Kortslutning

Nyss hemkommen från biblioteket. Tenta imorgon. Mitt huvud har fått kortslutning. Hittar någon en lämplig propp kan ni väl säga till..

Gaalen!

Under morgondagen gick denna låt runt i huvudet på mig och under hela natten har den funnits i huvudet som en envis... ja, jag kommer inte ens på något bra ord! Blir gaalen! Här har ni den i alla fall:



Dagen kommer bara bestå av en sak; PANIKTENTAPLUGG!

Bibliotekssyndromets biverkningar?

Jaha. Precis skrivit ett jättelångt blogginlägg och sen försvann det. Är tröttare än tröttast så blir nog ingen rapport från dagen (kanske lika bra det). Kan dock nämna ett par ord som beskriver dagen på ett mycket bra sätt: bibliotekssyndrom, frågetecken, tentaångest, måndagsmiddag, håriga rumpor, opera, 1000 bilder på Malin, komplimanger=förolämpningar, kärlek, trötthet, "lagd åt fel håll", allsång, "det var en gång en liten fågel...", mikroekonomi, skratt, skratt, skratt...

Nu ska trötta Camilla gå och lägga sig. Som ni märker börjar hon till och med bli så trött att hon nämner sig själv i tredje person - med andra ord är det illa. Imorgon är det sista pluggdagen och sedan är domedagen här. Camilla är inte ett dugg hispig (ÄN), förmodligen för att hoppet redan har övergivit henne. Camilla har med all säkerhet inte en chans att klara en Mitsuru-tenta med dagens kunskaper om huruvida det ska ändras till i övermorgon är mycket ovisst. Nu säger Camilla godnatt och hoppas att Ni inte tror att Camilla gått och blivit schizofren eller nåt.. Hehe!

Försoning

Försoning är.. ja det är helt enkelt underbart! Tänk att ett litet ord som "förlåt" kan göra så mycket. Fortsätter att lyssna på underbara texter - bara älskar dem! :)

Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en långpromenad,
jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad.
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa nån ny,
jag har rätt mycket med mig själv precis som du.
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu.

Jag kanske skulle leta upp nån yngre som en fjäder i hatten.
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten.
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du.
Jag skulle fastna i min ensamhet igen om du lämnade mig nu.

....

Åååhh.. blir så arg! Lägg ner för h*lvete!


(ursäkta svordomarna)

Avsluta meningen..

Tog denna lista från Josse i brist på annat att göra.. Lugn, ni behöver inte läsa den! hehe!

Avsluta meningen..

1. Jag har insett att min senaste kyss: var för ett par veckor sedan..
2. Jag lyssnar på: Lars Winnerbäck hela dagarna numera.
3. Jag pratar: mest om en massa strunt, hehe!
4. Jag älskar/tycker om: det underbara vårvädret som infunnit sig i Växjö de sista dagarna.
5. Mina bästa vänner är: ett gäng riktiga stjärnor!
6. Min första riktiga kyss: är ett minne blott..
7. Kärlek är: livets mening!  
8. Någonstans, tänker någon på: mikroekonomi? (iaf de som går EKP)
9. Jag kommer alltid att:  vara lite knäpp och förvirrad, men trivs nog rätt bra med det! ;) 
10. Jag är hemligt förälskad i: Björn Gustafsson (kanske ingen hemlighet förresten!)
11. Sist jag grät var: en dag jag var mycket trött och inte orkade med varken mig själv eller någon annan.
12. Min mobiltelefon är: livsviktig!
13. När jag vaknar på morgonen: tänkar jag alltid tanken att jag borde ändra väckningssignal!
14. Innan jag går och lägger mig: gör jag en massa onödiga saker så att jag till slut hamnar i säng alldeles försent!
15. Just nu tänker jag på: att det här var den mest onödiga lista någonsin!
16. Bebisar är: är ngt jag inte vill ha på mycket länge? Hehe!
17. I dag har jag: vaknat tidigt!
18. I kväll ska jag: titta på tv kanske?
19. I morgon kommer jag: PANIKTENTAPLUGGA!
20. Jag vill verkligen: inte plugga mikroekonomi idag!

En svår och jobbig grej

Du har så lätt att stampa sönder, när Du väl fått in en fot.
Det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot.
Men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå.
Det är snart en vecka sen Du ringde, så jag börjar nog förstå.

Du kan så vackert sätta ord till alltihop när vi är två.
Du har ett sätt att bara glömma, när problemen tränger på.
Ett sätt att gömma mig för stormen, när Du vill och när Du kan,
ett sätt att glömma mig i regnet; som om "lilla jag" försvann.

Du har så svårt att säga om jag ens betyder nåt för Dig,
jag räcker inte fram.
Men, Du har så svårt att vara ensam
så Du går till "lilla mig".
Men en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej.

Sommarmusik

Jippie, äntligen en dag med sovmorgon. Eller? Jo, hade väl egentligen planerat in en sådan idag men istället vaknade jag klockan sju i morse pigg som en lärka. Typiskt! Hade egentligen behövt ett par extra sovtimmar för att orka med dagen samt de nästkommande dagarna. Kanske hinner tvätta fönstrena nu på förmiddagen innan det är dags för biblioteket klockan tolv? Hm.

Vår innebär Lars Winnerbäck och Gyllene Tider i mängder. Så är det varje år. I fredags tittade jag och Johanna på "Gyllene Tider"-filmen, det vill säga sommarkonserten från 2004. Underbar film som bara innebär en sak; SOMMAR! Det är en speciell känsla att tillhöra en 30 000 stor publik, en publik som sjunger och överröstar de små gubbarna framme på scenen. "Uppsträckta händer och en jubel som aldrig tystnar" - en mycket bra beskrivning. Just nu ljuder Lars Winnerbäcks stämma ur mina högtalare. I sommar blir det förmodligen Lars Winnerbäck-konsert i Karlskrona. Publiken kommer förmodligen inte uppnå till 30 000 men sommarkänslan lär ändå bli enorm! Snart är det även dags för "Fredagsfestivalen" och "Grisfesten" på Campus - det är en viss känsla med det med! :)



Helg - vad är det?!

Lördag lika med ledighet och vila? Knappast! Inte om man heter Camilla, pluggar ekonomprogrammet i Växjö och ska ha tenta på onsdag i alla fall. Jag är trött. Typ död. Har spenderat hela dagen på biblioteket. Frågan är hur effektiv jag egentligen har varit. Möjligt att jag uppnått några "aha-upplevelser" men långt ifrån så många som hade behövts. Orken och motivationen verka ha övergett mig. Det enda jag vill ha nu ledighet och gärna en tripp hem mot Ronneby. På onsdageftermiddag är tentan över, på kvällen väntas tentafest kombinerat med valborgfirande och på torsdag ska jag få komma hem och vara ledig ett par dagar - lovely!

En sak är säker - mikroekonomi är inget för mig!


Pustar ut..

Det jobbiga är över. Var lugnt. Inget dåligt samvete. Puh... "Du har varit så bra och duktig - så vi är supernöjda med dig, det ska du veta!". Hehe, var inte den reaktionen jag väntat mig av damen men tackar och pustar ut.

Nu blir det lite plugg utomhus, inte riktigt lika fint väder idag dock. Solen skiner men några moln finns närvarande. Ikväll ska jag och Johanna fira - serveras oxfilé (knappast studentmat!).


Sommarjobb

Jobb i sommar är fixat. Faktum är att det blir jobb heeeela sommaren. När ska jag hinna bli brunbränd mån tro? För väl förbli kritvit. Eller ja, kan väl inte påstå att jag är vidare blek idag (skulle väl vara på magen då), är väl mest röd (särskilt om fötterna). Blir dessutom inget jobb hemma i Ronneby - nej nu ska jag tydligen bli året-runt-växjöbo och spendera hela sommaren här (det jag absolut aldrig skulle göra!).
 
Bara en jobbig uppgift kvarstår; ringa ett fruktansvärt jobbigt telefonsamtal där en besviken person eventuellt kommer ge mig en utskällning och dåligt samvete. Huu.. bävar inför morgondagen!

En av de bästa som finns..

Tänk när lillebror Simon var så här liten. Om jag minns det? Klart jag gör - känns som igår. Jag minns det mesta. Minns stunden då mamma berättade att jag skulle få en lillasyster eller lillebror. Minns morgonen den 24 april 1997 då farmor väckte mig och berättade att mamma och pappa befann sig på BB. Minns telefonsamtalet samma morgon då pappa berättade att vi fått en lillebror. Minns Mathias (min andra lillebrors) lyckliga blick då han fick höra att det blev en pojke och minns att han började hoppa i mammas och pappas säng av glädje.

Det var tider det... Idag fyller lillebror Simon hela elva år. Han har blivit en stor kille som tänker mycket på vad han har för kläder på sig och hur han ser ut i håret m.m. Flera flickvänner har han redan avverkat och lär väl bli fler med åren kan jag tänka mig. Hehe! Dock kan jag tyvärr inte närvara vid hans födelsedag, nej just nu är det mikroekonomi som gäller. Hur som helst vill jag i alla fall gratulera en av mina favoritgrabbar på födelsedagen! Du är bäst - det vet du - älskar dig!

image672




"Vi är så bortskämda här i Sverige med fräscha brudar"

Ännu en dag med underbart väder. Vi börjar nästan bli lite bortskämda nu och tar solskenet för givet. "Ska du sitta ute i solen och plugga imorgon också?". Vem är det som säger att solen verkligen ska visa sig imorgon också? Hehe!

Förmiddagen spenderades i en föreläsningssal - sista föreläsningen innan tentan (om man räknar bort frågestunden dagen innan tentan". Gick igenom en gammal tentamen. Fanns en del "väldigt lätta" uppgifter (enligt Mitsuru). Vid genomgång av dessa surrades det i salen "Va? Vad fick han det ifrån? Fattar ingenting!". Med andra ord lär det bli en mycket intressant tenta. Hm! Eftermiddagen spenderade jag och Lina i solskenet på Slottsängen tillsammans med våra mikroekonomiböcker och anteckningar. Då man kände för en paus fanns det många intressanta individer att skåda och tjuvlyssna på. Grabbarna från NCC som skulle gräva upp en bänk (varför de skulle göra detta var har vi ingen aning om) var väldigt intressanta att skåda, för att inte tala om de båda fotbollskillarna. "Vi är så bortskämda här i Sverige med fräscha brudar.. Du skulle se brudarna i London - uäää!". Haha!

Tog en liten promenix på kvällen - helt otroligt att det kan vara så fint väder klockan sju på kvällen. Var det inte nyss vinter då solen gick ner vid fyra på eftermiddagen? Nåväl, jag klagar absolut inte - nej jag njuter i fulla drag. Här är lite bilder från promenixen (tagna med min högst värdelösa mobilkamera men vad gör det).

image655image656image658

Rehab

Det här är definitivt inte min favoritmusik - långt ifrån - och ändå sitter den här envisa låten i huvudet och vägrar att försvinna. "they try to make me go to rehab but I say no, no, no.."

Snälla radera den ur mitt huvud någon - jag blir gaaalen!



Underbara Campus!

Campus genomgår verkligen en förändring då den första riktiga vårsolen tittar fram. Alla försöker utnyttja solen så mycket som möjligt och överallt finner man lättklädda studenter som försöker bli en gnutta solbrända. Här utanför ligger de flesta och solar medan andra spelar lite fotboll. På kvällarna genomsyrar doften av grillat och ljudet av skratt hela Campus. Jag älskar det! Finns nog ingen plats i världen som jag hellre vill vara på än just här (om vi bortsåg från pluggandet inför mikroekonomitentan). Att sambandet "ju bättre vårväder desto sämre resultat på tentorna" stämmer råder det väl ingen tvekan om.

Sen finns det ju de som mest klagar och haaatar att det överallt finns en massa hånglande, nykära och äckliga par - men det är ju en annan sak! Haha!


Godnatt!

Jaha, då blev det en sen kväll - igen! Tittat på "Remember the Titans" ikväll med Johanna. Mycket bra film! Nu ska jag gå och lägga mig på golvet då min säng är värdelös - kanske somnar in av doften som genomsyrar hela lägenheten - brända popcorn! Godnatt! 

Grattis fröken Stjernfeldt!

Underbart väder idag också. Kul för de som får njuta av det. För min del börjar nu tentapluggandet. Inga promenader i vårsolen för min del inte! Hm, visserligen skulle jag kunna sätta mig ute och läsa om en stund. Dock har min solstol kommit på villovägar. Har mina misstankar om vem tjuven är, tror knappast att den fått ben och gått iväg av sig själv (vid närmare eftertanke har den visserligen fyra ben så vem vet). Dessutom har jag svårt att tro att jag har tappat bort det, verkar lite väl klantigt - även för mig!

I eftermiddag väntar föreläsning, en av de sista innan tentan. Ikväll är det måndagsmiddag och idag är det jag som står för maten. Tur det - för jag behöver hjälp av två starka (?!) individer. Skedde nämligen vissa missöden vid tolvslaget i natt som gjorde mig väldigt arg. Nu böhöver jag hjälp av fixa till detta då jag ensam för för svag. Japp - ska ni ha mat så får ni vara beredda att jobba för det! ;)

I övrigt fyller fröken Stjernfeldt 21 år idag - vi hurrar och grattar på Din stora dag! :)


image654

Underbara vårdag!

Telefonsamtal. Upprörd. Gråt. Uppvaknande.

Nä morgonen började inte så bra då jag vaknade av en mardröm, en ganska verklighetsbaserad mardröm faktiskt. Insåg att här behövs aktiviteter under dagen för att tankarna inte ska ta i överhand. Sagt och gjort gjorde jag mig snabbt i ordning och började ringa runt till ett antal personer och undrade om de var på en picknick i det underbara vårvädret. Har sedan spenderat större delen av dagen på Slottsängen i den underbara vårsolen tillsammans med Johanna, Malin, Lina, Lisa och Harry (de tre sista en stund i alla fall) (är det någon som undrar vem Harry är så är det Malins söta och charmiga hund). Blev prat, fika, solande och lite läsande i Mikroekonomiboken. Efter det följde jag med Johanna och Malin till ica för att inhandla något att förtära. När jag väl kom hem började jag laga mat samtidigt som jag torkade golvet.

Ja säga vad man vill, men i sämre tider blir jag definitivt effektiv! Nu ska jag bara komma på något att sysselsätta mig med ikväll också, tyvärr fanns det inga tvättider i afton. Möjligt att jag kan få in en liten kvällspromenad i schemat.

Tog lite bilder i det vackra solskenet idag, tyvärr lämnade jag dock minneskortet hemma och hur jag får ur bilderna ur kameraminnet har jag ingen aning om. Här kommer däremot lite bilder ifrån fredagskvällens gallej - födelsedagsfesten hos Emelie! :)

image648image649image650image652image653

:(

Hemma igen. Trött och har huvudvärk. Är lite skärrad över vissa saker som har framkommit men i övrigt har jag haft en bra dag. Spenderat en stor del av dagen på Ikea då diverse möbler har inhandlats till Simons nya "tuffare" rum. Bilen var rätt full när vi begav oss till Blekinge om man säger så. Resten av dagen spenderades i Backaryd där vi firade kusin Johanna som fyllde 16 år. Trevligt att spendera lite tid med Lovisa, Josse och Emelie också.

Tankarna snurrar. Det är otäckt när man märker att de som för evigt ska finnas plötsligt gått och blivit gamla. De ska aldrig bli gamla, trötta och gaggiga - de ska för evigt vara pigga och unga i sinne och kropp, alltid vara där och aldrig förvandlas till gamla tanter och gubbar. Hur blir det nu framöver? Ska ingenting någonsin bli som förr? :(


En förvirrad (och trött) individs funderingar..

Fredag. Födelsedagsfest hos Emelie ikväll. Ska bli skoj! Dock har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig. Det mesta har hamnat i tvättkorgen. Tur att jag bestämt mig för att inte följa med ut. Bra beslut! Behöver sova. Hoppas bara jag håller mig till det beslutet efter lite alkohol i kroppen. I annat fall blir det en jobbig dag imorgon då jag först ska spendera ett antal timmar på ikea-varuhuset i Älmhult och sedan eventuellt på släktmiddag för att fira kusin Johanna. Måste kolla in tågtiderna till Älmhult också. Måste prata med Mamma. Inte glömma det! Undrar när Ikea öppnar egentligen. Bör kollas upp. Ikea. Just det Ikano. Hur ska jag göra till sommaren egentligen. Hur ska jag göra med sommarjobb? Ronneby eller Växjö? Växjö eller Ronneby? Hm...

Kanske skulle sova en liten stund? Hade varit välbehövligt! Eller en promenix kanske för att rensa tankarna och vakna till lite? Inte så dumt det heller! Oj, ute på slottsängen finns det två stycken som bara har t-shirt på sig. Ser härligt ut. Eller egentligen borde jag väl läsa antar jag. Har fortfarande inte öppnat boken idag. Istället har jag ägnat mig åt att renskriva anteckningar. Mycket roligare och inte lika ansträngande. Något annat som inte är så anstängande är att sova.   

Disken borde jag verkligen ta tag i. Faktum är att jag borde städa överhuvudtaget. Vad sägs om att dammsuga och diska till hög musik? Vore väl roligare än att läsa i mikroekonomiboken i alla fall och helt klart välbehövligt. Något annat som vore välbehövligt är sömn...


Bullbak på Campus

Är jag samma Camilla som skrev ett inlägg tidigare idag om att man nästan börjar känna lite tentaångest? Hrm. Man kan ju knappast tro det med tanke på hur min dag sett ut.

Gruppövning på förmiddagen. Lunch. Stan. Hemma igen vid tre-tiden. Följande msn-konversation ägde rum när jag kom hem:

C: Är det meningen att man ska göra något vettigt nu?
J: Vet inte. Jag är sugen på något sött. Jag ska nog baka något.
C: Jag är sugen på en kanelbulle.
J: Ja kanelbullar!
C: Ja vi bakar kanelbullar!

Sagt och gjort blev det bullbak hemma hos Johanna under resten av dagen, ända fram till klockan sju. Efter det tog jag och Johanna en tur runt om på Campus och delade ut bullpåskar till några slutkörda studenter. Fick du inga bullar? Kan ju säga att jag har frysen full så välkommen hit!  

Så har det blivit något plugg idag? Hrm. Knappast!

image647
Bildbevis - nog ser det lite mumsigt ut?! ;)



18-årspresent?

Torsdag. Mindre än två veckor kvar till Mikroekonomitentan, mindre än två veckor kvar till en Mitsuru-tenta (för att vara extra tydlig). Någon mer än jag som börjar känna lite smått ångest?

Om några minuter ska jag på övningsstund och förhoppningsvis lära mig lite mer om matematiken kring mikroekonomi. Efter det blir det lunch och sedan stan. Är det förresten någon som vet vad man kan köpa till en kille i 18-årspresent (förutom en bil)? Nä, trodde väl inte det - borde vara lag på att småbröder inte får bli äldre än tio eller något liknande. Suck!

Nähä, ska väl ta mig en halstablett och sedan vandra iväg..    

Mina favoriter just nu..

Det är är något som jag för tillfället inte kan leva utan; halstabletter i form av Läkerol Care. Dämpar det halsonda rätt rejält. Den gröna påsen fanns dock inte på Willys - typiskt! Då jag letade fram bilden här nedan på internet hittade jag dessutom ett test av halstabletter som visade att Läkerol Care innehöll överlägset minst kalorier per tablett i jämförelse med andra halstabletter. Svar nej; det var inte därför jag köpte dem, hade ingen aning om det.

Ska se om jag om en stund kan laga till någon halsvänlig mat och efter det blir det nog en lugn stund i tv-soffan. Inget Greys Anatomy den här veckan heller - j*vla hockey!



Halstabletter och sorbet

Det gör ajajaj i halsen. Inser att jag borde äta något för det kurrar i magen men fick inte i mig speciellt mycket till lunch och nu gör det nästan ännu ondare. Johanna verkade inte så imponerad då jag berättade att kvällsmaten med största sannolikhet skulle bestå av sorbet (svalkande för halsen) och halstabletter, så jag får väl ta och hitta på något annat då (helst något flytande).

Ikväll är det säsongsstart av Desperate Housewives - Malins favoritprogram! ;) Wiihuuu!

"Love you Camilla"

Så typiskt. När man väl tror att man har bestämt sig så dyker något nytt upp som gör att man tvekar igen. Varför? Varför? Varför? Blir trött på allt, på hela systemet och mest av allt på mig själv!

Tillbaka i Växjö igen efter en kortvisit i Ronneby. Hann dock med både bio med mamma och lillebror (Angel - INTE sevärd!), träffa farmor och farfar, gå på promenix i vitsippehavet, träffa Anton och gå på intervju (såklart). Anlände till Växjö vid sex-tiden igår. Det första som händer är att en okänd person går fram och börjar prata med mig vid busshållsplatsen (jo jag vet; jag är tråkigt svensk som genast tar ett steg tillbaka och undrar vad det är för märklig typ). Slängde bara in väskan här hemma i lägenheten och skyndade mig sedan iväg till Johanna där det väntades måndagsmiddag.

För övrigt har jag väldigt ont i halsen idag (skit!). Ska snart iväg på övningstimme och sedan bär det nog av för att köpa halstabletter och kurera mig.


Hittade en lapp på kylskåpet idag där det stod "Love you Camilla" och ett hjärta. Tihi - söta lilla Lovisa! :)


Studio 54

Vilken kväll det blev - mycket svårtoppad!

Började med förberedelser hemma hos mig och Lina vid fyra-tiden i form av utklädning, våfflande av håret, hårdspacklande med smink m.m. Lite mat hemma hos Lina i form av kycklingsallad (MKT kycklingsallad) och sedan var det förfest hemma hos mig som väntade. Blev en kväll med skratt, kort och dansande till 70- och 80-talsmusik. Lovely!

Idag regnar det mest i Växjö. Gör mig inte så mycket, har ingen vidare lust att gå ut ändå. Stannar mer än gärna hemma. Blir en myskväll med kära Lovisa ikväll - mycket länge sedan vi sågs. Imorgon bär det av mot Ronneby. Förmodligen blir det en mor- och dotterbio på kvällen. Hehe!

Här är lite bilder från gårdagen - känsliga omedes att inte titta! ;)

image639
Malin och Lina
image641 
Johanna och Emelie
image640 
Malin, Jag och Lina
image642
Jaha, här har ni mig - HAHA!
image643
Obligatorisk bild på mig och Emelie! Hehe
image644
Wiiie!
image645 
"It´s raining men..." ;)
image646
Johanna och jag - HETT! :D


Ikväll väntar studio 54...

...väntar bara på att nagllacket ska torka och sedan väntas utklädning, hårdspackling samt tuperande av håret.

Inga fler blogginlägg idag för det är ju tydligen livsfarligt (enligt metro).

I'm inlove!

Jag vet - jag skulle städa. Jag har i alla fall diskat. Ska bara sitta här någon minut tills tvättiden börjar klockan halv åtta.

Jag har gått och blivit förälskad i Maria Mena - speciellt i den låten jag publicerade igår. Här är ännu en låt med henne - en mycket gammal sådan men ack så bra!


"Säg inget till mamma"

En mycket trött Camilla vaknade (knappt) av väckarklockan i morse. Har spenderat dagen med att gäspa. Ja, inte bara gäspa förståss - har även hunnit med föreläsning på förmiddagen, räkneövning på eftermiddagen, fika på tufvan samt handla mat inför morgondagen. Ja just det - det är imorgon den stora dagen är här - Studio 54! Wiihuu!

Så hur ska kvällen spenderas? Jo det är fullt upp - tvätt, disk och städa då förfesten ska vara här och hos Lina imorgon. Ska försöka hinna med lite "so you think you can dance" också. Kan vara belöningen för att jag klarade tentan. Hehe!


Msnkonversation mellan mig och Simon
Camilla: Hörru du du lillebror - inte svära!
Simon: Säg inget till mamma...

HAHA!


En ursinnig liten japan..

Tavlan i föreläsningssalen har varit sönder en längre tid, den stannar inte riktigt där man vill att den ska stanna. Mitsuru (vår föreläsare) var irriterad och hämtade vaktmästaren. Inför hela klassen följer nedanstående konversation:

Mitsuru: Kom hit här! Du ska stå här och hålla i talvan!
Vaktmästare: Det förstår du väl att jag inte kan stå och hålla i tavlan hela tiden!
Mitsuru: Varför inte då? Du duger ju inte till något annat! Kom hit och håll i tavlan!

Då gick vaktmästaren - efter sig lämnade han sig en ursinnig japan och ett antal förvirrade studenter. Hehe, märkligt avbrott i föreläsningen..


Just hold me



Bara lyssna och titta på videon - vackert! 
Godnatt!

Silverkäft

Tala är silver
Tiga är guld

Slutsats: Malin har en riktig silverkäft!

Barnrumpa!

Mitsuru kom fram till oss efter föreläsningens slut:

Mitsuru: Hur många timmar sover ni per natt? (På tal om absolut ingenting!)
Martin (stolt): Åtta timmar varje natt!
Mitsuru: Det är bra, det är bra...

Vi övriga var väl lite kluvna men de flesta av oss höll väl med om att det i genomsnitt blir mindre än åtta timmars sömn per natt.

Mitsuru: Ja men ju äldre man blir desto mindre sömn behöver man. Ni ska alltså inte umgås med sådana där barnrumpor (pekar på Martin)!

Så då var det alltså fastställt enligt en erfaren nationalekonom - Martin är helt klart mest omogen och vi bör sluta umgås med honom! ;)

Måndagsmiddag hos Malin ikväll trots att det är onsdag - trevligt! Verkar dessutom som om det blir Ronneby på söndag - arbetsintervju på hemmaplan under måndagen.

Skärpning fröken Camilla!

Vaknade tidigt av solen som lyste igenom gardinerna. Satte mig relativt tidigt ner med min mikroekonomibok. Här ska det pluggas! Innan jag hann öppna boken fick jag ett meddelande från Sarah på msn. Promenix runt sjön? Såg genast min chans - slippa pluggandet, wiihuu! Väl hemma igen var det dusch som gällde och klockan rörde sig ytterligare framåt.

Så nu sitter jag här.. Klockan tolv börjar föreläsningen och innan dess ska lunch förtäras (mkt tidig lunch). Så när har jag tänkt ta tag i mitt läsande? Måste skärpa mig!

Men ack så härligt det var med en promenix.. :)


So you think you can dance

Jag fullkomligt älskar "So you think you can dance". Jag av alla människor, som verkligen ratade det programmet i början! Men det är bra, riktigt bra. Sitter bara i tvsoffan och gapar, helt förundrad över hur vissa kan röra sig, vilka danser som framförs med en sådan skicklighet. "Let´s dance" har aldrig varit något favoritprogram men det här är något helt annat - det är är coolt, superhäftigt, ja faktiskt döballt (kanske inte riktigt mitt ordval i normala fall)! 

Ja jag är helt enkelt fullkomligt förälskad...  


Vår i luften

Nyss hemkommen från en promenix med Johanna. Underbart vårväder ute! Snart är det nog nästan dags för en picknick ute i det gröna. Hehe! För övrigt bakar jag scones just nu. Det blir kvällens måltid det.

Hm. Vad är det som säger att ert helgnöje skulle vara viktigare än vårt?! Lite irriterad blir man allt..

image637 
Mängden vitsippor i Växjö kan inte ens mätas med mängden i "Vitsippeskogen" hemma i Ronneby. Lyckades dock hitta några tappra stackare! :) image638
Trummen




Vad gör man inte för en biljett till Studio 54?!

En vanlig pappersbit på bilden här nedan? Eh, glöm det! Den här pappersbiten köade vi i ungefär tre timmar för att få - det är nämligen en biljett till Studio 54! Knäppa? Jo kanske, men hade ni varit med om Studio 54 år 2007 hade ni förstått! Vissa förbättringar väntar dock inför årets studio 54. En har lovat sig själv att minnas i alla fall större delen av kvällen på sivans (till skillnad från föregående år) och en annan har lovat att vara där i mer än tio minuter det här året. Hehe, vi får väl se hur väl de lyckas!

Vet inte hur många gånger jag i kön upprepade "jag är hungrig!". Till råga på allt hade jag tagit ut fisk ur frysen till denna afton. Vad det var för fisk vågar jag fortfarande inte uttala mig om men den var vit i alla fall. Hur som helst, fisk innebär potatis (att äta bara fisk låter inte lockande och pasta och fisk vet jag inte heller om det är någon hit) och potatis är något som jag äter ytterst sällan då det tar för lång tid när man bara ska laga mat till sig själv. Som ni förstår var det därför en riktig pärs att komma hem döhungrig och inse att man måste koka potatis också. Hehe! Nu är jag i alla fall mätt och belåten och är nog betydligt trevligare nu än för en stund sedan.
 

image636

En lååååång lista om mig själv

Härmar Malin (förlåt) och kör en lista. Behöver något oseriöst att göra för en stund. Ni kan vara lugna, ni behöver absolut inte läsa den, men om inte annat är det ett sätt att lära känna mig lite närmre. Hehe!

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[x ] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en för mig helt okänd person.

KÄNSLOLIV
[x] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[x] Du har haft ett förhållande som varade över ett halvt år
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över två år

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[x] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[´] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[x] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[x] Jag ser på nyheterna.
[x] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag tror på spöken.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig. (väääälidgt!) 
[x] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv

HÄLSA
[ ]Jag föddes med en sjukdom.
[ ]Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[x] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.

EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss. (rädd för hissar)
[/] Jag har sparkat en kille mellan benen. Hrm, lillebror i de yngre åren?
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i en teater.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.

UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 170cm.
[ ] Jag tycker att jag är ful
[x] Jag blir lätt brun. (beror väl på vem man jämför med men någorlunda iaf)
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[x] Jag är osäker över mitt utseende.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet (mirkosömn iaf)
[ ] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats. (penna kanske?)
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan. (blää)
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats

Ensamheten och jag

Jaha, då var man ensam i lägenheten igen. Lämnar ett visst tomrum, en tystnad. Helgen har varit lugn. Stan med Johanna i lördags men annars mest tv-tittande och promenixer med Ronnebybon. Kladdkaka halv tio på kvällen kan vara rätt gott ändå (trots mina protester), hehe!

Ny vecka på G. En hel massa föreläsningar med Mitsuru väntar samt förhoppningsvis en hel del läsande. Imorgon är det dessutom biljettsläpp till Studio54 - wiihuu! Längtar till fredag - det är en sak som är säker! 


Full fart mot helgen..

..som Gert Fylking brukar säga. Underbart! Jag och Johanna (och Martin också större delen av vägen) tog en härlig promenix runt sjön efter föreläsningen. Gäller att utnyttja alla soltimmar som finns!

Väntar helgbesök men han lär väl inte dyka upp förrän närmare nio. Blir lite städning fram tills dess. Det första jag ska skaffa mig efter detta studentliv är en diskmaskin - helt klart! Imorgon blir det lite studio54-shopping i stan. Hehe - me like!

Fredag.. eller är det måndag?

Första föreläsningen med Mitsuru (eller hur det nu stavas). Stackarn blev riktigt uppjagad då han insåg att det inte var många i salen som hade tänkt sig utlandsstudier till hösten. Vi ska konkurrera med ekonomerna i Indien. Men hur många av Indiens ekonomer blir egentligen revisorer och liknande i Sverige? Hmm.

I övrigt känner jag mig rätt snurrig idag. Gång på gång tror jag att det är måndag. "Hämta posten, säkert en massa reklam för det var ju söndag igår. Hm, eller vänta nu..." Lär ju inte bli bättre i eftermiddag då vi ska ha ytterligare fyra timmars föreläsning med Mitsuru. Lär vara helt slut i huvudet när kvällen väl kommer. Tur att det inte är någon utgång inplanerad - det hade bara kunnat sluta illa för min del.

Kanske skulle ta en tupplur nu?!

Jag vann

Företagskvällen på Sivans var trevlig. Hade en korsordstävling och jag vann, jag vann en.. öh.. en swedbankhandduk. Hehe - lyckan gjord!


Mail mother fucker!

Slumrade till i sängen. Väldigt trött. Tror jag hoppade en meter då min dator plötsligt utropade "Mail mother fucker!" (Kan någon påminna mig om att byta mejl-signal, har inte tid idag men en annan dag). Ja ojojoj vilket uppvaknande!

Fastnat

Då sitter jag här med mikroekonomiboken framför mig. Skriver ett inlägg för att slippa läsa en stund. Går sakta men säkert framåt med stor betoning på sakta. I den här kursen ska jag verkligen satsa på att ta det lugnt och försöka förstå redan från början. Fick brev från skatteverket idag. Blir lite pengar på kontot innan midsommar ändå. Skönt!

Känns som om jag fastnat. Vill så mycket men vill ingenting ändå. Har snurrat in mig i mig själv så nu vet jag varken ut eller in. Måste strunta i alla andra för ett tag. Jag är jag och det här är mitt liv...

Ikväll är det företagskväll på Sivans som gäller. Kan bli trevligt.


Måste. Måste. Måste.

Har lyssnat på den här låten tusen gånger förr men aldrig tidigare sett musikvideon. Plötsligt steg det i ögonen och synen blev suddig (ja jag vet - blivit så jäkla mesig på sistone). Ni bara måste lyssna på texten - måste, måste, måste...



Onsdag

Onsdag. Halva veckan har gått. Inte långt kvar till helgen. Underbart.

Föreläsning på förmiddagen och sedan en sväng ner till stan. Köpte ett par halsband till studio 54. Fortfarande inte 100 % nöjd. Vill ha något mer, något extra. Hmmm... Ska fundera lite till, är ju ett bra tag till den stora dagen är här. Hehe! 

Ikväll väntar Greys anatomy - det är väl allt. Hade egentligen velat gå och handla med vill inte ut i regnet (okej, det lät fjolligt - tar tillbaka det. I vilket fall som helst väntar jag med handlingen till imorgon). 

Saknad

Fick just mejl av mina gamla vän Miriam. Evigheter sedan jag träffade henne. Våra promenader, våra samtalsämnen, våra skratt. Saknad!

Underbart

Vilket härligt väder det har varit idag - helt underbart och supervarmt! Genast blir man lite gladare. Klockan börjar nu närma sig sju och solen lyser fortfarande. Här ute på slottsängen har ett helt gäng placerat sig med ett par engångsgrillar. Ser riktigt härligt ut! Någon som minns att det var snö bara för ett par dagar sedan? Nä jag menar väl det..

I övrigt har jag faktiskt lyckats lura två individer idag och detta utan att själv ha blivit lurad. Känner mig mycket nöjd!

Studio 54 - klädsel?

Tog en tripp ner till stan med Malin idag på förmiddagen. Kläder till Studio 54 stod på handlingslistan. Blev i alla fall lite inhandlat så nu har jag grunden, gäller bara att hitta lite snygga accessoarer (stavas det så?) också. Ska försöka tänka silver och glittrigt i år. Hehe! Halva nöjet är definitivt att tänka ut något roligt att ha på sig. Blir väl inte jätte utmanad klädsel i alla fall (tack och lov). Är dock lite orolig att klänningen inte ska sitta uppe.

Promenix med Sarah om en stund och efter det blir det tvätt! Johanna har lovat att köpa Ikea-kex till mig också - hehe, lycka!

Studio 54 förfesten förra året - fan vad snygga vi var! ;)


image634image635

Jaha, då var vi igång igen!

Efter att bloggen har varit stängd ett antal dagar så verkar den vara öppen igen.

Jaha.. vad har hänt sista tiden då? Josse var här i lördags. Fest på kvällen och sedan utgång på Sivans. Ojojoj. Jägern flödade och det blev snurrigt värre. Jim och Alle joinade oss under förfesten hos Johanna. De kom springande då de hörde ordet "shotande". Hehe! Blev otaliga samtal om en "ful" tjej från Älmhult, Malins varulv, midsommarafton(?!), whiskey m.m. Jim lyckades med det omöjliga under kvällen; tog sig in på Sivans UTAN vare sig kårleg, nationskort, leg, gästkort eller ens en värd! Frågan alla ställer sig; Hur fan gick det till? Märkligt värre.. (svar nej; inget aprilskämt!). Om vi utesluter vissa tråkigheter under kvällen så var det på det hela taget en mycket rolig (och snurrig) kväll och superkul att Josse äntligen kom hit! Var överhuvudtaget kul med två festdagar i rad - kändes som "förr i tiden", hehe! Söndagen spenderades i sängen och i soffan. Lyckades visserligen ta mig upp till Ica för att möta upp om möjligt en ännu risigare Johanna. ;)

Igår påbörjades en ny kurs; Mikroekonomi. Vi får väl se vad den har att ge. Det är ju trots allt basen till ekonomin, grunden, har alla nytta av, basen, grunden, alla har nytta av, basen.... osv. Hehe, föreläsaren verkade tro att vi var rejält pantade!

Första april idag. Ska satsa på att inte bli lurad idag. Är dock inte vidare bra på att själv lura folk. Börjar skratta innan jag ens har börjat. Hehe!

image629 
Josse på G! :)
image630image631 
JÄGER!
image632   
JÄGER!
image633
Alle och Jim - KÄÄÄÄRLEK! haha.