Midsommarafton 2017

Midsommarafton är över, en av de få helgdagar där firandet inte består av en massa måsten. Vi tillbringade dagen på Hasslö hemma hos Amanda och Johan. Nio vuxna, sex barn (alla mellan 1-2 år) och tre hundar. På ett sätt ett lugnt firande, på ett annat sätt allt annat än lugnt. En tradionsenlig midsommarlunch och vid 14-tiden tog vi oss upp till "Hasslö centrum" för dans runt midsommarstången. Tilde kiknade av skratt, speciellt när vi sjöng "Prästens lilla kråka". Solen sken och vi minglade runt bland vänner och bekanta. 


Soligt, varmt och fint väder ända tills vi skulle äta middag på kvällen - då kom regnet. Men nästan lite mysigt då vi satt på Amanda och Johans inglasade altan och hörde hur regnet smattrade på taket. Så ja, sammantaget en mycket fin midsommarafton. Även om jag knappt satt ner en enda stund utan mest jagade en ett-åring. Så tack alla finingar för det! 


1 år

Mitten av juni. Vad är det som händer? Tiden snurrar på så fort så jag hinner knappt tänka. Nästa vecka är det midsommarafton. I mitt huvud var det nyss nyårsafton.


Lillan har fyllt ett år. Vår lilla skruttunge. Dagen innan sin ett-årsdag tog hon sina första steg (även om det mest var på grund av att vi lurade henne). Det är ett tag kvar tills hon kan gå på riktigt själv, måste hitta modet först bara.  Födelsedagen firades i flera dar. En söndag med Hoeck-familjen. En tisdag med Hasslövännerna. En lördag med familjen från Ronneby. Själva födelsedagen firade lilla familjen helt själva, vilket var en önskan från min sida. Det blir så lätt att man upprepar orden "Vänta lite mamma ska bara duka". "Mamma kan inte nu, hon måste fixa maten till gästerna.". På hennes födelsedag ville jag inte vara en sådan mamma. Vi tog en tur till Vämöparken och tittade på djuren, öppnade presenter hela dagen lång, läste böcker, gick runt runt huset, gungade och dansade till musik. Tror att den nyblivna ett-åringen var nöjd. 

Växthusprojektet är avstannat, till mitt stora förtret. Saknades en del, vilket vi har meddelat leverantören.  Beräknad leverans vecka 29. Känns som en evighet, men med tanke på hur fort tiden går så är det kanske inte så långt ändå.

I detta nu sitter jag på tåget på väg mot Göteborg för en tjejhelg med Flickorna Fniss. Känns som en välbehövlig paus från vardagen. Verkligen. Hoppas på att komma hem imorgon med lite ny energi. Tänk, jag har ju flera timmar på mig att sova nu på tåget - bara det. 

Ha en fin helg - det ska jag ha!