Jul 2015

Inväntar att klockan ska 17 då vi ska bege oss ett kvarter bort för lite julbord. Fjärde och sista julfirandet för i år. Blev en julafton i Ronneby tillsammans med familjen och Niklas Mormor. God mat och trevligt sällskap - precis så som julafton ska firas. Farmor och Niklas Mormor fick en mindre chock av deras julklapp, men tror att det har lagt sig nu. På juldagen blev det tradionsenligt firande i Backaryd med hela tjocka släkten. På annandagen blev det lite julfirande hemma hos oss tillsammans med Niklas Mamma och Mormor. Så ja - vi har haft ganska fullt upp, men det har varit mysigt.
 
Idag har Sambon jagat och jag har ägnat dagen åt att baka bröd och kaka. På eftermiddagen fick vi finbesök från Linköping i form av Hanna och Linus. En bit kanelkaka och en kopp kaffe senare så hade vi bokat in en Linköpingsvistelse i februari. Ska bli skoj. 
 
 

God Jul!

Julaftonsmorgon, eller ja - kanske snarare förmiddag. Vandrar fortfarande runt i pyjamas och myser. Sambon tar det lugnt i ett rum en bit bort med sin gitarr. Om någon timme ska vi tillsammans med Niklas Mormor bege oss till familjen i Ronneby för att fira jul. Självklart ska vi också ta vägen förbi kyrkogården vid Bredåkra också, för att säga god jul och grattis på födelsedagen till finaste Farfar. Tredje julen vi firar utan honom och det känns fortfarande märkligt tomt. 

Solen skiner en dag som denna och det är drygt 8 plusgrader ute. Kanske inget idealiskt julväder, men just i år tycker jag inte att det gör något. Alla julklappar är inslagna nu, har en burk med hemmagjord julgodis i kylen som jag slängde ihop igår och jag tror på en fin och minnesvärd julafton. Dessutom vår förlovningsdag idag. Sju år som ett par och två år som förlovade. Det känns fint. 

God jul önskar jag eder alla. Lägg bort all julstress och tjabb, och ha bara en riktigt fin dag. 

Dan före dan före dopparedan

En ynka arbetsdag kvar (eller med lite medvind kanske det bara blir en halv) - sedan väntar efterlängtad julledighet! Inte för att vi ska göra något speciellt egentligen, ja förutom att umgås med nära och kära. Kanske vi ger oss på lite ommålning av smårummen här hemma, vi får se. 

Känns som om jag helt har missat att det är julafton i övermorgon. Julkorten har haglat in idag och jag har inte ens hunnit tänka tanken att skicka ett julkort. Har varken bakat några julkakor eller gjort något julgodis. Men vet ni vad - det blir förmodligen jul ändå! 

Bland tomtar, julklappar och Tomterock

Fjärde advent och helgen innan julafton. Julklapparna är inslagna och är redo att bli upphämtade av tomten. Har någon enstaka julklapp kvar, men inget där vi behöver springa runt bland julstressade människor på stan - istället två julklappar där jag behöver lägga lite tid på att vara kreativ. 

Har varit på julfest med jobbet. Faster Karin och kusinerna från Halmstad, med deras fina respektive, kom förbi på en fika igår. Bjöd på en pepparkakscheesecake och hade en mysig eftermiddag. På kvällen blev vi bjudna på tacos a'la Amanda och Johan - hemma hos oss. Senare kom Emelie och Lasse också förbi, och det blev en tripp upp till Doppet för traditionsenliga Tomterock. 

Klumpen i magen börjar lösas upp. Mycket omtanke senaste dagarna från närmaste. Det blir bra det här. Tre intensiva arbetsdagar kvar och sedan ska jag lägga fullt fokus på julmys med familj, släkt och vänner. 

Mitt i julstöket

Oj vad tiden går! Dagarna bara rusar förbi...

I fredags var vi hembjudna till Helen och Tomas för den traditionsenliga glöggmys-kvällen. En mysig kväll i trevligt sällskap och med goda tilltugg. 

I helgen firade vi Sambons födelsedag, att det var precis tre år sedan vi köpte huset och exakt 7 år sedan det sa "klick" i hallen i en liten etta i Nättraby. Ja fast mest firade vi kanske Sambons födelsedag. På lördagskvällen fick vi besök av ett glatt gäng på åtta personer och det serverades middag hemma hos oss. Blev en trevlig och sen kväll - halv tre hamnade vi till slut i säng! I söndags fortsatte firandet av Sambon tillsammans med lite släkt. Sambon verkar glad och nöjd med firandet och alla presenter, och då är ju såklart jag också nöjd.

Fullt ös på jobbet nu, det märks att det börjar närma sig bokslut. Imorgon är det dags för julfest med jobbet och imorgon  är det dessutom bara en vecka kvar till julafton. En ynka vecka - känns helt galet egentligen. Men oj vad skönt det ska bli med lite julledighet... 

Uppochner

Trött tjej efter veckans första dag. Bådar ju gott. Hade en fin helg i alla fall. En mysig babyshower för Linn hemma hos Kim. En lördagskväll med Johan och Amanda. Dop för Oliver i Nättraby, följt av fika hemma i makarna Fribergs nya hus, och en god söndagsmiddag hemma hos makarna Elmér. 

Mycket just nu som är lite upp och ner. Känslomässigt upp och känslomässigt ner. Vill bromsa och gasa på samma gång. Vill bara skrika rakt ut, lika mycket som jag vill backa och ta tillbaka allt jag någonsin har sagt. Men snart väntar i alla fall julledighet och det ska bli väldig väldigt skönt..

Sumobrottning bland julklappsshopping och excelkurs

Veckan har gått väldigt fort. Ledig dag i onsdags då jag och Mamma tog en tripp till Kalmar för att julklappsshoppa. Hem kom vi båda två med ett helt gäng med påsar, men kanske inte så där jättemånga julklappar utan mycket till oss själva också. Men man ska vara snäll mot sig själv också vid jul har jag hört. I torsdags efter jobbet firade jag och kollegorna Agneta som fyllt 30+20 år. Hon fick en packlista för ett par veckor sedan, men hade ingen aning om vad vi skulle hitta på. Blev en 3-kamp ute vid Cyberzone (med mycket skratt!), följt av lite god mat på Cozy Kitchen.
 
Igår hade jag en heldag med kurs i Excel på jobbet. Man har glömt hur jobbigt det kan vara att sitta i skolbänken en hel dag, så när jag väl kom hem var jag helt slut. Blev lite skaldjur (räkor till mig och musslor till sambon) och vitlöksbröd till fredagsmiddag vilket kändes så där lagom ansträngande, och sedan halvslumrade vi till i soffan. Perfekt!
 
Idag jobbar Sambon. Jag ska om en stund ge mig iväg på Linns Baby shower och imorgon ska vi på lilla Olivers dop. Precis lagom en grå och blåsig helg som denna. Håll i hatten!
 
 

Stormigt

Igår var det strömlöst på Hasslö, eller rättare sagt strömmen kom och gick som den ville. Anledningen var stormen Gorms framfart. Tog en tur hem till Ronneby och fick mat där istället. Väl hemma så kom strömmen tillbaka när vi stod på uppfarten - perfekt tajming! 

Mycket i huvudet just nu. Det händer så mycket på alla plan just nu, mattan av trygghet har liksom dragits bort under fötterna på mig. Vi hoppas på det bästa.