Tjuvstart

Jag skulle ju bara kontrollera att vi hade glödlampor till alla stjärnor. Skulle bara se så vi verkligen hade fungerande stakar och stjärnor till alla rum. Ja, och sedan gick det ju liksom inte att hejda sig. Men jag är ju inte hemma förrän sent imorgonkväll. Fredagkväll är vi bortbjudna. Lördagen är vi ute på vift och sedan är det ju första advent. Eller hur? Visst måste det vara lite okej att tjuvstarta lite redan nu då? 

Dessutom var det grannen som började. Jag vill bara påpeka det. 



Lazy dog?

"Röv-tisdagen" är så gott som förbi och jag sitter på bussen på väg till gymmet. Hållt en utbildning på engelska idag, något som gick skakigt men hyffsat ok. Hur var det nu igen: kunde man översätta lathund med "Lazy dog"? Eller inte kanske.. Har dagen till ära ätit raggmunkar på Villa Oscar, verkade vara en klar favorit hos många. Har haft en djupt men bra samtal. Har skrattat, skrattat mycket. Och planerat inför jobbfesten på torsdag såklart. Varit en ganska okej tisdag med andra ord. 

Dags att köra slut på sista energin; herre we go! 



Förberedelser

Förberedelserna inför nästa helg har börjat, inför första advent. Än så länge har inga stjärnor eller ljusstakar i fönstrena dykt upp, nej den karamellen vill jag suga på lite till. Däremot är fönstrena putsade dagen till ära - allt är redo! Två stycken röda julstjärnor (blommorna alltså) har dykt upp i köksfönstret och ljusstaken med stearinljusen står redo inför nästa helg. Det är allt mysigt med jul ändå - faktiskt!
 
Ute har jorden kommit på plats efter häckplanteringen - äntligen! Nu är vi nästan redo för lite snö. Men bara nästan. Plusgraderna får mer än gärna hålla i sig ett bra tag till.
 

Övning ger färdighet

Har fått i uppgift att ta motljusbilder, något som visade sig vara bra mycket krångligare än vad de kanske tänkt sig. Dels så är det hela en kamp mot klockan, att ta motljusbilder när större delen av ens ledighet består av mörker är inte lätt. Alla andra tar vackra bilder på sina barn och husdjur - men hur gör man om man varken har barn eller några husdjur (och en sambo som vägrar att vara med på bild)? Så nu i eftermiddag begav jag mig ut på jakt, tvungen att hinna på den där lilla stunden innan solen försvann ner i havet. En motljusbild alltså - på vaddå? Hittade ett vasstrå och vips hade jag tagit upp en kamp med havsvinden också. För att inte tala om kampen med de iskalla fingrarna. Ett par bilder blev det i alla fall, jag får göra om det hela en dag när jag har lite mer tid (och är lite mindre frusen).
 

.

Tre-timmars utbildning på Scandic i stan idag. Usch och tidsslöseri var mina första tankar kring detta, men oj vad positivt överraskad jag blev! Intressant, tänkvärt och något som fler borde lyssna på - helt klart! Ett stort plus för det idag! I övrigt har jag idag hämtat lagfarten hos banken. Det tog bara nästan ett år. Lagom pinsamt. Köpte hem en hel drös med färgglada mappar och dokumentsamlare så nu har vi äntligen koll på alla våra papper här hemma. Känns skönt. 

I övrigt känns det skönt med helg. Kroppen vill inte som jag vill just nu, vi är helt enkelt inte ett. Har lovat mig själv att ta det lugnt i helgen. Ska verkligen försöka att hålla det löftet. 


Ugglande fotomodeller

Det är nu ett par dagar sedan jag hade en heldag med fotokurs på Scandic. Jag är så där fruktansvärt fotosugen, men att ge sig  ut i mörkret är ju knappast något alternativ. Och att fota hemifrån i mörkret, nej det ger inte heller något bra resultat. Hoppas på en fin dag till helgen.
 
Kvällen till ära har i alla fall de här tre krabbaterna agerat fotomodeller. Mina fina ugglor som jag fick i födelsedagspresent av mina småbröder. Välkomna hem till oss!
 
 

Ilsket röd batterinivå

Då var helgen förbi igen. Jag känner mig allt annat än utvilad, snarare helt urladdad. Efter flytt/flyttstädning hos farmor igår så började kaoset. Läst av fel tid till inbjudan till 30-årsfest. Kaos. Stryka ny klänning som fullständigt smälte. Kaos. Plocka ihop allt inför söndagens fotokurs och laddaren borta. Kaos. Det hela slutade med att vi trillade in en timme försent till 30-årsfesten, jag iklädd en gammal klänning, ny klänning i soporna, strykjärn kasserat, ny laddare beställd och med puls i 190. Kvällen fortskred i alla fall fint och vi hade en trevlig kväll tillsammans med tvillingparet med vänner och familj. 

Idag har det varit underbart höstväder, men jag har suttit instängd mellan kl 9-18 på Scandic i stan. Fotokurs stod på schemat, en väldigt bra sådan men jag är nu helt slut efter all information. Det sägs att nu måste vi öva för att minnas allt, men det ju mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem - så när ska man egentligen hinna? 

Ett djupt andetag, nu kör vi fem dagar till och sedan ska jag vila. 

Fredagsmys på ingång

Då var det fredag igen! Den här veckan har verkligen flugit förbi, men det är skönt med helg efter en så hektisk vecka så inte mig emot. Dock är det ingen lugn och stilla helg som går oss till mötes utan en helg med fullspäckat schema. Sambon ska jobba, jag ska vara flytthjälp åt farmor, 60-årsfest (30+30) är att vänta och hela söndagen går åt till fotokurs. Jaha, men sen är det måndag igen ju? När ska man egentligen ha tid att bara andas lite? Eller typ städa och tvätta och sånt där annat nödvändigt? 

Ikväll bär det i alla fall av hem till mina föräldrar för lite fredagsmys. Och fotboll såklart. Ska sova där i natt så jag är på plats tidigt imorgon vid flytten. Fokus, fokus, fokus på fredagsmys och så glömmer vi det andra. 

Fokus, fokus, fokus

Trött, frusen och huvudvärk. Jag är trött på att känna mig halvkrasslig. Låt den där förkylningen, som jag känner är på g långt där inne, bara bryta ut så att jag blir pigg och energisk igen! Eller kanske inte. Jag ångrar mig. Låt immunförsvaret bryta ner de där bacilluskerna en gång för alla så jag blir pigg och energisk igen! Klart bättre. 

Igår begav jag mig i alla fall till gymmet på mitt vanliga måndagspass. En måndag stoppade stormen mig. En annan måndag stoppade en svullen hals mig. Igår kunde inget stoppa mig och känslan efter passet var den bästa på mycket länge. Låta alla tankar, funderingar och grubblerier rinna av mig till förmån för fokuset på puls, tempo, puls, tempo - härligt! Mer sånt behövs nu om jag ska orka med det här... 
Nya familjemedlemmen - ser ut som jag känner mig! 

Alla pappors dag

Ännu en regnig novemberdag går mot sitt slut. Det är den här delen av hösten som är den jobbiga - den gråa, regniga, blåsiga och blöta hösten. Usch! Men nog är de lediga dagarna mycket lugnare så här års jämfört med sommardagarna, det är ju alltid något! 

Denna söndag har ägnats åt farsdags-middag i Ronneby tillsammans med hela familjen (för ovanlighetens skull). Tittade på gamla kort som kommit fram i farmors flytt. Åren går och ingenting består. 

Nu laddar vi inför en ny vecka, en välplanerad sådan. 

27-årsfirande

Som jag skrev tidigare tycker jag numera att födelsedagar är jobbiga. Det hör inte ihop med det här med att bli äldre - faktiskt - utan det är något med själva dagen som gör att det ligger en tyngd över mig. Men när den väl är över så gillar jag eftersmaken. Så många människor som har besvärat sig med att skicka en grattis-hälsning till lilla mig - det tycker jag är fint! 

Så tack allihop för det! Gårdagskvällen bjöd på en mysig middag hemma tillsammans med familjen på både min och Niklas sida. 

Idag övergår vi till firande av lilla Pappa istället. Och firande av min kära barndomsvän (och faktiskt bb-kompis) Brattan - det är icke att förglömma! 

27.

Jaha, då var man 27 år fyllda. Ingen större skillnad från att vara 26. Möjligen det här med att vara ett steg närmre 30. Huvudvärken fanns där även denna lördagsmorgon (utan alkohol på fredagskvällen). Jag måste börja skärpa mig. Dagens första present har jag fått från finaste Sambon. Tydligen kommer jag få två till av honom under dagen. Spännande.

Under gårdagen fick jag skönsång och blommor av finaste kollegorna. Hörde viskandet och prasslandet i korridoren innan de kom in. Fick mig att tänka tillbaka på hur födelsedagarna var när man var liten. Fint det. 

Ikväll kommer familjen hit på lite firande.  I övrigt ska jag bara mysa (och försöka bota huvudvärken) denna gråa och regniga novemberdag. 



.

Morgondagen bjuder på fredag igen, känns skönt efter en väldigt stressig vecka. Idag hann vi iaf med en lunch på stan - lyx! 

Träffade en kär vän i afton och tog en kvällspromenad runt Saltö. Skönt med frisk luft, blir på tok för lite av sådant den här tiden på året. Väl hemma möttes jag av ett litet paket. Ett armband. I det här fallet är det helt okej att härma efter. Beställ ett armband du också! 



På vift

Trött flicka på väg till jobbet. Sprang till bussen idag igen. Ja jag har visserligen inte åkt så mycket buss i veckan, men sist jag tog bussen sprang jag också. Jag har alltså blivit en "sån". En "sån" som helt omöjligt kan bege sig iväg i tid utan som "ska bara" innan jag ska bege mig till eller bege mig ifrån. Som om jag bara låter bli att titta på klockan en stund så rör sig inte visarna och då hinner jag. Men jag hinner alltid. Eller jag har alltid hunnit. Men nej, jag måste skärpa mig. 

November har sin gilla gång, och det gråa och regnet har fullständigt tagit över. Till helgen fyller jag år och bara det känns ångestfyllt. Inte så mycket för själva åldern, utan som novemberbarn tycker folk att man är 27 redan i januari, fast man egentligen är 26 ända fram till november. Nej, det är något med själva dagen som jag inte gillar. En speciell dag som inte är speciell längre. 



En backig startsträcka

Idag är ingen bra dag. Det började med en mindre bra morgon och sedan har problemen bara haglat. Teknikstrul, frågeställningar, möten, samtal - allt på en gång. Ingen träning idag heller på grund av den onda halsen. Men var skönt att komma hem nu, vara hemma själv i tystnaden ett tag och låta dagens dåliga vibbar släppa. 

Imorgon väntar en ny dag. Satsar på omstart då så att veckan fortlöper till det bättre. Det kan bara gå bättre. 

Halloween 2013

Gårdagskvällen bjöd på en hejdundrande Halloweenfest i Rödebytrakten. Temat var Disney och många hade gått all in på riktigt - kul! 

Tack allihop för en kanonkväll! 











Festligheter

Höstrusket håller i sig och jag har åkt på en dos halsont. Typiskt! Ett antal koppar te så kanske vi råder bot på det också. Hade en trevlig gårdagskväll tillsammans med Niklas släkt. Skålande, sång och dans. "Det här var den bästa 87-årsdag jag haft!". Ikväll väntar mer festligheter i form av Halloweenfest. Kläderna hänger här redo och vi ska förvandlas från två vanliga Hasslöbor till två riktiga björnbusar. 

En fredag i november

Ledig fredag i höstrusket. Har spenderat dagen med att storstäda huset och hjälpa Farmor att flyttpacka. Om en stund bär det av mot stan för kalas, närmare bestämt på 87-årskalas för Niklas farmor. 

Ha en fin fredagskväll!