När oktober går mot sitt slut

Måndagmorgon och vi laddar inför en förmiddag med sångstund. Att ställa om klockan är något som inte uppskattades av en tjej på 4,5 månad. Skulle absolut upp klockan sex i morse. Inget ligga och måna till sig utan upp, upp, upp! Sedan helt slut och somnade igen halv åtta. Hm. Kommer nog att ta ett par dar innan det blir ordning och reda igen.

I fredags hade vi middag för sju (plus tre barn under ett år) hos oss. Fullt ös, men kanske mest på grund av att Lovis, Ebba och Tilde levde låda. Glädjetjut kan låta högre och mer intensivt än skrik. Jag lovar. I lördags var Tildes farfar och Sambo på besök och på kvällen vankades det 90-årsfest för Niklas farmor. 90 år. Det kan man verkligen inte tro om den vithåriga lilla damen med vinglaset i handen, som ägnade kvällen åt att sitta i diverse knä, sjunga och skråla samt gapskratta åt diverse (riktigt grova) fräckisar. Stort grattis till Britta! Gårdagen spenderade vi sedan hos mina föräldrar i Ronneby. Kroppkakemiddag och promenad i solskenet. Härligt!


Barnfri

Hej och hå vad tiden går. Vi har haft en vecka med ett ganska fullspäckat schema - men mest med en massa skoj. Igår hade jag min första barnfria kväll sedan Tilde kom till världen. Var väldigt kaxig till att börja med - vaddå, jag ska ju faktiskt inte lämna henne till någon främling utan hon ska vara med sin pappa! Men precis när jag skulle åka in till stan så förstod jag. För Tilde var det väl inte så jobbigt att vara utan sin mamma en kväll - men för mamman var det tufft att vara utan sin Tilde! Men det gick bra ändå. Efter tag kunde jag slappna av och ha en trevlig kväll med chokladprovning och restaurangbesök tillsammans med kollegorna. Jag fick en jättefin orkidé också. Jo, det är ju en viss födelsedag som närmar sig - men det kan vi ta en annan gång.

Idag har jag och Tilde spenderat förmiddagen med tre av mina forna klasskamrater från gymnasiet - Sarah, Maria och Turid och deras goa ungar Agnes, Alice och Hugo som alla är i samma ålder som Tilde (plus/minus ett antal veckor). Mysigt! Många år sedan sist och nu satt vi där på golvet allihop runt den lilla bebishögen. Så det kan gå.

Fredag imorgon och hela veckoslutet bjuder på mycket umgänge i diverse konstellationer - fika, middagar, 90-årsfirande och Stockholmsbesök. Blir bra det.


Gröt är mumma

Idag har Tilde testat gröt. En klar favorit. Min stora lilla tjej. Idag har vi hängt med Agnes och Sarah. Lunch och fika för mammorna och sedan en långpromenad med vagnarna.


90.

Idag fyller världens bästa morfar 90 år - något som man verkligen inte kan tro. Jag, Tilde och Mamma har idag varit i Backaryd på lite födelsedagsfika, men det riktiga firandet var ju förra helgen. Full lokal, med mat från Bergslagskrogen, livemusik och dans - precis som Morfar ville ha det. Morfar var kung på dansgolvet och var definitivt den som dansade mest - med alla damer som hade höften (någorlunda) i behåll.
 
Hipp Hipp Hurra världens bästa Morfar!
 
 

En höstig dag i oktober

Måndag idag och en ny vecka tar fart. Vi har varit på sångstund och just nu sover Lillan tungt i min famn. Det är mysigt att vara föräldraledig, riktigt tufft ibland, men ack så mysigt.

Förra veckan var välplanerad och försvann i en rasande fart. Sångstund, "adjö-lunch" hos Amanda, babyrytmik, besök på jobbet, klippning, middag hos Niklas farmor, fika i Gredeby, heldag i Ronneby, 90-årsfirande i av Morfar (vilken fest!) och söndagshäng med Hasslögänget. Den här veckan är kalendern inte ens i närheten av så fullspäckad, men vi ska nog lyckas aktivera oss ändå. Idag har jag rensat bland Tildes kläder. Helt otroligt att någon så liten kan ha så mycket kläder. Storlek 56 är fortfarande lagom men vi har börjat nosa lite på nästa storlek nu. Så många fina outfits som aldrig har använts men som nu ändå har hamnat i för-litet-högen. Visst ser jag att hon har vuxit men har svårt att förstå att hon nu har dubblat sin födelsevikt. Jisses vad liten hon måste ha varit!


Tisdag

En tisdagsförmiddag med babyrytmik i Kungsmarken. Tog rundan förbi Lindex på hemvägen för att köpa ett par dregglisar till. De går verkligen åt - speciellt nu då Lillan just i denna stund övar på att göra pruttljud och det dreglet sprutar då åt alla håll. Helt lätt är det inte.

På ett vis är det ganska skönt att det har blivit lite kyligare. Tilde trivs bra mycket bättre i vagnen en ruskig höstdag än en het sommardag. Men detta gråa. Jag tappar all energi och fart totalt.


Höstrusk

En grå och regnig söndag. Lugnet har lagt sig hemma hos oss och myskläderna är på. Finns egentligen flera "projekt" att ta tag i, men merparten av dem är utomhusaktiviteter och det är vi inte så sugna på idag. Lite trötta är vi också efter gårdagens aktivitet då vi hade middag för sex (eller åtta om vi räknar busfröna också) hemma hos oss. Busfröna somnade tidigt och sedan kunde vi sitta och prata i godan ro. Länge sedan sist och skönt att känna sig lite som vanligt igen och inte enbart som en förälder ständigt på vakt.

Varit ett par gnälliga dagar och nätter nu så tröttheten hägrar. Lite skönt är det med höstrusk då ändå - plötsligt är det helt förlåtet att mysa omkring en hel dag utan att göra något vettigt. Lite tvätt, lite plock - men i övrigt bara bus på golvet och gos under en filt.


Allt har en början

För ungefär ett år sedan förstod jag att jag hade en växande liten varelse i min mage. En liten krabat som levde låda med sparkar och hickande, och som gav mig nio månader med kraftigt morgonillamående och ett luktsinne utan dess like. Tänk att denna lilla krabat var vår lilla tjej som snart är fyra månader gammal. Ja galet mycket har verkligen hänt på ett år, för att inte tala om de sista fyra månaderna. En liten solstråle som ger mig rejäla bekymmersrynkor - men minst lika många skrattrynkor. Som får mig att sjunga och göra pruttljud dagarna igenom. Trollungen.