Bråvallafestivalen 2015

Hemkommen ifrån en fantastisk helg i Bråvalla. Nej den började inte så bra med feber och förkylning, och nej förkylning blir inte bättre under sena festivalnätter - men det var det värt! Tre dagar med livemusik, trevligt folk och häng i gräset - det är fint det. Robbie Williams var helt klart helgens bästa. Kanske bara jag som känner mig överraskad över detta faktum, men har aldrig tidigare sett ett sådant liveframträdande - grymt! Aron Chupa var ett annat framträdande som också var överraskande bra, så där så det känns i hela kroppen. Winnerbäck, Kent, Stiftelsen, Sabaton, Norlie & KKV, Muse, Familjen, Calvin Harris, Katzenjammer, David Batra, Björn Gustafsson... Ja listan kan göras lång! Tack alla inblandade för den här helgen! 

Och ja, jag har fått många kommentarer idag i stil med "En hård helg hör jag!". Men man kan vara hes (och tappa rösten stundtals) pga. en förkylning, det behöver nödvändigtvis inte bero på att jag har skrikit mig hes i helgen. Det kunde jag nämligen inte - det är svårt att skrika när man inte ens kan prata. 

Bland regn, solnedgångar och mutor

Midsommarhelgen är till ända. En lugn och skön helg då det har funnits tid att samla kraft. Förmodligen kommer den energin väl tillpass nu torsdag till söndag - Bråvalla here we come! 

Vädret i helgen har varit varierande, ömsom regn ömsom solsken. Men vad härligt det är när väl solen tittar fram! Blev en liten tur till sommarstugan också i helgen och igår fick vi fikabesök i form av familjen Franzén/Olander. 

Idag fick vi en leverans med virke. Nu kan altanbygget sätta fart på allvar. Ska bara försöka att starta upp min kära sambo först. Har försökt att muta honom idag genom att baka kanelbullar och kokostoppar. Får se om det funkar, annars får jag väl ta fram rivjärnet och baka en morotskaka också, som endast får ätas i altanbyggets kaffepaus. 

Midsommarafton 2015

Midsommarafton är nu tillända, en midsommarafton som firades hemma hos oss tillsammans med fyra andra Hasslöbor. Blev som väntat en regnig dag så samtliga måltider fick intas i värmen inomhus, även om solen ändå tittade fram lite emellanåt. En traditionell sillunch (med flera andra alternativ för oss tre som inte gillar sill), följes av en promenix upp till Hasslös midsommarfirande där vi under ett paraply tittade på när andra Hasslöbor dansade runt den lilla midsommarstången. Jordgubbstårta, drinkar och grillning framåt kvällen - ja hungrig hann man ju aldrig bli i alla fall! Jag och Amanda tog faktiskt årets första dopp i havet också. Ja vidare varmt skulle jag nog inte säga att det var, men nu är det gjort - bättre sent än aldrig. 

Tack alla ni som förgyllde vår midsommarafton! Nu ska jag njuta av en lugn (?!) midsommardag. 

Lövmarknadsdag

Idag är det för många "dagen före midsommarafton" eller kanske "en helt vanlig torsdag". För alla Karlskronaborna är dock detta en helig dag - lövmarknadsdagen. För ja, man behöver inte ha bott i den här staden i många år för att förstå att detta är en väldigt viktig dag, djupt rotad i alla karlskroniters traditionella midsommarfirande. Så idag blir det en tur in till stan. Hoppas på att komma hem med lite jordgubbar, midsommarblomster och en midsommarkänsla. 

Ha en fin dag-före-midsommarafton, lövmarknadsdag -  eller vad ni helst vill! 

Ljumma dagar och ledighet i sikte

I våras tog jag ett mycket klokt beslut; fyra veckors sammanhängande semester plus en semesterdag per vecka resten av sommaren. Bästa beslutet jag har tagit på.. ja på evigheter! Semesterkänslan har infunnit sig lite smått trots att det är ganska långt kvar tills den riktiga semestern tar fart. Stressen är lagd på hyllan. Där kan den ligga ett bra tag. 

Men stressad eller ej, tiden flyger iväg ändå. Äntligen har vi fått känna på lite sommarvärme! I förra veckan blev det en kväll i skärgården tillsammans med makarna Elmér. I fredags hade vi finbesök i form av makarna Friberg. Det bjöds på grillat i kvällssolen, årets första middag utomhus. I lördags bar det av mot Furuby där det vankades dop för lille Olle. På kvällen kom mamma och pappa på besök, medans Sambon och Lillebror tog en tur med båten. Igår blev det en tur på plastparty tillsammans med Skillingenästöserna, följt av en fika några hus bort här på Hasslö. 

Midsommarveckan är inledd. Känns lite konstigt med tanke på att vi endast har fått en liten glimt av sommarvärmen. Det sägs att vi väntar regn dessutom lagom till fredag. Men ja, nypotatis och jordgubbar är ju alltid gott - och i trevligt sällskap blir det säkert bra ändå! 


Firande i dagarna två.

Måndag och ledig dag. Jag jobbar på att ta ut mina semesterdagar då semestersparkontot har skjutit i höjden, och ja - det går faktiskt ganska bra. Det är skönt med en ledig dag hemma när man har varit på vift hela helgen. 

Helgen ja... I helgen har vi firat! I lördags bar det av mot västkusten och Halmstad för att fira Nicklas 50 år. Blev en kväll med ölprovning tillsammans med en fd bryggmästare på Carlsberg, en bussresa till hemlig destination vilket visade sig vara en restaurang inne i stan. Där bjöds det på mycket god mat, innan vi återvände hem till Faster igen för presentöppning och lite drinkar. Och så lite korvgrillning efter midnatt också såklart. Trevlig kväll! Vi övernattade i Halmstad och på söndagen begav vi oss mot Blekinge igen, dags för nästa firande - examensfirande av Hanna i Ronneby. Ännu en kväll med trerätters och tårta. Tack för det! 

Så ja, sammantaget har vi ätit gott i helgen. Lite för gott kanske med tanke på att bikinisäsongen inte ens har börjat. Idag har jag inte planerat så mycket, eller rättare sagt jag har redan tagit tag i allt det som jag skulle ha gjort idag. Sambon har bilen så jag kan inte ge mig ut på några längre äventyr heller. Men en långpromenad får det nog bli efter denna kaloririka helg. Joggingskorna får vila lite till, men om knäna känns okej i veckan kanske jag vågar testa nästa helg. 

Och ja. Det blir Bråvallafestivalen. Jag är taggad. Spänd. Och ja, lite orolig. Men kommer nog att bli super. 

Det blå

Svenska sommaren är årets bästa dag. Och den dagen var idag. Eller? Nej någon dag till med lite ljumma vindar måste det väl ändå bli. Idag efter jobbet bar det i alla fall ut på det blå med vår lilla båt. Sambon fiskade. Jag läste en bok. Och så fikade vi såklart. Fint. 

Igår var jag ledig. Ja, igen. Åkte till Växjö för att gå på Lillebrors examenscermoni.   Fem år sedan jag själv tog examen. Tio år sedan sedan jag tog studenten. Märkligt. 

Noja

Okej. Jag har haft lite åldersnoja på sistone. Ja egentligen sedan ett halvår tillbaka. Urdumt, jag vet, för det hjälper ju inte hur mycket man än nojar sig - äldre blir man ändå. Men det är bara det att det är så mycket jag hade velat göra och ibland känns det som om jag blev lite för vuxen och så där "duktig" för tidigt. Men det är inte det att jag nu framöver önskar att gå ut varje helg och dansa till tre-slaget. Nej, just den biten har jag nog "klarat av". Men det finns ju så mycket mer...

... Så när man får frågan om man vill följa med till Bråvallafestivalen i slutet av juni - då kan man väl inte säga nej va?