Mormor-citat

Ett Mormor-citat:
"De bästa dagarna är de man har arbetslust!"

Mycket kloka ord. Skulle verkligen uppskatta lite arbetslust just nu.


Inte bra.

Har nu knarkat i mig ytterligare en värktablett och är nu pigg nog att sätta mig här någon minut. Nyss uppstigen och har precis lyckats få i mig en apelsin - det var inte lätt ska jag säga er. Var nog den äckligaste apelsinen jag någonsin ätit men bra att få något i magen i alla fall. Som ni kanske förstår är jag sjuk. Rejält sjuk dessutom. Knaprade värktabletter hela dagen igår för att kunna göra grupparbete i bibblan. Vid lite över fyra gick det inte längre utan åkte hem och bums i säng. Somnade direkt och bortsett från något kort telefonsamtal, två toalettbesök samt skicka iväg något sms sov jag från 16.40-9.00, det vill säga i drygt 16 timmar. Ändå är jag dödens trött och förstår inte hur jag ska kunna hålla mig vaken hela dagen. Jag har inte tid att vara sjuk nu. Grupparbete innebär att inte bara jag drabbas vid sjukdom utan även mina gruppmedlemmar. De kommer hit om ett par timmar och jag får väl göra så gott jag kan med att försöka vara med åtminstone lite. Dagens föreläsning hoppade jag dock, gick inte att ta sig upp ur sängen i morse så var lika bra att inse att jag inte kommer kunna ta mig utanför lägenhetsdörren på hela dagen. 

Kanske skulle ta en dusch så jag vaknar till? Undrar vad som händer ifall man skulle svimma i ett badkar...  

Dödens trötta.

Jag och Johanna är trötta. Flyttstädning tar på krafterna. En liten Bamse Saga innan det är dags att sussa gott. Natti Natti!

En helg med det där lilla extra.

Bloggen har legat nere över helgen. Sällan det sker. Helgen har varit kanonbra. I fredags anlände möblerna, som vi genast slänge oss på. Inom ett par timmar hade vi plötsligt en lägenhet som såg bebodd ut - härligt! Lite shopping i stan på löragen, lite för mycket pengar rullade iväg (men det var jag värd, försöker jag intala mig själv i alla fall). Fest hos oss och sedan utgång på Sivans i lördagskväll. Mycket lyckad afton! En söndag som spenderades med att vara bakis och allmänt dagen efter. Lyfte knappt ett finger på hela dagen (behövs sådana dagar också emellanåt). Jag och Johanna har dessutom haft en inneboende hos oss under helgen som nu har begett sig hemåt igen. Lämnar en viss tomhet. Tur att man har en förträfflig kombo så att ensamheten inte blir för påtaglig.

Nu har vi en ny vecka framför oss som fram till helgen kommer att bestå av enormt mycket plugg och flyttstädning av Johannas lägenhet. Jag är laddad. Lite i alla fall.

Ett par av några av helgens värsta (men kanske ändå bästa på ett kul sätt) bilder! Eftersom jag är på sånt där härligt flumhumör bjuder jag på detta trots att vissa bilder är allt annat än smickrande (syftar på mig själv nu så ingen tar illa upp).




1+1 = 6 kassar

Då sitter jag här igen. Klockan är egentligen på tok för mycket än en gång och jag borde vara i säng för 50 minuter sedan för att orka med morgondagen. Som vanligt lär jag väl dock inte komma i säng före tolv, få alldeles för lite sömn och sedan sitta och klaga på biblioteket att jag är så trött att hjärnan inte fungerar.

Idag har jag och Johanna storhandlat på City Gross. Blev sex stycken matkassar (visserligen innehållande lite annat än mat också). Blir mycket mat när man är två. Märkligt dock att det kan bli SÅ mycket mer. Men alltid bra att bunkra upp inför sämre tider, vi fick trots allt pengarna igår och lika bra att sätta sprätt på dem innan de tar slut!

Nähä, nu är det 55 minuter sedan jag skulle vara i säng. Godnatt. 

...

Soffan är anlänt. Soffan är ihopskruvad. Soffan står i vardagsrummet. Jag och Johanna är helt slut.

Godnatt.

Termin- och kursstart

Det är hårt att vara student. Särskilt så här vid en kurs- och terminstart. Just nu sitter vi exempelvis och väntar på att seminariet ska vänta. 2,5 timmar som enbart består av väntan. Ja hårdare kan det ju knappast bli. (till alla tröga - jag är ironisk). Men jag klagar inte, lär nog bli ändring framöver. Knappast någon glidar-kurs vi har framför oss. Sex stycken case på en 7,5-poängare innebär plugg, plugg, plugg och plugg..
 
Efter seminariet vankas step för mig och Jossan. Har saknat det, har en massa energi som jag behöver studsa bort. Får hoppas att hostan inte blir alltför påtaglig. Jag och Johanna ska även ta tag i lägenheten ikväll. Ommöblering skall ske, nedräkningen till att soffan skall anlända har påbörjats på riktigt. Längtar!

"Förr eller senare åker man på det där Pakistangänget..." (Vår föreläsare kör svengelska inför eventuellt tillkommande utländska studenter)


John Blund, var är du?!

Kursstart klockan åtta imorgonbitti (eller snarare om mindre än 8 timmar) och här sitter jag. Inte bra, inte bra alls. Behöver sömn men John Blund tycks ha glömt bort mig fullständigt..


Hm, tydligen mycket roligt att ta kort på en sovande storasyster!

Shoppingterapi

Tentan är gjord. Över förväntan, vilket endast säger att omtentan kanske inte kommer att bli omöjlig. Efter det bar det av mot Ikea - shoppingterapi på hög nivå! Nu är bankkontot så gott som tomt. Möbler väntas vara oss tillhanda på fredag i nästa vecka. Jippie!

Imorgon bitti ska jag och Johanna ge oss på att försöka tvätta. Ska bli ett spännande äventyr. I övrigt innehåller schemat för helgen endast en sak, nämligen LEDIGHET! Och inte vilken ledighet som helst, utan sådan man kan ta utan att få dåligt samvete - det vill säga ledighet då den är som bäst.

Nu ska jag gå till sängs. Ögonen går nästan i kors. Godnatt och trevlig helg!




Hejdå till Stallvägen

Besiktningen av min lägenhet på Stallvägen är nu avklarad och jag är lämnat ifrån mig mina nycklar. Känns lite märkligt. Så mycket skoj som jag har hittat på i den där lilla ettan. Men jag saknar den nog inte, trivs bra här! Tapetseringen av lägenheten tycks vara klar för målarna har lämnat byggnaden och på väggarna sitter nya tapeter. Nu är det bara väntan på köksluckorna kvar och sedan har Växjöhem fullföljt sina förpliktelser.

Imorgon är den fruktade och efterlängtade dagen här. Fruktade då det då väntas tenta i beskattningsrätt. En kurs där jag har pluggat på tok för lite och garanterat kommer få genomgå en omtenta. Först idag har ett par polletter trillat ner och det jag har kommit till insikt med under dagen är nog ungefär det jag borde kunnat för en vecka sedan. Bara jag får plugga lite till kommer jag förhoppningsvis att sätta omtentan istället. Morgondagen är också efterlängtad då jag och Johanna ska bege oss till Ikea på eftermiddagen. Shoppa järnet till nya lägenheten, kommer vara som två små barn på julafton - härligt, härligt!




Bye Bye!

Bo i Kombo

Som alla säkert redan är mycket införstådda med har jag blivit kombo. Att vara kombo innebär en helt ny värld. Helt plötsligt finns det en annan människa som man ska ta hänsyn till. Hur roligt vi än har tillsammans kan kombolivet också leda till en del tråkigheter. Bråk och sura miner kan uppstå, även om de inte har gjort det än (mer än den gången jag skällde ut Johanna halvt i sömnen samt kuddkriget vi hade för någon dag sedan). För att vi skall kunna få ventilera oss har vi nu skapat en gemensam blogg - en blogg som säkerligen kommer innehålla en hel del flum, klagande och sådant som hör kombo-livet till.

http://boikombo.blogg.se

.

Är det så här det känns att vara döende..? Snälla, låt det bara bli torsdagseftermiddag. Shoppingterapi, shoppingterapi..

Kaos.

Ännu en dag på tentaperioden har gått. Jag är förvirrad. Det är en hel drös med lösa trådar i mitt huvud och hur jag än försöker jag kan inte få det ihoprullat till ett fint litet garnnystan utan istället blir garnet till ett skatbo. Eller nåt. Dagen har givetvis spenderats i bibblan. Som vanligt (välkommen till mitt otroligt spännande liv, jag fattar inte hur du orkar att läsa denna ofantligt tråkiga blogg). Målarna har spenderat sin dag här i vår lägenhet. Det syns! Hela golven är täckta med papper, alla lister är målade och de miljontals hålen är igenspacklade. Kaos, inte bara i mitt huvud utan även på hemmaplan.

Dagens ord: Brum Brum. Synonym för något som enbart fyra ekonomer förstår sig på!
Dagens planering: Plötsligt-i-vinslöv-kväll med film och korvätning ur en kastrull.
Dagens fråga: vad menas egentligen med att man gör avdrag? (Något man definitivt borde veta efter en 10 veckors lång kurs i beskattningsrätt).  


Söndagslyx

Söndagen är kommen och en ny vecka tar fart imorgon. Jag och Kombon har ätit söndagslyxmiddag, det vill säga sådant som vanligtvis inte ryms i en studentbudget. Kvällens måltid bestod av oxfilé med rödvinsås och pressad potatis. Till efterrätt serverades en muffins a´la Johanna. Mumsigt!

Imorgon tar tapetseringen av lägenheten fart. Gäller att hålla sig borta. Speciellt bra i tentapluggstider då vi ändå måste befinna oss på bibblan. Längar bara tills veckan är över, då tentan är bortglömd (tills omtentan kommer) och lägenheten är färdig! Har hittills ikväll lagt in lite beställningar på gardiner - är lite smått lyrisk!

Kvällen kommer nog att spenderas i soffan med kombon, vindruvor och en romantisk komedi - lagom en söndag som denna!


Tentaångest mån tro?

Söndag. Ett par fjuttiga dagar kvar till tentan. Vaknade ganska tidigt och har tassat omkring här i lägenheten då kombon fortfarande sover. Dagen skall givetvis spenderas i bibblan. Måste ta tag i mitt liv. Orken, motivationen, förkylningen och den ostädade lägenheten för säga vad de vill - nu ska det banne mig pluggas! Sedan finns det väl knappast några tvivel kring att det inte kommer att räcka. Att läsa in en halv termin på fyra dagar är nog näst intill en omöjlighet.

Så vad beror denna brist på plugg på? Hände mycket jobbigt månaderna innan jul. Ork till plugg lika med noll. Kunde ju trots allt vänta med plugget till julledigheten. Då skulle jag ha hur mycket tid som helst. Eh, eller kanske inte. Något rätt oväntad dök upp och tog all min pluggtid (tjuv!). Tillbaka till Växjö. Nu ska här banne mig pluggas! Eller kanske inte, flyttningen kom emellan. Bärande och kånkande, städande, fixande, uppsättning av diverse prylar o.s.v. tar en hel del tid. Så nu sitter jag här med ett huvud som innehåller så mycket annat än beskattningsrätt. Tankarna bara flyger omkring... Hur ska jag egentligen lösa det här?!

Lördagskväll

Jag och Kombon ger upp dagens plugg och ägnar oss istället åt vårt finbesök, vår allra första middagsgäst. Efter det blir det drinkar och Sex & the City. Helt enkelt en riktig tjejkväll!

God kväll!

Sushikväll

Flyttstädningen av min lägenhet är avklarad. Spenderat drygt 2,5 timme på bibblan idag (vilken bedrift!). Insett att jag inte får missa denna kurs om jag ska kunna göra kandidatarbetet. Ajaj, inte så bra med tanke på att jag inte har börjat plugga på riktigt än och motivationen är lika med noll. Fortfarande dunderförkyld. Nyser konstant (på ett väldigt manligt sätt dessutom då jag inte kan konsten att nysa flickigt). Har haft sushikväll hon Malin ikväll. Ganska gott. Lite skeptisk dock. Är ju mest bara ris och fisk. Det där starka man ska ha till känner jag inte riktigt av i förkylningstider. Blev som vanligt en del Johanna-Malin-Camilla-tjejsnack som på något vis är av en viss karaktär. En väldigt fnittrig sådan.

Nu ska jag och min täppta näsa gå till sängs.


Komboinfo

- Mitt rum är skönare att hänga i än Johannas.
- Johanna har bränt sin nagel. Aj!
- Johanna är mannen i vårt förhållande!

Nu ska vi se på film och göra juicefrukter.

Vi är trötta. :)

Händiga som få!

Vem behöver händiga pojkvänner? Jag och Johanna klarar oss bra på egen hand! Idag har persiennerna åkt upp. Igår taklamporna (eller var snarare Johanna som stod för den biten). Killar är helt klart överflödiga - Haha!

Lägesrapport:

- Snorig
- Hostig
- Trött
- Svullen hals
- Som om det är bomull (eller nåt) i hela huvudet
- Borta i andra tankar

Men efter lite nässpray kan jag nästan andas nu. Bästa som har hänt på hela dagen. Säger nog ganska mycket om hur resten av dagen har varit. Kombon är på bibblan. Jag ville bara hem. Tenta i nästa vecka och jag ligger såååå långt efter. Har verkligen inte tid men några otäcka baciller just nu. Kombon är också förkyld. Funderar på att sätta upp en lapp på dörren "VARNING - HÖG SMITTORISK!" 


Livet som Kombo.

Så sitter jag här i mitt lilla rum i den nya lägenheten. Känns som jag återgått till att bli liten igen och fått ett alldeles eget flickrum där jag kan slå igen dörren riktigt hårt och stänga in mig ifall jag skulle bli lite tjurig. Kombon sitter framför datorn ute i köket. Lite märklig känsla är det att helt plötsligt bo ihop med någon som man måste ta hänsyn till. Men inte på något dåligt sätt, inte än så länge i alla fall.. 

Idag har vi varit duktiga. Kanske inte på pluggsidan men väl på andra sätt. Soffa har inhandlas och den skall förhoppningsvis nå oss i början av nästa vecka. Tapetval är gjort och tror att det kommer att bli riktigt bra (även om jag fortfarande är lite småputt över den gulaktiga färgen som präglar mitt rum). Köpt router och andra datorgrejer (jag är verkligen inget tekniskt geni som förstår mig på vad de där datorprylarna kan tänkas heta) och fixat igång internet. Har packat upp nästan alla flyttkartongerna, någon enstaka kvar i mitt och Johannas rum men man kan se en rejäl skillnad från i måndags då flytten ägde rum. Matförråden är påfyllda, går knappt in något mer i skafferiet. Kvällen kommer förmodligen tillbringas med att sätta upp taklampor och persienner. Gårdagskvällen stora höjdpunkt var Björn Gustafsson-filmen. Jag och Johanna är störtförälskade i samma kille som alla tolvåringar..

Tentaångesten börjar krypa på. Knappt börjat plugga ännu och när ska jag hinna med det?  Är mycket svårt att låta allt här hemma vara, det riktigt kliar i fingrarna. Hade mycket hellre velat ge mig iväg och shoppa järnet till lägenheten istället för att spendera otaliga timmar i biblioteket med näsan i skattelagstiftningen. Dessvärre kan man inte vara överallt samtidigt, en insikt jag brukar komma till allt som oftast...  

Adjö!

Väntar just nu på att familjen ska anlända. Allt är nerpackat och lägenheten har aldrig sett värre ut. Ute är det tolv minusgrader. Lagom rolig kyla att flytta i.

Nu ska datorn ner i en flyttlåda den också. Tack och adjö Stallvägen! Mycket roligt har jag haft i denna lilla etta. Kommer aldrig att falla in i glömska..

Nedräkningen har börjat..

Sista dagen på jobbhelgen. Finns absolut ingenting att göra. Mailboxen är tom, samtalen är få, pappersabetet är avklarat och nedräkningen för hemresan har nu börjat. Johannes har godkänt att jag får gå hem en halvtimme tidigare så jag kan ta den tidiga tåget - lycka!

Sista natten på Stallvägen har jag nu framför mig. Imorgon väntas flytt. Lagom kul i snön och kylan men det får gå. Hela familjen ska tydligen ställa upp och vara bärhjälp - vilka hjältar! Känns lite vemodigt att lämna sitt första egna boende men samtidigt otroligt skönt. Får se om jag och Johanna kommer att stå ut med varandra. Vem vet, vi kanske blir världens ovänner efter en vecka eller två. Kanske dags att börja skriva dagbok där vi kan skriva av oss alla de agressioner vi hyser för varandra. Haha! I övrigt är det mycket i huvudet just nu. Allt bara snurrar. Sömnen är dålig och drömmarna är många vilket leder till att tröttheten är enorm.
 
Nähä. Kanske ska återgå till mitt arbete, det vill säga stirra in i en dataskärm i hopp om ett samtal eller mail!


Nyårsdagen.

Nyårsdagen är här. Jag är trött, för att inte säga helt slut. Befinner mig åter igen i Växjö. Känns tomt, tyst och otroligt ensamt. Att lägenheten dessutom endast består av en hög med flyttkartonger, på grund av den stundande flytten, gör inte direkt att att Växjö känns mer inbjudande.

Hade en väldigt trevlig nyårsafton igår. Sömnbristen (inte så mycket alkoholen) har dock verkligen satt sina spår. Är totalt orkeslös och förstår verkligen inte hur jag ska orka med en hel helg med jobb, för att sedan övergå till först flytt och sedan tentaplugg. Borde inte jag vara utvilad och pigg nu istället? Nytt år. Nystart. Nya upplevelser.