Köpenhamn

Jag och Veronica agerade tvättäkta turister i Köpenhamn och vandrade runt med våra kameror likt två japaner. Resultatet är faktiskt inte speciellt roande alls - fotograferande av statyer och byggnader är nog inget som jag ska ägna mig åt. Bäst är nog om jag fortsätter med att fota sjöbodar ute på Hasslö.
 
 

Köpenhamn

Åter på Blekingsk mark efter en trevlig weekend i Köpenhamn. Tack samtliga för det!









Aspan

Fina semesterdagar flyter förbi och imorgon ska vi bege oss iväg på en liten semestertripp. Lite mysigt att ikväll packa ner lite kläder och en massäck så att vi är redo för morgondagen. En och en halv vecka kvar av semestern - nu ska det njutas järnet!
 
Ni minns väl att jag förra helgen skrev att jag skulle återkomma med bilder ifrån den underbart fina kvällen i sommarstugan på Aspan? De kommer här.
 

Sommardag

En tidig morgon på målarstegen. En dag på Almö Strand. En sen eftermiddag på målarstegen. En kväll med grillning på altanen tillsammans med goda vänner. En fiskekväll vid Tjuraviken i solnedgången.

Ännu en fin dag helt enkelt. Tack för det.



Sommarkväll

En sommarkväll på Aspan när den är som bäst. Fler bilder är att vänta...





Semesterjobb

Vi jobbar, sliter och kämpar dagarna i ända medans alla andra firar riktig semester. Men inte är vi bittra för det. Nej då... Det blir i alla fall fint här hemma, även om jag inte kan begripa att det tar så lång tid och så mycket kämparglöd för att det ska hända så lite.
 
Vädret kan vi i alla fall inte klaga på (såvida vi inte tänker på att vi tänkt så gräs nu). Strålande solsken och klarblå himmel dagarna i ända. Efter att ha slitit hela dagen idag så tar vi nu en välbehövlig paus och beger oss ut mot sommarstugan på Aspan. Tror på en fin kväll!
 
Ha det gott och NJUT av den svenska sommaren när den är som bäst!

En styck GT i Brunnsparken

Igår hade jag två små oxar på tomten vid namn Niklas och Robin. De slet, drog och jobbade medan jag försökte kratta till det som de missat. På kvällen belönade vi sedan oss själva med en tur till Ronneby. Grillning hemma hos Mamma och Pappa följt av konsert med Gyllene Tider i Brunnsparken. Fin kväll!


Hasslöfestivalen 2013

En fin helg leder mot sitt slut, förmodligen årets finaste helg. Fina människor, härlig musik och strålande väder. Och allsång, det finns nog inget vackrare än att stå i ett publikhav som vars sång överröstar artisten på scenen.

Nu har dock fem av sex nattgäster begett sig hemåt igen, huset är städat och tomten ser ut som vanligt igen. Känns faktiskt ganska skönt att ha återtagit sitt hem och slippa presentera sig som "Hej, jag heter Camilla. Det är jag som bor här!".

Nu laddar vi om för morgondagen och Gyllene Tider. Det blir bra det här.



Hasslöfestivaulen

Semesterdagar när de är som bäst (även om jag är lite trött för stunden). Ännu en dag på Hasslöfestivalen är på ingång och blir det en hälften så bra dag som igår så är jag nöjd (men jag har på känn att den kan bli dubbelt så bra).




Semester

Har nog inte fattat det än och det lär ta lite tid innan jag kommer ner i varv, men nu är det verkligen semester! Firat in det hela med en middag på Doppet tillsammans med tre Nättrabybor. Nu sitter jag här i soffan med ett glas vin framför mig, bara för att jag kan. I helgen väntas en av årets bästa helger - dags för Hasslöfestivalen. Blir fint det. Nu ska här njutas (och fixas i ordning här hemma)!

Sommartid

Semester, det var det jag skulle ha nu men nu blir det lite jobb imorgon ändå. Mitt egna beslut och känner mig ändå rätt nöjd med det - vill inte gå hem med andan i halsen och inte känna sig redo. En kortdag och sedan semester.

Har spenderat kvällen vid vårt lilla smultronställe - sommarstugan på Aspan. Ett dopp i havet och en god middag tillsammans med familjen på altanen. Efter det blev det en liten kantarelljakt, med betoning på liten. Ingen korg, påse eller liknande med oss men fyllde händerna fulla väldigt fort. Mumma!


Målgång

Jag vet att jag borde sova nu, men tröttheten som borde infinna sig kommer inte. Hoho, John Blund - var är du? Känns orättvist att jag måste gå och lägga mig medans sambon är uppe och ser på film. Men bara en tidig morgon kvar nu, en ynka. Inte för att jag känner någon semesterkänsla just nu, inte ett dugg faktiskt. Istället för den där riktiga semester-känslan "jag-hade-inte-orkat-en-dag-till-nej-inte-ens-en-minut", så känner jag snarare stress och oro över att gå på semester imorgon - hur ska jag få allt att gå ihop tills dess?! Men det ordnar sig, det gör det alltid. Semester är skönt och välbehövligt. Fyra lediga veckor - det är ju det här vi har längtat efter. Det kommer att bli bra det här, perfektion av högsta rang.

Bland tokstollar, kossor och mygg

Varma och vackra sommardagar - härligt! I fredags hade vi fem små tomtar på besök för lite grillning, något glas och diskussioner inpå halva natten. En mycket trevlig kväll med många skratt.

Igår påbörjade vi vårt altanbygge så pass mycket att vi köpte hem plintar. Tänkte ta tag i tomten, men insåg att vädret gjorde att det passade bättre med en stranddag - sagt och gjort. Lite krattande framåt kvällningen, innan vi begav oss iväg och ut på landet (men ändå precis intill havet) för inflyttningsfest. Grannarna stod nyfikna och tittade på, men klagade inte på oljudet (kossorna i hagen och tjurarna i boxen). Det är ju inte var dag som man är hemma hos någon som äger en gårdsbutik (som inte är bemannad utan där man lägger en slant i en burk) - så med oss hem fick vi potatis, morötter, lök, ett flak ägg och en ål. Tack för den trevliga kvällen!



Operation trädgård

Nu händer här grejer på tomten - åtta lastbilslass med matjord har anlänt och många fler lär det bli. Tänk att för bara några månader sedan hade vi en hel skog på tomten och stenmuren gick inte att skymta överhuvudtaget. Blod, svett och nästan tårar - men så känner vi också oss nöjda nu.

Fina sommarkvällar på "öa"





Error, error, error

Gårdagen var en sådan där bra dag när allt bara flöt på, varenda fråga var en barnsak att svara på, systemen gjorde vad de skulle (underlättade) och allt var frid och fröjd. Idag har verkligen allt krånglat; systemen krånglar, banken krånglar, konstiga frågor haglar över mig, fel här, fel där och sist men absolut inte minst - jag vill härmed offentligt uttala mig att Telenor just nu är mitt absoluta hatobjekt.

Men nu har jag gått för dagen och ska inte fundera mer på det. Fokus på stundande semester. Semester, semester, semester... Börjar jag bli tjatig?

Nära

Nästa onsdagsmorgon jag vaknar så har jag semester. Tänka sig! En liten Köpenhamnsvistelse är nu inbokad och snart har vi nog bokat in en tripp till den svenska huvudstaden också. Några dagstripper på det och jag tror att det blir en riktigt bra semester. Sen ska vi såklart även ägna oss åt det som nästan alla semesterfirande husägare gör under sin semester - fixa/bygga/renovera hemma.


Morgonens bild

Nedräkning

Trött flicka tog en tupplur på soffan efter jobbet istället för den planerade joggingturen. Typiskt! Kom ut i spåret ändå efter tuppluren, men är ju knappast troligt att en yrvaken Camilla kan slå några hastighetsrekord direkt. Nåja, jag tog mig runt min runda och är nöjd med det.

Sex fjuttiga arbetsdagar kvar tills semestern. Nu snackar vi nedräkning på riktigt...