Kär

Verkar som om min 10-åriga lillebror har gått och blivit kär..

" Jag är ihop med en. Hon är snygg, omtängsam*, snabb, snäll, söt, love, love, love love.."

Givetvis har lillebror berättat för sina älskade syster vad hans nya flickvän heter, trots att det egentligen var en hemlighet. Klart att han ville anförtro sig till sig kära storasyster (i alla fall efter det att han hade blivit mutad!). Och att tjejen är snabb måste givetvis vara en stor grej - är ju tydligen något av det första som en kille tittar på. Shit - man skulle alltså varit snabb... illa!


*stavfelet är inte mitt!


Bibliotekssyndromet

Äntligen hemma efter 9,5 timmes tentaplugg på bibblan. Huvudet snurrar rätt rejält just nu så något mer plugg idag blir det nog inte. I övermorgon vankas tenta, snart bara 38 timmar kvar.. Huu..

Bibliotekssyndromet blev rätt påtagligt idag. Visst kan man säkert uppfattas som trög då man sitter med sina hörlurar i handen och undrar vad sjutton det är som låter. Men inte kan man väl ha koll på allt..

image329

Ikväll blir det Greys anatomy och givetvis Bonde söker fru - lyckan gjord!

Partybilder från helgen





Suddiga bilder är det och en suddig afton var det - Tack för en mycket trevlig afton!

Tentaplugg?

Befinner mig på bibblan just nu, är väl medveten om att jag absolut inte borde sitta här och skriva utan istället plugga men behöver en lite paus - alla teorier, perspektiv och ledarskapsstilar bara snurrar i huvudet på mig just nu. Jag gillar organisationsteori, jag gör verkligen det - men just nu är jag så trött på allt. Tentapluggande är nog bland det tråkigaste som finns. Bibblan är vårt andra hem - jippie!

Jag och Johanna har precis kommit överrens om att vi hoppar vår träning idag. Illa - jag vet! Istället blir det en låååååång cykeltur (i alla fall enligt Lina!) till Citygross och handla lite.


Försent för alla fyra icke-växjöstudenter att ångra sig - ni är så gott som tvungna att bege er till Växjö den nionde november för nu är gästlegen inhandlade..

Skallebank

På väg mot bibblan nu.. Hoppas verkligen att dunket i huvudet försvinner snart! Daaah..

Tack!

Veckans måndagsmiddag är avklarad. Middagen blev väl så där, fick ringa hit Malin och Johanna en halvtimme tidigare då maten råkade bli klar alldeles för tidigt. Fick höra av Malin att när man lärt sig att få all mat klar i exakt tid - det är då man blivit vuxen! Med andra ord är det en bra bit kvar..

Just nu håller jag på och kokar fullkornspasta. Tänkte göra en pastasallad nu ikväll som jag kan ha med mig till bibblan imorgon. Måste väl ändå vara åtminstone ett steg vuxen-stegen? Har dessutom precis varit på Ica och handlat diverse saker för att överleva en heldag på bibblan imorgon; frukt och små tablettaskar med russin i - energi för hela slanten!

Imorgon ska dessutom fyra gästleg till Stallarna inhandlas. Snart fyller jag gammal och då blir det lite party. Blir blandat folk från Ronneby och Växjö och nu är det ont om sovplatser. Förmodligen blir det så att jag får slänga ut stackars Johanna från sin lägenhet och överta den för att mina Ronneby-gäster ska få plats. Tack till både Johanna, Malin och Lina som ställer upp och hjälper till - ni är bland det bästa som finns!

 


Början på den fruktade veckan

Tentaveckan har tagit fart. Blir en vecka på biblioteket - boende där tillsammans med min kära organisationsteoribok samt med andra tappra ekonomistudenter. Fredag, denna fruktade men ack så underbara (EFTER klockan ett) dag... Ett liv utanför studierna? Öh, inte så mycket den här veckan i alla fall!

image317

Ja du Malin.. Så här känner vi nog allihop!

Pik

"Det är så roligt att pika dig för du är så jävla trög!"

Ja du Malin.. Jag älskar dig också! ;)

Superhelg i Blekinge

Är tillbaka i Växjö efter en toppenhelg (med Jooey) i Blekinge. Anlände till den lilla staden Ronneby i fredagskväll. Premiäröppning av LK i Mathusets gamla lokaler på kvällen med modevisning inne på biografen. Grymt imponerad av resultatet - kära gamla Mathuset har förvandlats till en utomordentligt fin klädesbutik! Och modevisningen - hjälp vad gammal man har blivit när man inser att småkillarna, som man passade i de yngre åren, vuxit upp och blivit riktigt stiliga! Hehe.

Lördagskvällen var bland det bästa på länge då det vankades fest och utgång i Karlskrona. Detaljerna bör dock utelämnas.. Hehe! Josse, ångrar du fortfarande att du hoppade över kvällspasset inom äldreomsorgen? 

Nu ikväll blir det Bingolotto- och pizzakväll med brudarna. Vi ska håva in storvinsten - som alltid! (Sist vann jag ju trots allt en ny lott!)

"Vi måste äta pizza. Visst är vi hungriga? Vi delar på en familjepizza! Ni tjejer får välja sort, ni får välja vad ni vill, jag kan till och med äta en vegetarisk pizza - bara det är en pizza! Vilka vill ha pizza? Klart ni ska ha pizza!"

"Är du dum mot henne så slår jag ner dig. Eller nej förresten, jag orkar inte det nu. Men Alle, han kan slå ner dig!"

"Jag vet var Hantverkaregatan ligger. Där har jag jobbat. Hantverkaregatan? Det vet jag var det ligger! Ska vi till Hantverkaregatan - där har jag varit, jag kan visa er!"

Öh, svamp i underlivet? Haha, shit.. Och Johanna flirtar med olämpliga personer.. Jag varnar dig - don´t fucking touch him! Haha.

image316

VARNING - Fler bilder kommer vid ett senare tillfälle!

"Stackarna lär få men för livet"

Sovmorgon? Knappast! Upp vid sju för att tvätta. Klev direkt upp ur sängen, tog på mig ett par skor och en jacka, ned för alla trapporna och ut på gården - fortfarande bara halvvaken. "Tänk om jag träffar någon i det här tillståndet - stackarna lär ju få men för livet!".
 
Efter lunch tar jag helg - bara så ni vet! Då ska jag och Johanna bege oss ner till stan och shoppa lite. Vid halv fem går bussen mot Blekinge och Ronneby - jag ska då åka hem och Johanna joinar mig - Wiihuu! Ikväll vankas premiäröppning och modevisning i Ronnebycity då LK slår upp dörrarna i gamla Mathuset (Kära gamla Mathuset..). Imorgonkväll blir det party party och utgång i Karlskrona och på söndagkväll når vi helgens höjdpunkt - Bingolotto-kväll med Johanna, Lina och Malin, är ju trots att månadsfinal.
 
Ser fram emot en toppenhelg (även om vi ska FÖRSÖKA att tentaplugga lite också emellanåt)!

Tutt-fixerad

Jag: - Öh, det är något pucko som heter "Tuttfixerad" som vill lägga till sig i min msn-lista. Eh, skulle inte tro det! Är ju ingen jag känner..

Johanna: - Men det kanske är Martin!

HAHA! Stackars Martin blir utsatt för mycket han...

Mmm.. müsli!

Skrev en gång en hyllning till nudlarna och tänkte nu köra en ny hyllning, en hyllning till müslin!

Müsli är gott, müsli är otroligt lättillagat (bara lite mjölk och allt är klart!), müsli ger mindre disk än nudlar (om man inte gör som min lillebror förespråkar; äter direkt ur kastrullen), müsli är bra för magen (ska dock inte innehålla en massa socker) och müsli är relativt billigt.

Dagens meny har därför egentligen varit den optimala (om inspirationen till matlagning är lika med noll); Till lunch blev det nudlar och till kvällsmat müsli.



Säg inget.. jag vet!

Vilsen hjälper en vilsen

I teorin är det lätt det finns någon för alla
men vilken nöt tror på det?
När man är brutna som vi var
krävs det inte mycket stöd för att man ska luta sig mot den man älskar,
men vi var fel redan från start.

Åh Ljug! Ljug och kyss mig hårt en sista gång.
Inga röda ögon, låt oss ta oss för vad vi var;
världens bästa djävla flirt och sommarens sista smak.

Som idé var vi bra,
en vilsen hjälper en vilsen.
Det kan bli värre än det var.
Inga hårda ord,
ingen ånger eller nåt sånt vi gav det allt vi kunde ge.
Och älskling allting går sönder till slut, det är bara en fråga om tid.



Hoppas på en glimt, bara en liten glimt hade räckt, ett hej också kanske. Jag är en mycket dålig människa..

Äga!

I helgen ska vi till Karlskrona och visa hur man äger dansgolvet på Campus - Oh yeah! Håll er undan...

Situation Kobacken
Girls just wanna have fun..

Vibrerar

Bonde söker fru är definitivt en av veckans höjdpunkter.

"Det är en där där riiiiiktigt vibrerar!" HAHA - sååå sött!

Ipren

Dagens grupparbete gav resultat (faktiskt!). Jag och Malin uträttade en hel del på förmiddagen och detta tydligen till allas förvåning. Hehe! Vi färdigställde sedan det mesta tillsamamns med Emmelie på eftermiddagen (Martin skickade vi hem då han såg mer död än levande ut, hehe!). Så nu är det klart, eller rättare sagt vi skiter i resten! Det enda som ska göras nu är individuell genomläsning och sedan träffas en sista gång imorgonkväll. Känns underbart att få sätta punkt för det hela.

Antar att det är nu som det verkliga tentapluggandet ska börja. Synd bara att inspirationen näst intill är lika med noll. Ska försöka att ta tag i det imorgon..


Två ipren och livet känns genast LITE lättare - sorgligt men sant!

Varför alltid jag?

Varför ska jag alltid krabba till allt ? För nu har jag verkligen gjort det - IGEN! Förstår inte hur jag alltid lyckas med att försätta mig i dessa situationer, varför alltid jag? "Det är lugnt, det kommer ändå inte inträffa.." Pyttsan!

Det värsta är att jag kommer dra med mig flera ned i fallet. Kommer behöva hjälp på flera håll. Förlåt - lovar att gottgöra er en annan gång..

Önskelista inför min 21-årsdag

  • Antirynk-creme
  • En käpp
  • Hårfärg som täcker mina gråa hår
  • Hårnät
  • Årsprenumeration på Hemmets veckotidning
  • Rulator
  • Lång ljusgrå (eller beige) tantkappa
  • Papiljotter

Lyckan är gjord..

..alltid bra att vara förberedd!


Jihaa!

Verkar som om det blir Karlskrona-uteställena i helgen - Jiiihaa! :)


Imorgon - DÅ! Hrm.

Blev inget grupparbete efter föreläsningen. Samtliga var för trötta och ofokuserade för att få fram något. Imorgon ska jag och Malin dock ta tag i det hela - så det så! Inga bröstdiskussioner då inte..

Planerna för ikväll är att ha en ensam myspys-kväll tillsammans med de desperata hemmfruarna. Inte alls fy skam..

Mycket givande.. hrm!

Dagens grupparbete; skrev vi fem hela rader eller? Dessutom kom vi fram till att Martin är bröstfixerad.

Grupparbetestiden är alltid lika givande! Förhoppningsivs kommer vi fram till lite mer efter föreläsningen. Hrm, man kan ju undrar varför jag tvivlar på detta faktum..


jag är fast

Okej, jag ger mig och bekänner; jag är fast! Jag lägger min vilja åt sidan och inser att jag är besegrad. Jag är.. ja jag är.. ja vad kallas det egentligen för? Körd? Hehe!


"Kalopsätarna"

Hemkörd pizza får endast förtäras i trapphuset!!
Mvh. "Kalopsätarna"

Förövrigt kan väl inte jag hjälpa att det ligger döda höns på gatorna och att det springer omkring lösa hundar på bostadsområdena. Daaah..


Utomlandsstudier?

Precis hemkommen från ett informationsmöte angående utomlandsstudier. Tankarna snurrar och jag känner mig förvirrad än någonsin. Utomlandsstudier eller studier på hemmplan i Växjö? Hm.. Men lite utomlandsstudier i Danmark då, i Köpenhamn eller något, det borde väl funka? Ett par timmars tågresa hem - kanon! Nähä, inte det.. Nej tydligen måste man bege sig låååångt bort härifrån. USA? Hallå, vet ni hur långt bort USA ligger? Att ta sig hem därifrån är näst intill omöjligt. Skulle jag bosätta mig alldeles ensam på andra sidan jordklotet? Ni är inte kloka!

Nä, ska det bli utomlandsstudier får det nog bli Österrike. Vaddå, vad är det för fel på Österrike? Ansökningsdag den 15 november - lågnt kvar (hrm)! Kanske bättre med utomlandsstudier år fyra? Det man inte vill göra nu är bäst att skjuta upp - mkt bra filosofi!


Fan, det är så lätt att säga till alla andra "Det är klart du ska ut och resa, plugga utomlands och se dig om i världen!" men så fort det kommer till egen krita sticker jag svansen mellan benen, livrädd och skamsen! Pinsamt...

Allmänt förvirrad

Ibland tror jag faktiskt på fullt allvar att jag är knäpp. Jag kan själv inte förstå vad det är jag sysslar med. Jag vill, jag saknar, jag längtar, jag tänker och jag tror.. Men ändå når jag många gånger en punkt då jag inte vill någonting överhuvudtaget längre - jag vill inte annat än att vara ifred, vill sluta tänka!

Förvirrad är nog vad jag är - förvirrad till max!


Det blir verkligen aldrig som man tänkt sig!

Tillbaka i Växjö igen med ett enda fokus - att överleva dagen! Vilken morgon det har varit.. Kom in i köket lite yrvaket i morse och där sitter mamma, likblek i ansiktet och skakar för hon har så ont i magen. Plötsligt blir jag väldigt illamående, springer in på toaletten där allt helt plötsligt börjar snurra, benen viker sig och jag seglar ner på tolettgolvet. Där sitter jag sedan i 20 minuter, försöker fästa blicken på något för att få rummet att sluta snurra. Hm! Efter ett tag kändes det i alla fall lite bättre och tydligen även för mamma. Hon kände i alla fall att hon var frisk nog att ta sig till jobbet, trots mina protester!

Tog bussen upp till Växjö med en väldans huvudvärk. I Tingsryd strömmade det in folk i bussen och en liten gråhårig och tunn dam som stank parfym slog sig ned brevid mig. Huvudvärken slog ännu mer i höjden - ajajaj! Dock visade sig damen vara en riktigt trevlig liten filur. Hon var väl en bra bit över 70 och såg precis ut som en typisk liten tant - grå tunn tantkappa, en liten hatt på huvudet, en massa ringar på de rynkiga och smala fingrarna - ja hon var riktigt söt! Hon berättade att hon var på väg till Glasgow där hon skulle hälsa på sin 96-åriga mamma. Så började hon fråga ut mig om diverse saker och berättade om sina barnbarn som pluggade lite varstans i Sverige och världen. Hon berättade även att hon på fritiden var handledare för någon skotsk dans i Eringsboda samt dansade stepdans i Växjö. "Lycka till med studierna kära du!"

Kom fram till Växjö - tänkte  att efter den här bussresan ska det bli skönt att få lite frisk luft - skulle hämta ut min lagade cykel kl 9.00 - trodde jag ja! "Är det detta som är din cykel? Oj då, hm, oj den är inte klar. Hm..". Jaha, så det var bara att bege sig bort mot busstationen igen för att ta bussen. Hoppade på en fullsatt buss där busschauffören såg allmänt stressad ut. "Okej du kan också hoppa på - sen får det vara nog! Det är bara att hoppas på att vi inte möter farbror blå på vägen.."

Hjälp... Låter som om jag drömt alltihop! Detta skulle verkligen kunna vara en del av mina konstiga drömmar. Men väskan innanför dörren påminner om att jag faktiskt precis kommit hem från Ronneby. Nu ligger som sagt all fokus på att överleva dagen. Hoppas verkligen att jag ska orka ta mig till föreläsningen om några timmar.

Helg i hemmamiljö

Då var jag hem-hemma i Ronneby. Mathias och Pappa har precis begett sig till Växjö för att se matchen mellan Öster och Mjällby. För ett ögonblick funderade jag på att följa med men ångrade mig snart. Är faktiskt skönt att bara vara hemma i Ronneby och inte göra någonting alls tillsammans med mamma och Simon. 

Igår firade vi morfar i Backaryd. Jag och Lovisa placerade oss som vanligt i mormor och morfars sovrum där vi låg och pratade om allt mellan himmel och jord. Saknat dessa stunder! På kvällen kände jag mig lite halvdåsig så blev ingen inflyttningsfest i Karlskrona (tyvärr!) utan istället en tvkväll med Svensson Svensson tillsammans med far, mor och Simme. Matte var tydligen ute på något sorts gallej och mamma var lite orolig. "Kan inte du ringa Mathias och fråga var han är? Han blir så arg när jag ringer..". Turligt nog hade lillebror stängt av mobilen så där slapp jag en utskällning. Hehe! Hur som helst trillade han in vid två-tiden och då sov jag.. DJUPT! Faktum är att detta är den första natten på mycket länge som jag sovit ordentligt och inte legat och snurrat i 3 timmar innan John Blund till slut beslutat sig för att besöka Camilla. Gick och la mig 22.15, somnade kort därefter och sov till klockan 9.01 i morse - ja tänk vad lite hemma-miljö kan göra!

För er som undrar; jag kommer anlända till Växjö imorgonbitti och då ska jag även hämta upp min cykel som nu ska ha fått ett splittans nytt bakdäck. Vi ses då! 


Resumé med bilder

Resumé av gårdagen tillsammans med Lillebror:




Nu bär det av mot Backaryd för att fira morfar och sedan hem till Ronneby för att hälsa på övriga familjen. Eventuellt inflyttningsfest i Karlskrona ikväll om jag orkar. Ha en trevlig helg!


P.s. Råttatouille var helt okej! D.s.

Dagens planer

- Få feedback på Marknadsföringsarbetet (uppdatering; we did it!)
- Lämna in min cykel på lagning (varit punktering ett bra tag nu!)
- Hämta Lillebror vid bussen i stan.
- Shopping med Lillebror (enbart kläder till honom då min plånbok är näst intill ekande tom!)
- Middag med Lillebror på stan
- BIO med Lillebror - Premiär av Råttatouille (Tänk att Lillebror skulle komma just denna dag..) Jippie!
- Hem och sova med min nattgäst Lillebror.

Med andra ord; Lillebror kommer och hälsar på hos mig i Växjö och vi ska ha världens bästa heldag ihop!


Världens bästa

Simon 10 år:  - Du är den bästa systern som finns!


image309

Kan väl bara tillägga att Simme är världens bästa! :)

Redan helg..?!

Ojojoj vad mycket pluggande det blivit idag. Grupparbete i bibblan från klockan 9-16 (med en timmes lunch). Sedan vankades det handledning och efter det föreläsning. Nu är jag faktiskt rätt trött i huvudet men vad gör det - jag tar ju helg nu trots att det bara torsdag!
 
Lillebror kommer som sagt på besök imorgon och då vankas bio (barnbio - visst är det underbart att ha en lillebror att skylla på?!). Ska bli riktigt mysigt! Blir eventuellt en liten hemtripp i helgen då jag inte har något att göra här. De flesta av Campus-stjärnorna är på resande fot och övriga är upptagna med sitt. Någon lust att sitta här och uggla i min ensamhet en lördagkväll plus en hel söndag har jag då inte. Fast å andra sidan - vad ska jag i Ronneby och göra? Hm..

image306

Har varit underbart höstväder ute idag
- synd att det inte funnits tid att njuta av det.. .

Besatt

Jag vill verkligen inte bli förkyld och sjuk just nu. Har blivit som besatt - tvättar händerna jämt och ständigt och dessutom består min kost av enormt mycket frukt. För C-vitaminer ska väl hjälpa, eller? Dessutom är clementiner väldigt gott - bästa medicinen någonsin!

image305

Krabbigt att få besök

På fredag ska min tio-åriga lillebror komma på besök. Pratade precis med min mor och tydligen är det ett helt företag att sätta lillebror på bussen så han kan ta sig från Ronneby till Växjö. När går bussarna? När är han framme? Vad ska ni göra? Vad för sorts kläder behöver han? Vad kostar allt? Hur mycket pengar ska han ha med sig? Vad får han köpa? Vad äter den kräsne till frukost? Vad vill han ha för kvällsmat? Vilken bio vill han se? Hur ska ni ta er hem? Ska ni åka bil, buss eller en kombination med buss halvvägs och bil resten?

Ja herregud.. syftet med den här helgen var att lillebror skulle komma hit och vi skulle ha det lite mysigt. Inte visste jag att det skulle innebära så mycket krabb!

Wishes

Careful what you wish for cause you just might get it all..


Vykort från Kreta

Hej Snigel!
Här njuter vi av lata dagar i solen och trevligt uteliv om kvällarna. Vi kommer och hälsar på dig någon helg framöver. Ha det bra! Hanna och Henrik



Observera att detta inte är vykortsbilden men väl en bild från Kreta.
Antar att det inte finns någon som längtar utomlands just nu va? Hrm!

Minnet är kort

Det är ett tag till den 30:e november men tydligen är jag uppbokad då. Och till råga på allt ska jag påminna personen i fråga om det. JAG ska påminna någon om något som ligger så långt fram i framtiden - kan ju bara gå på ett sätt nämligen inte alls..

Myspys-afton

Färdigtränad, färdigduschad, färdighandlad, färdigätad (kan man säga så?) och färdigpluggad. Det enda som återstår av kvällen är Desperate Housewives. Ska krypa upp i soffan med en filt, tända lite ljus och riktigt rå om mig själv. Behövs efter en höstdag som denna..


Knäppaste som finns!

Är körd i huvudet just nu - känns som om jag gått rakt in i en vägg med huvudet före utan att egentligen fatta vad som hänt. Vill bara att allt ska sluta snurra - alla satans tankar. Orkar inte..
 
Nattens dröm:
Johanna och jag är på väg till ett varmt land. Iklädda kjol och linne kommer vi och går på flygplatsen, genom en dörr och intar våra platser i flygplanet. Planet startar motorn och börjar röra sig. Plötsligt inser jag och Johanna att vi är de enda på planet som bär sommarkläder, resterande passagerare är iklädda skidutrustning. Shit, fel plan! Planet får efter många om och men vända tillbaka. Vi hoppar på det nya planet, vi lyfter och flyger iväg från kalla, tråkiga Sverige. Nu är vi på väg - vi är verkligen på väg! Men vänta nu.. fan, passet - jag har glömt passet! Beklagar mig för Johanna att ur det strukturella perspektivet är strukturen i denna organisation värdelös. Kontroll borde de ha - kontroll att passagerarna hoppar på rätt plan och kontroll av passen. Ja en omstrukturering borde de verkligen göra.

Vaken! Öh.. Japp, min hjärna har tydligen pluggat organisationsteori hela natten. Inte konstigt att jag är trött. Ja jag vet, jag är den knäppaste som finns! 


Förlåt att jag gick på som jag gjorde idag. Är inte av onda avsikter utan vill egentligen bara väl även om det blev lite fel. Vill att alla ska komma till tals och att hela arbetet ska bli så jävla bra som det bara kan bli. Är lite väl engagerad i det här kanske.. förlåt!

Grått

Kan vädret bli gråare och tristare än så här? Himlen ser lika blek ut som alla snoriga personer på bibblan. Ja hela livet är för tillfället väldigt grått och trist. Behöver något att se fram emot. Kanske skulle boka den där skidresan snart så vi har något kul att se fram emot?
 

image303
 

Bloggoholic

Jag: - Hej, mitt namn är Camilla och jag är bloggoholic..
Alla: Hej Camilla!

Gud vad skönt det känns att komma ut ur garderoben och verkligen bekänna detta..


"Jag gillar honom tills jag hittar någon annan!"

Till de som kollat in min msn-lista under dagen; Svar nej, jag har inte pluggat grupparbete i bibblan från klockan nio på morgonen till tjugo över tio på kvällen. Någon måtta får det faktiskt vara! Var givetvis på den traditionella måndagsmiddagen med tjejerna nu ikväll och de är knäppast - som vanligt!

"Jag tycker om min pojkvän. Jag gillar och vara med honom och så tills jag hittar någon bättre.. Eller nej jag menar..!!".

Tur att det finns det finns ärliga människor som Emmelie. Undrar om pojkvännen skulle uppskatta denna ärlighet lika mycket?! Haha! Klockren kommentar i alla fall.


Ovisshet

Framtiden är oviss - så väldans oviss. Snart är det dags att välja, att ta ställning. Vad vill jag egentligen göra med mitt liv? Vilken fördjupning i utbildningen ska jag välja? Hur många år ska jag läsa? Var vill jag läsa någonstans? Utomlands? Vågar jag det? Vill jag våga? Vart har jag tänkt ta vägen efter de här åren?

Och allt annat - hur ska jag göra med det? En lång mörk tunnel med ett ljus som är så långt borta att chansen att ens nå dit är näst intill obefintlig. Är det då verkligen värt att ens försöka eller är det bättre att bara dödsförklara det hela i ett tidigt skede och lägga ner det?

Hur ska man orka kämpa för något om man inte ens vet vad man vill kämpa för?


Min spegelbild är krossad

Ställer en fråga, vad har ni emot mig?
Jag svär jag talar sanning men ni vägrar att tro mig.
Ser ni hur jag gråter, ser ni hur jag lider?
Tårfyllda ögon och ett hjärta som svider.
Tillbaks till ruta ett, allt känns som förr,
nu står jag här och bankar på livets stora dörr.
Jag sitter och drömmer, drömmer om hoppet.
Jag drömmer att jag hoppar och det känns i hela kroppen...
En kamp mellan mig, mig och mig och livet.
Direkt när jag mår dåligt får jag nya mediciner.
Jag älskar dig, jag hatar dig, jag saknar dig, jag glömmer dig.
Jag älskar att hata dig och jag saknar att glömma dig.
Jag fattar inte varför, jag fattar inte nu.
Jag hade ju en livsglöd men den har brunnit ut.

För jag ser inget hopp nu, det försvann för längesen.
Smärtan är min fader och döden min bästa vän.
Jag har kämpat, förlorat, klättrat och fallit,
från toppen till botten, jag är man utan framtid.
Förakta dig för att du har skapat mig
och min spegelbild är krossad och min skugga hatar mig. 
Och hur ska jag klara mig? Ska skiten gå vidare?
Jag är trött på metaforer som "livet går vidare.."!
 
Det är något visst med den här låten, det är en viss känsla som uppstår. Jag vet att texten egentligen är hemsk men den är fin ändå, så otroligt fin..

Rikt liv eller inget liv alls?

Om man skriver flera blogginlägg på en dag - är det ett tecken på att man har ett rikt liv där det händer mycket och därmed har mycket att skriva om eller är det ett tecken på att man inte har något liv alls och därmed inte har mycket annat att göra än att blogga?

Hm, hur som helst ligger jag nog i riskzonen...  

Förlåt

Stackars Johanna har paranoida kompisar.. Usch, förlåt!

Ekonomhelgens overallsittning

Ekonomhelgen overallsittning 2007 är nu över. Lite trött idag men annars inte inget nämnvärt som påminner mig om gårdagens ståhej (förutom att overallen ligger i en hög på dörrmattan innanför dörren). Kommer dock spendera större delen av dagen instängd i min lägenhet tillsammans med en fjärkontroll och lite myskläder.

Kvällen var trevlig och enormt många kort togs. Vissa blev lite mer tagna av aloholen än andra (de som inte brukar bli det!) och det var tydligen Emelies fel, eller i alla fall hennes frånvaros fel. Hehe! Kloker och Sune är fortfarande bäst - det tycker vi allihop och det var enbart dessa killar som samtliga tjejer svansade runt för. På grund av iskubsleken blev det nästan lite hångel med Lina och Malin - så du fick nästan som du ville Malin - hehe! Gröngölingarna är bäst - så är det bara!

"Grevar och grevinnor, oxar och kor, herdar och herdinnor, fan och hans gamla mamma, ramlar så det skramlar, hurra och säg, har ni nåt i glaset så dricker ni med meeeej - fadderi faddera fadderallanllallanej hej - grevar och grevinnor.... SKÅL!"





"(Pussljud) I LOVE YOU!"


Varför så små?

Jag och Johanna har varit busiga idag och ätit bakfyllepizza en dag för tidigt. Är så ooootroligt mätt just nu. Var näst intill så illa att jag rullade hem från Johanna. På ett sätt är det bra; kommer ju inte göra om förförra helgens misstag och dricka på fastande mage i alla fall.

Ikväll är det overallsittning med ekonomer som gäller. Skönt att slippa fixa till sig, bara att dra på sig overallen och gå iväg som man är! Varit i stan nu på förrmiddagen och bunkrade upp inne på systemet. Ingen vodka ikväll, aldrig mer vodka! 

Kan någon förklara för mig varför de har utformat sittnings-biljetter som inte är större än några centimeter? Är det meningen att onyktra studenter ska hålla reda på en lapp som inte är mycket större än en prislapp en heeel kväll?

image295

image296

Inhumant

Fredagkväll och en massa alkohol eftersom det är ekonomhelg? Hrm, nej faktiskt inte.. Vi skolkade från dagens finsittning och tog istället en tjejmiddag hemma hos Johanna. Var precis lagom - alkoholen får vänta tills imorgon då det är overallsittning - wiiihuu!

Till de mänskliga rättigheterna i lagboken bör man tillägga att det är inhumant att ha föreläsning i mer än tre timmar på en fredag. Två föreläsningar idag och är helt slut! (Har man blivit bortskämd eller vad?!) Nu ska jag sova, sovmorgon imorgon (ända till halv nio!!) - lovely!



Sune hjärtar Camilla
Kloker hjärtar Malin
Sune hjärtar Kloker
 
Jo, Malin det är faktiskt sant - Sune och Kloker har blivit förälskade. Jo, jag är lika knäckt som du..

Dagens lärdom

Koka spaghetti till kvällsmat, en kastrull på spisen och sätter igång plattan. Lite plugg samtidigt så är jag effektiv - mycket duktigt! Hm, luktar det inte lite skumt...? Shit - fel platta!

Dagens lärdom; Inga plastsaker på spisen - även om de ligger på en platta som inte är avsedd för att användas.

 

image294

Öh, sex?

Jag gillar min badmössa som jag fick på min 20-årsdag av Campusgänget, jag gillar den skarpt! Så på frågan om vad jag önskar mig på min 21-årsdag var svaret givet; ännu en badmössa! Inte visste jag att samtliga i sällskapet direkt skulle associera (har jag stavat rätt nu?) detta till sex. Fattar ingenting.. Fin är den i alla fall, min badmössa!  

image292
 
Tagen för nästan exakt ett år sedan - under ekonomhelgen 2006

Lamt liv?

Läste precis Malins blogg och träffsäkrare än så kan man inte vara.. Livet känns tråkigt just nu, så lamt. Första året på universitetet var allt så nytt och spännande, nya ansikten, nya människor, nya roliga fester, ett helt nytt liv. Just nu är allt så invant, så vardagligt och så.. ja så lamt! Händer ju ingenting numera. Går upp på morgonen när klockan ringer, beger sig till bibblan, lunch i lägenheten, föreläsning, hem och renskriva anteckningar och läsa, titta på tv och sedan sova. Kul liv - verkligen! På helgerna föredrar jag tydligen numera att sitta hemma med ett par kompisar, laga lite mat och kolla på film. Vart tog spänningen vägen?

Behöver förändring, behöver något att se fram emot! Idag går startskottet för ekonomhelgen. Ska jag dit? Nej, har väl blivit för tråkig för sånt också. Overallsittning på lördag i alla fall, alltid något...


Dags för föreläsning. Wiihuuu.. Ska bara hälla i mig lite kaffe först så jag orkar hålla mig vaken.  

Patetiskt!

Om tårarna skymtas någonstans i ögonvrån då man tittar på Greys anatomy - då är det rätt illa va? Har blivit alldeles för blödig på sistone - måste tuffa till mig! Patetiskt är vad det kallas.. hehe!


Öh, vem vill ha det?!

Kallt. Huu.. riktigt kallt! Och imorgon beger sig Brattan och Henrik till Kreta. Jag är inte det minsta avundsjuk, inte alls. Vem vill ha sol, bad, värme, ledighet och en snygg solbränna? Inte jag i alla fall!


Shit - vem försöker jag lura?!

Mer död än levande

Fruktansvärd morgon, var helt slut då klockan ringde och oförmågan att ta sig upp ur sängen var enorm. Efter att ha snoozat  alldeles för många gånger lyckades till slut jag släpa mig upp ur sängen och in på toaletten, såg mig själv i spegeln och det var verkligen ingen vacker syn. Såg mer död än levande ut - helt klart!

Den sinnestämningen har sedan suttit i större delen av dagen, DÖD! Känner en oerhörd längtan efter sängen, att få sova, få krypa ner under täcket och sedan drömma mig bort till en värld där ordet "ekonomistudier" inte ens existerar.

Tyvärr hjälper det inte att drömma, jag är ändå fast i denna värd och jag har ändå tusen saker jag måste ta tag i - idag! Men min målsättning (för sådana måste man tydligen ha!) är att komma i säng klockan 22.00 ikväll (måste ju se Greys anatomy först!). Är detta ett realistiskt mål då? Kanske inte, men siktar man mot stjärnorna kanske man åtminstone kan landa i grantopparna någonstans..


Me like ICA!

Gud vad jag kommer att bli trackad för det här men måste bara skriva detta inlägg ändå. Har ni sett ICAs otroligt snygga nya kasse designad av Whyred? Willys och Coops matkassar kan slänga sig i väggen!

image291

Ja, jag råkar vara ett ICA-fan! hehe.

Tjurig.

Min cykel strejkar. Helt plötsligt fick den punktering och jag är helt säker på att den gör så av ren tjurighet - den är sur på mig för att jag spenderade tid på gymcykeln idag - dumma j*vla skitcykel! (sorry!)

Tvivel, riktiga tvivel.. Vet ingenting längre! Bäst att bara lägga ner, glömma och se framåt! Glömma är bra - mycket bra - det är jag dessutom otroligt bra på! Inget mer - the end..
image290

What to do?

Okej vad ska jag göra? Läsa "Nya perspektiv på organisation och ledarskap" (BLÄÄ!!), slå mig ner i soffan och slötrycka lite på fjärrkontrollen, krypa ner i sängen tillsammans med min Nalle och sova för att sedan (förhoppningsvis!) vakna upp som en ny människa eller ta en härlig och stärkande höstpromenad runt Campus?

Varför känns det som jag verkligen MÅÅÅSTE göra minst lockande? Äh - kör väl en kompromiss - gör inget av det! Renskriver lite anteckningar (så gör jag i alla fall lite nytta!), tar en cykeltur i höstvädret till träningslokalen med Johanna lite senare och ikväll blir det tv i form av de desperata hemmafruarna och sedan tidig läggdags. Japp, där fick jag ju med allt fast i en lite annorlunda form..

 

Varför spårar det alltid ur?

Våra måndagsmiddagar spårar alltid ut - varför? I nio fall av tio kommer vi till en punkt då vi sitter och gapskrattar åt absolut ingenting eller är det kanske åt absolut allting? Den här kvällen har vi kommit fram till Johanna ska gå på familjerådgivning för ensamstående och jag ska gå på äktenskapsrådgivning tillsammans med min Sune. Och det där med att Malin är sexmissbrukare lär ju stämma för vem slänger upp ett gapflabb när någon på tv:n säger "Ska vi säga klockan sex?". HAHA! 

Nej jag vet, egentligen är det inte det minsta kul - men så är det när man har skumma kompisar. Knäppisarna har i alla fall gått nu. Maten verkade vara någorlunda ätbar och efteråt blev det milkshake. Visst ser de ganska mumsiga ut?



Trots att ni är världens knäppaste och skummaste - tack för att ni finns och förgyller min vardag! (Men fy fan för er om ni hittar på något jäkelskap på min födelsedag!!)


Trist eller helt.. ja helt underbart?

Jag har aldrig varit något fan av hösten. För mig har hösten alltid förknippats med mörker, regn, rusk och depp, mycket depp! Antar att jag redan varit inne och vänt i denna höstdepp i år, haft mycket funderingar kring om ekonomi verkligen är min grej, hur jag ska göra med mitt liv, vad jag egentligen vill och vad som egentligen är möjligt.

Dagens väder (strålande solsken och klarblå himmel) gjorde dock underverk på mitt humör. Tog en härlig höstpromenad och mitt enda sällskap var min mp3-spelare och min digitalkamera. Plötsligt såg jag det vackra, att hösten faktiskt (trots allt!) är en underbar årstid. Nu är jag laddad - laddad med positivism! Vädret är underbart, allt som har med Växjö och Campus att göra är härligt och livet älskas - ja man kan nog nästan säga att jag är lycklig..
 
Nu ska jag tvätta och städa och ikväll ska jag bjuda Malin och Johanna på middag. Då vankas det skogspanna med lövbiff (låter inte det lite höst-aktigt?). Här är lite bilder från dagens promenix - titta och njut.. Eller nej, tar tillbaka det sistnämnda - ut med er och njut!









Gröna fingrar trots allt?

Jo tack, jag inser att klockan är mycket och att jag borde sova och jag lovar att efter detta blir det sängen bums! Ville bara publicera en bild på min stolthet här i lägenheten - min blomma! Denna inhandlades i mars/april någon gång tror jag och vet ni vad - den lever fortfarande! Är otroligt imponerad av mig själv (eller ja snarare av blomman som överlever mig - blomsterdödaren nummer 1!)!  Kanske skulle hoppa av ekonomprogrammet och satsa på en lysande blomkarriär istället.. Kunde ju starta en blomsterhandel som endast innehåller tåliga växter som min garderobsblomma.


Så från experten; 
Mitt blomsterråd till er som vill ta hand om er garderobsblomma lite extra; missköt den så mycket ni bara kan (vattna absolut inte för mycket utan tvärtom!) och ni kommer få en blomma som växer så det knakar..

Kris?

Kan man komma in i en 30-årskris redan innan man fyllt 21? Shiiit..

Ensamhet och tystnad

Då var min "långhelg" i Ronneby över - vart tog tiden vägen?! Dagen har spenderats i stan i Växjö tillsammans med min mor. Matte och pappa tog en tur bort till Währendsvallen där de blev vittne till en förlust för Öster. Shoppingturen med mamma avslutades med en lunch på stan då även Matte och pappa deltog. Gänget har nu begett sig hemåt till Simon och Ronneby. Själv är jag ensam kvar i min lilla lägenhet och frågan är vad jag ska göra här en heeel söndagskväll?! Det är inte alltid man uppskattar tysthet och ensamhet och det är nästan så jag saknar huset på Björnbärsvägen där hemma.

Blev ingen utgång igår (tur var väl det så trött som jag var!) utan istället tog jag och Josse en biokväll i Karlskrona då vi såg "Härmed förklarar jag er Chuck och Larry". Helt klart godkänd bio och skratten i salen blev ganska många under filmens gång. Mycket trevligt att träffa Josse också som förövrigt är världsbäst på att klaga. Om det inte ska klagas över att det är för varmt så klagas det på att hon inte ser något, att popcornen inte smakar som riktiga bio-popcorn ska göra, att det är för trångt och hon vill kunna sträcka ut sig.. osv. Haha!
 
Dags att inviga min nya mixer?! :)


Lördagen då den är som segast

Min far har erbjudit sig att skjutsa mig ända till Växjö imorgon. Anledningen? Öster ska spela i Växjö.. Ibland är det ganska bra att ha sportfånar i familjen ändå!

Större delen av dagen har spenderats hos farmor och farfar. Pappa skulle hjälpa dem med att skruva ihop ett databord och då fick såklart jag vara med och styra upp det hela. Tro det eller ej men jag är faktiskt rätt teknisk ändå! Ikväll väntas förmodligen utgång i Karlskrona. Fortfarande seg efter förra helgens gallej men förhoppningsvis ska väl allt ordna sig till det bästa ändå. Ska i alla fall träffa Josse ikväll - mycket länge sedan sist!

Ha en trevlig afton!


Lillebror på nattäventyr

Hämtade lillebror och hans kompisar på Piraten i Karlskrona inatt.. Samtliga var nåååågot dragna. Konversation i bilen:

Matte: Jaha, och när börjar du imorgon då?
Jag: Börjar? Vaddå menar du?
Matte: Ja, när börjar du jobba?
Jag: Jobba? Vad snackar du om? Jag jobbar väl inte heller - jag går ju i skolan och nu är jag ju hemma över helgen och då går jag ju inte i skolan heller?!
Matte: Vad fan vet jag.. fy fan vad dåligt jag mår..

Hm.. Nej småkillar ska inte vara ute och springa om nätterna. Matte skulle ju inte bli äldre än så där 12 år... Vad hände egentligen? Verkar i alla fall som om Lillebror klarade av att gå på mattelektionen vid åtta i morse - Stolt över honom! Hehe.

Skit.

Redovisningen gick ju skit i alla fall.. Tydligen hade vi gjort allt fel (kändes i alla fall så!) och för att släta över all kritiken sa de gång på gång " I övrigt var det.. okej!". Hm, känns ju stabilt och bra. Jag, Johanna och Anna-Carin tröstade oss (i alla fall jag och Johanna) med varsin kanelbulle efter seminariet eftersom det är kanelbullens dag idag. Jaja, vad är lite kompletteringen i jämförelse med att folk svälter och dör? Av någon anledning har jag visserligen lite svårt att se någon koppling i det där överhuvudtaget.

I övrigt befinner jag mig  just nu på hemmaplan i Ronneby. Huvudvärken är enorm och känner mig allmänt avtrubbad. Inatt ska jag vara fyllechaffis till lillebror (den stora) och hans kompisar då de ska hämtas från ett gymnasiedisco på piraten i Karlskrona. Hoppas verkligen att jag kan hålla mig vaken tills dess..
 
Lycka till med duggorna och seminarierna imorgon - ska tänka på er!


Huuaa..

Slutseminarium imorgon - muntlig redovisning. Huu.. Trodde jag kommit över allt det där, åtminstone hade jag gjort det INNAN jag började på universitetet. Men nu är klumpen där igen, den välkända klumpen.. Äh, vad är detta att vara rädd för egentligen? Ska ju bara säga ett par väl valda ord inför ett antal personer och jag brukar ju vara ganska bra på att snacka i normala fall. Det här kommer gå kanonbra - för samtliga! Vad är det värsta som kan hända? Svimma kanske? Och hur stor är chansen att vi gör det? Vi är bäst och tillsammans är vi de bästaste som finns - that´s it!

Imorgon vankas även Blekingevisit - blir en långhelg i Ronneby med utgång i Karlskrona på lördag (tror jag?!). Hoppas kunna hinna med så mycket (och så många) som möjligt.. Hm, man kan ju undra vad jag ska göra hela fredagen då samtliga jobbar eller går i skolan. Kommer väl klättra på väggarna och längta tillbaka till Växjö kan jag tro. Aldrig blir man nöjd!

Nu ska jag sova och drömma mardrömmar om morgondagen - Jippie!


Krig

Det var ingen speta igår - det var en glasbit i miniformat.. Ännu en idag faktiskt - tredje gången gilt så nu får det fan vara nog (ursäkta språket!). Härmed förklarar jag och min dammsugare krig mot allt som är mindre bra för fötterna.. Händer det en gång till får jag kalla hit akutstädservice eller nåt för nu har jag faktiskt dammsugit tre hela gånger, det borde väl ändå räcka?!

Blooood.. Huu - är inte utan att blicken börjar svacka en aning. Gud vad klen jag är!

Förändrad

Hittade en viss person bland alla vimmelbilder från Karlskrona, någon långt bortifrån. Märkligt vad folk kan förändras på bara något år. En helt annan människa, så främmande men ändå så välkänd. Så förändrad men ändå så.. ja vad ska man säga egentligen?! Tydligen går livet vidare med eller utan mig..

Men som en klok person sa; Kolla in Campusfestbilder från förra hösten och upptäck att inte ens tiden på Campus stå stilla!


Kan det bli mycket bättre?

Jag gillar nudlar. Nudlar är gott, nudlar är billigt, nudlar är enkelt och nudlar går snabbt.. Kan det bli mycket bättre? Förstår inte vad alla ska klaga om.. ;)


Tankar från förr..

Högre nivå på inläggen har jag ju lovat, högre nivå.. Hm, vad skriver man i en blogg som ska verka vuxen och förståndig då? Shit, det här är nog inte min grej.. Men kan ju berätta att förmiddagen har spenderats med grupparbete i skolan - gjort en del framsteg! Dagen i övrigt har spenderas hemma i ensamheten med min nya Lars Winnerbäck-skiva (underbar!) samt gått igenom gamla bilder (oändligt många!). Ikväll väntas träning och storhandling med Johanna.

Kan publicera ett urval bilder från den svenska sommaren 2007 (från de få stunder då regnet inte öste ner!). Titta, tänk tillbaka och njut..








Ja sommaren var trots allt helt jävla underbar!
(svordomar kanske inte är så vuxet och förståndigt förresten..?)

Kärlek och intelligens på hög nivå..

Camilla v Sune
Malin v Kloker
Johanna v Bajskorven


Bild 1; Sune, Bild 2; Kloker, Bild 3; Johanna med sin Bajskorv, Bild 4; Malin med sin Kloker


Usch förlåt för denna extremt låga nivå på mina blogginlägg. Tyvärr blir man som man umgås så det är inte konstigt att jag verkar lite märklig. Haha! Ber så hemskt mycket om ursäkt och ska försöka att skärpa till mig i fortsättningen!

Förvirrad

..minst sagt..


..men jag räddade i alla fall flugan!


Färdigställt arbete

Då var vi äntligen färdiga med vårt projektarbete - underbart! Nu väntas bara lite jobb med utforming av en powerpoint-presentation samt en muntlig redovisning av hela arbetet.

Hur har då fröken Camilla tänkt tillbringa resten av dagen? Diska, tvätta och städa undan lite kanske och ikväll vankas såklart måndagsmiddag med Johanna och Malin. Denna afton är det Jooey som står för menyn.

"Exempelvis" är et oootroligt vackert ord tycker jag.. hehe!