Over.

Tentan är över. Allt är packat. Snart bär det av mot stan för klippning och slingor. Ute snöar det just nu. Märkligt värre. Blir till att inhandla vinterjacka, vinterskor, mössa, vantar och halsduk i helgen.

Nu vill jag bara härifrån.... 

Tentaperioden är nu över...

Då var tentaperioden över för den här gången. Nyss hemkommen från biblioteket. Nu är det bara tentan kvar. Förhoppningarna är inte speciellt stora om man säger så. Däremot är längtan efter lite ledighet enorm. Ska bli så skönt att få koppla bort skolan ett tag. Klippning och slingor imorgon efter tentan (verkligen välbehövligt) och sedan bär det av mot Lund.

Nu ska jag bort mot Vugi och hoppa lite på en stepbräda.

Bästa just nu - "Vad har du under blusen Rut? Vad är det där som putar ut?" :)

Sista rycket

Ännu en dag närmare tentan. Ännu en dag närmare ledighet. Dagen har (hör och häpna) spenderats i ett trångt grupprum i bibblan! Någon enstaka aha-upplevelse har möjligvis uppstått men långt ifrån tillräckliga. Ikväll blev det en promenix med Johanna och Malin. Skönt att ta sig utanför den plugg-bubbla jag befinner mig i just nu.

Imorgon är det sista rycket som gäller - nu blir det verkligen paniktentaplugga. Men inte ikväll. Hjärnan är avstängd för dagen.

Någon?

Någon som har lite energi att skänka en energifattig stackare..?

Helt död!


Tentaplugg

Tanken var att jag skulle befinna mig på bibblan ända till klockan 22 ikväll. Så blev dock inte fallet, men ett antal timmar blev det. Undrar om jag överhuvudtaget har lärt mig något nytt idag. Hur ska detta egentligen gå? Får väl bli lite plugg på hemmaplan nu ikväll, med betoning på lite med tanke på hur trött jag är just nu.

Mamma, Mathias och Simon kom förbi på en kortvisit under lunchen idag. Fick en stor påse med frukt av Mamma. Mycket bra nu i förkylningstider. Dessutom blev jag av med klädpåsen som stått innaför dörren i flera veckor nu. Tänk om vi också kunde få ha höstlov istället för att tentaplugga - vissa är lyckligt lottade!

  

Söndag lika med vila? Knappast!

Här är lite bilder från dagens aktiviteter. Inte så svårt att se vart min dag har spenderats någonstas - japp, i bibblan såklart, helt överhopad med tentaplugg. Nu ikväll har det tillagats kycklingsoppa på Stallvägen och snart är det tvätt som gäller. Ingen vila här inte!


En bild säger mer än tusen ord - här har ni mig!

I bibblan är det lätt att hitta annat att göra som är roligare än att plugga. Visste ni exempelvis att det finns flera olika slutarljud på mobilen då man tar kort? Finns dessutom flera olika ramar man kan lägga till (som ovan). Långt mycket mer spännande än våra böcker och kalkyler.
 
Lina detsamma!

Mitt pluggande - ser spännande ut va?!

Klockan.

Hade ingen aning om att det var idag man skulle ställa om klockorna. Var har min kontakt med verkligheten (det vill säga den utanför Campus) tagit vägen?

Lördag.

Det har inte blivit mycket till plugg idag. Har ångest över min dåliga diciplin. Vart tog den här dagen vägen? Om någon timme kommer Lina och Johanna hit. Skall tillagas lite grekisk pyttipanna och sedan spendera kvällen framför tv:n. Lär alltså inte bli något plugg ikväll heller.

Ja man kan ju säga så här - när tentan går åt skogen på torsdag har jag bara mig själv att skylla på!

Gårdagens utgång

Utgång igår. Det känns idag. Inte för att jag sitter lutad över toalettstolen eller att huvudet känns som att det ska sprängas. Nej inget sådant (inte nu när jag tagit en huvudvärkstablett i alla fall), är bara lite allmänt seg. Tequila är fortfarande inget bra. Skulle väl bara prova igår och för att se om det fortfarande gav samma effekt antar jag. Det gjorde det. Skulle egentligen behöva tentaplugga idag, men det lär väl inte hända än på ett tag. Tenta på torsdag och jag har inte koll på någonting överhuvudtaget. Illa. Mycket illa. Dagen kommer alltså bestå av att vara allmänt seg. Hoppas på att kunna plugga efter klockan tre någon gång. Kvällen skall förhoppningsvis spenderas med något kul tillsammans med Malin och Johanna.


Haha, mycket snyggt! ;)

Johanna, jag och Lina

Stjärnorna

Sötaste paret! :)

Johanna och värdinnan Lina

Ellen

Johanna lekte frisör innan förfesten och helt plötsligt hade jag inte bara guldigt hår utan även lockigt
 - snacka om guldlock!

Visdomsord

Några kloka ord mitt i åldersnojjan:

"Njut av din ungdom, eller skit samma föresten. Du kommer ändå inte att förstå fördelarna med att vara ung förrän du är för gammal. Men tro mig - om 20 år så kommer du att sitta och titta på gamla bilder och minnas alla de möjligheter du hade och hur fantastiskt snygg du faktiskt var. Få inte skuldkänslor bara för att du inte vet vad du ska göra med ditt liv, de mest intressanta personer jag känner hade ingen aning om vad de skulle göra när de var 25 och några av de mest intressanta 50-åringarna jag känner vet det fortfarande inte."

Ajaj.

Ajaj i halsen idag. Eller kanske inte gör så ont, mest när jag sväljer på grund av svullnaden. Lite bättre nu än vad det var när jag vaknade i alla fall. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk så det kan det halsonda glömma! 


Energi

Nyss hemkommen från en promenix med Lina. Ny energi som jag inte riktigt vet vart jag skall göra av. Skall jag verkligen använda den till att göra nytta? Visserligen skulle jag behöva både plugga och diska, men det känns lite väl ansträngande. Tänk att det redan är torsdag. Veckan är snart över. I alla fall för alla normalt arbetande människor, men som student räknas jag väl inte in där. Blir dock lite ledighet imorgonkväll då det vankas fest och utgång på Stallarna. Härligt värre!


Step

Bättre och bättre dag för dag.. Jo, det är precis vad vi blir! Jag, Johanna och Jossan är mästare på step. Lite åtminstone. Eller okej, kanske inte mästare men vi har blivit bra mycket bättre. Nästan lite synd att de ska byta koregrafi nu när vi faktiskt lärt oss den. Blir en ny utmaning! Känner mig pumpad med ny energi trots att kroppen i övrigt känns som spaghetti. Härligt!

Reklamen i Greys Anatomy är snart slut - åter till soffan!


Den blivande hyresgästen

Niklas, den snart blivande hyresgästen hos Hyresbostäder har precis varit på besök. Inspekterade lägenheten och allt såg "schysst" ut! Nu är det verkligen på riktigt, den där Niklas ska verkligen flytta in här i min lägenhet. När jag själv är utflyttad alltså (för er som inte fattade det).

I övrigt har dagen spenderats på bibblan. Diskuterade huruvida man kan ha en bröstvårta på hakan. Hm. Nu blir det lite plugg på hemmaplan innan det är dags att bege sig bort mot Vugi för lite träning.

 


Minnen.

Har under kvällen gått igenom alla bilder som vi tagit på Campus under årens lopp (tog en tid skall jag säga er!). Så mycket kul vi har varit med om och så många minnen som väcktes till liv. Förändringar har verkligen skett sedan år ett. Här är lite minnen som jag kan dela med mig av...







Morfar.

Idag fyller världens bästa morfar 82 år. Slog nyss en pling till honom. 82 år låter gammalt och nog syns det kanske att han är till åren kommen. Men i övrigt märks det inte överhuvudtaget. Lilla Morfar som för ett par år sedan gick en datorkurs och nu skickar mail till alla barn och barnbarnen, lilla Morfar som spenderar tid med att snickra och jaga i skogen, lilla Morfar som ger sig ut i skogen och plockar litervis med blåbär, lilla Morfar som alltid ha ett litet skämt till övers - han blir aldrig riktigt gammal. Ett stort grattis till honom idag i alla fall!



Coffee?

- I just thought oh what a lovely girl, can I buy you a coffee?
- No I don´t think so (hjälp någon!).
- Why not? Please, just one coffee and talk to a handsome and nice guy?
- No I have a boyfriend! (Perfekt utväg!)


Är det normalt att springa ifatt en främling utanför skolan mitt på ljusa dagen och fråga om man skall ta en fika? Jag är så svensk som man kan bli, går direkt in i försvarsställning (i alla fall i nyktert tillstånd) "Prata inte med mig, du är främling, jag känner inte dig!". Märklig situation i alla fall. Nu ska jag plugga lite på hemmaplan innan det är dags för måndagsmiddag hos Jooeee.


(Jaja, ursäkta fruktansvärt dålig engelska..)

Du får inte.

Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd och komma in .
Du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg
utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål.

Och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt.

Och du får inte ha mig som en dröm
när jag vill va' din verklighet.
Du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet.

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill.
Du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro.

Och du får inte andas på min panna,
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart.
Nä jag önskar inget hellre,
än att du gör allt emot mig snart
.

Äntligen är helgen förbi!

Hem ljuva hem. Helgen är äntligen över. Jo, det är faktiskt så jag känner. Skönt att bara vara tillbaka. Nu väntar en hel vecka med.. hrm.. tentaplugg! Nä, ingen ledighet här inte. Men helgen har visserligen inte varit jättetung. Gillar ändå att jobba, i alla fall under korta perioder, på Ikano. Visserligen har dagens jobb kanske inte varit så givande. Har spenderat dagen med att lägga in mailadresser på hundratals ikea-konton. Man känner sig ungefär som en robot. I övrigt har mattjuvjakten löst sig, alla är glada och nöjda (utom tjuven), vi har fått höra om en hel drös med märkliga efternamn (vad sägs om Gyllenbögel?) och jag har lärt mig en läxa att fortsättningsvis ta med mig en rulle toapapper när jag tänkt bosätta mig i Älmhult då det tydligen kan vara brist på det där.

Jaha, veckan i övrigt kommer alltså bestå av tentaplugg och casearbete. Inte nu på torsdag men nästa - DÅ (på eftermiddagen) väntas äntligen lite ledighet!
 

Rätt bra ändå

Mitt i all årsredovisningsyra, mitt i all pluggstress, mitt i all jobbångest, mitt i allt städande, mitt i höstdeppen, mitt i hela mitt kaos till liv så är nog allt ändå ganska så bra! Ingen kan säga att jag är otacksam som inte glädjs åt det lilla...



Mitt liv är tydligen inte så tråkigt som det verkar då det tydligen också består av "kärlek och intriger". Haha! 

Balans = Lycka

Radera föregående inlägg ur minnet. Ytterst få kan förstå den lycka jag och Johanna delar just nu. Vi har balans - äntligen har vi balans - det vi har kämpat med hela veckan! En tung sten föll från hjärtat och nu struntar jag nästan i hur resten av arbetet går. Vaddå, vi har ju trots allt balans?! Datalabben är dessutom så gott som klar. Bara några frågor som vi inte riktigt orkade slutföra. Sedan har vi visserligen den tyngsta biten - att klara tentan, speciellt med tanke på att jag inte har börjat läsa ännu. Men vem bryr sig - vi har ju faktiskt balans!

Ikväll är det tvätt, städning, packning, bokning av biljetter m.m. som gäller. Här skall fixas inför den stundande helgen!

Depp.

Varför kan inte jag vara nöjd med att jobba på Ica hela livet som alla andra? Eller varför kan jag åtminstone inte nöja mig med att gå en något enklare utbildning än den här? Höstdepp. Blir knappast bättre av att allt känns svårare än svårast. Nu väntas jobb hela helgen dessutom. Det innebär att jag inte hinner plugga i helgen, vilket egentligen vore det optimala trots att jag inte har gjort annat den senaste veckan.

Lunchen snart slut. Dags att ta tag i datalabben och be till gud för att vi åtminstone skall kunna få den rätt och inlämnad innan dagens slut. 


..

Tappat kontakten. Vet inte var jag ska leta för att finna den igen.

Vad har jag gett mig in på?

Redovisningsekonomi är nog ingenting för mig. Vad har jag egentligen gett mig in på? Känns som om vi står och stampar på samma ställe (även om vi kommit något längre idag), och missförstå mig inte - vi är faktiskt effektiva och rätt duktiga och det är ytterst lite vi pratar om annat än plugg. Ändå kommer vi inte framåt, vi har fortfarande inte hittat felet och uppgiften börjar kännas allt mer oövervinnerlig. Bokslutsdispositioner, periodiseringsfonder, skatter, noter, schablonräntor... jag spyr snart på alltihop! Bara några ynka veckor kvar till tentan och jag har fortfarande knappt öppnat någon av böckerna än trots att jag pluggar jämt och ständigt. Suck....

Den lilla energi jag har kvar ikväll skall nu förbrännas på ett step-pass tillsammans med Johanna och Jossan. Förhoppningen är att jag ska få in något mer steg än vad jag gjorde sist, även om även detta känns näst intill omöjligt. Men strunt samma, det är ju kul i alla fall och om man dessutom får andra att skratta åt något är väl det knappast något minus. 

Nähä, dags att plocka fram träningskläderna..  

Känslan

Uppenbarligen är det ingen som förstår hur det hela egentligen hänger ihop.. 

... förmodligen inte ens jag själv.  

Tisdag.

Ännu en dag har passerat. Har som vanligt inte så mycket att skriva. Den ena dagen blir bara alltmer lik den andra. Även denna dag har givetvis bestått av plugg. Vi har nu lyckats få balans mellan resultat- och balansräkningen för år 2006 men ännu inte för år 2007. Dock har vi inte längre ett minusresultat - förhoppningsvis är vi nu ett steg närmare lösningen. (Jag förstår om ni tycker att detta är fruktansvärt ointressant men ni får skylla er själva som läser min blogg, vad väntar ni er av en hårt arbetande (hrm) ekonomistudent?). Har även tagit oss igenom en föreläsning om koncernredovisning (börjar undrar vad det är för utbildning jag egentligen har valt) samt promenixat med Sarah runt sjön.

Kvällen kommer bestå av tv-tittande antar jag. Vet att jag egentligen borde ta tag i städningen. Jag borde åtminstone packa upp (lika med slänga allt i tvättkorgen) min väska från helgen som fortfarande står ouppackad innanför dörren.
 

Resultat- och balansräkningar

Resultaträkningen går inte ihop med balansräkningen hur många gånger vi än kontrollerar. Ett minusresultat på några miljoner funkar inte riktigt. Suck! Hoppas att en lösning skall komma som en blixt från bar himmel under morgondagen. Annars vet i sjutton hur vi skall komma vidare...

I övrigt är jag nyss hemkommen från en trevlig måndagsmiddag hos Malin. Är en aningen trött. Blir nog till att sova tidigt idag också men först skall ett telefonsamtal göras.


Penicillin-narkoman?

Varit på vårdcentralen idag. Fick ett stick i fingret och nej, jag svimmade inte den här gången. Lutar mot ytterligare en penicillinkur i år.  Undrar om man kan bli antibiotika-narkoman. Jag som aldrig brukar gå till doktorn har nu varit där otaliga gånger i år. "Allergisk mot penicillin? Eller nej, det är du ju uppenbarligen inte - det kan vi ju vara säkra på i alla fall!"

I övrigt hägrar tröttheten idag. Skall försöka att läsa lite men det går trögt. Fastnade med caset också idag, har hamnat i en återvändsgränd som vi väl på något sätt skall försöka backa oss ur.
 
Nähä, åter till böckerna.. Kanske skulle dricka lite kaffe?

Helgen

Tillbaka. Tillbaka i Växjö. Tillbaka på Campus. Tillbaka i verkligheten. Haft en superbra helg nere i Blekinge. Inflyttningsfest hos Josse under gårdagen där samtliga av mina favoriter deltog. Blev en galen kväll med alkohol, "jag har aldrig" och annat smått och gott. Just nu är jag mest bara trött. Trött på grund av sömnbrist, trött vid tanken på att det är långt tills nästa ledighet (jobb nästa helg), trött på allt som skall göras. Men det får väl gå, efter en god natts sömn kommer förhoppningsvis allt kännas mycket bättre! I övrigt har dagen spenderats med att ta det lugnt på hemmaplan i Ronneby samt hockeymatch i Tingsryd.

Din påverkan skrämmer mig...



Resonemang med Jaget

Torsdagskväll och jag har ingenting att göra. Eller jo det har jag, borde packa, borde städa, borde diska, borde plugga.. oändligt många saker jag borde men ingenting som jag har lust med. Kanske skulle ta en promenix egentligen innan det mörknar för mycket? Bra idé!

(är man knäpp om man resonerar med sig själv i bloggen?)

21-års-och-11-månaders-dag

Torsdag. Pluggat på förmiddagen. Ska på en snabbvisit i stan med Johanna och Malin om en stund. Efter det väntar föreläsning och sedan är det väl kväll igen antar jag. Dagarna går fort. Imorgon är det hemfärd till Ronneby som gäller, igen! Lördagskvällen kommer att bestå av fest i Karlskrona - närmare bestämt inflyttningsfest hos Josse där samtliga av mina favoriter kommer att närvara - me like!

I övrigt är det idag exakt en månad till jag fyller år. Börjar bli så pass gammal att jag helst inte vill bli äldre. Men man blir väl aldrig äldre än tjugoett i sinnet, eller hur var det? Tror att jag själv fastnade någonstans vid tolv, i alla fall ibland. Hur som helst - ett stort grattis till mig på min 21-års-och-11-månader-dag (det gäller att finna det lilla i vardagen)!

Lite bilder från förra helgen gallej i Karlskrona..


Lyckorus i miniformat

En väldigt bra dag är nu över. Fått en hel del gjort, även om kanske inte allt har blivit rätt. Blev också ett träningspass. Okej, varken konditionen eller kordinationen är på topp - men fan vad kul det var! Måste dock inhandla lite nya träningskläder. Bara för att man är en amatör på Step behöver man kanske inte se ut som en. Kroppen är som spaghetti men är samtidigt full med energi och är just nu mitt uppe i ett lyckorus. Soffan nästa för att se på Greys. Ny dag imorgon.


Knäpp

Jag har blivit knäpp. Lyssnar på en låt i repeat - om och om igen. Ingen aning om varför men har blivit som besatt, så fort jag kommer hem åker den på! Skapar en bra känsla på något vis. Mina grannar lär vara jubla den dagen jag skall flytta...



Målet med dagen

Ger upp mitt klagande och min förvirring, måste bli normal igen. Från och med nu väntar ordning. Dagen skall spenderas med datorlaboration, Kluriga Ture AB. Skall sedan övergå till att arbeta lite med caset, som för övrigt verkade sjukt svårt. Eventuellt blir det också lite träning senare idag. Ikväll skall jag gå och lägga mig tidigt - helt utmattad av all nytta jag gjort under dagen.

Det är målet med dagen, känner mig uppåt idag!


..


Livet är i ett enda virrvarr just nu. Ena stunden känns allt bra. I nästa stund är jag redo att slänga bort precis allt som betyder något, för egentligen vad? Vill förändra, utveckla och rensa ut det gamla för att ge plats för det nya i livet.
Finns dock en rädsla för att jag ska slänga bort för mycket och sedan bli ensam kvar med allt det nya och som tidigare var spännande men som sedan bara blir till ett otryggt vaccum. Ärligt talat vet jag inte vad jag håller på med..  


En liten tanke..

Ingenting kommer någonsin att bli som förr liksom nuet vi lever i aldrig kommer att komma igen..

Uppsägning

Då var lägenheten uppsagd. Om några månader är det inte längre jag som bor här utan då är det någon främling som sover här mellan mina väggar. Känns allt lite märkligt men ska bli skönt med lite förändring.

Dagen har bestått av plugg, plugg, plugg i form av datalaboration. Vi krånglade till det där ett ögonblick och gjorde om en hel del men till slut verkade det ändå som om det hela gick vägen (peppar peppar!!). Dock en bra bit kvar innan vi är klara.. Suck




Bula i huvudet

Märkte ikväll att jag har en väldig bula i huvudet som är väldigt öm. Någon som vet om jag råkade få en flaska i huvudet i lördagsnatt och då slagit i så hårt att jag tuppade av någon sekund och inte märkte att jag fick den i huvudet?
 
Blev det en märkligt lång mening? Ni skulle bara veta hur trött jag är just nu...


Kontrakten påskrivna.

Lägenhetskontrakten är nu påskrivna. Imorgon är det dags att säga upp den nuvarande lägenheten. Kommer att kännas konstigt. Ska jag lämna mitt lilla (med stor betoning på lilla) hem, min egna lilla skokartong. Jag har ändå trivts ganska bra här. Det är inte så stora ytor att städa. Det är bra! Har haft många roliga fester, inga grannar som klagar. Har dock fortfarande inte besökt min granne "Teleborgs slott" ännu, trots att jag nu har bott här i över två år. Borde kanske försöka att göra det innan det är dags för flytt.  

I övrigt har det inte blivit mycket gjort idag. Det underbara vädret gjorde väl sitt och därmed ville man inte spendera dagen i bibblan precis. Föreläsning på förmiddagen, stan innan kontraktskrivningen då det inhandlades lite kläder, ica för att handla det sista inför måndagsmiddagen och ikväll kommer alltså knäppisarna hit på middag. Borde kanske städa innan, packa upp allt från väskan och så vidare.

Hur det är med förvirringen? Den måste väl ändå ha nått sin spets nu..... Några nya höjder önskar jag då inte att nå.


Förvirring nr 2

Handlade förra inlägget om förvirring? Läget har förvärrats. Det finns två materiella saker i den här världen som jag är beroende av. Det ena är min armbandsklocka. Har jag glömt min klocka hemma en morgon är i princip hela dagen en enda snurrig röra. Det andra tinget som jag inte kan klara mig utan är min plattång, min ständiga följeslagare och min frisörs mardröm. Tänk att bara kunna räta ut varenda lilla spår av lockar med ett litet drag. Utan min plattång ser jag ständig nyvaken ut med ett hår som lever sitt egna lilla liv. (ja ni får väl tycka att jag är sjukt ytlig om ni vill det)

Läget är nu följande att min armbandsklocka är hemma hos Josse i Karlskrona och min plattång befinner sig på hemmaplan i Ronneby. Och jag då? Jag är nu inte bara mer förvirrad i sinnet än vanligt, jag kommer också se betydligt mer virrig ut än vanligt med ett hår som är på vift och ett ständigt tittande på en tom arm för att få en ledtråd om vad klockan är. 

Förvirring

Vet varken ut eller in. Vet inte vem jag är och vet inte vem jag har blivit. Vet inte hur framtiden ser ut, hur nuet fungerar eller hur det tidigare har varit. Vet inte vilka de som finns omkring mig är och vet inte vilka som kommer att förbli där. Jag är är minst sagt förvirrad. Känner mig nog mer förvirrad än någonsin. Känns jobbigt. Jag vill veta. Vill veta vad som är det optimala valet och vad de olika alternativen leder till. Eller har jag ens något val? Kanske finns det bara en enda väg att välja?

Helgen har i alla fall varit trevlig, skall bege mig till Växjö om några timmar. Där lär det väl regna minst lika mycket som här antar jag. Utekvällen igårkväll var underhållande (även om jag nog mest var vimsig) och jag lyckades med mitt uppdrag - att fylla Josse! Stackarn mådde nog lite dåligt i morse så det blev frukost på sängen. Men en trevlig afton var det i alla fall och vi lyckades till och med få ihop Josses nya hemmabiopaket, vi kanske inte installerade det ordentligt men det kom i alla fall lite ljud.

Nähä. Växjö nästa!

Flytt på G

Från och med årsskiftet kommer jag inte längre vara Campusbo, vi fick lägenheten på Teleborg så nu bär det av mot nya äventyr. Nytt år, ny start, ut med det gamla och in med det nya! Lyckan var total igår. Ni är alltså varmt välkomna på inflyttningsfest någon gång år 2009 när vi kommit i ordning lite. :)

I övrigt befinner jag mig i Ronneby nu. Familjen har begett sig upp mot Växjö, känns lite avig. Hälsade på farmor och farfar igår. På kvällen hyrde jag och lillebror Simon en film (en rätt dålig sådan visade det sig) och åt ostbågar (eller bollar var det kanske). Nyss hemkommen från en liten shoppingtur med Brattan och ikväll bär det av mot Karlskrona för att hälsa på Josse och även ta en liten utgång. Är alltså ganska så fullt upp här ändå.

Nu ska jag placera mig i soffan med en ikea-katalog och kanske en liten kanelbulle (det är ju trots allt kanelbullens dag).


Hemhemma

... here I come (efter föreläsningen)! En hel helg i Blekinge då jag bara skall umgås med nära och kära på hemmaplan - me like!


Stjärnor




Fan vad jag gillar er båda - mina knäppa stjärnor på Campus! :)

Bilprovningen

Bilprovningen var verkligen spännande. Har aldrig varit med på sådant förr. Jag, Malin, Johanna och Jossan följde allt Lars (hette han så?) gjorde med uppriktigt intresse. Bilen skjutsades upp och sedan ned igen. Spännande värre. Nästan så att jag och Johanna skulle skaffa oss en bil bara för att få besöka stället igen! Inte för att Lars var speciellt het.. Efter det fortsatte vår "roadtripp" mot Kupan, Jysk, Skokanonen samt Växjös kemtvätt. Inte så intressant? Det gäller att hitta spänningen i vardagen!

I övrigt sitter jag nu och äter godis. Illa, jag vet! Blev frestad när Johanna och Malin skulle köpa. Dessutom är jag lite sur och därmed behöver något att trösta mig med. Anton är på väg mot Italien. Jag är inte det minsta avundsjuk - såklart! Vem vill åka söderut när man kan befinna sig i Växjö. Solen tittar fram här också, i alla fall lite bakom regnmolnen. Jo, det har faktiskt inträffat två gånger idag tror jag faktiskt. Nej nu ska jag lägga ifrån mig godiset. Måste vara hungrig till klockan halv sju då det väntas mat på PG-vejdes.

Tankarna försvann någon annanstans... måste försöka att slå bort dem!


Märklig känsla.

Det här känns skumt. Jag har ingenting att göra. En ytterst märklig känsla. Ska jag börja läsa? Men det ordinerade ju föreläsaren starkt att vi inte borde gärna än. Ska jag skumläsa FARSRS? Nja, verkar bara dumt. Ska jag städa? Här är ju redan rent. Promenixa? Det regnar. Diska då? Suck, är ju redan gjort.

Vid tolv blir det i alla fall en tripp ut till.. ja, vad området utanför stan nu heter. Bilprovningen med Malins bil och sedan vidare mot Jysk. Ikväll blir det "måndagsmiddag" hos Johanna. Lite packning skall jag nog också hinna med. Sedan var även denna dagen tillända... Imorgon bär det av mot sydligare breddgrader - mot Ronneby! Inte träffat familjen något alls sedan skolan satte fart så skall bli skönt.

Städtanten själv..

Jag vet inte vad det var som satte igång det, om det var tanken på att vi kanske skall flytta vid årsskiftet eller om det var en sådan enkel sak som den nya blomman som satte griller i huvudet på mig - helt plötsligt fick jag en väldig städmani! Rensat ut flera kassar med papper och block och även en jättelik kasse med kläder. Helt plötsligt blev garderoben ekande tom och det får nu plats hur mycket nya kläder som helst! Wiihuu! Undrar om bankkontot tycker att det finns lika mycket uttrymme för en helt ny garderob..

Nu är lägenheten ren och fin i alla fall... Dags att springa ner till tvättstugan och hämta lika ren tvätt!


Framtiden?

Det ser ljust ut. Om allt går i lås kommer jag och Johanna vid årsskiftet flytta ifrån Campus, ut i den verkliga verkligheten. Lite skrämmande. Är det då man skall bli vuxen på riktigt och hålla reda på alla vatten- och elräkningar också? Imorgon blir det lite soffletande. Gäller att börja i tid..