.

Minnen en kväll som denna...



Vinterstrålar

Vacker dag idag men kall. Tog en lunchpromenad i vinterkylan idag, det gäller att njuta av de få solstrålar som kommer fram så här års. Nu är jag lite lagom skön i kroppen efter ett IW-pass. Morgondagen bjuder på firande av att bokslutet är (så gott som) över; vardagslyx i form av ett besök på varmbadhuset följt av middag på 2 rum och kök. Härligt!


Flex

Det här med flex är inte så dumt. En dag då allt går fel, en flicka med högt flexsaldo och en styck solsken - en givet tillfälle att utnyttja sin flextid! Jag och min kamera tog därför en långpromenad tillsammans i Nättraby i eftermiddag. Välbehövligt med lite friska vindar då vi sedan spenderat nästan hela kvällen på sjukhuset (ja, inte jag och min kamera då).



Badtunna

Hade en mycket trevlig lördagskväll i Gredeby under gårdagen. Efter lite grillning var det dags att ta på sig badkläderna. Smyga ut barfota i snön och kliva i en rykande het badtunna - härligt!


Tromtö

En långpromenad på Tromtö denna gråa lördag. Kaffet puttrar just nu hemtrevligt i köket och kinderna är friskt röda. Ikväll ska vi grilla och bada badtunna. Det sistnämnda känns för tillfället inte speciellt lockande, att klä på sig bikini och bege sig ut i snön, men det blir säkert supermysigt.


Fredagsmys

Fredag. Party. Förtära enormt mycket alkohol. Spela drickspel. Ut på krogen. Dansa hela natten lång. Ta en taxi hem vid gryningen och sedan vakna lördagmorgon med en enorm huvudvärk. Eller? Bara tanken på det där gör mig matt. Nej, "party" har istället bytts mot "fredagsmys". Fredagsmiddagen står i ugnen. Det serveras (nytt recept) gratinerad fläskfilé med mozzarella och soltorkade tomater. Det är alltså så här det känns att bli gammal.


.

Det finns ett slut på tunneln. Det finns en början på något bra. Det skulle nog kunna sammanfatta min dag.


Massa

Klarat av veckans andra Indoor Walking-pass. Har tänkt mig en rivstart nu när förkylningen äntligen börjat lämna min kropp. En god kycklingsallad på det och nu har jag åter igen sjunkt ner i soffan. Dagarna flyter ihop till en enda massa...


Nystart

Färdigjobbad, färdigtränad, färdigduschad och färdigäten sitter jag nu här i soffan alldeles slutkörd. Varit en bra dag, en bra start på veckan.


Årets första snö (slask)

Igårkväll kom den; Nättrabys första snö. Glad i hågen gav jag mig idag ut med kameran för att ta lite bilder, men till min besvikelse kvarstod idag nästan enbart slask. I övrigt har vi idag hunnit med att baka en ny sats knäckebröd samt en middag hos Niklas farmor Britta. Imorgon väntar allvaret igen.



Utekväll

Blev en trevlig middag hemma hos Linn och Marcus i Allatorp under gårdagskvällen. En middag som till slut utvecklade sig till en utekväll i stan. Hoppsan, det var inte igår! Lyckat blev det i alla fall och trots att jag har varit trött och seg hela dagen idag kan jag ändå känna att det var värt det. Tack för det!

Lördag

En grå och lugn dag i ledighetens tecken. En liten tur till Vedeby och en liten tur till Hasslö. Nu laddar vi inför middag hemma hos Linn och Marcus. Tror på en trevlig afton!


Fredagsmys

Min fredagskväll i bild. Ett kopp Yogi-te med chokladsmak, en bit Lindt (85 %) och ovanligt goda vindruvor - perfekt!

Fredagskväll

Känner mig lite trött och sliten efter den här arbetsveckan. Är för tillfället ensam hemma och placerat mig i soffan, tänt lite ljus och smuttar på en Barcardi Breezer (som jag hittade längst in i kylskåpet). Tror att jag förblir här resten av kvällen.


Tillfreds

Efter en tid på jobbet som mest känts som en enda lång uppförsbacke blev det en dag som gick förvånadsvärts friktionsfritt. Känner mig lättad och kanske till och med lite stolt. Vi lyckas med det mesta. Faktiskt. En glas vin på det för att fira vår lilla "seger"? Nja, det får vänta tills imorgon. Fredag. Helg. Ledighet. Ljuvligt.

Besegrad

Trotsade förkylningen och tog mig samman och iväg på ett Indoor Walking-pass. Om det var så smart vet jag inte. Hade tänkt att det nog vore skönt att låta alla tankar få utlopp i ett riktigt svettigt pass, men det fanns ingen kraft i kroppen. Kände mig mest svag och eländig och inte alls pepp efteråt som jag brukar. Bara att erkänna mig besegrad av förkylningen, ett tag till i alla fall. Suck!

Vårfint


Laga-något-av-det-vi-har-hemma

Projekt "Laga-något-av-det-vi-har-hemma" har inletts. Jo, vi får väl krypa till korset och erkänna att vi tillhör den arma skara som handlar varje dag. Med en fullproppad frys krävs det nu skärpning. Idag serverades det någon form av kompott i en gratäng. Fullt ätbart i alla fall.



Knäckebröd

Har haft lite dille på knäckebröd på sistone och har därav bakat två olika satser under kort tid. Urgoda! I första satsen slängde jag i lite av det jag hade hemma och bytte exempelvis ut majsmjöl mot grahamsmjöl. Nästa omgång följde jag receptet till fullt och pricka. I ärlighetens namn tyckte jag nog att min egna version var godast.


Längtan...

Niklas är och tränar och jag sitter hemma och käner mig allmänt avundsjuk. Jag vill ju också träna. Jag är trött på att vara förkyld nu, så otroligt trött. Jag hade ju det som nyårslöfte att jag minsann inte skulle vara mer förkyld nu - vad hände?! Men nu har jag i alla fall bokat in ett pass på onsdag. Det måste bara gå. Så det så.


I nationens intresse

Efter en heldag med städning, tvätt, matlagning, disk, dammsugning av bilen och en näve bekymmer tyckte jag och sambon att vi var värda lite biomys så här en söndagskväll. Och vad bättre kunde passa än Hamilton. Rekommenderas starkt!

Med det avslutar vi den här helgen och påbörjar en fartfylld vecka då allt (förhoppningsvis) skall falla på plats så att merparten kan återgå till det vanliga igen.


Kameraväska

Idag fick jag min nya kameraväska. Så nu kan här fotas på riktigt!

Kunde helt enkelt inte låta bli..

Ni vet väl att det är "Tulpanernas dag" idag? Okej, det visste inte jag heller. Lär väl vara ännu en påhittad dag vars syfte är att handlarna skall få mer pengar i fickan. MEN, jag har länge längtat efter tulpaner och när jag nu fick höra att det var "Tulpanernas dag" så kunde jag helt enkelt inte låta bli.


Min planerade afton

Jag och Niklas fick ett presentkort på Cervera av snälla Per och Veronica när vi fyllde år. Så idag tog vi vårt presentkort i handen och traskade in i Cervera-butiken i stan och kom ut med en hamburgerpress. Så ikväll ska här stekas hamburgare! Ett glas vin och lite naturgodis och där har ni min lördagskväll. (Bortsett från en snorig näsa och en retfull hosta).


Lördag

Härligt väder idag, men blåsigt. Tog en tur in till stan och sedan vidare ut mot Hasslö för att njuta lite av solen.


Fredagskväll

Fredagkväll och jag sitter hemma ensam i soffan. Snorar, surfar på Tradera, samtidigt som jag slötittar på Nyheterna. Lugn kväll. Lite för lugn kväll. Men är nog i behov av en lugn fredagskväll, vare sig jag vill eller inte.

Otursfredag och tjugondag knut på samma dag. Märkligt. För nog känns det ganska turligt att julen faktiskt är förbi på riktigt nu. Mot våren! Allt rött i lägenheten är borttaget och det börjar se ut som vanligt igen.




Kvällste

En kopp te och sedan läggdags tror jag bestämt. Behöver jag säga att jag är trött?


Host, host...

Förkylningen har flugit på mig - IGEN! Än så länge är den under kontroll och min plan är att den ska förbli så. Eller ja, snarare inte förbli alls kanske. Men det finns andra på jobbet som har det värre, betydligt värre. Maginfluensan tycks ha kommit till vår avdelning. Vik hädan din hemska bacillusk! Speciellt nu, i bokslutstider!

Lugn hemmakväll är det som gäller ikväll - välbehövligt!


.

Tänk om ett par veckor när allt är på plats och allt slit är ett minne blott. Det längtar jag till nu.

Systemkamera

Efter mycket om och men har jag nu fått min 25-årspresent; en systemkamera. Äntligen! Känner mig som ett litet barn på julafton. :) Måste testa, måste prova... Men bör nog invänta lite solsken, för det är svårt att få fram strålande bilder av en grå tråkig massa.

Nättrabyån

Monument

Kamouflage

Julgransplundring

"Nu är glada julen slut slut slut, julegranen kastas ut ut ut. Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän - för det har han lovat!"

Förr i tiden, när man var liten, fick man minsann godis i samband med julgransplundringen men den tiden tycks vara förbi. Det enda som man får nu är ett mörkt och kalt rum, för ärligt talat känns det ganska tomt nu utan julgranen i hörnet och stjärnorna som lyser upp fönstrena. Men å andra sidan är nog känslan av att vi går mot ljusare tider, nu när julen är förbi, mer överväldigande. Kanske skulle köpa hem lite tulpaner snart? Piffade i alla fall till det lite här hemma nu med några nya kuddfodral. Alltid något.

Nu blir det bio med mina två favoritkillar; Sambon och Lillebror. Det ni!


Vårkänslor i januari?

Bad jag inte om vår igår? Tror minsann att jag blev bönhörd..

Och så här blöt kan man bli om fötter och byxor om man är tillräckligt klantig!


God Morgon!

Vaknade kvart över fem. Dags att masa sig upp i mörkret och bege sig till jobbet. Eller nej, det är ju röd dag idag. Länge leve röda dagar! När jag vaknade ett par timmar senare skiner solen på en klarblå himmel. En kopp te och lite nybakat bröd ifrån igårkväll på det - det är vad jag kallar för en god morgon!


Brödbak


En styck vår, tack!

Kortvecka på jobbet men ack ändå en sådan hektisk vecka med långa dagar. Nu väntar lite ledighet vilket ska bli skönt. Behöver ladda batterierna och ta ett djupt andetag inför nästa vecka. Tvätten är i tvättmaskinen, två bröd i ugnen och en plåt knäckebröd (om det blir något av det) står på spisen i väntan på att gräddas i ugnen. Nu ska jag ta tag i dammsugningen och sedan är allt redo för lite ledighet. I dagarna ska julpyntet ut, trots att det egentligen ska vara uppe en vecka till. Nu tycker jag att vi byter detta trista höstväder mot vår. Fram med tulpaner och solsken!

Nyårslöften?

Vad gör alla människor på gymmet nu i januari? Eller kanske rättare sagt; vad gör alla dessa människor i slutet på februari och framåt då gymmet är betydligt mer folktomt än vad det är nu?

Nyårsafton 2011

Nytt år, nya möjligheter, nya äventyr och nya erfarenheter. Vi är nyss hemkomna ifrån Skåne efter en väldigt trevlig nyårsafton tillsammans med våra kära Kristianstads-vänner. Mycket god mat, fina vänner och skumpa vid tolvslaget ute på den inglasade balkongen - perfekt! Tack för det Johanna och Daniel!




God forsättning på det nya året!