Demonstration

Tillbaka i Växjö igen. Känns bra. Lugnt och skönt. Det var det däremot inte i Lund idag, utanför stationshuset, när jag skulle åka hem. Hamnade mitt i någon demonstration med maskerade (eller vad man ska kalla det) demonstranter som skrek och kastade gatstenar mot poliserna (jo det var faktiskt riktiga poliser och inte polisstudenter som vi har här på Campus). Demonstrara gärna mot nationaliseter för min del, men låt poliserna vara era puckon! Sydsvenskan

Nu ska jag sätta upp julgardiner, ta fram mina stjärnor, lyssna på julmusik och tända första ljuset i adventsljusstaken.



Första advent

En rubrik som lär pryda de allra flesta bloggar idag. Första ljuset i adventsljusstaken är nu tänt. Sitter just nu och smaskar på en lussekatt, en av dem som jag bakade i fredags (så fick jag chans att skryta lite om det också). Bär hemåt, mot Växjö, om en stund där även jag borde sätta upp julgardiner, julstjärnor och dylikt. Frågan är dock om jag kommer att orka det ikväll. Julskyltning också idag. Blir förhoppningsvis en liten sväng i alla fall.

God första advent på eder alla!


Full fart mot julen..

Äntligen fredag och full fart mot helgen. Till helgen vankas det första advent. Lite sugen på att sätta igång med julbaket idag. Vad sägs som lussekatter? Hmm.. ska fundera på detta. Förhoppningsvis blir det lite julklappshandlande i helgen samt lite julpyntande och julskyltning. Jag gillar jul.

Kanske dock borde läsa några sidor ur inkomstskatt-boken också. Suck!

Bort.

Åker iväg idag, bort från Växjö. Vet inte vilken dag jag kommer tillbaka. Om jag kommer att spendera min helg där, här eller någon helt annanstans. Vet ingenting. Det är läskigt.

Grattis!!

Idag fyller en liten flicka vid namn Josefin år. Ett stort grattis till världens bästa Josse! Här är ett litet (hrm) kollage på dagens födelsedagsbarn. Det var inte riktigt meningen att jag skulle vara med på hälften av bilderna men det verkar som om vi ofta är med på bilder ihop! Haha!











Komplicerat

Jag är en mycket enkel tjej på många sätt och vis. Uppskattar det simpla, det lilla och det enkla. Ändå är jag ganska komplicerad. Så pass komplicerad att jag knappt förstår mig på mig själv.

Hur lång tid ska det ta innan det komplicerade återgår till det enkla?



Rosing.

Förläsningsdagen är nu över. Sitter hemma och väntar på att klockan ska gå. Snart är det dags för träning med tjejerna. På schemat står idag Air. Något nytt men blir säkert kul. I övrigt känns det mesta lite jobbigt just nu. Tuff tid som lämnar sina spår.

Linda Rosing söker en man i ny tv-serie på Kanal 5. Någon normal människa som är intresserad? Nej jag tänkte väl det...

Mardröm.

Har knappt sovit en blund i natt. Bara legat och snurrat. Och när jag väl lyckats slumra till har mardrömmarna genast varit där. Hur ska jag orka med en heldag med föreläsningar?

Frågorna är många men svaren är få...

Drunknar

Jag drunknar. Sakta men säkert. Men jag drunknar. Orden känns allt mer intima och försöker att skaka av mig dem men det går inte. Jag sugs med och kan inte annat än att ge efter hur mycket jag än vill kämpa. Eller varför kämpa emot egentligen...?

Låter tankarna få ett övertag..

Jag ger upp! Har fortfarande inte fått något vettigt gjort. Är som paralyserad och tankarna far runt i huvudet. Tror att jag får fokusera på måndagsmiddagen istället och på de två små damer som ska anlända då.

Här är vi för lite mer än ett år sedan. Lite mer solbrända då än nu!


Orkeslös

Åter i Växjö. Anlände hit vid tio men har fortfarande inte gjort något vettigt. Är ofantligt trött och undrar hur jag egentligen skall få något som helst gjort idag. Borde plugga, städa, handla, fixa inför måndagsmiddagen som skall vara här ikväll, gå till apoteket m.m. Men kroppen säger bara "slut ögonen och blunda hårt så kanske det försvinner!". Sovit för lite i helgen och sovit oroligt i natt, förmodligen en bidragande orsak till denna orkeslöshet. Får väl ta en kopp kaffe och hoppas på det bästa!



Vill finna en ny väg att gå. Vill du följa med eller ska du stå ensam kvar vid vägen och vinka farväl?


Läget i Ronneby.

Söndag hemma i Ronneby. Solen skiner på en klarblå himmel. Funderar på att gå en runda, hade verkligen behövt det för att rensa tankarna lite. Mycket i huvudet. Helgen hemma har kanske inte direkt varit lugn. Då mamma inte är hundra har jag storhandlat (och då menar jag verkligen STORhandlat), lekt taxi åt smågrabbarna och skjutsat dem vart hän de önskat samt gjort andra typiska mamma-uppgifter. Igårkväll var det lite fest i Nättraby. Jag var nykter (den enda som var det), ändå slutade det med att jag inte mådde så bra. Vågade inte köra hem (eller fick snarare inte) och delade därför säng med Josse och Jim i natt. Mysigt värre, haha!

Nähä, kanske skulle ta mig i kragen och gå ut och ta lite luft!

En evig väntan..

Tillhör du en av dem ekonomstudenter som precis läst Redovisning II och konstant loggar in på studentportalen för att se om några poäng trillat in? Det kan du sluta med nu i sådna fall. På grund av sjukdom är rättningen långt ifrån klar. Blir ni sura? Då ska ni bara veta vad jag och Johanna är. Alla andra har fått sina case rättade - men inte vi! Tydligen har vi varit för ordentliga och lämnat in arbetet i en pärm som därav inte följt med rättningshögen till revisorn. Suck!

Kanske lika bra att vi inte får något resultat idag. Vem vet, hade kanske blivit en jobbig helg med ett negativt resultat. Pluggat lite på bibblan i förmiddag. Eller ja, pluggat har vi kanske inte gjort så mycket men vi har i alla fall suttit i bibblan. Var roligare att prata om annat samt ta en fika med Lina, Emelie och Lotta. Diskuterade klamydiatest och poliser i uniformer. Vad sägs som ett datoriserat klamydiatest där man kissar på datorn? Eller kanske uniformen i sängen? "Fy vad otympligt!". Haha (ja jag vet, det lät inte alls lika roligt när jag skrev det här).

Ikväll väntar hemresa!



Box.

Box är jobbigt. Väldigt jobbigt men väldigt kul. Trött är jag i alla fall nu. Men känns bra!

Dagen har spenderats på biblioteket. Har även varit på vårdcentralen en sväng och drygar nu ut min penicilinkur med ytterligare 30 dagar. Yay! Imorgon blir det ytterligare lite plugg innan det är dags att bege sig söderut mot Ronneby. Ska ta hand om lilla mamma som inte mår så bra samt träffa lite roliga människor.
 
Är i princip död. Ska äta lite soppa, slå mig ner i soffan och kommer förmodligen att sitta där sedan helt apatisk tills det är dags att gå och lägga mig. Godnatt.

En dag då allt har gått fel..

Det här var tänkt att bli en dag i effektivitetens tecken på biblioteket. Så blev dock inte fallet. När jag vaknade i morse mådde jag allt annat än bra. Blev en dag på hemmaplan med boken i knät och tankarna någon annanstans. Skulle bli step ikväll men det blev det inte heller. Visade sig att stepen blivit inställd på grund av sjukdom. Suck! Tog en promenx med Johanna i alla fall så jag kom utanför lägenheten ett tag och fick träffa en levande människa.

Nåväl, dagen blev kanske inte alls som jag hade tänkt mig men kanske behövde ta igen mig lite också. Ska nu ha en myskväll med enbart mig själv som sällskap (även om jag nog hade föredragit ett riktigt sällskap).

:(

Idag är ingen bra dag. Skit!

Det kan bara bli bättre nu i alla fall....


Inte så mycket "Camilla"..

Jag önskar verkligen att jag vore en lugn, harmonisk och jordnära person som skulle kunna uppskatta yoga. Så är dock inte fallet. Är som en uppskruvad duracellkanin som hade svårt med det otroligt lugna tempot. Mitt under avslappningen då vi skulle fokusera på våra andningar och gå innåt kom jag på mig själv med att fundera på vad jag ska göra imorgon, om jag ska åka hem i helgen och i sådana fall vilken dag, vad jag ska laga för mat på nästa måndagsmiddag, hur långt det var kvar till nästa gång jag ska jobba, vad jag ska köpa för julklappar o.s.v.

Visst var det mysigt med ett nedsläckt rum och tända ljus men nej, yoga är nog ingenting för mig. Imorgon blir det step istället - lite mer "jag" även om jag säkerligen ser ut som en första klassens amatör när jag hoppar på den där stepbrädan.

Har jag verkligen lyckats skriva tre inlägg om yoga idag? Hjälp, jag har inget liv...


Slut.

Börjar bli lite nervös nu. Yoga? Varför ska jag gå på det? Jag kan ju knappt stå på ett ben innan jag blir snurrig och tappar balansen. Ännu mindre kan jag bete mig på ett vuxet och allvarligt sätt när jag ska göra de mest märkliga konster. Är en ordentlig klumpeduns. Klumpedunser går inte på yoga.

Är just nu helt slut i huvudet. Föreläsning på både för- och eftermiddagen idag vilket sög ur mig precis all energi. Vill bara lägga mig ner och sova. Helst av allt vill jag gå i ide och vakna upp först när de vitsipporna står i blom. Men det kan jag väl glömma.

Yoga

Malin: Har jag någonsin sagt till dig hur vig du är?
Jag: Vig? Jag är ungefär lika vig som är kylskåp.
Malin: Men du når ju ner till dina fötter i alla fall!

Så nu ska det bli yoga ikväll med Malin och Jossan. Ska bli väldigt spännande. Är otroligt ovig och har ingen balans överhuvudtaget. Om inte annat kommer vi ha något att skratta åt i alla fall och det är ju alltid lite roligare att göra bort sig tillsammans med ett par andra.

Lunch nästa och sedan föreläsning - igen!


Nu är det jul igen...?

Inte långt kvar till jul. Har länge undvikit allt som har med jul och göra. Tagit omvägar inne på Åhlens för att slippa se allt julpynt. Det är inte jul, inte än. Varför skall alla börja så tidigt? Skall de dra ut på den för att minska stressen? Missförstå mig inte, jag gillar julen. Är en väldigt mysig tid. Men julen får börja först i december, vid första advent. Det är julborden och julmarknaderna ska vara, det är butikerna ska vad fulla med julpynt och julklapptips, det är pepparkaksburkarna skall stå uppstaplade i butikerna. Hur kommer det sig att alla har missuppfattat detta och tjuvstartat så tidigt som i oktober? Det förstör ju det fina, nämligen längtan.






Blogga?

Nyss hemkommen från en promenix med Sarah. Skönt med lite luft och dessutom lite ljus. Jo det är sant, solen lyste faktiskt till och med i Växjö! Sitter just nu och vilar lite. Ska snart iväg på måndagsmiddag hos Johanna.

Hade en liten diskussion om hur mycket man egentligen lämnar ut här på bloggen. Att jag är lite av en bloggoholic är väl kanske ingen direkt nyhet. Mår bra av att skriva av mig. Inte för att andra ska läsa det, utan för att jag själv ska få ut lite ur mig. Sen är det möjligt att jag lämnar ut lite för mycket. Berättar vitt och brett om allt möjligt som egentligen är privat (även om jag givetvis försöker linda in vissa saker så inga obehöriga ska förstå). Resonerar kanske som så att mitt liv är rätt tråkigt som inga obehöriga lär vara intresserade av. De få som läser lär definitivt vara de närmaste, vilka skulle annars kunna vara intresserade av en studerande och  blekingsk smålänning som slagit sig till ro på Campus i Växjö?  Det är möjligt att det är fel av mig att tänka så, särskilt med tanke på att jag hänger ut andra än mig själv här. Känner ni att ni inte vill bli nämnda är det givetvis helt okej. Själv kommer jag att forsätta skriva så länge jag känner att jag tycker att det är kul.
 
Tv-soffan nästa! 


Smuggling.

"Är lite sugen på att åka inom växjö o gömma dig i en väska så jag kan smuggla med dig till england"

Ja varför gjorde du inte det? Nu är Ikanohelgen över i alla fall och jag är tillbaka i Växjö igen. Helgen har faktiskt inte varit så hemsk och inte direkt ansträngande. Lite pengar inför julen är nu säkrade vilket känns bra. Nu blir det plugg fram till helgen och sedan blir det (om allt går som planerat) en sväng hem till Blekinge. 

Paus.

Tar en mikropaus i jobbandet. Här finns för tillfället inte så mycket att göra på Ikano. Lugnt och tyst. Emelie har satt på radion som låter lite tyst i bakgrunden. Ungefär en timme kvar till hemdags. Eller ja, hem och hem... men till att få komma ut härifrån i alla fall.

Jaha. Inget intressant i dessa få rader direkt. Mest ett sätt att fördriva lite tid. Ska nu forsätta mitt jobbande med att frenetiskt stirra in i skärmen och hoppas på ett mail eller ett samtal.  

Trevlig kväll!

Ikano.



Om ett par timmar är det dags att bege sig mot Ikanobanken för jobb fre-sön. Halsen är skrovlig, ska bli intressant att se hur länge rösten håller idag. I övrigt har jag känningar av träningsvärk. Ajaj, men ändå skönt på något vis. Fram tills dess att tåget börjar tuffa mot Älmhult skall jag lyssna på den här låten - om och om igen. Bara för att den är så fin.

Hoppas ni får en bra helg och skänk gärna en tanke till mig som sitter instängd på en bank mitt ute i de småländska skogarna! 

Fy f*n

Fy f*n vad trött jag är! Fy f*n vad jobbigt passet var. Och fy f*n vad roligt det var. Men nu är jag död. Totalt utslagen. Att jag ska tvätta och därmed springa upp och ner i trapporna hela kvällen känns näst intill som en omöjlighet.




Ursäkta svordomarna!

Torsdag.

..igen! Var det inte nyss torsdag? Menar ni verkligen att det har gått en hel vecka sedan sist? Vart tar tiden vägen? Hinner inte med.. Imorgon är det fredag och full fart mot helgen. Alla jublar. Kanske inte jag dock. Skall nämligen befinna mig på Ikanobanken heeeeela helgen. Men ska väl gå bra, är rätt kul att jobba när man väl är på plats men känns oerhört segt att ta sig dit.

Dagen har givetvis spenderats på biblioteket (som alla andra dagar). Pumpat stackars Johanna på information - mycket information! Om en liten stund ska jag vandra bort mot Vugi. Idag är det box som gäller. Lagom bra när förkylningen och det halsonda ständigt gör sig påminnt - men ska bli spännande! Vi har till och med lyckats med att få med oss Malin i afton. Träningsvärken från gårdagen börjar kännas lite smått nu. Men det bortser vi ifrån - det här ska bli kul!

Rapport för den som är intresserad (förmodligen ingen alls)

Hemma från bibblan. Snuvig och blöt. Det regnar ute - som vanligt här i Växjö. Ska plocka lite här hemma och sedan blir det step på Vugi som vanligt. Nytt pass. Missade förra veckan eftersom jag var hemma i Ronneby då så ligger lite efter. Kommer nog gå bra. Eller nej, det kommer det inte - kommer nog gå fruktansvärt dåligt. Men strunt samma. Jag har kul i alla fall! Dock kommer vår ena träningskompanjon att svika oss ikväll men hon återvänder förhoppningsvis imorgon med mer kraft än någonsin. Kvällen i övrigt kommer förmodligen spenderas framför tv:n (för den som är intressad av att veta det) samt invänta en rapport från en person som ska göra något lite pirrigt ikväll. Tihi!
 
Penicilinberoendet håller i sig - ännu en kur nu! Har tappat räkningen på hur många kurer jag har haft i år... Suck!

Let´s just fall in love...

Let's go to New York City
Let's go watch some shooting stars
Let's kiss everlasting kisses
Let's go steal some fancy cars
Let's go let's go to Paris
Let's play hide and seek
Let's dance the my sharona
Like it was 1993
Let's get naked under blankets
Let's get wasted, let's get stoned
Let me tell you I adore you
Oh let me take you home
Let's not talk about the sorrows
Let's just say that oh oh oh
Let's go crazy for each other
And let's just fall in love...

Oh please let me draw your picture
You've got such pretty eyes
Let's jump of sky-high buildings
Let's believe that we can fly
Let's do it cause we wan't to
Let's do it cause we can
Let's laugh our very heads off
Let's do it once again
Let's get naked under blankets
Let's get wasted, let's get stoned
Let me tell you I adore you
Oh let me take you home
Let's not talk about the sorrows
Let's just say that, oh oh oh
Let's go crazy for each other
And let's just fall in love...

We don't know if it's forever
Let's pray that it will last
We don't know it it's forever
and it's moving oh so fast
Let's not talk about the sorrows
Let's just say that oh my god
Let's go crazy for each other
And let's just fall in love...


Kärleken.

Är glad. Jätte glad. Inte för min egen skull dock. Så intressant är mitt liv - det gäller att ta del av alla andras liv så mycket som möjligt för att få lite spänning i tillvaron. Kan riktigt känna den där pirriga känslan, känslan av den lilla ballongen längst in i hjärtat. Pang - så är jag kär i kärleken!


Drömkillen

Ja det är konstigt. Man har en bild i huvudet på hur drömkillen ser ut men det är aldrig dem man faller för.

"Förlåt älskling!"

Haha!

Tröttöga

En måndag för exakt 22 år sedan kom BB-kompisen och barndomsvännen Brattan till världen. Vi börjar bli riktigt gamla..

Denna dag har mest bestått av plugg för min del. Eller ja, en hel del prat också får jag väl lägga till. Fick finfina presenter av Jossan. Tackar och bockar (eller niger kanske). Måndagsmiddag hos Malin i afton. Detaljerande beskrivningar om allt möjligt. Haha. Pinsamt värre om vi hade blivit avlyssnade någon gång. Varför vi skulle bli det vet jag dock inte.

Just nu är jag dödens trött vilket troligen märks av texten ovan. Inte mycket tanke. Bara text. Godnatt! 

Födelsedag

"Aaaah.... Här är jag - idag är det min födelsedag.."

Det är refrängen till Per Gessles låt som jag har gått och nynnat på hela dagen. För nog är det min födelsedag idag, även om det kanske inte riktigt har känts som det. Har mer blivit som en bakisdag. Däremot blev jag ordentligt firad igår med samtliga av mina favoriter. Blev en mycket rolig afton och känner mig verkligen lyckligt lottad som får kalla er för mina vänner.

Visst är det inte samma sak att fylla år när man nått denna högaktningsvärda ålder som det var förr. Det är inte samma sak överhuvudtaget att fylla år här i Växjö som är det är att fylla år på hemmaplan. Vakna någon timme innan man ska. Ligga och lyssna på tisslet och tasslet ute i köket. Prasslandet med paketpappret. Längtan efter att dörren skall öppnas och familjen med sin skönsång skall uppenbara sig. Så är det inte numera. Men visst är det ändå något speciellt att fylla år. Det känns som en liten ballong längst in och hjärtat och det är väldigt roligt (faktiskt) att känna sig betydelsefull då alla nära och kära hör av sig via telefonsamtal, sms eller till och med bara via msn eller facebook. Ett litet ord som "grattis" kan betyda mycket från en gammal kär vän. Visar att man inte är bortglömd.

Ett stort tack till alla er som förgyllt min födelsedag och gårdagen - tack för att ni finns!







Födelsedagsfest.

Ikväll är det födelsedagsfest här hos mig på Stallvägen. Vid tolvslaget fyller fröken själv gammal.


Ork?

Stan en snabbis för inköps av diverse drycker inför helgen. En tur till Växjöhem för att få en ritning på den nya lägenheten. Där efter någonstans tog orken slut. Plugga? Nä jag orkar inte. Snälla, låt mig slippa. Fick ett jobbigt besked per telefon också. Inte igen, vill inte mer!

Nähä, får väl masa mig till soffan för lite läsning ur Inkomstskatteboken.

Ernst & Young.

Nyss hemkommen från en trevlig företagskväll med Ernst & Young på Sivans. Rätt spännade att lyssna på sådant nu, arbetslivet börjar att närma sig även om det är ett bra tag kvar. Vi vann en liten tävling och fick därmed varsitt pris i form av ett första-hjälpen-kit (dess värde understeg nog 3% av prisbasbeloppet och därmed är det en skattefri tävlingsvinst, om det är någon nördig ekonom som undrar). Kan säkert komma till användning för en klumpeduns som Camilla.
 
 

Citygross

Finns mycket att titta på på Citygross. Julsaker, isbjörnar (!!), massagestolar och rosa mattor. Går att handla mycket.  Det som inhandlades för min del var en purjolok, linfrön, en brödlimpa, creme fraiche samt en dammvippa (en mycket fin sådan). Det kallar jag storhandling! 


Utfryst.

Tillbaka i Växjö. Har ingenting att göra. Känner mig ensam, utfryst, bortglömd och utelämnad. Johanna och Malin verkar ha roligt hemma hos Malin. Själv är jag inte välkommen. Jag är den mest ensamma personen i hela världen. Visserligen har de kanske sina skäl. På söndag är det en viktig dag. Det är inte bara fars dag utan även min födelsedag. Men ändå. Jag känner mig ändå utfryst. Dock har de lovat att umgås lite med mig i eftermiddag då det ska bära av mot Citygross. För plugga vill man ju inte göra. Nej usch, inte sånt tråkigt. Det kan vi nog ta och skjuta upp ett liiiiiitet tag till.


Offer för posttjuven

Mammas mobil ringer "hemligt nummer"
Mamma: Hallå?! Min favoritdotter Camilla? Jo hon sitter faktiskt här. Okej... Det är polisen, de vill prata med dig.

Var en trevlig polis. Och en otrevlig tjuv. En posttjuv hade härjat i Alvesta och då tagit det födelsedagskort jag skickat till mamma i september. (Saknat det? Eh, nä!). Det hela var väldigt beklagligt. Fabror Polis undrade om jag ville ha det fina kortet tillbaka. Funderade ett ögonblick på att det kunde ju vara en besparing till nästa år men beslöt mig för att farbror Blå kunde få behålla det. Haha!

Är alltå i Ronneby nu. Fixat och trixat lite här hemma. Hjälpte lillebror att beställa biljetter till Oasis på Ticnet (tydligen väldigt svårt om man heter Mathias), ska ta en fika på stan med mamma i eftermiddag och även hälsa på farmor och farfar en stund. Förmodligen kommer jag också få öppna lite födelsedagspresenter idag. Me like! I övrigt är det fint väder ute (får väl skriva om det i brist på annan spänning i mitt liv), dock väldigt kallt i ett hus som detta. Är som gjort för en myspysdag.
 
Det var allt från Ronneby. Klart slut.

Ronneby

Ronneby nästa på en snabbvisit för att umgås lite med familjen. Lugn, bara lugn, ska nog plugga också. I alla fall lite. Mycket lite. Okej, mikroskopiskt lite. Eller kanske inte alls. Men det är väl tanken som räknas.

Back.

Tillbaka i Växjö igen (vart tog helgen vägen?). Funderar på att ta en cykeltur till Willys men samtidigt bävar jag inför att gå ut i kylan. Har det bättre här inne, framför tv:n under en filt.

Helgen har varit bra. Eller nej, den har varit bättre än bra - den har varit bäst. Precis lagom. Befunnit mig i Lund där schemat har bestått av lite shopping, promenader (en mkt lång sådan!), uppsättning av gardiner och kökslampa (inte det lättaste), matlagning och filmtittande. Imorgon är det dags för ny kurs och nya tag - en juridikkurs kommer härnäst. Men det är som sagt först imorgon, den här dagen skall spenderas med att ta det lugnt samt laga måndagsmiddag till mina stjärnor ikväll.

Nästa helg blir det födelsedagsfirande - av mig faktist! Liten har blivit stor och ska nu fylla 22 år. Högst på önskelistan står... hm... antirynkcreme? Nja, vet inte vad jag önskar mig men verkar som om alla andra har rett ut det ändå för det är då inte många som har frågat (eller så är det inte meningen att jag ska få några presenter, har kanske blivit för gammal).
 
Soffan nästa - handlingen får vänta liiiiiiite till.