Välkommen till världen!

Det fullständigt haglar bebisar just nu - på riktigt. Igårkväll kom ännu ett litet underverk till världen - Josse och Jims lilla underverk. Ett stort grattis till er! Den nyheten blev ett litet ljus i min gråa måndag (ja jag vet att solen har strålat hela dagen). 

Försommarvärme

En härlig försommarhelg går mot sitt slut. Altanen är färdigställd - så skönt! Har till och med ägnat hela tio minuter av den här dagen att sitta där och bara njuta. I övrigt har vi idag gosat med Kims lill-kille James idag, sex veckor gammal. En sådan liten goding. Storhandling idag också, så nu är kylen och frysen välfyllda igen. 

Kortvecka på ingång igen. Vi ska sjunga in våren och enligt metrologerna ska det ske i vinterjacka. Vi får väl se. 

Slutspurten på altandäcket

Sista skruven sitter i trädäcket. Lite smått omkring kvar men annars är det klart. Här ska vi spendera många soliga och lata dagar. En stor eloge till världens bästa Sambo och ett stort tack till er andra som har hjälpt till. 



Slår sönder backspegeln och ser framåt

Ny dag, nya möjligheter. Fredag dessutom. Och solsken. Det finns många anledningar till att vara glad just idag. Har precis ätit frukost på bussen. Inte optimalt kanske, men stannar man kvar för länge i sängen så får man skylla sig själv. Dagen kommer bland annat att bjuda på ett lunchpass med Cross-fit. Känns bra , så jag kan unna mig lite onyttigheter i afton då vi ska fira lillebrors 17-årsdag (kan ni fatta: 17 år!). 

Gårdagen bjöd på en ny halvmil. Lika trögt denna gång, om inte värre. Men jag skyller på den kyliga motvinden som kylde ända in i märgen, trots svettpärlorna i pannan. Anmälan till Blodomloppet fullbordades igår. Team Slösa. Team Spara sparar på energin och tar promenadklassen - vi kör allt. Nu finns det ingen återvändo. 

Ett kaos

Okej, jag må vara lite förvirrad ibland. Det kan vara så att stressen många gånger får mig att göra konstiga saker, att glömma, att ljud far in i mitt ena öra och ut i det andra. Ibland uppstår ett kaos i mitt huvud som stundtals kan vara svårt att hantera. Men ärligt, att jaga upp Niklas farmor (snart 88 år) och faster klockan halv åtta på morgonen för att jag har "glömt" att flyttstädningen ska ske idag klockan halv nio - det är inte ok. Få dem att stressa så mycket att de knappt får i sig i en kopp kaffe på morgonkvisten, att få lämna jobbet och springa hem till Niklas farmor för att sedan ge oss av till Niklas farmors gamla lägenhet, springa upp och ner i trappor för att hinna tömma hela lägenheten innan städfirman anländer, lyckas bli utestängd en stund.... Det är som sagt inte ok. Det är i synnerhet inte ok när jag runt klockan nio inser att flyttstädningen inte är bokad förrän imorgon. Jag tror att jag sätter punkt här. 

En halva

Årets första halvmil är avklarad. Inga fjäderlätta steg, utan snarare en tung andning och så blossande kinder att man skulle kunna tro att mitt huvud höll på att koka över (jag förstår mig inte på folk som kan springa flera mil). Men jag kom runt, och klarade mig i alla fall under halvtimmen. Bra första dag efter ledigheten. Nu väntar välförtjänt mat; köttfärssås med wokad vitkål. Inte ett påskägg så långt ögat kan nå. 



När lugnet har lagt sig.

Jag tog en joggingtur direkt efter att ha skrivit nedanstående blogginlägg. Tänkte att det är ingen mening att vänta på bättring. Det gick uruselt. Träning innan frukost är inget för mig. Nu får jag nog allt springa hela veckan (fast inte på morgonen förståss). 

Påskledigheten går nu mot sitt slut. Vi har levt i något som man kan beskriva som en blandning mellan byggarbetsplats och restaurangrörelse den här helgen. Inget illa menat till alla er som hälsat på oss i helgen, det har varit väldigt trevligt, men det känns ganska skönt att bara vara jag och Sambon i afton. Fortsättning av altanbygget får fortsätta nästa helg, men tycker att Sambon har gjort ett ypperligt jobb den här helgen. Han är guld värd! 



..

Påskledigheten har varit fylld med frestelser, jag som inte har ätit pasta på evigheter har tryckt i mig godis, kladdkaka, glass, popcorn, potatis, bröd... Ja det mesta faktiskt! Och tränat har jag inte gjort. Jag skulle ju springa, både Vårruset och Blodomloppet närmar sig med stormsteg och jag har sprungit en enda pytte-runda i år. Nu mår jag illa, känner mig som en gigantisk tjockis med ballongmage. Dags för skärpning. Och det rejält. Punkt. 

Men, vi har i alla fall en altan på g som sakta men säkert växer fram. Tänk alla lata och stillasittande dagar som vi kan spendera där....

En långfredag som inte kändes så lång

Påskledigheten är kommen - äntligen! Jag sov tolv timmar i natt, det säger en del om hur det har varit på sista tiden. 

Operation altanbygge har tagit fart, påskhelgens "lilla" projekt. Min uppgift består till största del att hålla Sambons humör uppe - hämta saker, hålla, bära, fixa mat osv. Plötsligt känns det här med jämställdhet inte så viktigt. Lite påskfirande hann vi med runt lunchtid tillsammans med Niklas familj, och i afton har de tre Nättrabyborna Marthin, Petra och yrvädret Theodor varit på besök. Klart godkänd första lediga dag. Imorgon fortsätter altanbygget. Kommer vi få en färdigställd altan innan påskledigheten är över? Fortsättning följer. 
Vår nya Grodvän

Ett litet ufo

Vardagarna innebär långa dagar hemifrån. Idag åkte jag hemifrån 05:45 och kom hem igen 20:15. Pust! Men jag har i alla fall ägnat 2,5 timme åt att bli väl omhändertagen på Salong Stråh. Var nära att somna mitt i hårtvätten. Från pigg och alert till att bli mumiefierad. Eller ufoierad kanske? 



Söndagsmorgon

Kesoplättar till frukost denna söndagsmorgon. Satt fint ihop med min huvudvärk (ni vet huvudvärken-på-helgen-efter-en-stressig-vecka). Lite påskpynt har kommit på plats. Tänka sig, en kortvecka är att vänta. Kortveckor är de bästa veckorna. Eller är det lediga veckor kanske? Idag står operation trädgård på schemat. På med mina leopardmönstrade trädgårdshandskar - här ska det dras ogräs och planteras!

En lördag med guldkant

Idag har varit en fin dag, ett brejk från den stressiga vardagen. 

Dagen började med att väckarklockan ringde klockan fem. Okej, just den detaljen var kanske inte så angenäm. Skjutsade Sambon till Angöringen. Väldigt vacker morgon, vindstilla och tyst. Lite smått magiskt. Väl hemma gick jag faktiskt och la mig igen, klockan hade inte ens slagit halv sju. Så skönt att få krypa ner under täcket och sova ett par timmar till. Efter god frukost tog jag sedan bilen mot Skåneland och bästa Johanna. Blev en solig dag med kaffe på altanen, lunch i stan, lite shopping och en massa tjejprat - så välbehövligt! 

Har precis landat hemma nu, väntar på att jag ska hämta Sambon och sedan blir det kanske ett glas vitt. Som pricken över i:et på denna dag. 

En slev med timmar - tack!

Skulle behöva ett par extra timmar per dygn, sisådär 24 timmar till. Dagarna räcker inte till, varken på jobbet eller privat, och just den kombinationen är inte så lyckad. Hör mig själv säga "Absolut, det fixar jag!", minst tio gånger per dag, för att sedan känna mig extremt dålig över att jag faktiskt inte fixar det. Det är frustrerande att vilja så mycket, men inte hinna, inte orka, inte kunna. Men imorgon är det fredag. Då kan man vila. För att liva upp tillvaron lite har vi bjudit hit några middagsgäster. Ni vet, vi vill ju inte missa att fredagsstressa lite - handla efter jobbet (för det är det ju inga andra som gör om fredagarna), panikstäda huset, laga mat och fixa till sig innan gästerna kommer. Funderar på att gå upp en timme tidigare imorgonbitti, så får jag i alla fall en timme extra på dygnet. Tror ni att gästerna har något emot om värdinnan somnar innan klockan slagit åtta? 

Andningsövningar får mig att vilja hyperventilera

Idag har vi provat på medicinsk yoga på jobbet. Ni vet "Andas in...... Och andas ut......". Yoga är inte min grej. Så är det bara. Det är sällan jag känner mig så stressad som jag känner mig på ett yoga-pass, så rastlös. "Det är just därför  du behöver gå på yoga" är det säkert nu någon som nu tänker. Och det kanske är sant. Men ärligt, sitta och andas i grupp, och slappna av på kommando - kan det bli mer obekvämt? Jag kan möjligen sträcka mig så långt att jag tycker att det är skönt att sträcka ut kroppen. Men avslappnande, nej. Alla är vi olika och för vissa är säkert yoga ett utmärkt sätt att slappna av och finna ro. Själv uppskattade jag mer Cross-fit-passet efter yoga-passet. Svettig panna och stand-by läge på hjärnan. Jag håller mig till det tror jag. 

En trädgård som tar form

Idag är det lite svalare ute, inte alls lika soligt och fint som förra helgen. Men vad gör det, på Tempelvägen ryker det för fullt i trädgården ändå. Jag har idag dragit ogräs till förbannelse (igen!), Sambon har förberett för det förrådet som vi planerar ska komma på plats inom ett par veckor. Häcken som vi planterade i höstas har blivit gödslad och lite topp-dress har lagts ut på delar utav gräsmattan. Några lökar har tagit plats i våra nya odlingslådor och planeringen inför anläggningen av vår entré är i full gång. Ja, en helt vanlig helg på Tempelvägen helt enkelt - full fart. Efter det så var vi värda en kopp kaffe i soffan (ute var det för kallt) med en nybakad citon- och kokosruta (socker- och glutenfri, men god ändå).
 
Nu väntar en lugn afton. Sambon påstår att vi ska grilla. Jag fryser fortfarande efter trädgårdsarbetet så jag tänker hålla mig inne. Lördagskvällen bjuder på bio för två. Känns lagom ansträngande en afton som denna.

 
 

Puls

Då var löpnings-säsongen igång! Har senaste tiden funderat på om jag tagit mig vatten över huvudet efter att ha upplyst alla om att jag ska springa både Vårruset och blodomloppet i år. Vårruset är om cirka en månad. Blodomloppet veckan därpå. Och hur mycket jag sprungit i år? Ingenting. Fram tills idag. Lite spontant åkte träningsskorna på, tänkte att ett varv på lilla slingan ska jag väl orka. Det hela gick över förväntan och rundan utökades. Ja, med det vill jag inte ha sagt att det gick bra men jag kom i alla fall hem utan hjärtinfarkt. Nu är det träning som gäller. Pepp, pepp, pepp.