Hosianna

Gårdagskvällen var en fin kväll, Stars tillsammans med tre goa kollegor följt av en konsert med underbara Winnerbäck tillsammans med två av dem. Winnerbäck var bra som alltid, proffsig och med en ursnygg ljusshow. 

Idag är jag sliten och nött. Kroppen vill inte riktigt som jag vill och jag har därför redan nu placerat mig i soffan med en kopp te. Kan man inte få gå och lägga sig snart? 



Fångad av en stormvind

En blandning av "en kulen nattinattinatt" och "blinka lilla stjärna" - så har vi det här i afton. Ute blåser full storm och här inne blinkar lamporna. Ska bli spännande att se vad man hittar på tomten imorgon, alternativt vad man inte hittar. 

Hoppade träningen idag för att slippa den värsta delen av stormen på hemvägen. Känns som om det var ett klokt beslut. Mys framför tv:n med tända ljus istället, i alla fall så länge strömmen fungerar. 

Håll i hatten i höstrusket!  





Häckplantering

Helgen går åter igen mot sitt slut och tänka sig; vi har en häck planterad runtom tomten - härligt! En heldag med jobb tillsammans med Mamma och Pappas krävdes med sedan var alla 150 plantorna på plats. Tack snälla Mamma och Pappa för det! På kvällen bjöds det sedan på god middag, valpmys, spel och bubblande hos makarna Elmér/Gummesson i Gredeby. En mycket myspysig kväll.
 
Idag har vi varit sega efter gårdagens bravader, men likväl har vi i alla fall hunnit fixa lite kring häcken. Påfyllning av jord, bärande av stenar, krattande, skyfflande, vattnande - ja, man kan hålla på i evigheter om man så vill (och en timme extra fick vi ju faktiskt idag). Men det går ju förståss inte, nej imorgon väntas plikten på annat håll istället. Tur att vi går ännu en helg till mötes om fem dagar. Eller vänta, skulle jag inte vara ledig på fredag? Jo visst skulle jag det! Och på tisdagkväll väntas trevligheter på Telenor Arena tillsammans med två kollegor. Blir en bra vecka det här!
 

Fredagsmys

Huset är nystädat. Maten står i ugnen. Hemmet är fyllt med tända värmeljus. Och så är det såklart fredag. Kan knappast bli bättre! Eller jo, ett glas vin hade suttit fint. Fast det kan nog å andra sidan vänta till morgondagen. Imorgon är det förresten dags att plantera häckplantorna. I regnet. Ja i alla fall om man ska tro väderleksrapporten. Vi får väl se, ner ska de i alla fall! På kvällen vankas det lite trevligheter. Det lär vi nog uppskatta efter att ha varit dyngsura och jordiga en hel dag. 

Men först ska vi som sagt njuta av fredagskvällen. Kvällens mat är inspirerat av kostläran under gårdagen - zucchinigratäng med mozzarella. Det luktar i alla fall väldigt gott. Lite grillat (och lite vin?) till det och vi blir säkert mer än nöjda. Ha en fin fredagskväll!  



Kostlära

Utnyttjade lunchen till fullo idag och gick på en föreläsning om lågkolhydratskost. Det mesta vet man ju om sedan tidigare (men väljer helt enkelt att blunda för). Ett helt liv utan frukt och utan någon pasta/ris/potatis överhuvudtaget - allvarligt? Men helt klart intressant och en (välbehövlig) nytändning. 

Är just nu på väg till gymmet. Förundras över alla människor som går klädda i tjocka vinterjackor. Vet de om att temperaturen klockan sex i morse stod på 13 (PLUS)grader? Vad ska de ha på mig när minusgraderna kommer?! 

En skrikande ledare på IW

"Nu blickar vi bara framåt. Vi ger allt. Allt annat lämnar vi utanför detta rum, här kör vi bara järnet. Puls. Tempo. Puls. Tempo."

De rätta orden i den rätta stunden. Ge allt fysiskt och släppa allt psykiskt. Träning när den är som bäst. 

Firande i höstrusk

En grå höstdag i oktober går mot sitt slut. Vi har ägnat dagen åt att umgås med kusiner, mostrar, Morbror, Mormor och Morfar i Backaryd. Firande av lilla Morfar, som fyller 87 år under morgondagen, stod på schemat. Mormor hade lagat en god middag (som alltid) samt bakat till ett helt kompani, och en liten donna vid namn Astrid (3 år) stod för underhållningen.
 
Imorgon väntar allvaret igen. Jag hoppas innerligt att tomtarna på loftet tar ledigt då och slutar att hamra.
 

Hamrande tomtar på loftet

En huvudvärk från helvetet vaknade jag med denna morgon. Känns orättvist att jag som intog ett halvt glas vin och la mig relativt tidigt under fredagskvällen ska då ett sådant uppvaknande en lördagsmorgon. Värktabletter är idag min enda räddning. Lite fikabesök har vi i alla fall haft idag, en trevlig fikastund tillsammans med Per och Veronica. Ikväll väntar middagsgäster gånger fyra. Jag laddar upp med ännu en värktablett och sängläge. Känns lagom stabilt, men det blir nog trevligt ändå. Inga höga toner och inga hastiga rörelser så ska det nog gå bra. 

Ha en trevlig lördagskväll! 


Fredagskväll

Fredagskvällen är kommen - bästa stunden på veckan. Jag och Sambon tog en tur in till stan efter jobbet. Sambon blev klippt, medans jag inhandlade lite.... nödvändigheter? Vinterskor är i alla fall fixade nu. Liksom kalender för 2014 (väldigt nödvändigt i dessa planeringstider). Vin behövdes såklart en fredag, och så lite andra godsaker också förståss - så nu är vi rustade för en riktigt fin fredagskväll! Skål på det!
 

Sömnstoft

John Blund sitter på min axel dagarna i ända just nu, och slänger sömnstoft i ögonen på mig. Jag kan somna överallt, när som helst, och sova hur länge som helst. Kan återigen konstatera att jag är gjord för att gå i ide den här tiden på året. Just nu knarkar jag blutsaft, trycker i mig c-vitaminer och försöker att träna så mycket jag orkar - allt för att hålla mig pigg (eller snarare vaken). Och kaffe såklart, kaffe är ett måste. 

I övrigt går dagarna i en rasande fart, och det känns som om klockan tickar fortare än någonsin. Imorgon är favoritdagen här igen. Underbara fredag! 

Morgondispyt

- Det här busskortet är ju utgånget.
- Va? Jag fyllde ju på det i söndags?
Busschaufför skakar på huvudet, muttrar, och ger mig ett nytt kort med 160 kronor på.
- Men, det där är ju bara pengarna jag hade på kortet innan - jag förde över 600 kr till i söndags! 
Busschaufför skakar på huvudet. 

Varför går det att ladda ett utgånget busskort men inte åka på det, varför larmar det ingenstans att kortet är på väg och gå ut och varför i h-vete står det inte ens ett datum på kortet om det nu kan gå ut?!! 

Morgonhumöret är på topp.

En dag i oktober

Proppmätt. Bästa sättet att beskriva statusen på. Proppmätt. Familjen ifrån Ronneby har varit på besök. Killarna tog som vanligt sina fiskespön och begav sig ut på äventyr, medan jag och Mamma tog en långpromenad runt ön. Avslutade sedan det hela med ett besök på Doppet. Därav proppmätt.
 
I fredags tog jag mitt pick och pack och begav mig till min forna studentstad Växjö. En hel eftermiddag tillsammans med kusin Lovisa (när hände det senast?!). Mysfika hemma hos henne och Johan och sedan lite shopping tillsammans. På kvällen åkte jag sedan vidare mot söder (som man säger i Växjö) och mötte där upp mina forna Campusvänner Johanna och Malin. Blev en kväll med god mat, fotboll, på tok för lite goda drinkar, prat om fina minnen och goda skatt. Fredagen följdes sedan av en lördag innehållande hotellfrukost i Växjö, en biltur genom ett guldgult landskap, plumsande bland höstlov i Brunnsparken samt "häng" hos Mor och Far.
 
Fin helg med andra ord. Men som vanligt så gick den på tok för fort. Vart tar all tid vägen? Det sägs att det nu är mitten av oktober, och om en och en halv månad har första advent nått oss. Än så länge är jag julallergisk, jag springer förbi alla julavdelningar på diverse varuhus. Inte än väl?! Jag är knappt färdig med sommaren än.Vill hålla kvar, stanna upp, vänta.
 
 

Goddag yxskaft!

Ibland blir jag så otroligt trött på mig själv. Men att ta ut en skilsmässa blir kanske lite svårt? 

Efter jag tagit mig ut från jobbets portar hade jag fri hopp och lek mellan kvart i fem och halv sex, innan jag skulle hämta sambon. Åka in till stan kanske? Nej, Amiralen utanför stan är ett bättre alternativ. Tre saker behöver inhandlas; hallon (som är ett vanligt inslag i min vardag tillsammans med kvarg), hårklämmor och en flaska vin - allt finns ju på Amiralen, perfekt! Lämnar bth:s parkering, tänker på hur dagen har varit. Vips inser jag att jag likt förbaskat hamnat i stan. Suck, hur är det ens möjligt att vara så här tankspridd? Vänder om och kör mot Amiralen. Går in på Maxi och första människan jag springer på är en man som hälsar väldigt igenkännande på mig. Hälsar lite halvosäkert tillbaka. Vem var det? Jag känner ju igen honom, det gör jag ju, men från vart då? Jobbet? Han var ganska välklädd, så kanske en konsult jag stött på någon gång? Men han hälsade som om vi kände varandra ganska väl. Tar ingen korg, det är ju så lite jag ska handla. Börjar gå omvägar på Maxi för att inte springa på honom. Vill ju inte riskera att han säger något mer så att jag ska tvingas erkänna att jag inte vet vem han är. Börjar plocka på mig varor och har snart hela famnen full. Varför tog jag ingen korg?! Går till kassorna och betalar. Ska till systemet, träffar kassörskan från Hasslö på vägen dit och vi hälsar på varandra. Det är då det slår mig - mannen var ju vår granne! Hur kunde jag inte komma ihåg det. Jag är nog bara trött och förkylningen gör nog sitt - te behöver jag köpa, det är bra för halsen! Går in på Hälsokost och kommer ut med två paket med våra favoritteer. Nu är det nog dags att köra om jag ska komma i tid för att hämta sambon.Går ut till bilen och kör iväg, fortfarande besvärad av att jag först kört fel och sedan inte kunnat placera grannen. På E22:an slår det mig - jag har ju glömt att köpa både hallon, hårklämmor och vin! 

Nu står i alla fall maten i ugnen. Det är kanske det jag behöver; lite mat samt lugn och ro! Hallon, hårklämmor och vin får vi ta en annan dag. Tack för mig! 



Det börjar på k och slutar på s

Att vara först på jobbet är en sak, det är tyst, lugnt och skönt. Att vara bland de sista samma dag känns inte lika bra. Särskilt inte när kvarsittningen beror på ett misstag, som ledde till ett större misstag, som ledde till en enda stor soppa. Är man trött så är man, och då ska man bara gå hem. Punkt. 

På fredag väntas trevligheter. Trevligheter några mil bort tillsammans med några riktiga finisar. Hm, Iphonen ville hellre skriva fikusar - men finisar ska det vara! Välbehövligt. 

Hösttider

En fin höstdag går mot sitt slut. Höstfärgerna har nått oss och i strålande solsken är landskapet väldigt vackert så här års. Synd att det varar en sådan kort tid och att det sedan bara ersätts av en grå massa. Men men - får se till att njuta nu medans det går. 

Även helgen går mot sitt slut. Gårdagen bjöd på ett spa-besök för mig och Sambon, följt av lite taco-mys hemma hos en annan öbo. Söndagen fortsatte med lite höststädning i trädgården, en fika på Café Mandeltårtan med våra Kristianstadsfavoriter och en promenad i vackra Brunnsparken. 

Samlat kraft inför kommande veckan nu? Hoppas verkligen det.



.

Det är helg nu. Det är verkligen helg. Och efter den här veckan är den nog mer välbehövlig än på länge. 



Besiktning

Bilen gick igenom besiktningen utan minsta problem - "Här finns inget att klaga på!". Skönt! Imorgon är det min tur att genomgå en besiktning, hos tandläkaren. Undrar om den besiktningen blir lika lyckosam. Innan dess blir det en frukost hemma hos föräldrarna i Ronneby. Mys! Och så är det fredag, tänka sig - redan! Men det ska bli skönt, så ofantligt skönt.... 

Mute

Hallelulja för mute-knappen annars hade jag kunnat köra en 2-dag idag (enligt 5:2 dieten). Har fått öron-skav idag efter dagens telefonmöte och jag känner mig helt allmänt körd i huvudet. Sitter just nu på bussen för att hämta bilen hos glasmästaren. Efter att ha bett väldigt väldigt snällt så fick jag lov att lämna bilen där vid öppningstid och hämta den vid stängning. Med ens känner jag att jag nog skulle bli en mycket dålig mamma. 
 

Snurre Sprätt

Irrar hit och dit, fram och tillbaka. Känns som om jag inte gör annat än att springa på olika möten. Trodde att jag dubbelbokat mig i förmiddags, för att sedan inse att det ena mötet inte var förrän imorgon. Så nu är jag dubbelbokad imorgon istället. Snart gör jag nog som chefen; smyger försiktigt in på ett möte för att en stund senare inse att det är fel möte jag befinner mig på. 

MEN när allt är som mest virrigt så kan man inte låta bli att skratta. Skönt det. Idag bjöd jag och Carola på fika. För att det var tisdag. För att det behövdes. För att vi var värda det. 

Imorgon ska jag försöka vara lite mer harmonisk. Nämnde jag att jag har en tid på glasfirman för att laga stenskott på bilen (som förövrigt ska besiktigas dagen därpå) samtidigt som jag är dubbelbokad på möten?