Avslut. Början. Ja allt!

Sitter nu på den buss som jag suttit på så många gånger förut; Växjöbussen. Men den här gången är jag inte på väg hem till min och Johannas lägenhet, nej den tiden är förbi. Istället är jag på väg bort, på väg mot en stad som inte längre är hem för att sen ta mig vidare mot huvudstaden. Har varit en dag som kantats av avslutande av diverse projekt på jobbet. Fått ett stort antal kramar, lyckoönskningar och en skål från Kosta. Ja ekonomi- och inköpsavdelningen är sannerligen ett mysigt gäng! Tårtan tycktes även vara uppskattad. Borttagningen av stygnen gick överraskande smärtfritt. Fick beröm för mig fina läkkött(?!). Nu väntas ledighet och äventyr i Stockholm. Jag är taggad. Vår vackra huvudstad - här kommer jag!!

Livet är fint.

Tiden den väntar inte. Så mycket kan vi i alla fall konstatera. Imorgon är det min sista jobbdag på Tarkett. Vart har sommaren tagit vägen? Det som skulle vara förevigt tog (än en gång) slut. På måndag är jag arbetslös. Jag har aldrig varit arbetslös. Jag känner mig inte som en arbetslös person. Hur gör man?

Sista dagen på jobbet imorgon alltså (för att ta upp den lösa tråden igen). Jag ska bjuda på fika. Efter jobbet bär det av mot vårdcentralen för att ta bort stygnen på fingret. Gör det ont den här gången också skall jag kräva pengarna tillbaka. Undrar om det hade funkat. Sen skall jag fira min nyvunna semester (arbetslöshet) med en låååång tågresa till Stockholm (där den finaste killen redan befinner sig). Fem dagar i huvudstaden är inte fy skam. Kan bli bra det här.


Ligister

Jag blir så irriterad. Hur är man funtade om man finner nöje i att förstöra för alla andra? Borde sätta dit ligisterna, hänga ut dem i media och till slut låta dem städa upp allting medan övriga i kommunen kan gå förbi och spotta på dem. Hårt? Nej det är faktiskt inte mer än rätt! Dessutom var de tuffa nog att ge sig på en försvarslös liten igelkott och elda upp den inne på en toalett. Spykänslan är enorm.

Ett litet irritationsmoment vid frukostbordet. Jobbet nästa!


Vad gör man när man har tråkigt..?

Vi är vackra - jag och min bror


Stegar på

Slog på stort för någon vecka sedan och inhandlade en ny mobiltelefon. Mobilerna blir bara mer och mer avancerade och innehåller den ena meningslösa funktionen efter den andra. Men i förrgår fann jag en riktigt bra funktion i min mobil; en inbyggd stegräknare. Ja jag vet att det säkert är ute nu och jag är enormt sen med att upptäcka denna funktion men jag tycker att det är otroligt kul att ha koll på hur mycket man har gått på en dag. Det hela har blivit som en sport, måste komma upp i minst 10 000 steg om dagen så att jag får en grön stapel. Så från och med nu joinar jag tanterna och stegar på!

I övrigt är jag lite avundsjuk på de Karlskronabor som dagen till ära har begett sig till Göteborg respektive Stockholm. Men bitter är jag inte. Nej aldrig jag. På fredag är det min tur; huvudstaden här kommer jag!


.

Blev en promenad till. Hörlurarna iproppade, raska steg samtidigt som tankarna rusade. Vad känner jag egentligen? Känner jag något alls? Kanske mest avsmak. En aning likgiltighet. Men så mycket mer än så kom jag inte fram till.


Ensamhet.

Har precis kommit hem efter en långpromenad med Brattan ute vid Gö och jag är nu ensam hemma i huset i Ronneby. Det är då inte ofta jag har tid över för mig själv, faktiskt så pass sällan att jag nästan har glömt hur man gör. Hur spenderar man egentligen en hel kväll med bara sig själv som sällskap? Kanske skulle gå på ytterligare en promenad? Rastlösheten gör sig påmind. Som vanligt. Inte sitta still för länge, aldrig vara utan sällskap. Livet i höst kommer att bli minst sagt hårt om jag ska forsätta att känna mig som en Duracell-kanin som inte kan spendera en stillasittande kväll utan att det börjar krypa i benen.

Allt ordnar sig. Det måste det. Måste tro på det åtminstone.


Flicka.

Sista inlägget för dagen. Har dagen till ära fått mitt första kusinbarn - alla världens gratulationer går idag till kusin Stefan och hans två fina flickor!

Utöver det vanliga.

Helgen blev kanske inte riktigt som tänkt men ändå alldeles.. ja alldeles underbar! Blev dessvärre ingen underbar Winnerbäck-kväll (vilket förmodligen var lika bra ändå med tanke på det ihärdiga ösregnandet), men väl en mycket trevlig fest hos oss och en utgång som innehöll dans, dans, dans - lovely! Så skönt att bara kunna släppa allt för en kväll, all den bitande oron, och bara få skratta och slappna av. Mycket välbehövligt! Jag kan inte ta på mig alla världens bekymmer, jag är långt ifrån perfekt, och får helt enkelt acceptera det.

Dagen har spenderats med en promenad med Johanna och Daniel, varsitt Kinderägg vid nättrabyån och vi var ganska nöjda med livet. Blev sedan en sväng ut till Aspan tillsammans med två andra Nättrabybor samt en Halmstadsbo och nu befinner jag mig på Ronnebymark. Imorgon påbörjas sista jobbveckan. Sommaren är kort som det så välbekant heter. Den här gången kan vi dock inte klaga på att det mesta har regnat bort. På fredag bär det av mot huvudstaden för att förhoppningsvis få ett par härliga dagar där.


24

Då jag snart har nått den högaktningsvärda åldern på 24 år har siffran på åldern fått allt mer betydelse. Plötsligt kan siffran 24 i vissa sammanhang kopplas ihop med ångest, även kallat åldersnojja. Att någon då tycker att man ser yngre ut än vad man är egentligen är bör man helt plötsligt ta som en komplimang. Under hela sommaren har busschaufförerna i Blekinge frågat mig om jag ska åka på barn- eller vuxenbiljett och i hälften av fallen har jag fått åka på barnbiljett utan att de ens brytt sig om att fråga. Borde jag då ta det som en komplimang? Vill man verkligen se ut som man är under 19 år, en vilsen gymnasieelev, när man egentligen är 24 år med 4 års universitetsstudier i bagaget?

Uppenbarligen är de små fina linjerna under ögonen inte så tydliga trots allt.. (ÄN!)


Grevaregården

Ibland är livet allt bra fint. Hade en mycket trevlig kväll igår på Grevaregården, en kväll som sedan avslutades med halvnakenbad (helt för vissa) i mörkret. Morgondagen kommer förhoppningsivs bli en dag i särklass. Då vankas fest fest fest med många härliga människor. Nattgäster i form av ex-kombon och hennes sambo är ju allt annat än fel.

Nu kör vi järnet - fullt ös medvetslös!



Avslutar detta inlägg med en bild på stans hetaste brud; Jim Olander!
(förlåt men var tvungen)

Torsdagkväll

Ser ut att bli en torsdagskväll i stan med livemusik, en bit mat och gott sällskap efter en heldag så jobbet. Nej jag har faktiskt inget att klaga på. Ha en trevlig kväll!

Tre stygn senare..

Ja jag lever. Detta trots att jag för ett par timmar sedan hade lust att utbrista 'snälla, bara kapa hela handen istället' på grund av den brinnande smärtan. Den doktor som i förra veckan framstod som en väldigt vänlig och försiktig man uppfattade jag nu istället som väldigt elak (även om han såklart var lika vänlig som sist) och jag kunde riktigt se hur djävulshornen stack fram i pannan. Nu är det dock mycket bättre, bara till att knapra piller hela dagen (samt att försöka skaka av mig obehagskänslorna sen i morse). Det är över och det är jag mycket glad för.

Mormor och Morfar

Ännu en vacker sommardag har passerat. Det går inte annat än att påstå att vi har blivit rejält bortskämda med sol den här sommaren. Kvällen har spenderats hos Mormor och Morfar i Backaryd. De har däremot inte blivit speciellt bortskämda med sitt barnbarn Camillas tid (skriver jag mycket skamset), men mycket mysigt att komma och hälsa på dem där ute på landet. Morfar visade sina nya skapelser; en träsoffa och ett utebord. Mormor visade stolt upp trädgårdslandet och alla blommorna i trädgården. De är duktiga de! Här har ni dessutom en bild på deras trädgårdsland. Vi har en bit kvar Niklas innan växterna på vår balkong grönskar lika fint som hos Mormor och Morfar.

Håll tummarna för mig imorgon. Det kommer nog att göra ajaj.


.

Trött. Sommarkänslor. Oro inför morgondagen. Framtidstankar. Frågor. Tvivel. Hopp. Förtvivlan.

Ja här har ni mig och mina tankar.


Tank.

Den ena vardagen blir bara mer lik den andra. Alla dagar flyter ihop, men jag klagar inte så värst mycket för det. Om mindre två veckor är jag utan arbete. Skall försöka att finna en mening i vardagen, en framtidsplan. Har en tuff tid psykiskt sett att vänta och på så vis känns det mycket lättare att vakna tidigt varje morgon och bege sig till ett jobb där man vet vad som skall göras.

Lite tankar en måndagkväll som denna.

Grönt.


Jag och Niklas har kanske inte gröna fingrar men vi försöker i alla fall så gott vi kan. Det här är vår lilla odling på balkongen; dill och rädisor. Hade mormor sett detta hade hon nog nästan känt sig lite stolt.


Kristianstadshelg

Blev en helmysig helg i Kristianstad. Hemmagjord pizza, ett par cider/öl, monopol, yatzy, livemusik i det gröna och sedan lite god nattamat på ett fik. Blev med andra ord en ganska lugn lördagskväll men vi kompensera det hela nästa helg med fullt ös medvetslös! Nu vankas myskväll med god mat och lite film. Måste ladda inför den kommande veckan som kommer att innehålla mycket jobb (som vanligt) och en mindre operation av mitt onda finger (aj!).



Poolkväll

Blev en trevlig lugn kväll igår med bad i pool och någon cider i trevligt sällskap. Dock var jag lite för trött och frusen för att orka vara i lika länge som de andra russinen.



Nu bär det av mot Kristianstad för en toppenkväll tillsammans med ex-kombon Johanna och hennes nyblivna sambo Daniel. Lovely!

Fredag.

Dagen kan bara beskrivas med ett ord; KAOS! Efter en mycket lugn jobbvecka tycks alla svårigheter, allt krångel o alla fel infalla på denna dag. Har nog lyckats lösa merparten av problemen och nu har ett väldigt lugn lagt sig över ekonomiavdelningen. Det märks att det är fredag! Kvällen skall förhoppningsvis bli lugn och spenderas i trevligt sällskap. Trevlig helg på er!

Godmorgon

Fredag och full fart mot helgen, en helg som förhoppningsvis kommer att innehålla mycket skoj i Kristianstad. Men innan dess skall en arbetsdag avverkas. Jag är laddad - nu kör vi!

Bara för att det är härligt med en solig p...

dsc00600 (MMS)

Bara för att det är härligt med en solig promenad på lunchen.


Från en värld där tiden står stilla.

Tänkte bjuda på ett litet fotokollage med bilder från mitt lilla smultronställe här i Blekinge; Aspan där vi har sommarstugan. En enkel plats utan några lyxiga bekvämligheter. En plats där tiden står stilla. En plats jag älskar.



Livet är härligt ibland.

Gud välsigne AC!

Idag är jag mycket glad över att vara kontorsråtta och inte industriarbetare på Tarkett. Att slita en hel dag i en fabrik där temperaturen uppgår till 42 grader kan ju inte vara hälsosamt. Stackarna! Gud välsigne AC:n på kontoret.

Aspan nästa med Miriam. Bad och grillning väntar - gött!


Aspan

Jo jag vet att det är illa, här sitter jag och bloggar mitt under VM-finalen. Befinner mig dock i Ronneby och tar därav liksom för givet att det kommer att höras om det händer något spännande (genom ett vrål från min far). Har dessutom en enorm huvudvärk för tillfället, en biverkning från dagen. Svar nej, alkohol har inte varit inblandat men däremot en värme som varit stekande het (ja jag vet att det är förbjudet att klaga på värmen efter den hårda vintern men huvudvärken gör helt enkelt att jag inte kan stå emot).

I övrigt har det varit en helt underbar heldag ute på Aspan. Ja hela helgen har faktiskt varit helt kanon och gett mig nya krafter inför den stundande jobbveckan.  Nu väntas en mycket hård arbetsvecka, då vi endast är ett fåtal personer kvar på kontoret nu (det vill säga inga att fråga). Förhoppningsvis står fabriken kvar och inte befinner sig i krisläge när ekonomigänget kommer åter i augusti. De kanske borde lägga in en ny felkod för stopp av maskinerna nu under sommaren; "Camillas fel". Hm. På Tarkett har de ett system som innebär att förslag som leder fram till förändringar är värda en trisslott. Kanske vore värt ett försök.

Känslorna är ett enda virrvarr nuförtiden, ena stunden undrar jag om livet kan bli så mycket bättre än så här och i nästa stund är rastlösheten så enorm att jag inte förstår hur man kan leva på det här viset. Jag är fortfarande uppe i varv och har ännu inte lärt mig konsten att varva ner. Förmodligen ihållande biverkningar sedan den hektiska hösten 2009 samt vintern/våren 2010. Längtan efter att känna mig "normal" igen är stark.

Aspan


Lovely

Att vakna upp efter en väl tilltagen sovmorgon och inse att man har en hel ledig dag framför sig innehållande precis det man känner för (just idag sol och bad) är nog det bästa som finns.

Mot Aspan!

Sommar, sommar, sommar

Just denna dag är livet väldigt fint. Dagen började kanske inte så bra (inställt Torköbesök) men utvecklades sedan till att bli en finfin dag vid sommarstugan på Aspan med bad, sol på klippor, grillning och jordgubbar i mängder. Jag är mer än nöjd. Gårdagskvällen spenderades med ett Tosia-besök tillsammans med ett gäng Karlskronabor och sedan fest hos Petra/Kim. Sommaren är allt bra härlig. 

Nu väntas myspyskväll (solbrända och glada). Flaggan i toppen på denna dag. Ha en fortsatt trevlig helg!

Feministiskt intiativ

Nog för att "lika lön för lika arbete" är viktigt. Nog för att bristen av jämställdhet mellan könen är värt att uppmärksamma. Men att bränna 100 000 kronor? Ja nog uppmärskammas det i media alltid, men känns mer som om hela frågan förlöjligas. Jag är åtminstone bara ännu mer övertygad om min åsikt nu; jag kommer aldrig att rösta på Feministiskt intiativ (hur viktigt jämställdhet än må vara)!

Sängdags!

Winnerbäck


Om bara ett par veckor gästar Winnerbäck Brunnsparken i Ronneby. Behöver jag säga att jag längtar?

FF

Ja det är vad jag och lillebror har för tillfället (föräldrarfritt alltså). Trots att det nu är snart fyra år sedan jag flyttade hemifrån är det ändå lite speciellt att ha huset för oss själva. Därför ska det kalasas i afton, chips för lillebror och vattenmelon för mig - mums!

I övrigt rullar det på på jobbet. Varje dag uppstår det något nytt frågetecken som någon får hjälpa mig att räta ut. Men jag trivs och tycker faktiskt att det är ganska roligt att jobba. Idag har jag fått nytta av mina kunskaper som jag förvärvade under magisteruppsatsen - hur man sorterar i excel. Har organiserat en lång lista med leverantörsnummer (det vill säga sådana arbetsuppgifter man får ge semestervikarierna när fantasin börjar tryta). Fick kommentaren "Du får inte jobba så fort, då kommer du ju inte ha något att göra i sommar!". Undrar hur man ska ta det.

Ska se om jag orkar göra lite nytta nu. Behöver söka jobb. Har lagt det på hyllan under alltför lång tid nu. Finns väl ingen risk att jobben kommer flyga på mig direkt va?

Sommarkväll

Större delen av familjen har begett sig mot Halmstad medan de båda hårt arbetande syskonen Camilla och Mathias snällt fick stanna kvar på hemmaplan (Bitter? Jag? Inte då!). Men även jag har haft en fin dag. Efter dagens hårda arbetspass hoppade jag och Miriam upp på varsin cykel och begav oss mot sommarstugan på Aspan. Där vankades det en simtur i vågorna samt varsitt glas vitt på altanen med farmor och farfar. Livet är allt bra. Sommaren är allt bra.

Cykelturen på nästan två mil börjar nu kännas av. Tröttheten hägrar men vill ändå inte gå och lägga mig. Inte än. Vill njuta en liten stund till. Vill njuta av sommarkvällen, av tystheten och av ledigheten.


Kalmarhelg

Kalmarvistelsen var (som jag redan förutspått) mycket bra. Ni var precis den batteriuppladdningen som jag behövde, nu är resten upp till mig själv. Sol, bad, rosé, uteservering, drinkar, god mat, drinkar, fotboll, drinkar, skratt, drinkar, fina vänner, drinkar... vad mer kan egentligen livet ha ett erbjuda en sådan underbar sommarkväll?

Dagen har jag spenderat utanför Nättraby vid Emmahultasjön med solning, bad, fika och grillning. Med andra ord är det en finfin helg som nu går mot sitt slut. Tack alla ni som har förgyllt den!

Emmahultasjön

Fredagskväll

Gårdagskvällen utvecklades till att bli en väldigt mysig kväll för fyra (jag, Niklas, Tomas och Helen) med först middag och sedan vin (och öl för grabbarna) på balkongen i solskenet. Blev även en liten sväng in till stan för att avnjuta varsin cider/öl på en uteservering.

Nu bär det snart av mot Kalmar till Malin, Johanna och Martin. Kan det bli annat än bra?!

Sommarens guld.

Då var denna jobbvecka till ända, en vecka som har varit helt fantastisk vädermässigt. Lite synd är det allt att sitta inne på ett kontor och jobba i sådant sommarväder, men har försökt att utnyttja de lediga kvällarna så mycket det bara går. Blivit bad vid Emmahultasjön, en sväng till sommarstugan på Aspan och lapat kvällssol på stränderna. Härligt!

Nu har vi en helt oplanerad fredagskväll framför oss, får se vad som kan tänkas ske. Imorgon bär det dock av mot Kalmar för att träffa Malin, Johanna och Martin (några i det forna Campus-gänget).  Där väntas förmodligen bad, sol, vin, god mat och en hel del skratt. En rejäl dos av umgänge med er är faktiskt precis vad jag behöver.