Dream on..

Mitt och lillebror Simons samtalsämne vid frukostbordet:

- Camilla, hur gammal var mamma när hon fick dig?
- 24 år tror jag hon var..
- Okej, du fyller väl 22 år i år? Då är det alltså.. hm... det är alltså bara 2 år tills jag blir morbror!

Dream on Lillebror, dream on...

Sista?

Mitt tillstånd kan bara beskrivas med ett ord; MÄTT! Jag och Josse har varit på kina-restaurang nu ikväll och undrar om jag inte har gått upp si sådär 30 kg bara ikväll (kan det vara möjligt?). Trevligt var det i alla fall (och gott!); blev en försenad julklapps- kombinerad med födelsedagsmiddag. Så Grattis och God Jul till dig kära Josse! Hehe.

Två arbetsdagar är nu till ända och nu kvarstår endast en arbetsdag till, förhoppningsvis min sista arbetsdag där överhuvudtaget. Inget ont om Ica Maxi i Ronneby, nej faktiskt inte. Jag vet att jag helst inte erkänner det  men såååå tråkigt är det faktiskt inte att jobba där utan kan vara riktigt riktigt roligt. Det är fart och fläkt, konstant nya människor och arbetskamraterna är helt enkelt toppen (tänk om chefen hade läst detta, då hade jag nästan varit värd en löneförhöjning, hehe!). Kanske inte ska säga för mycket dock; till sommaren kanske jag ändå sitter där bakom kassan och tänker "Men nästa sommar - DÅ ska jag inte jobba här i alla fall!" (vore faktiskt rätt typiskt mig).   

På nyårsafton bär det av mot växjö där jag ska fira in det nya året med mina absoluta favoriter. Vår förhoppning (lägg märke till att "förhoppning" är understryket!) är att vi ska kunna gå lite rakare denna nyårsafton. Hehe.


Gott Nytt År på Er!

D-Dunk, D-Dunk, D-Dunk...

Huvudvärken är påtaglig. Den gör mig sur, arg, vresig och.. otacksam! Orkar inte med mig själv och då orkar jag verkligen inte med någon annan. Trots huvudvärken är jag väldigt rastlös. Vill göra något trots att jag egentligen inte orkar. Vill bara bort härifrån, det spelar ingen roll vart, bara det är bort! Detta samtidigt som det just nu krävs en enorm ansträngning för mig att ens ta mig upp från huvudkudden. 

Känns ensamt trots att hela familjen är hemma. Känns.. tomt! Ingen fattar, ingen förstår och inte orkar jag försöka göra mig förstådd heller. Vill bara att alla ska fatta av sig själva och när de självklart inte gör detta blir jag irriterad. Frågan är om ens jag förstår..  


... nej det är nog inte så lätt att leva med mig...




Igår fick Linda en liten flicka vid namn Tilde - ett stort grattis! :)

Var det värt det?

Antar att mestadelen av julen nu är förbi. Allt julstök, all julstress, alla pengar som gått till julmat, julklappar, julgran, julpynt m.m. - var det verkligen värt det? Jo på det hela taget har det varit en bra jul och det som har varit mindre bra har bara berott på en person; mig själv!

Julafton var precis som en julafton ska vara. Mat i mängder, en tomte som skrockade i gungstolen, barns tindrande ögon (hrm, de små liven kanske inte är barn längre?), Kalle Anka på tv:n och julklappar i massor. Alla blev nöjda och glada (förutom Simon som tjurade i det tysta en stund för att han inte fick någon bärbar dator - hur kunde tomten glömma det, han är ju trots allt tio hela år, hrm!)

Juldagen spenderades hos Mormor och Morfar på dagen (precis som vanligt) där hela tjocka släkten befann sig. Fick en överraskande julklapp av mormor och morfar och givetvis mat i mängder. På kvällen bar det av mot Nättraby för FEST! Sing Star på schemat och givetvis väääägrade jag - aldrig i livet att jag tänker sjunga! Hrm, ngt glas senare sjöng jag för fulla muggar. Varför, varför, varför.. ??! Kul afton var det i alla fall som avslutades med en utgång i Staun (dock en ganska kort utgång). Sov gjorde jag också i Nättraby, Josse och Jim sov på soffan och jag sov själv i deras dubbelsäng (era puckon!).

Idag har jag och Josse varit på annandagsrea inne i Karlskrona. Bara att konstatera; jag är ingen rea-människa! Folk överallt, kunde inte koncentrera mig på kläderna, kände mig allmänt förvirrad och stod bara och stirrade på alla ha-galna människor. Köpte mig till slut ett linne (som jag vägrade prova, aldrig att jag tänker ställa mig i kön till provrummet OCKSÅ!).


Ensam hemma just nu (det är därför datorn är ledig). Skönt med en liten stund för mig själv. Få lyssna på MIN musik och bara.. ja bara vara! Någon fest blir det inte ikväll för min del, det räckte bra med gårdagen (huvudvärken gör sig fortfarande lätt påmind). Blir nog film i afton, det känns precis lagom!

Dan före julafton

... det vill säga "Dan före dopparedan".. Jag och lillebror Simon har precis klätt granen. Just nu väntar jag bara på att mumien Mathias ska vakna, öppna dörren till sitt rum, se granen och skrika "Vad fan har ni gjort?!!".
 
Dagarna bara rullar förbi. I fredagskväll var det lill-julafton med en viss filur med julklappsutdelning och dylikt. Gårdagen bestod av en låååång sovmorgon, lite fix och don och ett samtal från jobbet:
- Vi saknar dig här..
- Va? Börjar jag inte 16.00?
- Nä.. 15.00..

Fan! Iväg i en väldigt fart och sedan var jag allmänt stissig och efter hela dagen. Kvällen spenderades här hemma med mor, far, lillebror och tv:n.  

Ännu lite mer jobb ska det bli idag (planerar att komma i tid denna gång!), sista julklapparna ska slås in och måste även se till att plocka iordning i mitt rum (order från mor). Klarar inte av små utrymmen, när det inte finns någon plats att lägga kläderna, för var hamnar de då? Jo på golvet givetvis!

Simon står nu bakom mig och vill att jag ska flytta mig från datorn. Jag hann före honom idag - enda chansen att få tillgång till datorn annars är den alltid blockerad av antingen Mathias eller Simon. Förstår inte hur de orkar sitta här hela dagarna och dryga.. Men nu är det ju jul och då måste man vara snäll (hoppas tomten läser detta) så som den goda storasyster jag är ska jag givetvis göra plats för min käre lillebror.

God Jul på Er!

image490

image491

Ingen vidare bra kvalitet på dessa bilder, glömt kameran hemma (i Växjö) så fick ta min mobilkamera
 - man tager vad man haver!

Ansträngande

Det är ansträngande att vara ledig (visserligen jobbade jag igår men ändå!). Man blir så trött om kvällarna. Inte en enda kväll har jag varit uppe till efter tio. Faktum är att jag igårkväll gick till sängs vid halv sju - så trött var jag! Sen ringde dock både Josse och Brattan och väckte mig innan klockan slagit halv nio - att ni inte kan ta hänsyn! Hehe.

Idag ska jag vara ledig heeela dagen! Inget jobbande idag inte. Ska promenixa med Hanna och Bailey om en liten stund och sen ska jag hem till farmor och farfar och duscha. Inte mycket som har hänt på vattenfronten. Vi är väl på god väg att få en ny varmvattenbredare men innan det sker (eftersom det är rörmokare OCH elektriker inblandade lär vi inte få någon ny inom en snar framtid) ska vi tydligen vara utan vatten helt och hållet. Välkommen tillbaka till stenåldern! Igår fick mamma för sig att hon skulle torka golven och fram tills nu har vi alltså åtminstone kunnat värma vatten för sådana ändamål - men nu är det alltså slut på det! Funderade just på hur sjutton jag ska kunna borsta tänderna innan jag ska bege mig ut för att träffa Hanna. Hm!

Emelie - boken är utläst! Antar att det säger en hel del om hur mycket det händer här i Ronneby.. Hehe!

Varmvatten = lyx?

Saknar min lägenhet i Växjö för där finns det faktiskt VARMVATTEN. Varmvattensbredaren har gått sönder så vi kan inte duscha, inte diska i varmvatten, inte tvätta - ingenting! Inte så lätt att få tag i en rörmokare heller så här i juletider så antar att vi får vara utan varmvatten året ut. Får bli otaliga besök hos farmor och farfar inne i stan där de både har tvättmaskin och dusch.. Suck!

Idag ska jag och lillebror (minstingen) baka pepparkakor och göra diverse julgodis. Antar att han kommer tröttna efter fem minuter och sen får jag stå där med allt stök alldeles ensam - som vanligt! Men mysigt ska det i alla fall bli!

12 hela timmar

Gick och la mig klockan halv tio igårkväll. Tänkte glatt att jag skulle börja läsa i min nya bok som jag lånat av Emelie. Somnade med boken i handen efter två sidor och sov sedan stenhårt till klockan tio i morse. Borde må toppenbra efter 12 timmars sömn och det gör jag väl också bortsett från den dunkande huvudvärken som gjorde sig påmind direkt när jag satte mig upp i sängen.

Nu ska jag dock stunta i det där dunkandet. Lyssnat på julmusik under hela förmiddagen och tassat omkring här hemma med tomtar som ska pryda vårt julfina hem. Jag bara ÄLSKAR julen hemma i Ronneby..

Jullov

Nu har jag JULLOV! Känns fantastiskt, underbart, härligt och... ja faktiskt lite tomt! Nä får inte tänka så nu, ska ju umgås med alla Blekingebor ett tag, ska bli roligt! Väntar på att min mor ska anlända och hämta upp mig, hon borde väl vara här snart tycker jag..

God jul och gott nytt år på er - en extra STOR julkram till Stjärnorna på Campus! Lär både ringa och smsa er ett antal gånger under julen. Hehe.

Julmys på Campus






I övrigt hänvisas till föregående blogginlägg

Julmys och julklappsrim

Julmyset med Bästa är över. Blev pepparkaksbak, julmusik, tomteluvor i alla dess former (även renhorn), en väldig massa julgodis, jul från Disney, klä julgranen, julklappsutdelning, julrim m.m. Själv fick jag en jättekartong med 25 paket nudlar i - kan man få en bättre julklapp? Haha. Eller jo, Malins sex-bok var inte fel den heller förresten.. Och Johannas badmössa var riktigt het, Emelies diskhandskar är jag riktigt avundsjuk på, liksom Linas mjölkskummare och Pias sugrör. Dock hade jag inte velat ha Martins fejk-bröst. Isch, läskigt.. 

Antar att ärliga vänner är något som är bra - för nog är de ärliga alltid! Jag är tydligen den som anses vara mest trög i vårt lilla gäng. Tydligen ser jag även ut som en plastikopererad 70-åring (nog bland det värsta jag har hört om mig själv!). Enligt vissa är jag den som är mest pryd, någon protesterade och sa att Camilla minsann kan vända på allt och få det snuskigt. Hm.. Själv säger jag bara en sak - Ingen kommentar!


Julklappsrim

Moderna flickor gör det själva

när lusten faller på någon gång runt elva.
Okej att du kanske önskade dig en "riktig"
men nog är storleken inte viktig.
Nej, det viktigaste är ju att "det går".

Moderna flickor vill ha hårda julklappar i år.

Stackars Lina fick ju ingen espressomaskin som hon önskade sig utan "bara" en mjölkskummare.. hehe!


Kommer att sakna Er i jul..


År 2007

Ännu ett år har snart nått sitt slut. I övermorgon bär det av mot Ronneby för jullov. Ska bli helt underbart att få känna på den "riktiga" julen där allting är som det alltid har varit. Innan jag beger mig bort från Växjö vill jag dock göra en resumé över året som har gått. Är mycket som har hänt så jag kommer därför bara ta upp de allra bästa ljuspunkterna. OBS! Förbered Er för ett mycket långt inlägg.. Mycket möjligt att Du nämns i texten men i annat fall lär du inte hitta något intressant (en liten varning utfärdas alltså för att inte tråka ut alltför många - har varit ett händelserikt år!).


Nyårsdagen - Får väl börja med nyårsdagen, eller nyårsafton efter tolvslaget. Ett nytt år hade tagit sin början och jag, Johanna, Malin och Emelie befann oss på torget i Älmhult (i den så kallade byn). Där hade vi stora problem med att öppna upp våra champagneflaskor samtidigt som vi tillsammans stod och tittade på det vackra ljusspelet på himmelen. Sakta men säkert vinglade vi sedan hem till Malin där vi hällde i oss mängder av vatten, allt för att minska morgondagens huvudvärk (kan väl tillägga att det inte funkade så bra, hehe).


Skidresan 2007 - absolut en ljuspunkt! Jag och fyra stjärnor tog Malins pappas bil och begav oss upp till Stöten. Där väntade en vecka innehållande skidåkning, after-ski, varm oboy, skratt, snöänglar, glidningar i snön på magen m.m. Vi spelade även in en film vid namn "Sanningen om de fem ekonomerna", en film som på grund av vissa starka scener är starkt hemlighetsstämplad. Hehe. En resa värd att minnas och hoppas att årets skidresa ska bli minst lika bra!


Studio 54 år 2007 - Ojojoj.. vad ska man egentligen säga om denna kväll? Kommer definitivt aldrig att glömma den. Hemska kläder, spacklade ansikten och våfflat hår. Och bilder, ajajaj vilka bilder. Och nog dansade vissa av oss i buren också. Huu.. Kul hade jag i alla fall definitivt!


Johanna på besök i Karlskrona - Vår utgång i Karlskrona under våren kommer jag sent att glömma.. Vad som hände då får vara något mellan mig och de som råkade vara där! Haha!


Grisfesten - En helt underbar tillställning där vi i våra overaller rullade runt i sågspån samt klättrade i diverse uppblåsbara klätterställningar (i ösregnet!). Innan vi ens tog oss in på festivalområdet bestämde vi oss av någon konstig anledning att göra kullerbyttor i alla dess former. Hehe!


Farväl av Ida - Tenta i finansiering och sedan avslutningsmiddag på stan innan det var dags för sommarlov. Tog farväl av vår kära Ida som lämnade oss för Sölvesborg och plugg i Kristianstad. Saknad! Blev även fest på kvällen med förfest på slottsängen. Nice!


Sommardagen på Aspan - EN ENDA riktig sommardag fick jag uppleva under Sommaren 2007 och det var på Aspan tillsammans med familjen samt familjen Tersmark. Först en heldag på klipporna vid havet, grilla på altanen vid sommarstugan och sedan sitta på bryggan vid vattnet och njuta av den vackra solnedgången. Finare sommardag kan man inte uppleva!


Midsommarafton - Icke att förglömmas! Firades på Senoren tillsammans med trevliga människor. Regnet öste ner dagen lång men blev en bra dag ändå. Avslutades med en väldig promenad i högt och blött gräs för att till slut slå oss ner runt en eld nere vid havet - frusna och blöta (och vissa väldigt hungriga!) försökte vi värmas upp av den sprakande elden.


Kaoset - Miste en mycket nära vän under sommaren. Mitt sätt att lita på människor fick en rejäl törn och kanske var det behövligt? För nog lärde jag mig en läxa alltid..


Sailet 2007 - Fantastisk kväll, förfest för två men oj så kul vi hade! Alkoholen flödade och sommarkvällen var underbar!


Sunny Beach 2007 - Jag, Johanna och Malin tog flyget söderut mot Bulgarien. Blev en vecka med sol, bad, fest, kortspel och en jävla massa skratt. Jag och Malin gick tätt tillsammans då män med ormar sprang runt på stan och försökte tvinga på turisterna att bli fotograferade med dem. "MAMMA!" skrek jag vid ett antal tillfällen. Johanna kom dock alltid till vår undsättning. Hehe! Maten var väl inte världens bästa kanske och människorna var väl inte världens trevligaste men vad gör det när man har världens bästa till resesällskap?! Hem kom vi i alla fall sedan; solbrända, glada och vissa med en enormt stor telefonräkning.


Campusfestivalen - Läsåret 2 tog sin början på ett festivalområde där vi i våra vackra overaller lyssnade till tonerna av Melody Club. Oförglömlig afton där Johanna presenterade sig som "Hej jag heter Johanna och jag är inte från Ronneby men det går kanske bra ändå?!". Haha.


Camilla 21 år - Trevlig fest här hos mig i Växjö med mina favoriter (några saknades dock!).


Julfesten 2007 - Ja hur denna blir återstår att se.. Kan dock inte tänka mig att den blir annat än bra då man får umgås med er!


Finns så mycket mer att berätta om men jag antar att jag tappat flertalet av mina läsare redan någonstans i början av denna hemskt långa text. Kan väl sammanfatta det hela med att mycket gott har kommit från detta år (har inte ens nämnt hälften här!) men en liten del tråkigheter också. Vill i alla fall rikta ett stort tack till alla Er som gjort mitt år till ett väldigt fint och minnesvärt år - Ni är guld värda!






Blä!

Hyreshöjning på G - fy fan för hyresbostäder! Så typiskt dem att dessutom inte skicka ut någon info om det förrän första hyresavin med nya hyran skickas ut. Egentligen borde man väl flytta in till stan och lämna Campus bakom sig (billigare att bo mitt i stan än på studentområdet!) men lär väl bli kvar här ändå antar jag.
 

Camilla säger:

jävla hyresbostäder iaf.. kul att pumpa ut pengar ur de stackars studenterna..

Johanna säger:

det tycker de säkert... sitter där på sina feta rövar med ett stort flin

HAHA!


Titta och njut!

Har precis bakat lite julgodis inför morgondagens julmys. Kommer då att tänka på denna filmsnutt - skrattade så jag kiknade i de yngre åren och än idag sprider sig ett varmt leende på läpparna. Av någon anledning påminner denna familj om min egna familj. Jag är den äldsta systern med två småbröder som inte kan låta bli att småretas med varandra. Titta och njut! :)



Håller tummarna

Blev en filmkväll igår i min ensamhet - jag och min pyjamas! Ringde till Lovisa och det blev ett låååångt samtal, fanns mycket att ta igen. Även en annan filur ringde framåt 22-tiden. "Om du nu inte vill ha mig - hur kan du då vilja ha någon annan?!". Haha. Knäppis!

Just nu våndas vissa filurer i en tentasal.. Håller alla tummar jag har för att det ska gå vägen!


Ensam fredagkväll

Nu tar jag helg - statistiken kan dra dit pepparn växer eller något.. Fredagkväll och för första gången någonsin sen jag flyttat till Växjö (jo det är nog sant!) ska jag sitta här hemma i min ensamhet. Alltid brukar det vara något på gång men inte ikväll.. Ikväll blir det.. hm, ja vad ska jag egentligen hitta på? Lite tv kanske?

Övriga planer för helgen:
- Göra julgodis till julfesten.
- Filmkväll med Lina och Johanna imorgon.
- Städa hela lägenheten ordentligt!
- Packa!
- Julfest med Bästa på söndageftermiddag innehållande både julbak och julklappsutdelning och självklart ska vi även klä Emelies gran.  

... och på måndag väntas först en laboration i statistik och sedan hemresa till Ronneby och JULLOV!!

Statistik vs. Julpyssel

Var tänkt att jag skulle läsa lite på förmiddagen. Istället blev det fix och don med julklappar. Julpyssel är mycket roligare än att läsa statistik. Föreläsning om en stund och får försöka plugga lite statistik i eftermiddag istället. Dessutom behöver jag faktiskt komma i riktig julstämmning - så det så! 

Tomten hem till oss

Tio dagar kvar nu, tio ynka dagar.. Kollade in lite bilder från fjolårets julafton. I år kommer dock julafton att bli lite annorlunda - givetvis ska den firas tillsammans med familjen och med farmor och farfar (det är det som är riktig jul!) men även ihop med Halmstadskusinerna. En jultomte ska vi dock ha - i annat fall kommer jag definitivt att sätta mig på tvären. Vad är en julafton utan tomten? Vad är en jul utan den där pirriga känslan (som uppkommer trots åldern!) då tomtefar knackar lite lätt på rutan och man ser honom vandra där ute i snön med sin lykta..?

Här har vi jultomten från år 2006. Av någon anledning hade tomte-far bestämt sig för att bli sponsrad av ICA Maxi Stormarknad Ronneby detta år. Dessutom var tomten otäckt lik min mor på rösten (som vid just detta tillfälle var tvungen att rycka in på jobbet). Någon vidare vacker tomte det här året var det inte (tomteluvan åkte av gång på gång), men så länge tomten faktiskt dyker upp hos oss ska jag inte klaga!


image446


 

Snart så kommer tomten hem till oss..



 


FULLSATT!

"FULLSATT!" stod det på dörren. Vi anslöt oss till de få som stod utanför dörren och bakom oss bildades sakta men säkert en lång kö. Utanför dörren stod en vakt med armarna i kors, om det var för att han frös eller för att han skulle se lite tuffare ut får dock utelämnas. Då och då fick vakten säga till människor som försökte ta sig in "Det är är fullt. Nej jag kan inte släppa in dig, det får jag inte. Jo men som du ser är det en hel kö bakom dig. De vill givetvis också in. Nej, det är bara att ställa sig sist i kön." Muttrande och sura miner fick den stackars vakten utstå. "Jaha nu finns det plats till sex till personer!". Sex fräcka människor tryckte sig förbi från sidan. Protester hördes från kön men vakten såg mest maktlös ut. "Ni får visa armbågarna mer nästa gång" sa han uppfrodrande innan han försvann in genom porten. Efter en stund kom han tillbaka igen och sa "Finns plats för två till!". En mindre fräck dam sa "då är det de här tjejernas tur nu!" och in kom vi..

Nej, det är inte kön till en nattklubb jag pratar om nu utan kön in till kyrkan för att få se luciatåget! Har aldrig tidigare köat för att få komma in i kyrkan (de få gångerna jag faktiskt är där) och aldrig tidigare har jag stött på en kyrklig dörrvakt. Någon gång ska väl vara första gången kanske.. Fint luciatåg var det i alla fall!

Chefen ringde idag. Ännu mer jobb under lovet och dessutom på den dagen då jag skulle klippa mig - denna efterlängtade klippning blev nu inställd. Suck! Men pengarna behövs, får fokusera på dem.. pengar, pengar, pengar!



Vet inte längre. Allt känns bara så.. fel!

Lucia i Domkyrkan?

Ska vi eller ska vi inte? Är kallt ute.. Mycket kläder på i så fall.. Hm.. Är inget bra på tv ändå.. eller vänta lite - nej det är ju bonde söker fru - sista avsnittet!

Jaja, hur som helst ska jag och Lina i alla fall bege oss ner till stan (GÅ i kylan för att spara i busspengar!) och möta upp Emelie och Petter i Domkyrkan. Där väntas det luciatåg och de sånger som hör lucia-dagen till.

Lägg märke till det här nu (syftar mest på Johanna!), att jag hoppar bonde söker fru för att gå på luciafirande. Därmed är jag INTE besatt av bonde söker fru - så det så! Hehe.


Trevligt morgonbesök

Vaknade i morse, tittade på julkalendern. Inte så mycket till luciatåg där inte. Plötsligt klingade det på dörren. PLING PLING! Hjälp, vem ringer på dörren klockan halv åtta på morgonen? Tittar ut genom titt-hålet.. ingen där! Hm, ska jag våga öppna? Njaa.. nä jag hoppar nog det. Känns inte så bra att öppna i bara nattlinnet om det faktiskt skulle stå en främmande människa där ute. Hm.. Kanske bara var en busringning? Går tillbaka bort mot tv:n igen. PLING PLING igen! Öppnar dörren och där ute står två små filurer (två knäppisar!) vid namn Emelie och Lina och sjunger tipp tapp och lämnar sedan över en lussekatt, två pepparkakor och ett litet värmeljus.

Gud så sött - tack så mycket för det trevliga lussefirandet! :)

Halv sju?

Lucia imorgon.. Enligt Johanna måste man tydligen gå upp halv sju på morgonen för att se luciatåget på tv. Öh, orka! Själv nöjer jag mig nog med att se julkalendern vid kvart över sju och hoppas att det dyker upp ett litet luciatåg även där. Vem vet, kanske dyker upp något luciatåg även i skolan om man har tur..


Jag blir gaaaalen!

Måste svara ja på en studieplats. Går in på studera.nu, mina sidor. Tydligen har jag ett aktiverat konto. Hm, pin-kod? Klickar in på "glömt pinkod?". Skriver in mitt personnummer. "E-post finns ej i systemet. Gudien för glömt lösenord kan ej fortsätta!". Nähää.. kanske skulle skapa ett nytt konto då? "Du har redan ett användarkonto. Har du glömt ditt lösenord välj "avbryt" och sedan "glömt lösenordet?". Gaaahh... Jag blir gaaalen!


Jag hatar studera.nu.

Så vad gör jag nu? Får väl spendera större delen av morgondagen i en telefonkö - jippie!


Julkänslan?

12 december idag, det vill säga halva julkalendern är nu till ända. Inte långt kvar till julafton, jul jul strålande jul.. Men var finns julkänslan då? Har ju trots allt försökt med det mesta; jag har julpyntat, inhandlat alla julklappar, tittat på julkalendern varje morgon, tänt två ljus i adventsljusstaken, skickat iväg julkort, tänt mina adventsstjärnor varje kväll och varit på adventsmässa i domkyrkan men ingenting tycks hjälpa. I helgen vankas julmys med de bästa. Då blir det julgodis, julpynt av granen samt julklappsutdelning. Kanske det hjälper?

Eller så är det huset i Ronneby jag saknar, den där riktiga julkänslan då man vet att allt är precis som det alltid har varit..
 

image443

Tomte från studentlägenheten i Växjö

Måndagsmiddag en tisdag

Måndagsmiddag på en tisdag? Fungerar faktiskt alldeles utmärkt! Fick till och med Malin och Johanna att signa min gästbok innan de gick. Blottaren (går även under namnet Malin) svek dock mig och Johanna innan de desperata hemmafruarna intog min lägenhet. Tydligen var fotboll viktigare (man kan ju undra vilken planet den där flickan kommer från egentligen, hehe).

Gulleponke? Hm, jo säkert ett ord som JAG skulle kunna använda? Knappast! Uää..

Avslut?

Om jag skulle..? Kanske vänta till efter jul? Eller är det dumt att dra ut på det? Ska jag göra det överhuvudtaget eller bara ignorera? Nej ignorera är nog inte bra förresten. Gör mig till en ännu hemskare människa.

Ska fundera lite men tror att det hela ska få ett slut - förhoppningsvis ett lyckligt slut för samtliga parter. Avslut är bra - leder oftast till en fräsch nystart. Nystart är bra. Allt ordnar sig. Allt ska bli bra.

Förvirring

Konversation i biblioteket:

- Jag har inte köpt någon julklapp till min hemliga person än. Det är väl inte på söndag? Nu på söndag?
- Jo vi slutar ju på måndagen.
- Oj då. Vad är det för vecka egentligen? Baka också ja, baka på onsdag.. det är väl inte onsdag imorgon heller?

En stund senare..

- Jag har redan köpt till min hemliga person.
- Men du sa ju nyss att du inte hade gjort det!
- Sa jag? Jo jag var nog lite förvirrad igår...
- Igår? Du sa det ju för runt 10 minuter sedan.
- Nää.. gjorde jag?!

Förvirringen är maxad - ingen nämnd, ingen glömd! Hehe.

Plastparty

Precis hemkommen från ett Tupperwareparty (plast-party) hos Maria och Jimmy (Jimmy och Baloo var dock utkastade kvällen till ära). Inga inköp för min del, förklarade för min kära moster att min plånbok just nu prioriterar mat för veckan samt en hemresebussbiljett till nästa måndag. Fanns dock en väldigt söt liten form till minikakor. En av damerna utropade glatt "Det där ser ju ut som små bröst!". "Ja den där formen behöver i alla fall inte jag köpa, jag går bara in till Maria och fråga om jag får låna hennes bröst!". Haha.

Trevligt att umgås med lite annat folk än studenter som omväxling (hoppas inte att någon tar illa upp nu), folk i alla åldrar, gamla som unga. En söt liten tjej på tre år (påstod hon själv att hon var i alla fall) vid namn Maja. Pratade på om allt möjligt, att hon har gympa och vet du, då har hon gympakläder på sig och klättrar runt som en apa. Fast någon apa är hon förståss inte, nej absolut inte! Hehe. 





















Nähä, kanske dags att krypa i säng snart om jag ska orka upp till morgondagens julkalender - man blir aldrig äldre än vad man gör sig!  

Längtan

Det finns en längtan, en saknad..



..vill inte ha det så här längre..

You were my everything



Jag vet, jag har en lite märklig musiksmak!  Men det är något med den här texten
 - minnen väcks till liv - minnen, minnen, minnen..

Produktiv - trots allt!

Trots gårdagens gallej har det varit en mycket produktiv dag (faktiskt!). Har hunnit med både det ena och det andra, bland annat:
- Storstädat
- Tvättat
- Slagit in julklappar
- Lagt upp lite skit på vinden
- Skrivit julkort + köpt julfrimärken
- Tagit fram de få tomtar jag har (jo jag FÅR göra detta då jag inte ska vara här i Växjö mer än en vecka till!)
- Tänt andra ljuset i adventsljusstaken (kanske dock inte vidare ansträngande)

image441
image442

Julstök



Carola tillhör absolut INTE en av mina favoritartister. Hon framkallar en olustig känsla hos mig, hon är.. läskig! Men den här jullåten gillar jag verkligen, den framkallar en varm känsla långt, långt där inne.
 
Dagen; Slå in julklappar, lyssna på julmusik, tända andra ljuset, äta bakfyllepizza med stjärnorna samt gå på adventsmässa i kyrkan (japp ni läste rätt!). 

Anm! Lägg märke till att jag äntligen har lärt mig att lägga upp youtube-filmer!

Inte alltid som man tänkt sig

Med tanke på gårdagens inlägg kommer detta bli otroligt pinsamt att skriva.. Var en trevlig förfest igår men längre än så kom jag inte (obs! Inte på grund av det som nu alla direkt kommer att tro!). Övriga kommentarer tycker jag är överflödiga (finns risk att olämpliga personer kan läsa detta). Kvällen var trevlig, punkt slut. Vissa drack mer än andra, vissa fick ta hand om fler än andra, vissa somnade vääääldigt tidigt, vissa sov nog inte riktigt där det från början var tänkt att de skulle sova och en viss person fick mottaga otroligt många sms från oss. Hehe. Tack för alla skratten i alla fall!

image440

Smirnoff?

Förfest hos Johanna i afton och sedan utgång på Sivans. Har en hel flaska Smirnoff apple här hemma som jag inhandlade på planet på väg hem från Bulgarien i somras. Tänkte att jag skulle öppna den ikväll (absolut inte dricka upp allt) så vi får väl se hur denna afton slutar.. En mix av sprit och Camilla kan bara sluta på ett sätt - illa (även om jag brukar ha förbannat jävla kul i alla fall den kvällen)!


image437image439

Julklappsshopping

Hemma efter en shoppingdag med Lina. Är helst slut i huvudet men nu är i alla fall alla julklappar inhandlade. "Tur det" säger plånboken. Sett flera tomtar på stan idag, så kallade ambassadörer till den riktiga tomten. Hehe.

Har precis insett att jag ska befinna mig på förfest om exakt tre timmar. Innan dess måste jag göra mig i ordning med allt vad det innebär, sooova samt laga mat och äta (åt en fralla till lunch för en liten stund sedan men med bara det i magen kommer kvällen gå illa!).

Nähä, dags att ta tag i mitt liv.. kanske skulle ta och börja med en dusch?!


"Ett gott skratt förlänger livet"

Tjejkvällen i afton var underbar - skönt att få dra dåliga skämt och skratta om allt och ingenting. Om talesättet "ett gott skratt förlänger livet" stämmer kommer jag leva länge just på grund av er! Resultatet från idolfinalen var väl väntat (Nej jag blundade inte mig igenom programmet; Malin sa att hon ville kunna se mina vackra ögon, hehe!) - ettan kommer spela in en urusel skiva på rekordtid, får sina 15 minuter i rampljuset och glöms inom kort bort medans tvåan kommer att bli framgångsrikare och slå igenom på ett högre plan än så; som exempelvis Darin och Måns (även om dessa artister absolut inte tillhör mina favoriter!).

Nu ska jag soooova! Imorgon väntas lite shopping på stan och sedan fest hos Jooey - lovely!

image436

Fotograf: lillebror Simon.. hm! Motiv: en oerhört trött Camilla

Världens sötaste!

Ja jag vet att jag har skrivit väldigt många blogginlägg idag. (Hm, kan ju undra om jag har något liv överhuvudtaget?!). Men mååååste bara lägga upp den här otroligt söta krabbaten. Tittade på lite gamla bilder och då hittade jag en bild som man inte kan göra annat än att le åt.. Det här är min lillebror Simon då han var runt ett år; han kunde inte låta bli att kisa mot fotografen, lite jobbigt med den där blixten. Tihi!

image435

Shit vad rund han var då.. Inte alls sig lik! Hehe.

Monopol

En ny monopolplan har uppkommit. Med på spelplanen finns numera bland annat Växjö, Karlskrona och (störst av allt) Vinslöv! Och Martin - Vinslöv har tagit över Drottninggatans plats (vilket är den fjärde dyraste gatan i spelet) så du och ditt Falkenbarg kan bara slänga sig i väggen! ;D


Ni har väl inte missat filmen "Plötsligt i Vinslöv" hoppas jag? ;)


"Full fart mot helgen!"

Fredag, slutet på pluggveckan - otroligt skönt! Hade ännu en föreläsning med Mr Grå / Gösta idag. Förstod lika lite idag som igår. "Vi tror på H0. Vi kan alltså då konstatera att vi inte tror på H0!" Hm, var fler än jag som höjde på ögonbrynet och undrade vad Mr Grå svamlade om. Jobbigt att gå på föreläsningar där man känner sig som en komplett idiot. Tentaresultatet från statistik 1 kom i alla fall idag - en anledning till att vara glad då jag aldrig mer behöver läsa detta ämne! Nu ska jag bara klara mig igenom statistik 2 och sedan ska jag aldrig mer ens närma mig ett ämne som liknar allt det här (säger jag som går på ekonomprogrammet, hm!).
 
Ikväll blir det tjejkväll hos Malin. Matlagning och sedan Idolfinalen. Jo jag vet, jag bojkottade ju Idol då Daniel åkte ut (2 veckor sedan eller?), men får väl blunda större delen av programmet eller nåt. 

Imorgon blir det utgång på Campus - lovely! Blir inte alltför många sådana utgångar numera utan vi har blivit riktiga tofflar. Men imorgon - DÅ! På söndagen ska vi på adventsgudstjänst i Domkyrkan - vi räknar väl med att be om syndernas förlåtelse efter lördagskvällens gallej kanske. Hehe.   


Hem till Ronneby för jullov den 17/12 - LÄNGTAR!!

Pinsamt

Åter igen till Uppdrag granskning..

Vad sjutton har butiksägarnas och VD:ns lön med kötthanteringen att göra? Är det så fel att tjäna mycket pengar? Är det inte självklart att hårt arbete ska generera i en hög lön? Tror de att butikerna drivs runt av sig själva? Pinsamt..  

Icas bristfälliga kötthantering?

Måste ventilera mig lite efter att ha sett flera nyhetsinslag om "Icas brisfälliga kötthantering", något som visades i Uppdrag granskning i onsdags.


Det som är lite konstigt i alla dessa nyhetsinslag är att de hela tiden betonar ICA:s kötthantering; ICA består av ett väldigt antal butiker som är självständiga med självständiga chefer. Köttfärsen som mals i butiken sköts av den butiken själv och har inget med ICA att göra. Sen finns det givetvis även köttfärs som är märkt med en ICA-stämpel (ni vet den vaccumförpackade som det varit så mycket diskussioner om) men här har man inte hittat några brister i hanteringen. Det man har gjort i Uppdrag granskning är att man har undersökt ett antal ICA-butiker men inga Konsumbutiker, inga Willysbutiker, inga Coop Forum butiker o.s.v. Den brisfälliga kötthanteringen är givetvis något som förkommer inom alla butikskedjor (dock inte i alla butiker inom dessa kedjor) och inte bara inom ICA.


Rädd för att köpa köttfärs nu? Öh, är det någon gång man kan lita på sin butiks kötthantering så är det NU när detta är så uppmärksammat.. Så varsågod och köp på dig ett par kilo!


Rastlöshetens centrum

Jag är fruktansvärt rastlös. Det finns både för- och nackdelar med att bo i sådan här liten lägenhet. Fördel; väldigt liten yta att städa på. Nackdel: När man känner att väggarna kryper på är det svårt att gå undan. Vart ska jag ta vägen? Upp från stolen, gå ett par meter i hallen tills jag når ytterdörren, möjligtvis ta till höger och in på toaletten för att sedan vända och gå samma väg tillbaka till stolen. Försvinner rastlösheten då tros? Ut och gå orkar jag inte heller, dessutom har jag och min mp3 redan varit ute på en långpromenad idag; en sväng runt Växjösjön.

Så vad ska jag göra nu i afton? Något förslag? Snälla inte tv:n, jag är såååå trött på den!


Jaha.. återvända till soffan kanske. Kan ju stänga av tv:n om jag inte vill titta på den och så kan jag.. hm.. jag kan.. hm.. titta på en svart tv-ruta?

Grå och skallig

Ja vad ska man egentligen säga om den nya statistik-kursen?

Bara uppsynen av vår nya föreläsare sa egentligen det mesta; en grå liten skallig gubbe med tjocka glasögon och vars klädsel såg ut att vara från 70-talet någon gång. I övrigt har han en väldigt konstig röst (påminner något om Magnus Härenstams) och verka ha otroligt svårt för att ha ögonkontakt med sin publik utan stirrar helst rakt ner i golvet samtidigt som han nervöst vankar av och an. Han säger "fickräknare" istället för "miniräknare" och upprepar om och om igen "men detta ska vi inte gå igenom på denna kurs".

I övrigt förstår jag ingenting av det som sades på första föreläsningen.


Jag är körd - redan nu!


Det man inte vet har man inte ont av

Ny kurs - ny start! Inte långt kvar till jullovet tar början, inte långt kvar till ledigheten ska ta fart. Underbart!

Uppe med tuppen idag trots att det egentligen skulle vankas sovmorgon. Kan ju inte missa julkalendern på morgonen. Ganska mysigt att klockan kvart över sju på morgonen ligga kvar under sitt täcke och titta på julkalendern. (Hrm, var jag 21 år fyllda eller hur var det med det där egentligen?)

Var en dokumentär på tv:n igårkväll, något som de konstant pratar om på radion. Tss, de skulle bara veta allt som föregår i en matbutik (i alla matbutiker!). "Det man inte vet har man inte ont av" kanske kan passa bra i det här sammanhanget och kanske är vi inte så känsliga som vi tror att vi är.  

Sifferminne - existerar det alls?

Facit till tentan är utlagt. Det är vid sådana här tillfällen jag önskar att jag hade ett bättre sifferminne - minns knappt ett enda svar. Gaaah..

Avklarad

Tentan i statistik är nu avklarad. Känns bra, skönt att ha det gjort. Tentaresultatet kommer redan på fredag. Får se då hur det gick, vill helst inte uttala mig innan dess.

Precis hemkommen från stan - julklappsshopping med Malin. Inte många julklappar kvar att köpa nu; endast till far och mor och vad jag ska köpa till dem har jag redan listat ut. Måste även köpa en present till en hemlig person, en mycket mycket svår person.. hm!

Så vad ska jag göra resten av dagen? Mycket bra fråga! Vädret är dötrist, grått och regnigt, så någon promenix blir det i alla fall inte. Städa kanske? Behövs verkligen.. Plugga? Finns inget att plugga på (Wiiihuuu!). Tv? Absolut, är ju Bonde söker Fru ikväll - får absolut inte missas! 

 

Drömsvärdottern?

Funderingar på bibblan;

Vore inte Johanna den perfekta svärdottern? Hon är glad och pigg, händig och huslig på alla sätt och vis, en hejjare på att laga mat och dona. Gav henne ett förslag om att sätta ut en kontaktannons "Drömsvärdottern söker svärmor med lämplig son!" men verkar inte som om hon nappade på idén riktigt. Märkligt.. Hehe! Hur som helst; är Du en svärmor med en lämplig son så kan du väl höra av dig så skickar jag dig vidare! Haha.

image434


Okej, en supande svärdotter är kanske inte jätte positivt men det enda husliga kortet jag hade på Johanna var från Sälen.Tänkte att Johanna nog föredrar den här bilden framför en bild där hon lagar mat i bara understället. Hehe!

Tala och tiga

Tala är guld och tiga är.. silvertejp?

Ett tecken

Tenta imorgon och vid varje tenta upprepar jag samma procedur; med mig har jag frukt, en loka med röd kork, ett paket Extra Drops, ett oöppnat (mkt viktigt!) paket tuggummi samt en splittans ny penna. Den här ritualen är mycket viktig för mig och ett avgörande moment i min tentaskrivning.

Så vad hände idag? Jo Lokan med den röda korken var slut och likaså mina Extra Drops - PANIK! Helt klart ett tecken på att jag inte kommer att klara tentan. Fan! Så när jag meddelar mitt tentaresultat på fredag så vet ni vad det beror på; Det är Willys fel att jag lär för göra en omtenta då de inte har mina tentavaror i lager. Suck...



Framtida bröllopstal?

Effektivt tentaplugg i bibblan hela dagen lång, var i alla fall tänkt så. Första timmarna gick bra, alla var tysta och effektiva men sedan började det spåra ut. Diskussioner om färger och förlovningar uppkom. "Jag förstår mig inte på de som vill förlova och gifta sig, skaffa barn och hus...". Jo, skulle väl vara vackert om någon av mina fina vänner tog med det i ett framtida bröllopstal, ett citat från bruden. Hrm! Menade kanske inte som det lät..

Ska snart återgå till vårt kära grupprum. Suck! Me don´t like statistik!  


Tentaångest

Ajajaj.. ont i magen. Ska nog prova att vara utan laktos nu ett tag och se om det hjälper för nu får det fan vara nog med det här!

Dagen har innehållit plugg, plugg och ännu mer plugg - förståss! Först vid halv sju ikväll jag kom ifrån bibblan och kunde bege mig hem till Johanna för måndagsmiddag. En välbehövlig paus! Åt årets första lussekatt! Citat från Malin; "jaha och var är lussekatten nu då?!" Haha. Vad väntas imorgon? Ja gissa! Kan det vara tentaplugg? Kan det vara total tentaångest? Hm.. jo dessvärre!

image430

Jag är en idiot!

Jag gillar årets julkalender - den är mer som en julkalender SKA vara, dvs. en sådan som till och med jag kan titta på trots mig höga(?!) ålder.

Idag är tentaångesten stor. Jag kan inte, kan inte, kan inte.. och ändå har jag inte pluggat ett dugg i helgen. Jag är en idiot!

Ljuset

 Första advent idag och jag har ikväll tänt första ljuset i min stake
- ett vackert sken som sprider ljus och värme i min lilla lägenhet!

image428image429

Ensamheten

Hemma i ensamheten. Underbart.. faktiskt!

Tre ord, tre sårbara ord..

Livet i Blekinge

Knappast pigg och utvilad efter helgen - är så trött att jag inte orkar med mig själv. Är ett vandrande åskväder som slår blixtar omkring så fort någon säger emot mig. Även regnväder drar jag med mig, storar regndroppar som rullar ner för kinderna - just bara på grund av att jag inte orkar med varken mig själv eller någon annan. Behöver bara sova..

Har i alla fall varit en trevlig helg, så pass trevlig att tentapluggandet har blivit minst sagt lidande. Hur tänkte jag egentligen? Ut både på fredagen och lördagen trots att jag har tenta på onsdag och trots att jag knappt vet vad kombinationer och permutationer är för något - illa, mycket illa!

Nog med klagande, familjen här hemma har tagit emot nog med skit från mig idag. Ska istället sammanfatta trevligheterna från helgen. I fredags var jag ute på studentpuben i Karlskrona tillsammans med Anton och hans kompisar. Visserligen var jag nykter chaufför men det gjorde mig inte det minsta, var så facinerad av själva lokalen och de människor som rörde sig där inne. Jag trodde att folket på Campus i Växjö var allt annat än pryda men ack så fel man kan ha. Inte ofta man kan se så många udda människor på en och samma plats. Och själva lokalen - det var mer som en riktig studentlokal medans Sivans och Stallarna (missförstå mig inte; jag gillar dessa ställen!) liknar mer vanliga pubar, som de som finns inne i stan. Hur som helst, kvällen var mycket trevlig och Özz (som körde stand-up-framträdande) var mycket bra! Trots protestester från min sida (jag dansar inte nykter!) blev jag efter många om och men även uppsläpad på dansgolvet. Vad gör man inte när man har en personlig handväskbärare och dessutom en manlig sådan (eller nåt!). HAHA! Träffade även Ida (Johannas kompis) som hälsade så mycket till kära Nisse!

Gårdagen var till en början en vanlig Ronneby-dag (dock inget plugg!). Mamma har varit bortrest på personalresa under hela helgen så när jag kom hem blev jag den självklara kocken till grabbarna. Blev spaghetti och köttfärssås och Matte sa förnöjt under måltiden "Det här gjorde VI bra syrran!" Ööh, vi? "Ja, jag hjälpte ju till, jag la ju i pastan i det kokande vattnet!". Hm, STOOORT!

Senare på eftermiddagen blev det en tripp till Nättraby där det vankades 20-årsfest. Serverades smörgåstårta, allmänt känt att jag inte äter detta (förutom som fyllemat, hrm!) utan jag höll mig istället till mina cider. Hehe. De lite äldre (dvs. större delen av släkten) begav sig hemåt efter ett tag och festandet kunde börja på riktigt. Jim förälskade sig i en mycket fin liten haklapp med texten "Fredag" och till detta bar han sina fina hawaii-shorts (då han lyckats spilla ner sina jeans). Emelie var lite glad i hatten och skulle berätta om en utomordentlig bra raggningsreplik "ööhh.. man säger typ vad snygg du är när du är ful.. eller nej vänta.. vad snygg du är när jag är full!". Haha. Efter en märklig förfest med märkliga människor (hehe) blev det utgång i stan. Många bangade men kvar blev i alla fall jag, Josse, Josse och Emelie. Blev en inte alltför sen afton och jag och Josse somnade sedan i Jims och Josses säng medans Jim fick ta soffan (trots att JAG ville sova där!).

Om någon timme väntas hemfärd till Växjö. Skönt att komma upp dit igen, behöver min ensamhet. Egentligen är det väl julskyltning i afton men tror att jag ska göra ett avsteg från mina traditioner (ska himlen trilla ner också?) och hoppa detta i år, har ingen lust att traska omkring där i regnet. 

Det var nog allt jag hade att säga för denna gången. Om du verkligen har läst ända ner hit och inte tröttnat någonstans i början måste du vara en totalidiot eller så saknar du bara allmänt ett eget liv. Hehe.