Fem över sex hos mig del 3

Del tre, det vill säga den sista delen, av "Fem-över-sex-hos-mig" är nu avklarad. Den här gången var det Lina och Emelie som stod för maten. Bjöds på "En alternativ lyxig påskmiddag".

Förrätt
Créme Ninon med smak av champagne

Huvudrätt
Baconlindad plattfisk,
serveras med potatiskbakelse, sherrysås & tillbehör

Efterrätt
Chokladganache med marinerad frukt

Blev som vanligt en mycket trevlig kväll med mycket fniss! Då var den här lilla tävlingen avklarad. Har varit mycket trevligt och kommer att sakna dessa onsdagar. Den stora frågan är nu; vem skall utses till vinnare? Betygen är satta (med mobilkamera) men än så länge hemlighetsstämplade. De kommer att avslöjas först på onsdag i nästa vecka under vår "ölkväll", där de som vill (läs jag och Johanna) kommer att dricka någon alternativ dryck. För alla er som undrar vad priset är kan jag tala om att vinnarparet vinner varsin drink i Malmö, dit hela gänget skall om snart två veckor. Wohoo..!!

Är du lite intresserad av vår tävling kan du klicka in på kategorien "Mat" här på bloggen för att jämföra bidragen (nej, jag förstår att det nog inte är någon som tycker att det är av intresse men ändå!).

Vuxenpoäng

Skulle nästan vilja påstå att detta har varit en mycket produktiv dag;
- Läst 9 vetenskapliga artiklar (inte lika noggrant som under essäerna men ändå).
- Handlat
- Informerat om redovisningsfördjupningen för tvåorna.
- Städat
- Deklarerat (kanske inte så avancerat i dagens samhälle)
- Betalat räkningarna
- Tvättar just nu

Nu har jag gjort mig förtjänt av en kväll framför tv:n. Kanske ska påbörja påsk-packningen också. Är ju en del som ska med under ledigheten och imorgonkväll finns då ingen tid över - sista delen av fem-över-sex-hos-mig väntas då. Längtar!

Citat från helgen

- Jag har ju inte träffat dig innan, men jag får intrycket av att du är väldigt smart. Pluggar du eller jobbar du?
- Jag läser ekonomi.
- Ja se där! Jag brukar vara duktig på att känna av sånt där.
- ???

Jag skulle gärna vilja se korrelationen mellan IQ-nivå och antal lästa ekonomikurser. Men jag tackar och bugar.

Tänker så det knakar. ;)


Mums!

Nu är vi mätta och belåtna. :)



Karlskronahelg

Haft en superbra (med extra betoning på "super" för att vara lite vitsig) helg i Karlskrona. Lugn fredagskväll, shopping i stan under lördagen, födelsedagsfirande av Linn på kvällen och bakisdag inklusive söndagsmiddag med familjen hos Farmor och Farfar i söndags. Anlände till Växjö först idag.

Det lilla vettiga vi har fått gjort idag utförde jag och Kombon på bibblan på ett par timmar. Påskpyntat lägenheten på påskliljor (får hoppas att de slår ut snart). Ikväll ska jag och Kombon fira (vad vet vi nog inte riktigt. Påsk kanske?) med förrätt i form av avocado med räkröra och varmrätt i form av "potatissallad a´la Camilla & Johanna" med nypotatis samt ryggbiff. Mums!


Lördagens snyggaste bild

Födelsedagsbarnet

En titt in i glaskulan..

"Det finns inget snällt sätt att presentera den här tiden för dig. Inget fungerar som du vill. Det är inte fråga om hemskheter, utan snarare vardagliga förtretligheter som missförstånd och allmänt oflyt. Alla dessa små saker tillsammans blir jobbiga, men din humor kan få dig att skratta åt eländet."

Detta är månadens horoskop. Kan man bli annat än lycklig och peppad nu när det är dags att ta tag i magisteruppsatsen på allvar? Wohoo..!!

Mot bibblan för bokjakt om styrelse-nätverk!

Död eller levande?

Jag är trött. Kan knappt hålla ögonen öppna. 12,5 timmars biblioteksplugg har tagit ut sin rätt. Känner att jag borde sova. Längtan efter en natt med åtminstone sju timmars sömn är stor! Men innan jag går och lägger mig ska jag bara skumma igenom min essä en sista gång. Detta "jag ska bara.." - tar det någonsin slut? 

Imorgon är det inlämning av essän som gäller, samt redovisning av styrelsearbetet. Sedan har vi äntligen klarat av den här delkursen. Så mycket tid den har krävt, så mycket energi, men samtidigt har den faktiskt varit riktigt intressant. Efter det blir det firande med Johanna och Marcus i form av en lunch på Royal Thai. Mätt och belåten bär det sedan av mot Karlskrona, mot helgen, mot ledigheten! Längtar!

.

Allt som förknippas med den här essän känns tungt och jobbigt. Jag vill inte mer. Längtar till helgen. Men cocktailtema? Jovisst, är ju jätte skoj men tittar man in i min garderob och ropar efter inspriation får man enbart ett eko som svar. Vad ska man ha på sig?

Nähä, nu får det vara slutfunderat. Åter till essän!

Firande av 25-åringen

Gårdagskvällen blev en mycket lyckad kväll! Jag, Johanna och Jessica kidnappade den nyblivna 25-åringen Lina. Åkte in till stan där vi mötte upp Ellen och Lotta. Blev en kväll på Båtsmannen och Bishops med tjejsnack och fnitter varvat med hysteriska gapskratt. Skulle nog nästan vilja säga att det var den bästa kvällen på mycket länge!


Födelsedagsbarnet

Ellen som ser ut att sitta på uteserveringen

Kombon

Lotta

Jessica

Min mat för kvällen;
Fläskfiléknyten med Cantadou och soltorkade tomater - Mumma!


Avslutade kvällen på Bishops

Tack för en mycket trevlig kväll!

Dags att försöka finna min inre styrka så jag klarar av den här dagen. Min essä är just nu en bit över 40 sidor. Jisses! Det tar en stund att läsa igenom...

Hipp Hipp Hurra..!!

Idag är det en stor dag för många, många födelsedagar som skall firas. Två av de födelsedagsbarn som står mig närmast finner ni här; Lina och Farmor! Ett stort Grattis till er båda och "ja må ni leva..."


Nu väntas biblioteksplugg till max!

Studio 54


Vi är förväntansfulla... snart är det dags igen, biljettsläpp i övermorgon! ;)


Bokstavskrig

Jag är trött. Alla bokstäver bara flyter ihop och den ena meningen känns mer obegriplig än den andra. Funderade en stund på att gå hem men lika bra att sitta här så länge som möjligt. De två nästkommande dagarna kommer inte att innehålla något kvällsplugg, då kvällarna redan är uppbokade med annat (betydligt roligare). På fredag är den efterlängtade och fruktade dagen här; inlämning av slutessän! Så är väl bara att glatt sitta kvar här  på bibblan och stirra på skärmen. Hoppas att de få kråkfötter jag får fram genom att trycka på tangenterna åtminstone låter någorlunda sammanhängande. Lär dock inte märka det förrän när jag läser igenom det hela en annan dag då huvudet är mer på topp. Om inte så kan jag ju alltid trösta mig med att en heldag på bibblan åtminstone dövar allt dåligt samvete som uppkommit om jag gått hem. Positiv? Alltid!


Essäskrivning till max

Jisses vilket tryck det var in till bibblan idag vid öppning. Det märks verkligen att det är tentaperiod för flertalet studenter här i Växjö. Jag har ju förståss ingen tenta, men likväl något annat stort och jobbigt att ta itu med - min essä. Kommer att bli en lååååång dag med vetenskapliga artiklar och klippande och klistrande av olika texter. Får hoppas att det ger något resultat i slutänden också.

Nu kör vi (i alla fall så gott det går mellan hostan och nysningarna)!


Vidareutbildning...?

Ägnar kvällen åt att leta efter kurser som jag kan läsa till hösten om (just nu känns det mer som "när") jag står utan jobb. Kan man läsa på BTH enbart med syfte att lära känna någon annan ensam stackare? Kanske lite på gränsen till patetiskt och desperat.

Finns faktiskt en hel del intressanta kurser att läsa, nästan så att jag hoppas på att förbli arbetslös (men bara nästan). Lite inne på "ledarskap- och grupppsykologi". Annars låter ju "Sex och samlevnad ur ett hälsofrämjande perspektiv" ganska spännande också. Börjar fundera lite vad man kan lära känna för spännande människor under den sistnämnda kursen.


Voddler

Införskaffat Voddler. Tack du kära Martin (borde jag veta vem du är?) för invite! Inte för att jag förstår mig på hur det funkar eller att jag har tid över till att titta på filmer dagarna igenom, men ändå.

I övrigt har vi idag färdigställt styrelsearbetet. Blev nog inte katastrofalt dåligt i alla fall. Resten av veckan skall ägnas åt min slutessä på runt 35 sidor. Kan man bli lyckligare?


What is real and just a dream?

Cause I'm waiting for tonight,
then waiting for tomorrow.
And I'm somewhere in between.
What is real and just a dream?
What is real and just a dream?
What is real and just a dream?

Would you catch me if I fall out of what I fell in?

Don't be surprised if I collapse down at your feet again.
I don't want to run away from this.
I know that I just don't need this.

Någon?

Blivit en liten bloggpaus över helgen. Nu har jag dock åter landat i Växjö. Pigg och utvilad? Knappast!

Helgen har varit lite upp och ner. Lugn fredagskväll, en hejdundrande lördagskväll (för vissa mer än andra) och en söndag på Ikea. Märkligt att gå på Ikea. Hitta saker man skulle kunna tänka sig att köpa, men samtidigt känna att det är totalt meningslöst att köpa något med tanke på att jag är hemlös om ett par månader. Mamma fick i alla fall en hel del inhandlat och jag köpte en del presenter till andra (samt tio blåa Ikea-påsar till flytten).

Färdigställa grupparbetet om styrelser samt färdigskriva den individuella essän på 30-35 sidor. Det är veckans fokus. Längtan till nästa helg är redan stor.


Som ett skrik som inte hörs, men ändå aldrig tystnar.

Torsdagen och vägen mot helgen..

För en gångs skull känner jag att jag inte har så mycket att delge här i bloggen. Är trött. Varit en heldag med grupparbete. Trots att vi har spenderat större delen av dagen med att läsa in oss på ämnet, har vi ändå kommit en liten bit på vägen med skrivandet. Morgondagen kommer jag och Kombon att spendera med hemmaplugg och sedan beger vi oss iväg på varsitt håll för helg.

Snyggingar! Är hon i rött en av dem som du tycker är seriös Marcus? ;)

Fem över sex hos Johanna och Camilla

Fem över sex hos mig del 2 har avklarats i afton. Denna gång var det jag och Johanna som stod för maten. Gästerna bjöds på en meny från svenska lantgården med en touch av naturens sötma.

Förrätt
Ruccolasallad med lufttorkad skinka och brödkrutonger,
som serveras med en touch av honungens sötma.

Varmrätt
Honungsmarinerad fläskytterfilé,
serverad på en bädd av ugnsrostade rotfrukter.

Dessert
Vit chokladmousse med lime- och honungsmarinerade jordgubbar

Dryck
Chardonnay Pinot Grigio
Torr, mycket fruktig smak med inslag av ananas, mango, honungsmelon och citrus

Tycker att det blev en ganska lyckad kväll, nu väntar vi nyfiket på vad vi fick för betyg. Det kommer dock dröja ytterligare ett antal veckor innan det avslöjas. Tack för ikväll!

Forsättning följer.


Laddar.

Lägenhetsbesiktningen är avklarad. Var en trevlig liten man här som inte hade alltför mycket att klaga på, snarare verkade han mycket nöjd med att vi satt upp så lite saker på våra väggar. Snart är det verkligen dags att flytta härifrån. Resten av morgonen har vi ägnat åt dukning och servettvikning. Ikväll gäller det - jag och Johanna skall vara kockar i vår lilla tävling. Vi är laddade! Nu är det dock dags för föreläsning.

Ha en trevlig dag!


Det känns, det gör det...

Camilla tipsar

Måste tipsa om en helt underbar blogg som jag brukar läsa allt som oftast. Den handlar om historier då folk har pratat i sömnen och kan locka till många skratt.

Read and smile! :)

På G.

Sista delessän är färdigskriven och inlämnad. Genomlidit föreläsning om styrelser. Sökt på internet och funnit vad vårt grupparbete skall handla om. Storstädat inför morgondagens lägenhetsbesiktning. Förberett morgondagens efterrätt, då vi står för maten på morgondagens fem-över-sex-hos-mig. Resten av kvällen kommer spenderas med tvätt, matlagning och tv-slapp. Det sista tycker jag faktiskt att vi har gjort hos mycket förtjänta av idag!

Helg, helg, underbara helg.. längtar! Men morgondagen kommer nog också bli förbaskat bra.

De snygga syskonen, som för tillfället är sjuklingar båda två


Let´s go!

Ny vecka, ny start. Sista delessän skall skrivas idag. Skall bli såå skönt när den här delkursen är över, den har verkligen krävt mycket tid och energi. Om precis två veckor kommer essäerna att vara ett minne blott. Visserligen kommer vi då vara helt uppslukade i vår magisteruppsats istället, men just nu känns det snarare som en befrielse än som en börda.

Kör på!


Tvivel. Ibland går det inte annat än att känna tvivel. 99% säkerhet är fortfarande 1% osäkerhet. Vill bara skrika. Tankar, frågor, oro.

Vinstlösa

Det bidde ingen vinst idag. Vilket lureri! Här utlovas miljonvinster och ändå gick samtliga fyra i vårt sällskap vinstlösa. Ingen bil, ingen resa, inte ens en ny lott vann vi! Men som en klok person sa; föreningslivet fick sig i alla fall en slant. Trevligt hade vi också, lite lagom söndagskvällsnöje.

En hård vecka väntar (igen!). Skrivande av sista delessän imorgon och den skall  sedan lämnas in tisdagmorgon. Ett antal föreläsningar skall klaras av, liksom vårt styrelsearbete. På fredag bär det dock av mot Karlskrona till Blubbo för att se hans nyrenoverade lägenhet - längtar!

Bingobongo

Helgens onyttigheter fortsätter. Beach 2010, vad är det? Men glassen var väldigt god och mycket lenande för halsen. Får påbörja mitt nya nyttiga liv imorgon istället. Egentligen kan jag nog inte påbörja det på riktigt förrän förkylningen har gått ur och jag kan börja träna utan att få värsta hostanfallet.

Bingolottokväll i afton. Vi planerar att bli stormrika. Redan börjat planera vad jag ska göra med alla mina miljoner. Dessutom hoppas jag på att få lite trevligt med gästerna som kommer hit.



Som en lördag ska vara...

Blev en mycket lugn och stillsam kväll hemma hos Ellen. Åtta sofistikerade unga damer åt en bit mat över ett glas vin och diskuterade mycket viktiga vuxen-ämnen, såsom reporäntan och hur bopriserna antas förändras framöver. Blev en tidig upplösning av kvällen och vi hamnade alla i säng innan klockan elva, mycket nöjda med vår mycket ordentliga kväll hemma hos Ellen.

Eller?


Nej, det var kanske inte riktigt hela sanningen. Snarare blev det ett mindre fylleslag, hög ljudnivå vid hysteriska skattanfall (det är inte lätt att hosta, skratta och äta chips samtidigt), vilda diskussioner om killars hopplöshet (samtidigt som vi propagerade för att singeln i sällskapet minsann skulle hitta sig en kille under kvällen) och ätande av tårta innehållande glidmedel (!). Sju av tjejerna (en gav upp) vinglade sedan in mot stan för att inta Café Deluxe (även jag trots att rösten gav vika och hostan stundtals kändes olidlig). En mycket trevlig kväll blev det i alla fall, förmodligen oändligt mycket roligare än vad en sofistikerad dammiddag hade varit. Har dock en känsla av att denna bakis-söndag är mindre rolig för vissa, som en följd av gårdagens gallej.

Tack för en mycket trevlig kväll och Hipp Hipp Hurra för Ellen som fyller (icke-nämnt antal) år idag!

At Ellen's place

Snart dags att bege sig bort mot Teleborg centrum för att möta upp de andra tjejerna och sedan bussen vidare mot Ellens. Jag önskar verkligen att jag kunde säga att jag känner mig laddad, men förkylningen är dessvärre en riktig partyförstörare. Men kommer förmodligen att bli mycket skoj ändå, vad annat kan det bli i trevligt sällskap. Utgång eller ej återstår dock att se.

Ha en trevlig lördagskväll - det ska jag ha!


Melodifestivalen 2010

Finalen i Melodifestivalen i afton. Tänkte dela med mig av mina tankar kring dessa finalister.

Andreas Johnson - Brukar gilla Andreas, men minns inte ens hur hans låt gick. Det om något borde väl bevisa att det inte är någon vinnarlåt (den här gången heller).

Anna Bergendahl - Underbar röst! Kan komma att bli något riktigt stort. Frågan är om hon är för ung och om låten verkligen är någon höjdare?

Darin - Låten är.. trist! Darin överhuvudtaget känns urtrist. Verkligen ingen favorit!

Eric Saade
- Ingen höjdarlåt och ingen höjdarartist. Ingen bra kombination. Texten känns... märklig!

Jessica Andersson
- Igen? Ger hon aldrig upp?

Ola
- Ännu en idol-artist. Låten låter som just en idol-låt, en sådan som alla 12-åriga flickor älskar. Varken Ola eller hans låt faller dock 23-åriga Camilla i smaken.

Pernilla Wahlgren - Låten känns som "har vi inte hört det här förut?!". Det är år 2010 nu, låten speglar något helt annat decennium. Helt enkelt för mycket schlager. Att den dessutom framförs på svenska gör den inte mindre pinsamt-gammal-schlager-aktig.

Peter Jöback
- Hans röst är som vanligt helt otroligt mäktig! Låten är dock för lam för att passa i melodifestivalen.

Salem Al Fakir
- Gillar honom. Gillar låten. Men är han verkligen tillräckligt bra för att vinna? Hm.. Det faktum att han i finalnumret ska ha med Björn Gustafsson ger i alla fall BARA pluspoäng! :)

Timoteij
- Ja vad ska man säga.. pinsam? Hur kunde den ens komma till final?

Så vad fick vi ut av det här? Skulle kunna tolka det som att om vi inte har något bättre att komma med , kan vi lika gärna lägga ner melodifestivalen helt och hållet!

Lördagmorgon

Underbart väder och om en stund blir det promenixande med Sarah. Härligt! Kanske inte optimalt med en rask promenad när hostan attackerar titt som tätt, men det får gå som det går. Efter det blir det stan med Kombon för att inahandla lite diverse ting. Ikväll väntas tjejfest hos Ellen och där vi ska fira Ellens sista kväll som 20-någonting-åring.

Kommer nog att bli en bra dag (bara rösten håller)!

It´s complicated

Efter ett väldigt dividerande fram och tillbaka är nu fredagskvällen planerad; onyttighetskväll med Kombo! Funderat på restaurangbesök och bio, men kom fram till att folk nog inte uppskattar vår närvaro när den ena snorar mer än den andra och den andra hostar mer än den ena. Därav blir det pizza, grönsaker och dipp samt film i afton. Vårt sätt att hantera vår självömkan (vi förkylda stackare) och deppande (då inga tycks vilja umgås med oss denna kväll).

Kvällens film, kan nog bli bra;


Hur ska ni ha det?

Rubrik 4/3 Svenska dagbladet:
"Ekonom inget framtidsyrke"

Rubrik 12/3 Aftonbladet:
"Stor brist på ekonomer"

Ja vad ska man säga...? Aftonbladet menar att efterfrågan på ekonomer ökar då en generationsväxling sker. Svenska dagbladet menar å andra sidan att ekonomer är en ung yrkesgrupp där relativt få går i pension. Visserligen påtalas olika branscher men ändå; ekonomer som ekonomer! En sak är i alla fall säker; man kan inte lita på rapporter!

Kanske har jag nu gått lite för långt vid mitt kritiska granskande av artiklar, bör kanske hålla mig till de vetenskapliga artiklarna istället.

Handfat

Man skulle ha varit ett handfat. Då hade det bara varit att ringa en rörmokare och be denne att rensa rören så fungerar allt som det ska igen. Nu måste jag istället dricka en massa vatten, hosta och hoppas att det går över av sig själv så fort som möjligt. Finns dessutom väldigt många snygga handfat, hade kanske inte varit ett så dumt liv.

Vid närmare eftertanke hade det nog varit svårt att ringa en rörmokare om jag vore ett handfat. Hm.. vilka problem! Märks det att jag är uttråkad?


Host!

Host, host... människorna runt omkring mig i bibblan uppskattar nog inte mig, den hostande studenten, speciellt mycket idag. Fortsätter med att proppa i mig halstabletter, dricka vatten och hoppas på det bästa! Någon tid för vila finns det ju trots allt inte, inte än i alla fall. Idag är det enmannaplugg på bibblan som gäller. Kanske kan hjälpa då jag för tillfället inte har en enda att prata med, och därmed kanske kan hålla tyst och spara på rösten istället.

Festligheterna ikväll ser ut att bli inställda på grund av sjukdom (inte på grund av mig då utan födelsedagsbarnet själv är inte hundra). Kanske lika bra det för min del också, alkohol och rejäla förkylningar gifter sig ju egentligen inte så bra. Får se om det kan bli något firande ändå i afton där alkohol är exkluderat.

"Der" med "däsan" i artiklarna - dags att ta tag i sitt liv!


Torsdag

Blev en mycket mumsig lunch på Café Tufvan idag som avslutades med en Caffe Latte smaksatt med mint. Mums! Uppsatsstarten gav oss en del att tänka över, men kommer nog att reda ut sig till slut. Stadsturen resulterade i en vårjacka, en skjorta, en vinflaska och en bag-in-box. En bra dag som kommer avslutas med en film för två; "Prinsessan och Grodan".


Tufvan

Är hemmapluggande som gäller idag. Jag och Johanna tyckte dock att det var roligare att planera inför fem-över-sex-hos-mig, då det är vi som står för menyn nästa onsdag. Slängt in några osäkra kort men tror att det kan bli bra. Halsen är inget vidare idag heller, väser och tappar rösten lite titt som tätt. Niklas tycker att jag låter som en häxa, en mer underbar och stöttande pojkvän får man leta efter. Alla förslag på bra halstabletter välkomnas varmt! Ett inbetalningskort på en ganska hög summa damp också ner genom brevinkastet idag. Superskoj - verkligen! Någon som känner för att sponsra mig med 2500 kronor?

Idag blir det lunchande på Café Tufvan, något vi har pratat om att göra länge. Efter det väntas uppstart till magisteruppsatsen (längtar faktiskt efter att få komma igång med den nu och lämna alla essäer bakom mig) och sedan stan för hemligt uppdrag.

Åter ner med nästan i vetenskapliga artiklar. Ha en trevlig dag!


Fem över sex hos mig

Som tidigare nämnt har idag vår version av halv-åtta-hos-mig gått av stapeln. Idag var det Lotta och Ellen som stod för menyn. Temat var våren med en touch av frukt och grönt.

Förrätt
(Gröna) avokadohalvor med havsfruktstopping


Huvudrätt
Laxfilé i ljuvlig sås av mango, lime och ingefära på en bädd av (grön) spenatpasta och hericot verts.



Efterrätt
Fruktig fruktsallad med hackad mandel, creme fraiche och pepero



Dryck
II Nostro Catarratto Grecarrico
Torr, fruktig smak med inslag av citrus, mango och mandel
alt
limevatten



Tack för en mycket trevlig kväll! Betygen är videoinspelade med mobiltelefoner och hemlighetsstämplade fram tills finalen. Fortsättning följer.

En längtan

Solen skiner på den klarblå himlen och jag längtar bara ut härifrån (bibblan). Då essäinlämningen närmar sig med stormsteg (igen!) får jag dock bli sittande här med mina artiklar. Ser dock fram emot kvällen då fem-över-sex-hos-mig går av stapeln. Tävlingen inleds hemma hos Lotta där Lotta och Ellen står för maten. Ser fram emot en kväll med god mat (inte för god dock, vi har ju trots allt en vinnarinstinkt!) och mkt skratt. Lite mindre prat för min del kanske men får lyssna deso mer istället.


Grattis !!

Många födelsedagsbarn idag; Malin, Martin och Pappa. Dessvärre kan jag inte ringa och uppvakta er med skönsång på er stora dag; rösten bär nämligen inte alls idag och endast väsande ljud kommer från min mun. Hoppas att ni har överseende med detta. Jag önskar er dock en fin dag och hoppas att ni blir ordentligt firade och uppvaktade på annat håll.

HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA..!!


Lägenhetsvisning

Haft lägenhetsvisning nu. Var trevliga människor och alla var väldigt imponerad av vår lägenhet som var sååå fin och sååå ljus. Tror nog att vår lilla lägenhet kommer få bra nya hyresgäster som tar väl hand om den. Känns tryggt. Vi har trivts bra här, mycket bra till och med. Kommer sakna den här tiden. Kommer definitivt att sakna min Kombo. Men nya äventyr väntar, får se vart kosan styr...

Dating in the dark - vilken programidé! Helt fantastisk.

Demon

Host och krax. Det är det enda man hör ifrån mig idag. Knaprar halstabletter, pumpar mig full med C-vitaminer och dricker varma drycker för att driva ut den elaka demon som har intagit min kropp. Tackar även gud för att jag är född till kvinna (trots löneskillnader, svårigheter att nätverka och allt vad det nu är). En man hade ju antagligen varit döende vid det här laget.

Pinsamt!

Varför i hela friden lägger folk upp facebookprofiler för sina husdjur? Ni tycker inte att det har gått lite för långt nu?

"Jag gillar att gosa med husse och matte och äta en massa god fisk." eller "Jag gillar att hämta bollar, skälla på okända och träna agility med matte.".

Jaha...?

Tuesday

Blir lite plugg på hemmaplan även idag, i alla fall på förmiddagen då eftermiddagen skall ägnas åt en gästföreläsning. Idag kommer Kombon också hem. Tur det för börjar bli lite väl ensamt här nu. Insåg igårkväll att den enda människa jag träffat under gårdagen var kassörskan på Willys när jag skulle inhandla ett nässpray. Ganska tragiskt egentligen. Är det så man har det när man åldras ensam? Huu, hemska tanke!

Nähä, nu ska jag gräva ner mig i Coporate Governances underbara värld med inriktning mot styrelser. Faktum är att det är betydligt mer intressant än vad det låter, men då jag för tillfället önskar lite sympati bortser vi från detta. Ikväll kommer en potentiell hyresgäst hit för att gå husesyn. Nästan lite läskigt.  

(Att sätta en rubrik på detta inlägg var svårt. Hade tankar på "Tisdag" (vilket för övrigt är en väldigt intresseväckande rubrik) men "Tuesday" lät liksom lite mer internationelllt. En liten parantes bara. Over and out.)

Funderingar

Många tankar, mycket planer. Hittat en lägenhet jag vill ha. Någon som känner för att skänka bort sisådär två miljoner till  en stackars före detta student så att jag kan få tak över huvudet? Och är det kanske någon annan som känner ett akut behov av att anställa en nyexaminerad ekonom i Blekingeområdet?

Inte det? Var värt ett försök i alla fall..


Solsken till mig, hon kommer med solsken till mig..

Den här pluggdagen har väl gått sådär får jag väl erkänna. Åtminstone tagit mig igenom en vetenskaplig artikel. I slutet av artikeln märkte jag dock att min uppmärksamhet riktades betydligt mer åt den blå himlen utanför fönstret, än på texten om hur arbetsfördelningen ser ut mellan styrelse och företagsledning ur ett agentteoretiskt perspektiv. Därav bestämde jag mig för att ta en långpromenad i solskenet. Underbart (även idag)! Med bra musik i öronen kan man traska på i en väldigt bra takt.

Kanske skulle ta tag i läsandet igen? Den friska luften och solskenet borde gett mig lite ny energi. Veckan i övrigt är välfylld (som vanligt), mycket skoj är inplanerat mellan varven. På onsdag går exempelvis fem-över-sex-hos-mig av stapeln med Ellen och Lotta bakom spisen. På fredag är en 23-årsfest inplanerad och på lördag en 30-årsfest. Alltså; två utgångar den här veckan också. De gamla takterna sitter inte riktigt kvar så kan ju fråga sig hur detta skall sluta - men skall bli skoj!

Promenix runt Växjösjön

Tummen upp!

Upptäckte precis att företaget Grant Thornton skickat med studenterna varsitt USB-minne i deras "goodiebags". Det gillar vi!

Gett mig i kast med något som jag egentligen inte är så sugen på. Men vad gör man? Någon som kan erbjuda en stackars fd student ett boende i Växjö över sommaren...?

Mjukstart

Börjar veckan med en mjukstart. Inte pluggmässigt då såklart (hade ju inte gått), men väljer att plugga på hemmaplan idag. Blir till att krypa upp i soffan med en artikel, utan att behöva göra sig i ordning och med myskläder på.

Blivit rejält förkyld över helgen. Blir nog till att vandra ner till Apoteket (eller varför inte Ica nu när det går) framåt lunch för att köpa mig ett nässpray. En paus med lite frisk luft gör nog mig gott också!

Nu kör vi!


We look so good together

We look so good, we look so good, we look so good together
and
we don't care, we don't care, we don't care what you say about us.

Här är lite bilder från fredagskvällen. Det är mycket möjligt att inte samtliga modeller kommer att uppskatta dem. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt i sådana fall, men jag tycker faktiskt att detta fotokollage är ganska fint på något vis. Det ger en bild av hur det kan bli när man inte är beredd, vid starka fotoblixtar, vid bilder från mindre smickrande fotovinklar och när alkoholen flödar tillsammans med goda vänner. Skratten finns där liksom tokigheterna. Ni är alla så fina!





Söndag.

Hunnit med en hel del idag trots att det bara skulle vara en slapp-dag;
- Shopping i stan då Niklas inhandlade "vårkläder".
- Vinka av Blubbo vid tåget 
- Långpromenad
- Mathandling
- Städning
- Besök av kusin Anna
- Träningspass på Vugi

Nu då? Lutar mot en kväll i tv-soffan. Ärligt talat känner jag mig lite för energisk för det (träning = energigivande), men då jag är ensam hemma vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på annars. Kanske ett telefonsamtal eller två för att dämpa ensamhetskänslorna. Undrar om jag någonsin kommer kunna trivas med att bo ensam igen?


Camilla-dagen

Plingat till i min mobil två gånger under morgonen; tydligen är det Camilla-dagen idag, min namnsdag. Ett stort Grattis till alla oss Camillor!

Ännu en dag med solsken. Snart börjar vi ta det här vädret för givet, men än så länge uppskattar jag det - mycket! Mycket härlig promenix igår. Visst var det kallt men solen är helt underbar! Bion under gårdagen var sådär faktiskt. Många häftiga figurer medverkade i filmen men ärligt talat förstod jag inte den. Jag har nog aldrig förstått mig på Alice i Underlandet. Vad vill den säga? Eller vill den inte säga någonting, är det det som är problemet. Minns att jag hade en ljudbok med just Alice i Underlandet när jag var liten (ni vet på stenåldern då man hade ett kassettband och vid ett plingande ljud skulle man byta sida i boken). Minns fortfarande bakgrundsmusiken, den hemska drottningen som skrek "Av med hennes huvud!". Märklig film, helt klart.

Blev någon form av recension det här, var inte meningen egentligen. Det är det som är så facinerande med att blogga; jag vet aldrig  vad jag ska skriva när jag börjar men en kort stund därefter har jag fått ihop en hel text.

Idag blir det slappande på hemmaplan med Niklas, två veckor tills vi ses nästa gång. Två veckor är ganska lång tid ibland. Ha en trevlig söndag!


Underbara bilder från gårdagens promenix

Fredagens gallej

Jag hade riktigt trevligt igår. Var skoj att dansa på Stallarnas dansgolv "like old times". Tack alla för att ni kom och hoppas att ni hade lika skoj som jag!

Idag skiner solen på en klarblå himmel. Tänk att vi har haft så här fint väder flera dagar i rad, underbart! Nu ska jag fixa till lite här hemma och sedan blir det promenixande med Niklas i solskenet. Ikväll är det bio för två som gäller; Alice i Underlandet. Myspysigt!

Ha en trevlig helg - det ska jag ha!

Studentutgång

Har fortfarande inte riktigt lyckats släppa gårdagen. Det var verkligen en toppendag! Banketten var magisk (Nordens bästa magiker var ju där så kanske inte så konstigt visserligen), som en av galorna på tv. Absolut den bästa banketten som jag har varit på. Funderade mycket på hur synd det är om alla de människor som aldrig får uppleva ett sådant här studentliv, allt de går miste om och inte ens vet om det. Men som sagt; grymt var det! Under dagen träffade jag dessutom enormt mycket trevliga männsikor och fick mycket tips inför framtiden. Kanske ser det inte så ljust ut på arbetsmarknaden men hoppet finns där!

Idag har det varit en förhållandevis lugn dag (för en gång skull). Marcus kom förbi i förmiddags och vi har börjat spåna lite inför vårt magisterarbete. Blir det som vi har tänkt oss kan det här bli riktigt bra och intressant! Ikväll är det tjejkväll (plus Niklas) som gäller. Lite thaimat med gänget hemma hos oss, fest och sedan utgång på Stallarna. Var mycket länge sedan vi besökte studentpubarna här i Växjö så ska bli riktigt skoj!

Energin sprudlar verkligen. Kan det vara solen på en klarblå himmel som gör underverk? Mycket möjligt. Ser fram emot ännu en grym afton!

Amår 2010

Kan bara sammanfatta dage i tre ord; helt otroligt grym! Resten får jag ta en annan dag.

Nu ska en trött men lycklig flicka gå till sängs. Varit uppe sedan halv sex och vandrade hemifrån lite innan sju och verkligen varit i full gång fram tills nu. Det känns! Men ack vad skoj jag haft. Är på något konstigt sätt laddad med energi trots att jag är så trött så att ögonen nästan går i kors. Tur att jag inte druckit allt för mycket i afton, vin kombinerat med extrem trötthet kan annars sluta mycket illa.

Natti Natt!

Hör och häpna; Hemma!

Inte bland det vanliga att jag är hemma i lägenheten när det fortfarande är ljust ute. Nästan så att jag tycker att lägenheten ser lite annorlunda ut. Speciellt fönstrena då, hade ingen aning om att de var så smutsiga. Fönsterputsandet får dock vänta till en annan dag för snart ska jag på språng igen. Som tur väl är skiner solen inte så ofta här i Växjö, så syns nog inte de andra dagarna.

Lämnat in essän, haft föreläsning om revision, varit på systemet, köpt ett par jeans och en kjol (när jag var på jakt efter en tröja!) och nu bär det av för att montera LRF Konsults monter inför morgondagen. Har varit en bra dag idag. Solen skiner och humöret är på topp. Även lite funderingar på att lägga mig i solariet en stund i afton (ingen cancer-föreläsning tack!), får se vad som hinns med mellan tvättandet och städandet.


Tisdagens planer;

Uppe med tuppen för en nogrann genomläsning av essän innan inlämning klockan 10. Efter det vankas föreläsning, lunch, ännu en föreläsning, en snabb runda till systemet för inköp av alkoholhaltig drycker inför helgens bravader och sedan träff med LRF Konsult i skolan klockan 18 för montermontering. Väl hemma någon gång sent i afton väntas tvätt och storstädning av lägenheten. Ta det lugnt? Jag? Aldrig!

Imorgon väntar det storslagna
Amår 2010 där jag skall vara företagsvärd och dessutom ta mig igenom hela 4 kontaktsamtal. Skall bli skoj!


8-21

Ja tretton timmars biblioteksplugg är rätt okej va? Nu är jag trött och skall bege mig hemåt. Är helt slut i huvudet och hungrig dessutom, men essän är i alla fall färdigskriven.

Får skynda mig hem till desperata hemmafruarna!

Vill någon tända min idélampa, tack?!

Kortslutning. Vet varken ut eller in. Sikka, Warren, Öhman, Plaats, Jonnergård, Eklöv... alla artiklar bara snurrar i huvudet! Pilar kors och tvärs. Svårt att få en helhetsbild. Hur hänger allting ihop? Eller snarare; vad kan man särskilja från varandra så det inte hänger ihop i en enda röra?

Lär nog bli essäskrivande halva natten om det här skall bli klart innan imorgonbitti. Jisses.

Sol

Solen skiner på en klarblå himmel idag - underbart! Riktigt ljust ute när man masade sig upp vid halv sju, när hände det sist? Dock är det runt tio minusgrader vilket resulterar i att det är väldigt halt då det var plusgrader under gårdagen. Mitt cykelhjul hade fryst fast i morse, lagom skoj!

Synd att man inte har tid att njuta av vädret, istället blir det essäskrivning till max!

Kämpar på..

Vårdrömmar

Shi fick alla vi som trodde att våren var på G (även om vi nog inte riktigt vågade hoppas på det ändå). Marken är åter vit och det har blåst och snöat som bara den. Men ska väl inte klaga, vi slapp ju i alla fall den värsta delen av stormen som andra delar av Europa fick ta del av. Pratade lite om Allåren idag. Åh vad jag längtar! Något annat jag längtar efter är "sex hos mig" (vår version av "halv-åtta-hos-mig") som tar fart nästa vecka. Ska bli enormt skoj!

Allkåren 2008

Fnittrandets befrielse

Lite lunchrast nu. Funderar på vad det är som händer och vad jag vill ska hända. Vill säga upp mig från vuxenlivet och allt dess ansvar ett tag. Vill ha tjejkväll, fnitter, tjejdrinkar och pyjamasparty (eller nåt). Inget allvar, inget seriöst, bara ett ihållande fnittrande. Fredag låter som en lämplig dag tycker jag.

Bara en liten parantes från en student vars vardag består av alltför seriösa ting numera. Åter till plugget!


Fullt ös

Visst är det härligt att cykla till bibblan i en blandning av regn, snö och hagel? Not!

Idag är det fullt ös medvetslös (fast ska försöka att behålla medvetandet den här veckan) som gäller. Ny vecka, ny start! Lär bli en lååååång dag på universitetsbiblioteket. Inplanerad lunchdejt med Kombon 11.30. Innan dess är det en hel del som skall uträttas och även eftermiddagen är fullbokad - dags att sätta fart!