Ännu en dag

Sambon är idag hemma med en öm fot. Han har placerat sig på en filt i solen på altanen, och jag i solvagnen i skuggan med en skål med svenska jordgubbar brevid mig. Sämre kan man ha det! 

Har varit hos barnmorskan idag och kollat läget och allt såg bra ut. Liten verkar trivas bra där inne, lite väl bra kanske till och med. 💕
40+3

Mors dag

Ännu en dag av väntan. Solen lyser dock fortfarande på oss och det härligt vårväder ute. Bara några dagar kvar på vårmånaden och sedan kommer juni och sommaren med full kraft. Gäller att njuta nu! 

Gårdagen bjöd på (hör och häpna) till fix i trädgården. Vår nya rabatt ser inte mycket ut för världen just nu, för att inte tala om fjärilsbusken som numera pryder framsidan - MEN med vattning, gödning och en dos kärlek hoppas jag på att de växer till sig under sommaren (eller åtminstone till nästa sommar). På kvällen blev det middag för sex inne i stan, en liten överraskning till Johan som fyllt år under veckan. 

Idag är det mors dag. Eftersom vi har lite svårt att planera för tillfället så har Mamma redan fått sin present. Men grattis lilla Mamma på mors dag - du är guld värd! 

Ett plus

En dag över. Har sysselsatt mig för fullt idag med plantering av blommor, sätta potatis, storstäda huset, putsa fönstrena, kört grästrimmer, tvättat bilen, städat båda bilarna invändigt, mm. Lyssnat på förlossningspodden "Vattnet går" för att påminna mig lite om vad komma skall. När Sambon kom hem från jobbet blev det brått - packade in oss i bilen och begav oss sedan ut på det blå med båten. Min första tur för i år. Sambon fiskade och jag bläddrade i tidningar, njöt av solen och fortsatte att lyssna på podden. 

Vilken lycka egentligen att vänta barn den här tiden på året. Att gå över tiden när man väntar barn i november måste vara betydligt värre. 

26/5

Då var dagen här, det där magiska datumet som vi har väntat på i nio månader. Har verkligen försökt att inte fokusera på det här datumet, för att inte bli besviken över det faktum att jag fortfarande är gravid vid midnatt. Men visst är det ändå något visst att gå in i gravidappen och se att graviditeten nu är klar - "bara" förlossningen kvar.

Dagen har jag ägnat åt en "mamma-picknick" med barn hemma hos Helen, samt klippning av håret (yes - jag hann!).  Gårdagen bjöd på en morgonpromenad med Alice och lilla Annie, en eftermiddag tillsammans med Sarah och lilla Agnes, och på kvällen blev det grillat på altanen tillsammans med Lasse och Emelie. Ägnar just nu eftermiddagen åt att lyssna på diverse förlossningspoddar som jag har fått tips om. Snart, snart, snart... 




2

Dagarna går och blott två dagar kvar till beräknat datum, även om jag själv förväntar mig att gå över ett bra tag. Känns helknäppt, jag är alltså höggravid för tillfället men känner mig inte som det. Det känns så oerhört lyxigt att få strosa omkring hemma den här tiden på året, när det är som vackrast och när solen skiner - så pass lyxigt att jag får dåligt samvete. Det finns väl ändå tusen saker som jag borde ta tag i, eller? Känns taskigt att de säkert sliter på jobbet och här går jag bara hemma, trots att jag inte ens är sjuk. Känns som om jag skolkar. 

Men jag vet, jag ska ta det lugnt och det gör jag också. Försöker boka upp lite varje dag för att väntan inte ska bli så dryg (läs för att jag inte ska börja klättra på väggarna). Igår tog jag en promenad med Jennie och Lovis på förmiddagen, och sedan spenderade jag eftermiddagen med lillebror Mathias och Farmor i sommarstugan - en riktigt varm och skön sommardag! På kvällen kom familjen Elmér förbi på en snabbvisit. Under veckan har jag diverse kompisträffar inbokade, men just idag är schemat rent. Funderar på att göra den där rabatten som jag har tänkt på så länge, men tänker i nästa stund att det kanske inte är så bra att gräva bort de där stora och tunga grästuvorna själv i nuvarande skick. Kanske skulle röja upp i vår lilla skogsdunge, ifall vi skulle få ett infall i sommar och ta tag i den där plätten. Men förmodligen likadant där - dumt att ge sig på ett för stort och tungt projekt nu. Får fundera lite... 
Sandvik

Dagens lycka

Dagens lycka var när jag hittade ett par shorts längst inne i garderoben som gick på. Jag har nämligen handlat väldigt lite kläder som gravid. Tre par byxor och en jeanskjol har fått räcka. Tröjor har jag klarat mig ganska bra med ändå, så länge jag har använt de lite pösigare eller längre varianterna i garderoben. Men just idag när solen skiner så hamnade kjolen i tvättmaskinen och att lägga sig i solen med jeans kändes ungefär som att dra på sig en tvångströja. Så ja, det kändes som ren lycka att få på sig ett par shorts (även om jag är tvungen att lätta på knappen när jag sätter mig ner). 

Idag ringde väckarklockan runt klockan fyra hos oss. Stackars Sambon jobbar denna söndag. Jag har hittills ägnat söndagen åt att städa invändigt och att ta ett varv i trädgården med grästrimmaren. Och nu har jag då placerat mig i den nya solvagnen på altanen.

Även gårdagen bjöd på fix hemma. Jag har nu målat drygt 2/3 av hussockeln. Den sista delen, framsidan, fixar jag inte själv utan den kräver betydligt mer förarbete då vi ska försöka att lägga ny kantsten. Lär få bli ett sommarprojekt. Gårdagskvällen bjöd på dejt i stan med Sambon - sushi följt av biomys. Gäller att passa på nu, då det kommer att dröja innan vi får tid till sådant härnäst. 

Ha en fin söndag och njut av solen! 

Dagar med väntan

Mina två första lediga dagar i väntas tider är avklarade. Blev en torsdag med heldagsshopping, och lunch k stan, tillsammans med mamma. Mest mamma som shoppade dock, vilket var bra eftersom jag nu faktiskt också måste anpassa mig till att det inte är någon lön som kommer in på kontot varje månad, utan föräldrarpenning. Idag gick jag upp tidigt i morse och började måla hussockeln. Ett stort lyft för huset om ni frågar mig! Men jag förstår samtidigt att andra nog inte kommer se någon skillnad alls. Och nej, att krypa omkring på marken runt huset när man är höggravid i vecka 40 är ingenting som jag direkt rekommenderar. Men det finns de som har berättat att de dagarna innan förlossningen skurat alla golvlister med en tandborste, helt besatta av tanken att listerna måste vara rena tills bebisen anländer. Hussockeln är mina lister helt enkelt. 

Efter målningen blev det en tur ut till Dragsö för lite häng med töserna Olander, nykomlingen Olander, och mamma Franzén. När Sambon kom hem bar det av mot Ronneby för att hämta upp vår nyinköpta solvagn. Hör ständigt "Passa på och sov när bebisen sover!". Nu vet jag var jag ska sova - i solvagnen på altanen! Tog en tur hem till mamma och pappa också för att överlämna mors-dag-presenten en vecka för tidigt. Man vet ju trots allt inte vad jag gör om en vecka, så lika bra att vara förberedd. Sambon har ägnat fredagskvällen till havs så jag har haft en lugn och skön ensam-hemma-kväll på altanen. Bara jag och magen. 

Början på ett nytt kapitel

Jaha, då var det dags för mitt nya liv - som hemmafru! Ja fast minus fru då förståss. Kändes ganska sorgset att gå hem igår, vilket för många säkert kan låta konstigt. Men det är ju trots att en grupp med människor som jag träffar varje vardag och har gjort under 5,5 års tid - med längsta uppehåll under fyra veckor på sommaren. Faktum är att jag faktiskt umgås mer med mina kollegor än med min egna sambo - så det är klart att de kommer att bli saknade. 

Men jag har flera projekt att ta tag i på hemmaplan, och flera vänner att besöka under de närmaste dagarna. Och så ska jag vänta och längta efter det som komma skall och som kommer att komma snart. Livet kommer att bli annorlunda och det kommer att bli bra. 

När det är dags att gå hem

Imorgon väntar min sista jobbdag innan jag går på riktig långledighet. Känns väldigt märkligt. Tomt. Jag kommer verkligen att sakna jobbet. I alla fall känns det så nu, men kommer ju snart att få annat att fokusera på. Men först är det dags för väntan. En evigt lång väntan. 

Faktum är att jag bara sista dagarna känner att jag behöver gå hem. Jag är trött i huvudet på något märkligt vis. Svårt att koppla, svårt att hålla fokus och har svårt för att komma ihåg. För att inte tala om hur trött jag känner mig när jag kommer hem. Blir nog ganska bra att få lite ledighet i lugn och ro, och att hinna lite här hemma också. Har en klipptid inbokad samma dag som det är beräknat att Lillen/Lillan ska anlända. Vi får väl se hur det går. 

I afton tog jag och Sambon en tur ut till Sandvik. Sambon fiskade och jag promenerade längs med stranden och hoppade på stenar i solnedgången. Undrar när jag kommer att komma ut dit på udden nästa gång. Det lär dröja. 

Den där väderleksrapporten

Enligt SMHI ska det ha regnat hela dagen här. Och enligt väderappen ska regnet stå som spön i backen i just denna stund. Vi ägnade förmiddagen åt att slänga ut gräsgödning - MEN något regn har vi inte sett till! Och jag förstår att detta kanske är en tråkig sak att klaga på, men ska jag verkligen behöva vattna hela gräsmattan nu för att inte riskera att gödningen bränner sönder hela gräsmattan istället? Suck! 

Idag har det varit söndagslunk som har gällt. En långpromenad med Amanda, följt av bullbak på hemmaplan. Nu är jag redo inför sommarens fikagäster! Just nu står det en gryta och puttrar på spisen, väntas söndagsmiddag tillsammans med Gredebyborna. En gryta kändes passande denna gråa dag, även om det nu inte verkar komma något regn.

Imorgon väntar en ny jobbdag. Går in på mina sista dagar, sedan är det dags att gå hem och vara bullmamma på heltid. Eller nåt. 
Gårdagens altanfix i sommarstugan 

Lugnet man bara finner i en trädgård

Lördagmorgon och vi njuter av lugnet här hemma. Vi har haft en hel vecka med strålande sol och klarblå himmel - riktig sommarvärme. Igår efter jobbet åkte Sambon iväg och fiskade. Jag ägnade hela kvällen i trädgården. Åkte och köpte sommarblommor till krukorna, och gjorde av med en halv förmögenhet. Men jaja, det får det vara värt. Jag ska ju faktiskt vara hemma och njuta hela sommaren också. 

I den här bloggen låter det som om jag inte gör annat än att hålla på i trädgården när solen tittar fram. De som inte har varit hemma hos oss måste tro att vi har mängder med rabatter, men så är verkligen inte fallet. Men jag finner något väldigt rogivande att gå och plocka bland blommor, vattna och känna doften av sommarregn - efter en heldag framför en dator på ett kontor. Det är en kontrast i det, att få jobba med händerna och bära tunga jordsäckar (ja jag bar det igår fast jag vet att jag som höggravid borde låtit bli - men jag orkade inte vänta in Sambon!) som gör att jag mår bra. Att se något fint växa fram och känna sig så där riktigt nöjd med det. Något som står högt upp på min önskelista just nu är ett växthus. Inget stort, utan ett litet i svart stål, där vi verkligen skulle få ägna tid till att välja vad vi skulle plantera där inne. Någon gång så kommer det där växthuset. Känns som ett måste. 

Men idag är det sista dagen med solsken. I veckan väntas regn. Perfekt tid att slänga ut den där gödningen, vilket vi inte hann tidigt i våras. Min plan just nu är att jobba ett par dagar till den här veckan och sedan gå hem i väntan på att det lilla knytet ska anlända. Kanske hinner solen tillbaka tills dess, vi får se. Kanske kommer till och med vår lilla skatt före, vem vet. Idag bär det i alla fall av ut till sommarstugan på Aspan en sväng, och ikväll blir det Eurovision tillsammans med goda vänner. 

Ha en fin lördag och njut av solen! 


Ville

Vilken dag - en riktig sommardag i maj! Härligt. Jag och Sambon styrde kosan mot de småländska skogarna och Växjö idag. Lite shopping stod på schemat, och såklart (det viktigaste) besök hos Lovisa, Johan och nytillskottet Ville. Ville - ett riktigt litet charmtroll på två månader. En mysig dag med lunch och fika på familjen Tersmark/Anderssons soliga altan, där även kusin Emelie medverkade. Tack för en fin dag! 

Tjockis

Sambon drar tjockisskämt och jag påminner honom att han får passa på nu - inom ett par veckor kommer det inte vara lika okej längre.... 
Vecka 38

Kristiflygare

Ledig dag mitt i veckan - och vilket väder vi fick! Sommarvärme, strålande solsken och klarblå himmel. Härligt! Vi har ägnat dagen hemma i trädgården. Jag har planterat rabarber och lite annat smått och gott, lagt ut toppdress i gräsmattan, fixat och donat. Sambon har grävt runt häcken för att ge den lite extra näring kommande växtperiod. Och ja, vi har också latat oss i varsin solstol på altanen samt tagit en promenad bland vitsipporna. 

Igår var vi hembjudna på grillat hos Gredebyfavoriterna. En mysig kväll på deras altan. Även gårdagen bjöd på finfint väder, men det märker man knappt när man spenderar dagen instängd på ett kontor. Snart blir det mindre av det i alla fall. Om en stund bär det av in mot stan för en middag hemma hos några vänner. Ha en fin kväll och njut av dessa soliga dagar - de brukar inte vara många på ett år! 
Våra silverpäron i blom

Underbara Maj - du är så välkommen!

Då var månaden som vi väntat på så länge äntligen här - underbara maj! Häcken och våra silverpäronträd börjar sakta slå ut i blom. Sambon har nu laserat klart altandäcket, en droppslang till häcken har lagts ut och blommorna i krukorna står i full blom. Det är svårt att inte må bra nu. 

Valborg firade vi på Hasslö i år. Tittade på valborgselden ute vid Hallarna och grillade sedan hemma hos Kim och Jennie. Mysig kväll som inte alls slutade i något fylleslag. Märks att vi har blivit äldre. Igår tog jag och Josefine en tripp hem till Alice för att hälsa på henne och lilla söta Annie. 

De lovar solsken och fint väder veckan ut. Extra härligt då det är kristiflygare och ledig dag på torsdag. Som sagt - det är svårt att inte må bra just nu. Ut och njut!