Emmahultasjön

Ännu en underbar sommarkväll, som denna gång spenderades vid Emmahultasjön. Livet kan nog inte bli så mycket bättre än så här. Att jag efter morgondagens arbete har fem dagars ledighet framför mig, och att jag imorgonkväll kommer att befinna mig på annan ort (tillsammans med två individer som jag spenderade extremt mycket tid med förra året vid den här tiden) gör inte det hela sämre.



Oj, vad hände där?


Sommarkväll på Almö

Små glimtar av årets (i alla fall hittills) finaste kväll. En finare afton hade definitivt inte gått att önska sig efter en hård arbetsdag. Fler sådana tack!

 


Valfrihet

Idag har vi en "äta-vad-man-vill-dag". Det innebär att Niklas ska äta burkskinka (vilket är det absolut värsta jag vet) medans jag ska äta räkor (vilket Niklas inte tål). Kallas rättvisa! Ändå kan jag inte låta bli att rynka på näsan av att bara se den där otäcka skinkbiten. Urk!


vs

Finns ju bara ett självklart val - såklart!

Önskelista

Böcker. Något jag gärna vill finna tid till, men som ständigt bortprioriteras. Jag hoppas innerligt att läsningen kommer att prioriteras mer framåt sommaren. En bra bok på stranden vore faktiskt inte så dumt. Läsönskelistan är lång, innehållande både humoristiska och allvarsamma böcker. Topp-fem-listan får ni här (inte för att jag tror att någon är intresserad utan mer för mitt eget minnes skull):

1.

"Ljust&Fräscht-boken", av Fredrik Lindström och Henrik Schyffert

2.

"Makten, Myglet, Politiken", av Thomas Bodström

3.

"Vi som skulle bli gamla tillsammans", av Petra Lilja Andersson

4.

"Det du inte såg", av Patrik Sjöberg

5.

"Jag vägrar att dö nyfiken", av Babben Larsson

Helgen

Söndagmorgon och helgen börjar lida mot sitt slut. Jag och Niklas smet ifrån festen tidigt igårkväll och begav oss in till stan. Och nej, vi hamnade inte på en uteservering där vi bäljade i oss drinkar utan istället på en mörk biograf som en massa pirater hade intagit (ja, Pirates of the Caribbean). Lite mer lagom en lördagskväll för två trötta individer.

Idag bär det av mot Aspan för att fira Morsdag. Ska bli mysigt. I övrigt har någon ond ande (eller liknande) tagit över min hals. Det gillar vi inte! Bäljar i mig mängder av te och vitaminer för att mota bort vad det än är som försöker ta över min kropp. Några sjukdomar finns det varken tid, lust eller ork med just nu.



Ready to go! ♥

Hel(g)festligt

Igår var det fest hos oss som gällde. Hur det blev så vet jag ärligt talat inte, men som vid ett trollslag var lägenheten full av onyktra och skrålande "ungdomar". Idag är vi sega. Jag har städat, tvättat, diskat och städat lite till. Vi har till och med delat en bakispizza. Campustiden med alla fester känns verkligen långt borta en dag som denna. Tanken på att jag tidigare kunde festa flera dagar i rad och "dagen efter" sedan plugga järnet inför veckans tenta, gör mig verkligen imponerad av den student jag en gång i tiden var.

Ikväll väntas ett nytt spektakel i form av fest på Benabacken, en helnyktert spektakel för min del.

Cykeltur

Igår bestämde jag mig för att ta ut min gamla cykel för att se om den fortfarande gick att rulla på efter att ha stått i en stor snödriva hela vintern. Den har blivit lite skranglig med åren, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag har haft den sedan årskurs sju (och då jag har misshandlat den hela vintern med att låta den stå ute). Men med lite ny luft i däcken fungerade den fint! Tanken är att jag inom en snar framtid skall cykla till jobbet och kunna göra det lite emellanåt i sommar. Det är ju en bit, men vore fint med lite motion och frisk luft till och från jobbet och samtidigt kunna spara lite på bensin och miljön. Får dock skjuta upp det hela till en annan dag för kvällens planer lämnar ingen plats till en cykeltur.

Mot jobbet (där jag skall ta itu med en veckas arbete på en dag - puh!).


Premiär

Har dagen till ära haft årets springpremiär. Det gick sakta, det kändes tungt (även om det gick bättre än väntat) och det var bara ett varv på slingan - men det var i alla fall en premiär! Nu kan det bara bli bättre (i alla fall om jag lyckas ta på mig joggingskorna och ge mig ut igen). Motivationen att gå till gymmet har (precis som väntat) dalat fullständigt i takt med att antalet soltimmar per dygn ökat, så behöver ett substitut.

Nu ska jag slappa. En heldag med möten gör att huvudet snurrar mer än vanligt.

Klippning - ja tack!


Flickor i Kristianstad

Har varit en väldigt fin helg i Kristianstad med fina "Flickorna Fniss". God mat, drinkar, tjejsnack och en hel del fnitter - få saker är så bra som det! Eftermiddagen har bestått av grillning på en klippa med min kära sambo. Känner mig tillfreds med helgen och hoppas på en ny vecka utan för mycket strul med uppgradering av system.

Jag vet faktiskt inte vad som hände med min kamera denna afton, men av någon anledning blev flertalet av bilderna väldigt suddiga. Kan alkoholpåverkan överföras till kameran...?


Planeringsdag

Korrö var vackert. Paddlingen var fin. Mycket fick vi gjort. Jag tror bestämt att jag ska ta ett nytt besök i sommar. Nu väntas bara ännu en arbetsdag och sedan ledighet och hegl. Mycket farande har det blivit på sistone och till helgen bär det av igen. Wohoo...!!


Korrö

Idag väntas paddling med kollegorna vid Korrö. Vädret har varit ett litet orosmoment men efter gårdagens hällregnande har dropparna tagit slut och enligt SMHI skall vi idag bjudas på solsken. Det är vad jag kallar tur. Det var länge sedan jag paddlade sist, så det är inte utan att jag är lite nervös men det skall nog gå bra. Faktum är att det faktiskt ska bli riktigt härligt.

Korrö

Mirror mirror on the wall...

Jag har en ny hobby. En hobby som till stor del innefattar sommarstugan på Aspan. Det här Blocket-fyndet hämtade jag och Niklas idag och tanken är att spegeln skall pryda det lilla sovrummet i stugan. Jag tror att jag har hittat stilen.


Tlööött

Jag är trött. Har varit en lång och ganska snurrig dag. Ni vet en sådan där dag när man får tusen frågor som man inte har svar på, och dessutom ställer tusen frågor som man inte får svar på. Och mitt i alla frågor vet man inte vad man höll på med från början. Tröttsamt är vad det är, och väldigt energikrävande. Tack och lov är det nu bara en liten stund kvar tills klockan slagit sovdags.

I övrigt blir jobbveckan i Karlskrona ganska kort. Mellan onsdagen och torsdagen väntas konferens vid Korrö. På schemat står framtidsplanering och kanotpaddling. Blir nog trevligt.


Weekend off

Varit en fin helg med mycket lyx. Det hör inte till vanligheterna att vi äter ute tre gånger per helg (och ikväll skall det dessutom serveras musslor på hemmaplan) - men det är sådant som man får unna sig ibland! God mat (och på tok för mycket mat) på Rosegarden i Kristianstad på fredagskvällen. En sväng förbi Falkenberg och hämtade upp Martin på lördagmorgonen, en heldag på Liseberg i Göteborg och middag på Harrys i Falkenberg på kvällen. En god natts sömn i Kristianstad och nu är vi åter på hemmaplan i Karlskrona.

Så till helgens utnämningar. Helgens turgubbe är helt klart Johanna som vann storvinsten i form av en jätte-Toblerone. Helgens modigaste är nog jag och Martin som vågade oss på Lisebergs nya åkattraktion AtmosFear. Helgens fegis är helt klart min kära sambo Niklas, som åkte totalt fyra karuseller (och då är 3D-biografen inräknad) - mycket dåligt! Då var det bara Daniel kvar - han får helt enkelt bli helgens ordvitsare för det är något som han sannerligen är bäst på!

Tack allihop för en mycket fin helg!


Planeringssamtal

Niklas: Jag tror att jag ska ringa Daniel och höra lite om imorgon.
Jag: Aha. Okej. (Lite överraskad)
En samtal senare...
Jag: Jaha, och vad bestämde ni nu då?
Niklas: Äh, vi bestämde att Johanna skulle ringa dig sen så ni kunde bestämma lite.

Haha, så går det till när två killar slår sina kloka (?) huvuden ihop! Jag är imponerad. Vilken fantastisk beslutsförmåga!

Renoveringsobjekt

Mitt lilla projekt är nu avslutat. Två små sängbord inköpta på blocket i "fulfuru" blev två små vita sängbord. Så mycket "shabby chic" blev det kanske inte men väl lite skavda kanter i alla fall. Ägnat kvällen åt att slipa till det sista och nu är sängborden placerade i sommarstugan på Aspan. Ganska nöjd med resultatet ändå. Och Farmor och Farfar verkade väldigt överraskade och glada. Jag tror att jag skall ge mig i kast med fler sådana här renoveringsobjekt framöver - miljövänligt och skoj!


Kvällspromenad

Stärkande kvällspromenix i försommarvärmen - det är grejer det!



Lite rost i kanten

Silvertejp kan laga det mesta, men det här kan nog bli en utmaning.


Sunny Sunday

Idag har det varit riktig försommar här i Blekinge. Vi har varit väldigt energiska och fått en hel del gjort. Fyndade två träfärgade sängbord på Blocket, som vi idag har målat vita. Nu skall vi bara sandpappra dem lite för att försöka få till en shabby chic-stil, och sedan skall de pryda sommarstugan på Aspan. I övrigt har vi solat på altanen i Ronneby, dammsugit och tvättat bilen, gått en runda i Brunnsparken samt grillat med familjen. Fin dag i solskenet. Imorgon börjar allvaret igen. Helgerna går på tok för fort. 


"Bäckahästen" i Brunnsparken

Halvblind

Min lins har på något vis hamnat på sne och i skrivande i stund kan jag inte se texten på datorskärmen. Och jag som precis är färdigsminkad och klar inför kvällens balluns. Suck! Hoppas på att lite blinkande kan göra susen, annars kommer alkoholmängden i kroppen bli väldigt svårbedömd i afton (suddigt på grund av lins eller promillehalt?).


Helg

Helgen har anlänt och solen lyser lika fint som den har gjort under flera veckors tid nu. Det är mycket som jag behöver ta tag i på hemmaplan, såsom tvätt, strykning och städande - men vem vill syssla med sådant när det är så fint väder. Nej, istället blir det grillning på Almö följt av kalasande i afton då Kim skall fira sin födelsedag. Det andra kan vänta till.... en annan dag!

Hur många utförsäkrade?

Det finns olika sätt att uttrycka sina åsikter på och detta spel som går att finna på svt:s hemsida tycker jag är ett extremt kreativt och roligt sätt att protestera. Tragiskt men härligt sarkastiskt på något vis.


Födelsedagspojkar

Igår fyllde två små grabbar år. Saken är den att dessa grabbar inte är så små längre utan faktiskt ganska så till åren komna. Lillebror Matte har hunnit fylla 21 hela år och lill-kusinen Fille (minstingen) har fyllt myndig. Åren bara springer iväg.

Igår gjorde vi ett besök i Ronneby för att fira den nyblivna 21-åringen. Först fick vi sitta och vänta till klockan var över åtta innan han behagade komma hem från fotbollsträningen. Väl hemma var han inte alls speciellt intresserad av att bli firad av sina kära familj, nej då var det ju fotboll på tv. Därav fick jag, Mamma och Niklas mumsa på glasstårta ensamma i köket igårkväll, medans övriga familjemedlemmar satt bänkade framför tv:n i källaren. Det går inte att ta miste på vad som är lillebrors stora intresse här i livet i alla fall. Nog har han blivit lite längre, fått en lite mörkare röst och lite skäggstubb, men han är samma fotbollsnörd som han var vid bara ett par års ålder (en ådra hans syster aldrig fick). Ett stort grattis får vi väl säga i alla fall (så här lite i efterhand) - men nu får ni minsann sluta att bli äldre!

Matte och Fille för.. hrm... några år sedan?

Dagens bild

Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lid.
Kom med, kom med på vandringsfärd i vårens glada tid!
Var dag är som en gyllne skål, till brädden fylld med vin.
Så drick min vän, drick sol och doft - ty dagen den är din!

Valborgsmässoafton

Valborg var fin, med grillning och picknickfika precis vid havskanten. Det är mycket som är fint nuförtiden. Niklas fångade två gäddor (något vi kommer bli påminda om länge), men som var så pass små att de blev isläppta igen.

Så vad händer idag? Planerna är lika med noll. Förmodligen blir det en mycket lugn dag på en solig plats.