Bestyr

Dagarna rusar förbi. Vilken klyscha - men sant! Påskveckan är kommen, på torsdag är det dags att ta sin kvast och bege sig mot Blåkulla. Du har väl bokat in samåkning? Bättre för miljön har jag hört. 

Förra veckan bestod av mycket skoj och stök. På tisdagen hade vi ett litet överraskningsäventyr för två kollegor som fyller jämnt - lite skålande, varmbadhuset och middag på Cozy Kitchen. Det verkade i alla fall vara uppskattat. På torsdagen satte träningen inför Blodomloppet fart på allvar - ett lunchpass med intervallträning på Västra Mark. Hejja hejja! Mer sånt. Tror jag i alla fall. 

Helgen kom. Blev en hemma-själv-fredagskväll för min del, medans Sambon rumlade runt i stan. På lördagen blev det en tur till Nättraby för att fira Linns stora dag. En trevlig kvällen med grill och vin (men väldigt tidig hemgång pga en upptagen Sambo). På söndagen tog vi ytterligare en tur till Nättraby, men denna gång på fika med nybakade bullar hos familjen Olander/Franzén. 

Två arbetsdagar kvarstår. Eller en och en halv. Eller kanske till och med bara en. Sen väntar påskledighet. Ska bli väldigt skönt. 

.

Besvikelsen. Frågan. Skulden. På mig själv alltså. Känslan från då, för många många år sådan kommer över mig. Fast var ändå inte detta värre? Ja snudd på i alla fall. Så oväntat. 

Men nej jag är äldre nu, starkare, mer självständig. Det är ju trots allt en av de främsta fördelarna med att bli äldre - man bryr sig inte så mycket om vad alla andra tycker och tänker. Jag har en egen åsikt, ett eget svar på frågan vad som egentligen har hänt. Jag vet vad mina avsikter var och de var goda, även om resultatet nu inte blev detsamma. Det är det väsentliga. Det finns alltid ett val och i det fallet väljer jag att tro på mig själv. 

Det här med att bli äldre

Idag började jag dagen med ett träningspass på gymmet. För ett par år sedan hade jag förmodligen börjat dagen med en värktablett istället, men när fredagskvällarna har bytts ut från vin i mängder och hög musik och istället ersatts med att somna i soffan till en halvkass film (Sambon påstod visserligen att det var bästa filmen han hade sett) innan klockan har slagt nio - ja då har man lite mer energi om lördagsmornarna. Förutom att somna i soffan innan klockan slagit nio så ägnade jag fredagen åt att bli fin hos frisören. Äntligen åkte de där slitna topparna - skönt! På vägen hem köpte vi med oss lite sushi - mumma!
 
Nu inväntar vi lite gäster. Några som vi inte har träffat på flera år. Ska bli trevligt. Ska försöka att hålla mig vaken liiiiite längre än till klockan nio. Det kan bli svårt, men jag ska kämpa.
 
Ha en fin lördagskväll!
 
 

Arbetsresa

Ligger på mitt hotellrum i Stockholm för tillfället. Andra natten nu, då jag är på kurs i redovisning av EU-projekt. Varit en intensiv dag med mycket information, följt av en tur in till centrum (för Vasastan kan man ju tydligen inte se som centrum) och ett glas i lobbyn tillsammans med några kollegor. Så ja, jag är trött. Men lite skönt är det att komma iväg också. Bra med nya perspektiv, välbehövligt med ny energi i arbetet och kanon med nya kunskaper (och såklart underbart med hotellfrukost!). 

Nya tag och nya kunskaper imorgon! 

Lördag

Lördagmorgon och vårvärmen har kommit till Hasslö. Skönt! Våra nattgäster, i form av våra Kristianstadsfavoriter, har precis begett sig hemåt. Gårdagskvällen bjöd på ett besök på Sjörök tillsammans med dem och sedan lite (!) vin hemma hos oss innan vi sussade gott. 

Tisdag.

Idag är det min Pappas födelsedag. Vi firade honom söndags och gav honom då en gps. Tänkte att den skulle passa bra till den nya bilen som han önskade sig i födelsedagspresent. Den lilla detaljen att det inte blev någon bil kan vi ju bortse ifrån. Grattis Pappa! 

Idag är det min ensam-hemma-kväll. Tog en joggingtur i kvällssolen. Önskar att jag kunde skriva att det var skönt - men nej, det var för jävligt och tungt. Men - det är skönt nu när det är gjort! Väl hemma så knackade grannens pojk på för att sälja kakor till deras klassresa. Försökte slingra mig och sa att sånt bör ju jag inte äta, men insåg snabbt att jag måste ju köpa en burk i alla fall. Bor man som vi gör så måste man bara det. Punkt. Så ärade kollegor - snart bjuder jag på kakor! 

Dags för en kväll i soffan. Ha en fin kväll! 


Vårdag i mars

Solen skiner på en klarblå himmel, termometern visar åtta plusgrader, och det bästa är att det är söndag idag och jag är ledig. Idag ska jag slänga den torra ljungen och istället plantera penséer, bara tanken på det gör att jag blir lite smått lycklig. Vår, underbara vår. 

Idag kommer dessutom Sambon hem. Skönt, det känns så tomt här hemma. Men jag har haft en bra ensam-hemma-helg ändå. Började lördagen med ett pass Indoor walking på gymmet. Efter lite fix hemma blev det en tur till Ronneby där jag och Lillebror Simon tog en god lunch på stan, och passade även på att övningsköra lite. På kvällen kom Josse och lilla Skye förbi för mellomys. 

På med trädgårdshandskarna nu! Kanske till och med skulle ta årets första kopp kaffe på altanen. Livskvalitet! 

Fredagslugn

Fredagkväll. Huset är städat, ljusen är tända, tulpanerna står på bordet och maten står i ugnen. Härligt! Har blivit mycket träning den här veckan, fyra dagar av fem, vilket känns i kroppen. Den där plankan-utmaningen som vi har satt igång på jobbet gör också sitt. Så ja, det är skönt med lite lugn och vila i afton. Igårkväll testade jag ett nytt pass på gymmet. Jag är lite feg och tycker att det är lite jobbigt att gå på nya pass alldeles ensam - men dags att rycka upp sig! Blev Cross training och jisses vad jobbigt, men skoj. Det hela avslutades med "idioten" och då funderade jag allvarligt på att ta nödutgången. Men man fixar mer än man tror. 

Nu ser jag fram emot en lugn helg på hemmaplan. Sambon ska till Malmö över helgen. Känns lite skumt, det brukar ju vara jag som är vift. Inte van vid att vara ensam, men det ska nog gå bra. 

Ha en fin helg! 

En vecka med guldkant

Söndagförmiddag och jag sitter i soffan med en kopp kaffe och tittar på Nyhetsmorgon. Skönt lugn efter en väldigt hektisk (men rolig) vecka. Nästan varje dag den här veckan har jag inte varit hemma förrän vid halv nio, in i duschen, fixa matlådor etc och sedan sängen, för att sedan gå upp klockan fem morgonen därpå. Jo, det sliter på kroppen. Men som sagt; veckan har kantats av både middag och tjejfikor med mycket skratt så det har det varit värt. 

I fredags tog jag mitt pick och pack och begav mig upp till Växjö - där väntade en tjejkusinträff tillsammans med Lovisa, Emelie och Johanna. Den första någonsin faktiskt, men absolut inte den sista. Blev en kväll med mycket (gap)skratt och god mat på Izakaya Moshi (igen). Det enda minuset var väl att tiden gick så ofantligt fort, och att vi inte hann med allt det vi kanske hade velat. Men som sagt, på det hela taget väldigt skoj - tack för det! 

Som alltid gäller borta bra men hemma bäst. Gårdagskvällen bjöd därför på myskväll hemma tillsammans med min fina Sambo. God mat, Melodifestivalen och sedan somna till en film i soffan - det är fint det också. Idag ska vi till Nättraby och fira Niklas mamma. Kanske ska jag bege mig ut en runda i joggingspåret också. Om jag orkar trotsa kulingvindarna.