.

Full fart mot hel... nej visst sjutton, det är ju bara torsdag!

Tröttheten hägrar. Min kropp har svårt att anpassa sig till sommartid. I helgen skall jag framförallt göra en sak; sova! Nu väntar jobbet.

Prioritera

Tidens knapphet utgör just nu ett stort problem. Är det mycket som skall hinnas med efter jobbet, på tok för mycket och alldeles för lite tid att göra det på. Suck! Prioritera får bli dagens ledord - tyvärr!


Almö

Årets första "riktiga" grillning (gasol gills ju inte) idag tillsammans med Per och Veronica

Killarna ägnade sig en del åt fiske...

..men det enda napp de fick var bottennapp!

Turturduvor

Tack för en fin eftermiddag!


Fin

Det har varit en fin helg. En riktigt fin helg. En sådan där helg som inte kan beskrivas med ord på ett rättvist sätt. Därför är det lika bra att lägga ner att ens försöka och bara beskriva det hela kort istället.

Johanna och Daniel förgyllde vår fredagskväll. En middag på Stars, vin och drinkar och skrattmusklerna hade fått sig ett rejält träningspass. En bättre start på helgen hade vi knappast kunna få. Fredagen följdes sedan av en dag med solskenspromenad på Almö, ett besök på marinmuseumet (!), thaibuffé för fyra och avslutades sedan med en födelsedagsfest för Linn inkluderat utgång. Idag är det tvätt som gäller och eventuellt lite korvgrillning i det fina vårvädret. Livet är fint. Riktigt fint.

Tack alla fina som förgyllt min helg!

(Måste nog försöka utöka mitt ordförråd och hitta någon synonym på "fin")

Almö


Earth Hour

Vi var gårdagen till ära väldigt noga med att släcka alla lysen innan vi gick hemifrån. Om inte vi kunde vara med på Earth Hour så skulle vårt hem i alla fall vara det - trodde vi! När vi kom hem någon timme efter midnatt insåg vi att ena taklampan på toaletten varit tänd hela tiden. Fan!

Tanken som räknas?

Födelsedag

Idag är det många som har födelsedag, sammanlagt fem stycken i min bekantskapskrets. En av dessa personer, som vi valde att fira i afton, är min kära farmor. Hur gammal hon blir låter vi vara osagt, men i vilket fall som helst är hon nog barnsligast av alla på sin födelsedag. Uppvaktning och presenter - det är farmors melodi det! "Nej ni behöver inte köpa något, inte alls! Men vill ni se min önskelista?". Härligt att aldrig bli sådär tråkigt vuxen som på riktigt aldrig önskar sig något. Jag hoppas att jag blir precis likadan som farmor!


-

Imorgon är torsdagen här - redan! Dagarna går så ofantligt fort! Innan vi vet ordet av det är helgen här ,och inte vilken helg som helst utan en hejdundrande helg! Mycket inplanerat och det gillar vi. I alla fall innan måndagen. På måndagförmiddag kommer jag förmodligen att sitta och gäspa vid skrivbordet på jobbet och svära över att jag borde ägnat helgen åt lite mer vila istället. Men så är det, lugnt kan vi ta det när vi blir gamla!

Nu skall jag ägna kvällen åt tv-tittande. Något mer energikrävande än så orkar jag helt enkelt inte med.

Tisdag

Skatteåterbäring och ljumma vårvindar. Två stora plus denna tisdag. Dessutom är ju fredagsbesöket nu inbokat, vilket inte gör dagen sämre. Fint det!

.

Jag är trött. Känns som om jag fortfarande inte har hämtat mig från förkylningen. Hopplöst! Orkeslösheten är stor. Jag vill bara att energin skall återfås, jag vill träna, ut och springa och vara aktiv men kroppen säger fortfarande nej.

Lite styrketräning ikväll ändå kanske? Borde väl ändå gå! Nu väntas i alla fall jobb - nu kör vi!

Vårkänningar

Nättraby


Inblick 3


Lördag.

Varit en fin dag idag. Även om vi mest har fart omkring har dagen varit väldigt lugn och avkopplande. Tog en biltur till Ronneby och vårstädade ur bilen (dammsög bort all grus). Tog ytterligare en biltur till sommarstugan på Aspan och gick en promenad i vårsolen tillsammans med farmor. Hem en runda och sedan en tredje biltur som denna gången bar av mot Hasslö för att hälsa på Niklas mormor. Innan vi åkte hem tittade vi på när solnedgången vid havsstranden. Vackert!

Nu har vi landat hemma och har tänkt stanna här ikväll. Blir med andra ord en lugn hemmakväll med lite goda musslor. Mmm...

Hasslö


.

Våren har anlänt till Karlskrona och gårdagens snöfall är ett minne blott. Lite ledighet på det och den här dagen kan inte bli annat än bra.

Kors i taket!

Helgen har anlänt, en helg som ska bestå av...? Va? En helt oplanerad helg?!

En torsdag i mängden

Ingen snö... än! Bara grått och regn vilket kanske inte är så mycket bättre det. Ikväll skall jag i alla fall ge mig av mot gymmet och träna. Är väl drygt 2,5 vecka sedan sist, men nu börjar förkylningen äntligen ge med sig så tänkte sparka igång det hela med ett pass Indoor Walking. Kan väl inte påstå att jag är jätte peppad just nu, men längtar efter den där efter-träning-känslan.

I övrigt rullar bara livet på för tillfället. Rutiner, rutiner, rutiner. Det mest storslagna som händer imorgon är förmodligen att jag har tänkt byta möbler på kontoret på jobbet och fixa iordning lite så det känns mer som "mitt". Erkänn att era ögon nästa ploppar ut av denna storslagna information!?

Nähä, ta en banan och börja ladda inför vad som komma skall; svettas!

?!

Allvarligt talat, har vi inte fått nog av sånt där vitt nu?!


Men..

Inte varmt men nästan vår
Ingen lösning men ett spår
Inga planer men ett steg
Inte där än men på väg

Strålande morgon

Här sitter jag och äter frukost medan solen lyser så där irriterande i ögonen. Men just idag är det inte så irriterande, nej långt ifrån. Tänk att jag sitter här och äter frukost innan klockan slagit sju och det är ljust ute. Helt fantastiskt! Underbara vår. Efterlämnar en stor portion energi (och lite dåligt samvete för de smutsiga fönstrena).


Tromtö

En liten promenix vid Tromtö idag med min fina. Lite disigt var det men nästan all snö är borta nu. Visst ligger isen kvar men om väderleksrapporten stämmer bör den försvinna under veckan. Den isande kylan är som bortblåst och våren hänger i luften. Vår, vår, underbara vår - årets bästa tid!

Tromtö

Popular

Frågar ni mig tycker jag att årets vinnare av melodifestivalen är ett stort skämt med en urfånig text. Å andra sidan är jag väl medveten om att det under gårdagen inte fanns en enda given vinnare, liksom att Saade egentligen vann väldigt rättvisst (framröstad till etta av både juryn och svenska folket). Bitter? Nej, inte alls. Konstaterar mer att min musiksmak tydligen inte alls speglar svenska folkets. För mig känns det helt ofattbart att någon skulle vilja köpa en skiva av exempelvis EMD, men trots det är det låtar i denna genre som spelas mest på radion. Märkligt det där.

Hur som helst. Idag är min sista lediga dag under min semestervecka. Än så länge känner jag ingen som helst ångest utan tvärtom känner jag mig taggad för att bemöta allt som skall ske i under veckan. Hoppas att förkylningen skall ge med sig så fort som möjligt så att jag kan ta tag i träningen också.

Vad som göms i snö..

En följd av lathet, tidsbrist eller glömska? Startar motorn till våren blir jag riktigt imponerad!


Sälenresan 2011

Jag är tillbaka! Och faktum är att det känns riktigt bra att vara tillbaka igen. Ledigheten i Sälen har varit fin men det är som det sägs "Borta bra men hemma bäst!".

Förkylningen håller i sig (för de få som undrar det). Kan informera er om att ni inte bör kurera en förkylning med skidåkning och kall alpluft, det stjälper nämligen mer än vad det hjälper. Känner ni dock att ni behöver något för själen är definitivt en skidresa något att rekommendera. Veckan som gått har bestått av skidåkning (såklart), lite afterski (på tok för lite), en utgång på Fjällis med Anna, firande av Pappa som fyllde halvvägs till 100, luncher i backen, god mat (lite för mycket av det goda kanske) och två vurpor från min sida. Jag tog mig ner för skidbacken "Väggen" (observera ordvalet "tog mig ner") och tjänade därmed 100 välförtjänta kronor som jag skall inkassera av lillebror Mathias. Trollskogen var lite av min och Simons favoritbacke och vi spenderade mycket tid där med att hoppa på gupp - barn på nytt!

Idag kommer jag att spendera tiden med att packa upp min gigantiska väska som just nu tar upp väldigt mycket plats i hallen. Skall fixa lite här hemma och faktiskt bara njuta av det. Det ni!



Simon, Mamma och Jag


Pappa


Anna och Jag

Jag och lillebror Simon

"Lyktan" på Hundfjällets topp


Faster Karin och den nyblivna 50-åringen


Min "lill-kusin" (som numera är allt annat än liten)

Skålar på Café Mezzo

Mamma och Simon på fjälltoppen

Hela gänget (utom Nicklas som är fotograf) (inte min Niklas då alltså)
Filip, Jag, Simon, Karin, Anna, Pappa och Mamma

Lägesrapport 2

Ännu en lägesrapport och som ni har längat - eller hur?! Bortsett från en väldigt ihållande förkylning som stundvis håller på att ta kål på mig så är livet här underbart. Susar nerför backarna på förmiddagen. Är man trött omkring lunch åker man hem och vilar ett tag, läser en bok eller tar en tupplur. Vem har tid med sådant på hemmaplan? Igår eftermiddag intog jag och Anna After-skin. Det är fint det. Stämningsfullt.

Idag snöar det väldigt vilket är lika med en inte direkt perfekt skiddag. Tjejerna skall därför bege sig till Sälenby nu istället och shoppa lite. Lite nässpray, hostmedicin och en ipren på det och jag tror att det kommer att bli en bra dag!

Lägesrapport

Strålande solsken. Två minusgrader och nästan ingen blåst alls. Vita fina backar och en väldig fart. Jo, det är banne mig det här som är livet! Jag tycker synd som de stackare som aldrig testat detta, som säger "Usch, vem vill åka till Sälen där det är så kallt!". De förstår inte vad de missat. Jag kan verkligen inte begripa att jag bara för någon vecka sedan funderade på att inte åka hit. Galet!

Måndag imorgon. Jobb. Eller inte! :)

Sälen

Imorgon bär det då av mot Sälen. Det blir fint det här. En person kommer dock saknas. Eller nej förresten, två personer kommer att saknas - men speciellt en tror jag ändå!

Ha det fint alla - det ska jag ha!

Vän med en bil

På väg till jobbet tyckte min lilla bil synd om mig. ”Stackars Camilla som går runt och hostar och nyser när alla andra är pigga och förväntansfulla inför den stundande skidresan. Jag skulle vilja hjälpa henne på något sätt, men hur… hm.. Ja – lite sällskap i sjukstugan skulle nog göra henne gott!”


Med detta bestämde sig lilla bilen för att också må lite dåligt idag och en ilsket gul lampa började därför lysa på väg till jobbet. Så nu är vi lite sjuka tillsammans jag och min lilla bil. Fint på något vis, att min lilla bil tycker så mycket om mig att den blir ”sjuk” bara i sympatisyfte.


(Väljer att bortse från att den ilsket gula lampan istället berodde på att bilen är lite sur på mig eftersom den nu skall bli lämnad ensam en hel vecka.)


Aaaaaaatjoooooo...!!

Giv mig styrka!

Smaka på det du!

I övermorgon skall jag be mig iväg på semester i Sälen. Semester. Semester. Semester. Upprepar ordet för mig själv men kan ändå inte riktigt ta in det. Jag skall alltså vara ledig i nio dagar. Helt ledig. Och inte nog med det - jag får betalt för det. Min livs första semster. Märklig känsla det där, men jag tror att jag har bestämt mig för att gilla den.

Det hela är förståss beroende av att jag inte blir sämre under morgondagen. Har utökat ipren och vitaminer med halstabletter och nyponsoppa. Bara att hoppas på det bästa!

Lite vila gör mig nog gott!


Googla

Det här är vad man hittar om man googlar Niklas namn. Så otroligt sött!

Förlåt Blubb! :)

Jag har sett bättre dagar

Ja det kan man verkligen säga. Något otäckt försöker ta över min kropp, någon otäck liten bacill som vill kontrollera mina luftrör. Det hela resulterar i en jobbig hosta och en orkeslöshet. Jag kämpar dock på så gott jag kan för att mota bort denna otäcka lilla bacill. Värktabletter, glass och vitaminer i massor kan ju bara leda till förbättringar.

Dagen i övrigt har varit lite utöver det vanliga. På grund av sjukdomar på jobbet fick jag akut agera ersättare och delta på lönekonferens på Statt i stan hela dagen. Väldigt intressant men konferens kombinerat med hosta är inget vidare. Ikväll blir det tidig sänggång med tummarna i ett stadigt grepp - jag får absolut inte bli sjuk! Jag har varken tid, lust eller ork med det just nu. Sälen är inom räckhåll och då ska jag vila till max. Håll ut lite till...

Ja Anna - jag taggar inför skidresan så gott jag kan! :)