En tur i Karlskrona skärgård

En heldag på havet blev det idag med båtturer mellan olika öar i skärgården. Hann även med att vara lite kulturerlla på militärmuseét på Aspö samt en god middag på Säljö. En trevlig dag tillsammas med Pelle, Karin och Lina - tack för det!

När slappande övergår i rastlöshet...

Okej, får väl lov att erkänna att det här med slappardag inte riktigt är min grej ändå. Vad gör man egentligen när man slappar? Det tog inte en lång stund innan rastlösheten kom smygande. I vilket fall som helst har vi i alla fall lyckats bli av med ett stort berg av tvätt idag. Inte bara sängkläderna har tvättats, utan även våra täcken och kuddar. Välbehövligt! Ikväll serverades det en god middag i form av pestobakad lax och fransk potatissllad, följt av världens godaste chokladmuffins. Inte så dumt! Hoppas på en mer händelserik (och soligare) morgondag!
 

Poolparty

Idag råder till slappardag på Hallengrensvägen. En semester med fint väder leder till mycket åkande och många roliga aktiviteter, men ibland är det faktiskt ganska skönt med lite lagom grått väder så att man kan vara hemma och fixa lite med gott samvete. Kanske är det lite extra skönt med en grå slappardag idag då vi är lite sega på grund av gårdagens poolparty. På tal om gårdagen så bjöd den trots allt på väldigt fint och soligt väder så blev ett mycket lyckat poolparty. Sol och bad är en lyckad kombination och adderar man lite trevligt folk också så kan det ju inte bli annat än bra. Tack för en trevlig kväll!

Semesterbilderna haglar...

...och för tillfället laddar vi inför kvällens poolparty. Lite synd att vädergudarna bestämde sig för att dagen till ära bjuda på ösregn och åskoväder. Men med tanke på vilket fint väder vi har haft de senaste dagarna så kan vi nog inte klaga. I alla fall inte vi som har haft semester.


Bolmen-semester

Är nu åter hemma efter två underbara dagar vid sjön Bolmen hos faster Karin med familj. Strålande solsken, bad, båtfärd och diverse vattenaktiviteter - bättre semester kan man faktiskt inte ha! Tack så mycket för dessa fina dagar!

Lägesrapport från semesterfirarna

För er som undrar så njuter vi av semestern. Gådagen bjöd på en förmiddag på stranden, en liten sväng in till stan (och faktiskt även en sväng in till jobbet) och till slut en trevlig grillkväll hos Josse och Jim på Senoren. Efter en seg morgonjoggingtur idag väntar jag nu på att sambon ska komma hem ifrån gymmet så att vi kan bege oss ut på ännu en stranddag. Livet är fint.
 

Stockholmsvistelse

Lika skönt som det är att komma iväg på semestern, lika skönt är det är komma hem igen. Men har varit ett par fina dagar i huvudstaden. Perfekt stadsväder, lite turistande, lite shopping (med väldig betoning på lite), lite uteserveringshäng och några drinkar. Nu väntar ett par dagar hemma och sen beger vi oss iväg igen. Den här gången byter vi storstadslivet mot småländsk idyll. Inte så dumt det heller!
 
Har liksom många andra gått och förälskat mig i instagram. Ni får helt enkelt ha överseende med det ett tag (det kanske går över).

Stadsbor

Jag skulle aldrig våga bo i hus, jag skulle vara rädd varje dag. I skräckfilmerna händer det alltid saker i hus men aldrig i lägenheter!
Ja se stockholmare...

Semesterfirare

Semestern är nu inledd och jag rivstartade det hela med en enkel liten grillfest igåkväll - perfekt! Just nu befinner vi oss i huvudstaden. Ett bra val en dag som denna då det här råder sommarväder för tillfället medans Karlskrona var grått och regnigt. Nu ska vi njuta järnet!

Längtan

Idag är jag trött, riktigt riktigt trött. Det blir bara senare och senare kvällar för var dag som går, och lik förbaskat ringer klockan tidigt på morgonen. Men nu är det bara två dagar kvar. Behöver jag säga att jag längtar?

Livskvalitet

Det blev en fin lördag. En riktigt fin lördag. En riktigt magiskt fin lördag. Petra hade ordnat så fint till sin lilla baby-shower och det blev en trevlig eftermiddag på Benabacken. Håller tummar och tår för att det ska bli en liten flicka den 28/7 (för då vinner jag!). Efter det bar det av mot Hasslö och Hasslöfestivalen. Blev en regnig och blöt afton, men det spelade ingen större roll. Att det kan vara så trevligt med en förfest i en skåpbil och att trängas med en massa berusade människor i ett öltält (i ett försök att ta skydd ifrån regnet). När Hoffmeistro spelade hade dock regnet dragit vidadre och vi njöt i det stora publikhavet.
 
Idag har vi varit sega. Minst sagt. Men en runda vid Tromtö har det ändå blivit samt lite kantarelljakt. Imorgon är det jobbdag igen. Tre arbetsdagar kvar nu. Tre ynka..
 

Här kommer alla känslorna på en och samma gång...

En ensam hemmakväll en fredag byttes mot en vacker sommarkväll i sommarstugan hos farmor och farfar. Som balsam för själen. Idag väntar en baby-shower och sedan ett besök ut till Hasslö för att inta Hasslöfestivalen. Semesterkänslorna börjar komma nu och så även sommarkänslorna (är väl ändå på tiden!). Endast tre arbetsdagar kvar och sedan är semestern här. Jag har beställt strålande solsken och en klarblå himmel. Vi får väl se.

Skinkpaj med ädelost

Kvällens skapelse. Det, efter en riktigt stressig dag på jobbet samt en fin stadspromenad med Miriam, satt fint.
 

Husliga göromål

Igårkväll passade jag och sambon på att vara lite husliga och bakade både bröd och morotskaka. Det senare var ett önskemål ifrån sambon. Och självklart så bakar då den arbetande hälften av paret en sådan, för att den semesterfirande hälften av paret ska få det. Men det var han faktiskt värd.
 
Om en vecka går jag på min sista jobbdag innan semestern. Behöver jag säga att jag längtar nu. Fast jag har ju beställt bättre väder till min semester - såklart! I eftermiddag väntar en dejt med kära Miriam (lite solsken även då, tack!). Mot jobbet!

Sommar, sommar, sommar..

Årets första kantareller. En runda på Tosia Bonnadagarna. Det första havsdoppet för i år. Kubbspel. En grillkväll i Backaryd tillsammans med släkten. Karuseller. Vacker sommardag i sommarstugan. Årets första båttur för killarna. Sambons första semesterdagar. Jordgubbar. Frukost med nybakta scones.
 
Livet är fint just nu.
 

Semesterkänsla i förtid

En ny arbetsvecka går mot sitt slut och ytterligare ett gäng går nu på semester. De tomma korridorerna på jobbet kommer nästa vecka kännas ännu mer tomma. En och en halv arbetsvecka kvar till semestern. När alla andra har räknat dagar och timmar har vi fått räkna veckor men nu är vi nära. Har redan hänvisat min jobbtelefon. Bara för att vara på den säkra sidan (och att få lite semesterkänsla).
 
Idag går sambon på semester. Lär bli lite semesterfirande med semesterkänsla i afton.

Svensk husmanskost möter indiska smaker

Den här veckan kör vi tema "nya recept" för att piffa upp tillvaron. Hittade en broschyr på Konsum vid namn "Laga mat tillsammans" och i den har vi fått inspiration till kvällens mat. "Laga mat tillsammans" - visst borde vi förstått att det är lika med en massa olika moment och en väldig massa hackande. Men nu står maten klar på spisen i alla fall, småputtrande i väntan på att riset ska bli klart. Blir svensk husmankost möter indisk kultur - Indisk curryfalukorv. Hm. Kan bli lite av en smakupplevelse det här. På både gott och ont.
 

En sommarkväll i juni

Regnet faller ifrån en grå himmel denna söndagsförmiddag. Men jag har bestämt mig för att inte klaga, då vi faktiskt hade en väldigt fin dag igår - kanske till och med den första riktiga sommardagen på hela sommaren. Kan ju tyckas lite synd att den skulle dyka upp först sista dagen i juni. Men ändå.  Vi ägnade gårdagen åt att njuta ute i sommarstugan på Aspan. På kvällen bar det av på lite sommarfest i Nättraby och det blev en solig sommarkväll med grillning, volleyboll och guitarrspel.