på helgen med min kära Sambo. Kanske beror det på flytten och omorganisationen på jobbat, som har känts så otroligt jobbig och energikrävande hela hösten, nu känns helt okej. Eller så beror det helt enkelt på att det är fredag imorgon, huset är nystädat och ett fång nyinköpta tulpaner har flyttat hem till oss. Det finns mycket att vara glad för nu. Det är nog mest det som gör att livet känns lite lättare nu.
 

Lite i överkant

Att jobba hela dagen, sedan köra det värsta (det vill säga bästa) IW-passet på mycket länge (på år!), följt av handling på City Gross, och sedan hem och laga en ny slags rätt som visade sig vara lite mer avancerad än vad vi först trott (panering som får en att vilja skrika rakt ut i ren frustration) - ja, det blev helt enkelt lite för mycket innan vi äntligen fick sätta oss ner vid halv nio-tiden för att äta. Kvällarna är på tok för korta och dagarna likaså. 

Jag ser det snöa, jag ser det snöa...

Och så kom den på riktigt - vintern och snön! Undrar hur länge den behagar att stanna det här året, inte alltför länge tror jag att de flesta hoppas på. Försöker att njuta av den lugna känslan som ändå infinner sig den här tiden på året. När snön vräker ner så har vi nu placerat oss i soffan framför en film. Så länge vi vi slipper att ge oss ut så är det ganska mysigt med lite snöfall. 

Hade en trevlig lördagskväll igår hemma hos makarna Elmér. God middag och sex personer i en varmt spabad ute i snön - mysigt! Vaknade upp i Gredeby i morse där det bjöds på en god frall-frukost. Tack så mycket för det! 

Nu laddar vi inför morgondagen, sakta men säkert. Vi är lite slitna idag. 

Lördagskänsla

En fredagskväll i ett nystädat hus, med  god mat (mozzarella- salami- och pestofyllda kycklingfiléer med rättikagratäng), tända ljus och en romantisk komedi. Lagom fredagskväll för två trötta individer. Kvällen avslutades som vanligt med att Sambon satte på en pangpang-film och jag somnade inom 5 minuter i soffan (runt kvart över nio). 

Efter tolv timmars (!!) sömn känner jag mig nu redo inför två lediga dagar. Kvällen bjuder på middag hos makarna Elmér. Ska bli trevligt. I övrigt har träningsvärken från h*vetet övertagit min kropp. Jag lovar. 

Konsten att leva ihop

Konversation mellan mig och Sambon när vi kommit hem från jobb och allt annat (runt 19:30). Jag går in i vardagsrummet och Niklas in i badrummet. 

C: Vi måste ju fixa den här lampan nu också! 
N: Ja just det. 
C: Undrar om det bara är glödlampan (börjar trycka på lampan i fönstret). 
N: Men den har ju varit dålig ganska länge nu. 
C: Har den? Jaja. Och så har vi såklart inga sådana glödlampor heller.... Eller jo här är en! Undrar om den är för stark...?
N: Näee, man måste ju skruva och så också.
C: Det är väl bara att skruva i glödlampan! Åh vad bra, det var bara glödlampan. 
N: Jag orkar inte hålla på och skruva nu. 
C: Men den funkar ju nu. Eller vad gör du egentligen...?
N: Jag skulle ju fixa lampan! I badrummet! 

Fascinerad av hur man kan leva ihop, men ändå isär på något vis. Ingen kan i alla fall komma och säga att vi lever i ett ojämställt förhållande. 

Start

Träningsvärken från gårdagen är påtaglig - härligt! En måndag då jag har fått mycket gjort, en kväll med tacopaj a'la lchf och nu en kopp te i soffan. Bra start på veckan! Imorgon väntar ett Zumba-pass, ett par år sedan sist så kan ju bli intressant. 

När lugnet har lagt sig

Då var den här, den där härliga efter-hårt-träningspass-känslan. Body Combat stod på kvällens schema, ett skoj pass som gav mer energi än vad det tog. Bang, bang, BOOM!! Nu är jag redo inför en ny vecka. 

Helgen har varit välbehövlig. Trevlig fredagskväll hemma hos oss med middag för fyra följt av en snack-in-på-natten för sex (personer!). En lördag med ärenden på stan, följt av en kväll med hemmamys för två. Idag har planerat inför sommaren, beställt en gräsklippare (när alla andra beställer snöslungor) och gått (läs halkat) en runda på ön. Lagom helg efter en vecka då det varit fullt ös. Nu hoppas jag på en lugnare vecka och en helg med mer ös. Vi får väl se. 

Morgonlyx

Att ligga och dra sig lite extra i sängen för att sedan gå upp och äta lyxfrukost (kesoplättar med bär) iförd pyjamas - det är lyx det! En kopp kaffe på det och söndagsmorgonen är fulländad! 

Ha en fin dag! 

När helgen börjar sjunka in..

Fredag, fredag, underbara fredag! Huset är städat, bordet dukat och doften från maten i ugnen börjar sprida sig i hela huset. Nu inväntar vi bara middagsgästerna och kvällen kan börja på riktigt. Ett glas vin kanske? 

Lägesrapport utan intresse

Mitt nya sunda liv fungerar ganska bra. Om du mot förmodan skulle undra alltså. Lite extra betoning på "ganska" får jag väl också lägga till. Kostmässigt så går det enligt planen, bort med så mycket kolhydrater som möjligt. Fuskar lite med exempelvis hallon till min kvarg, men det tycker jag är ganska ok. Träningsmässigt fungerade det bra i förra veckan och mindre bra den här veckan. Pulsen tenderar att vara lite högre än vanligt den här tiden på året (en följd av att vara ekonom), vilket leder till kroppsliga bakslag. Tröttsamt! Kanske bättre imorgon? 

Sötsaker står jag än så länge emot utan några större problem. Förgyller mitt liv med andra former av sötsaker - som ljus med en svag vaniljdoft eller ett nytt lyxigt och väldoftande schampo. Eller varför inte en stor kopp te. Nöjer mig med det. Än så länge. Men absolut inte för evigt.

Vårkänslor i januari

Solen skiner och jag har vårfeeling. Härligt på sitt sätt, men samtidigt mindre bra då risken för bakslag är så gott som garanterad. Det är januari, knappast vår ännu. Snön kommer att komma, om inte än så inom den närmaste månaden, vare sig vi vill eller inte.
 
Tog en promenad idag. Drog in havsluften långt ner i lungorna. Var tvungen att blunda ett slag bara för att känna solen värma ansiktet så där härligt. Om det inte vore får dagens kraftiga blåst hade man nog nästan kunnat gå ut i vårjackan (med en tjock tröja under). Såg två små rådjur hoppa över ett staket och ner mot en äng. Det är nästan så att man blir lite religös. Jag gick till och med ut en runda på tomten idag för att dra lite ogräs (som sagt - vårkänslor!). Fick dock ganska snart inse mina begränsningar när vinden var så hård att jag höll på att blåsa omkull. Jaja, jag får väl vänta ett tag till då. Längtar efter den där första stunden då man kan sätta sig ute på den soliga altanen (utan jacka) och ta en kopp kaffe. Det är ren och skär lycka.
 
Även inomhus är vårkänslorna påtagliga. Vill förändra och förnya. Har flyttat om i princip alla köksskåp idag. Så här i efterhand undrar jag vad Sambon kommer att tycka om detta. Planeringen av hur tomten ska byggas upp pågår för fullt i mitt huvud. Det kommer att bli bra det här. Det kommer att krävas mycket kraft och ork, men det kommer verkligen att bli bra. Energinivån har varit låg länge nu, men nu vänder det.
 

På laddning..

Lördagkväll och jag sitter ensam i vårt vardagsrum fyllt med ljus och med Maria Wern på surfplattan. Sambon har gått till sängs, stackaren ska jobba imorgon så klockan kommer ringa runt klockan fyra. Okristligt tidigt en söndagsmorgon! 

Dagen har ägnats åt att städa ut julen. Känns skönt att ha det gjort. Nu längtar jag efter ett fång med krispiga tulpaner! Har även varit i Ronneby en sväng och hälsat på Farmor. Lagade sopplunch till henne, tog en kopp kaffe och pratade ett par timmar - precis lagom en lördag som denna. Laddning pågår... 

En flyktväg

Här har ni henne, världens tröttaste flicka! Vilken dag det har varit, och vilken vecka... Dagens stora plus var i alla fall Crossfit-passet. Just då jag funderade på att sätta mig under skrivbordet och hyperventilera en stund så kom kollegorna och sa "Kom nu Camilla - dags att gå ner och träna!". Dagens räddning. När det är som värst ska man nog bara fly en stund, fly och sedan komma tillbaka med förnyad energi. 

Men nu lägger vi allt det där åt sidan. Det är fredagkväll och helgen är på ingång. En middag på stan för fyra står på kvällens schema. Det blir bra. 

.

Min "nystart" fortsätter och har hittills gått ganska bra. Vi håller oss till vår matsedel. Idag har vi testat blomkålsris. Förvånadsvärt gott, riktigt riktigt gott till och med. Missade mitt träningspass i stan på grund av att jag blev fast på jobbet, men det blev i alla fall ett besök på gymmet i Nättraby. So far so good. Fyra dagar alltså. Är man nöjd efter att ha klarat av fyra dagar så är läget rätt illa va? 

Nystart

Det är vad jag tar nu och det ifrån tårna (jag och alla andra januari-tränare). Långdag på jobbet med mycket uträttat, en stor dos frågetecken och ett huvud som jag stundtals helst bara ville dunka i väggen. Trögtänket ska bort till imorgon. Basta. Åkte till Akademibokhandeln och köpte mig en bok, en (nyttig) kokbok. Inspiration. Vidare mot Stadium för inhandlande av nya träningskläder. Motivation. Mot gymmet för det bästa passet på mycket länge. Energi.

Jag gillar att vara igång igen. Det gör jag  verkligen.  

Ledigheten har ett slut (och tur är väl kanske det)

Då var det dags för vardag igen - matlådor som ska fixas, träningsväskor som ska packas, kläder som ska tas fram... Visserligen jobbade jag ju två dar i förra veckan, men kändes ändå inte som den vanliga vardagen när Sambon var hemma (lyx med färdiglagad mat och hängd tvätt när man kommer hem exempelvis). Men ska bli skönt att komma igång på allvar igen. Speciellt med träningen (så länge de där januari-tränarna håller sig borta i år). Och fyradagarsvecka - vilken lyx! Har gjort matlista för två veckor framöver. Jag undrar hur länge det här kommer att hålla i sig...

Har varit ytterligare tre fina lediga dagar då vi har hunnit med lite vänner. En tur till Skåne och våra Kristianstadsfavoriter i fredags (blev lika väl omhändertagna som alltid!) och en middag hemma hos oss med två favoriter ifrån Nättraby i lördags. En söndag innehållande långpromenad, fika, Doppet-mat och tv-kväll med barndomsvännen Brattan (det senare även med lillebror Simon). Och en måndag med lite ärenden i staden samt fika med Mor och Far. 

Har fixat till hallen idag. Jag har en tendens att få en fix ide på något, och när jag väl har kommit på något så kan jag inte släppa det utan det måste ske NU! Så var det nog med hallen. Plötsligt såg jag att det inte såg riktigt klokt ut med dörrmattan och då var det bara att åka iväg och köpa en ny. Så kan det gå! Jag får nog något nytt infall snart. Jag känner det på mig - inspirationen flödar!

Sååååå 2014!

Årets första arbetsdag är avklarad, detta efter nästan två veckors ledighet. Blev en lång dag, men känns skönt att vara igång igen. Sen känns det förstås extra fint att det är fredag redan imorgon, följt av tre lediga dagar. Kan vänja mig vid det här... 


År 2013

Jag brukar ju ha som tradition att skriva en resumé av året som gått. I år kändes det lite smått lusigt, har det verkligen hänt något som är särskilt värt att minnas? Har inte år 2013 varit som en enda lång vardag? Men så börjar man tänka tillbaka och några riktigt fina stunder har det ju varit. Kanske inte något så stort som examensdag, träffa-stora-kärleken-dag, flytta-till-en-ny-stad-minne, börja-nytt-jobb-erfarenhet eller köpa-hus-händelse. Hela året har i princip kantants av jobb i vårt nyinköpta hus. Men det är klart också fina stunder att minnas.
 
År 2013 inleddes med skålande på vår altan i vårt alldeles nyköpta hus (bott här i drygt två veckor) tillsammans med ett gäng väldigt förfriskade vänner. Jag var ärligt talat ganska besviken över hur hela nyårsafton hade blivit, detta av flera anledningar. På korten ifrån nyår ser man likväl en flicka med ett stort leende och ill-röda ögon (en åkomma som har förföljt mig nästan hela året).
 
I januari fällde vi nästan alla träd på tomten (de var väldigt många), upptäckte att det fanns en mur bakom den där "skogen", drog rötter till förbannelse och försökte att laga stenmuren. Jag och en vän tog en spontantripp till Växjö, där vi hamnade på en fest med i princip bara främlingar. Det var en fin kväll då jag fick återuppleva lite Växjö-magi. Vintern gick och mina bilder på både instagram och bloggen på soluppgångar och -nedgångar har fullständigt haglat. Vi trivs här på ön, i lugnet. I mars fyllde världens bästa farmor 80 år (det kan man verkligen inte tro!), något som vi firade i Halmstad tillsammans med faster med familj.
 
Våren anläde - tid för fiske och grillning, något som vi utnyttjade till fullo. Riset på tomten skulle eldas upp, och vore det inte för att vi har väldigt trevliga grannar så kunde det hela ha slutat i en grannfejd. Grus skyfflades till en hög, för att sedan skyfflas vidare till en annan hög, och vips hade vi en uppfart! Valborg firades tillsammans med goda vänner i Gredeby, där vi hade en valborgsbrasa som var väldigt svår att få fyr på. Förra årets Vårrus blev som beräknat en tradition och jag lyckades till och med ta mig igenom två lopp under maj - Vårruset och Blodomloppet. Inte så illa för någon som bara ett år tidigare hävdat att hon inte kunde springa. I maj tyckte vi dessutom att det var dags för en inflyttningsfest, lite sent kanske men vad gör det. Blev en (sen) kväll med tillsammans med glada vänner, som vi sent kommer att glömma.

Sommaren inleddes, med allt vad det innebär. Blev en av de finaste somrarna på många många år (det vill säga strålande solsken dagarna i ända och inget regn i sikte) och just denna sommar skulle vi såklart anlägga en gräsmatta. Vi vet inte hur många lastbilslass det blev med både fyllnadsmaterial och matjord, men vi lovar att det blev många. Skyfflande och krattande dagarna i ända, något som vi varvade med lite målning på huset. Men lite ledighet fick vi såklart också. Otaliga båtutflykter och bryggseglingar på Kims båt. En trevlig vistelse i Malmö tillsammans med flickorna Fniss. En fin midsommarafton vid Björkenäs. Otaliga dagar på stranden. En Köpenhamnsresa tillsammans med Per och Veronica. En styck Gyllene Tider. Och så Hasslöfestivalen såklart - helt klart en av årets höjdpunkter!
 
Men hösten kom, som den alltid gör. Gräsmattan stod nu klar, dags att plantera en häck! Jag och Johanna tog en liten roadtrip (traditionsenligt) och hälsade på några forna Campus-stjärnor. Jag och två kollegor såg underbara Winnerbäck på Telenor Arena (mer sånt år 2014 tack!). Halloweenpartyt i Rödeby med Disney-temat var något särskilt. Och så fyllde jag såklart 27.
 
Och då vi framme i december, och dags för oss att fira vår andra jul i vårt lilla hus. Jag, Johanna och Malin tog en tripp upp till Stockholm. Trevligt, men nästa gång tar vi nog inte tåget. Julbordet tillsammans med Niklas jobb var något extra, speciellt Niklas framträdande. På julafton firade jag och Sambon 5 år tillsammans. Vi passade på att förlova oss. Nu eller aldrig liksom. Nu tjatar alla om bröllop. Det tog fem år för oss att förlova oss, det vill säga att kommer det att bli något bröllop så ligger det inte inom en överskådlig tid. Nyårsafton firade vi i Gredeby hos makarna Elmér.
 
Det var mitt år 2013. Jag är säkert glömt att skriva om en del, en del håller jag för mig själv. Ett fint år. Men har förhoppningar om att år 2014 kan bli ännu bättre. Jag menar vi ska ju lägga plattor, bygga en altan, bygga ett förråd.... möjligheterna är oändliga!
 
God fortsättning på er (och ett stort grattis om du verkligen har orkat att läsa ända ner hit)!