Det droppar av snö från träd och hus.

Snön har börjat smälta bort och vi går mot vår - underbart! I Blekinge har man funnit årets första snödroppe, det är ett säkert vårtecken om något. Blivit lite bilkörande i helgen och då givetvis med Lars Winnerbäcks toner på högsta volym. Varning för ras.

Solen står högt över taken och vinden har vänt.
Isen har smält och det luktar som vår.
Du går genom stan som om ingenting hänt,
lika verklig och vardagligt snygg som igår.
Kom inte för nära, du vet hur det blir.
Nu har jag mitt och du ditt revir
och du vet hur jag mår.
Jag skyndar mig långsamt iväg hem till mitt,
jag måste sova på saken.
Våren har vaknat, men drivor i vitt ligger kvar över taken.

Solen går ner över taken och klockorna slår.
En konstig dag, med ett konstigt ljus.
Jag går mitt i vägen, det luktar som vår.
Det droppar av snö ifrån träd och hus.
Kom inte för nära, du vet hur det går.
Jag ser vart du längtar, och du ser hur jag mår.
Inget vidare rus.
Jag försöker få in alla ord som du sa,
men du vet hur dem smakar.
Det är någonting skumt med stan just idag,
det är någonting som knakar.





Positivitet

Åter i Växjö. Den här veckan har verkligen inte varit något vidare hälsomässigt. Den slutade nästan lika illa som den började. Nu ser vi dock fram emot en ny orörd vecka - innehållande mycket pluggande men också mycket roliga saker såsom Amår, Amår-bankett och utgång på Stallarna med tjejerna. Har varit stressad och orkeslös sista tiden vilket lett till yrsel och andra otäckheter - måste uppbåda positivitet för att orka! Det roliga under veckan kommer förhoppningsvis ge den energi jag behöver. 

Lyxar lite i afton med någon form av kräftsallad. Inte så bra för min studentbudget men ack så gott det var!


Utgång

Melodifestivalsmys utvecklades till att bli en utekväll (jag, Niklas och Lasse). Väl ute träffade vi på många intressanta människor. Märkliga samtal kan det bli under en kväll när man träffar på människor man aldrig träffat förr. Mycket spännande!

I övrigt hägrar tröttheten. Knappt sovit en blund i natt. Kroppen säger stopp medan huvudet säger "inte nu, lite till...". Har en mycket hård vecka framför mig innehållande läsning av de sista artiklarna, panik-essäskrivning, föreläsningar samt vara företagsvärd på AMÅR. På fredag anländer Malin och då väntas Campus-utgång (evigheter sedan sist!) och SEN kan jag börja ta det lugnt och låta både kropp och knopp vila.

Mot Växjö om en timme - verkligheten väntar!

Melodifestival

Har nu landat i Nättraby. Inte färdigpluggad för helgen, men det är ju som det är. Ikväll väntas i alla fall melodifestival, vin och trevligt sällskap.

Måsten

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Hade tänkt gå upp i hyffsad tid (vilket jag visserligen ändå gjorde) och sedan pluggat järnet. Istället hjälpte jag pappa med RBK:s hemsida, Simon med virussystemet, Mathias med städning av hans dator (mycket datorer alltså), lämnat Mathias på träningen och varit på systemet och handlat till diverse människor (varför just jag som inte har tid?!). Först nu har jag slagit mig ner (halvt panikartad) framför datorn för att ta tag i mitt pluggande. Tittar då och då på klockan. Går den inte lite fortare idag än vad den normalt brukar göra? Skall bege mig till Nättraby också så småningom för melodifestivalsmys. Hur skall jag egentligen hinna allt? Gaah.. Måste, måste, måste..

Ja jag vet vad ni tänker; varför sitter hon här nu då istället för att göra något vettigt? Vet ärligt talat inte, kanske ett sätt att tömma hjärnan på alla aktiviteter som inte hör till hur immateriella tillgångar värderas.

Dags att sätta fart!



Tick tack, tick tack, tick tack...

Minnen

Tredje inlägget idag. Pausat läsandet en stund med att gå igenom gamla bilder på facebook. Minnen, minnen, minnen. Mycket har kommit att förändras de senaste åren, sådant som jag inte ens trodde var möjligt. På något sätt trodde man då att allt var bestående, men livet fungerar väl helt enkelt inte så. Människor har kommit och gått, vissa har lämnat mer eftertryck än andra. Självklart finns det en tapper skara som är bestående och min förhoppning är verkligen att kommer förbli just det; bestående!

Åter ner med näsan i boken. Skall köra sista rycket nu en halvtimme, sedan får det faktiskt bära av mot Ronneby!

Efterlyses

Börjar bli riktigt less på det här, men efter en kopp kaffe hoppas jag nu att jag har uppbådat tillräckligt med energi för att ta tag i nästa artikel; "Auditability in Theory". Den är bara drygt 200 sidor lång och handlar om hur immateriella tillgångar revideras och om hur en revisor kan bedöma poster där verifierbarheten är låg eller obefintlig. Visst låter det spännande? När jag väl kommer in i ämnet lär jag nog inte kunna släppa texten med blicken utan vara fullkomligt uppslukad av spänningen. Perfekt helgnöje (med en gnutta ironi)!

För övrigt efterlyser jag någon stackare som har lust att plöja igenom denna 200 sidor långa text och sedan skriva en utförlig sammanfattning till mig (på svenska då såklart)! Hade jag varit rik hade jag kunnat betala bra för det, men så är ju dock inte fallet. Får väl därför lägga till att jag söker en välvillig och gratisarbetande stackare. Vänligen hör av er snarast (så påbörjar jag introduktionen så länge).

Lutar mot att det blir en Ronnebyvisit i afton. Att få komma ifrån vardagen ett tag känns lite som en välsignelse för tillfället.

Mardröm

Levde ut min värsta mardröm i natt. Efter fyra år på universitetet var jag äntligen en färdigutbildad ekonom. Framtiden låg framför mig och hela världen var min. Dock slogs alla drömmar i kras när det visade sig att det inte fanns några aktuella jobb. Då jag är den rastlösa individ som jag är tvingades jag ta jobb som diskare. Och inte diskare på vilket ställe som helst utan på en gigantisk restaurang (givetvis utan diskmaskin). Stod där med högar av disk runt omkring mig, diskade så händerna blödde och bakom mig stod chefen med en ond blick och tyckte att jag skulle skynda på. Sista tanken innan klockan (tack och lov) ringde var; "Kommer jag någonsin komma härifrån?".

Speglar väl ganska bra vad som finns i mitt huvud för tillfället; oro för framtiden, högen av disk i köket och stressen som uppkommer av att ständigt vara igång men ändå aldrig bli klar. Är nu på bibblan där det idag skall läsas för fullt. Jag vet redan nu med mig att jag inte kommer att hinna med allt idag utan måste tag igen en del i helgen, detta trots att pluggtiden överstigit långt över åtta timmar per dag under hela veckan (med gårdagen som undantag). Rättvist? Knappast!

Dags att sätta fart!

Check!

- Plugg i bibblan på förmiddagen - check!
- Föreläsning om Behavior Finance inför klassen - check!
- Sagt upp lägenheten och avtal hos Wexnet - check!
- Storhandlat på City Gross - check!
- Inköp av väggfärg till mitt rum - check!
- Besök på Länsförsäkringar angående hemförsäkring - check!
- Vårt månatsliga besök på Sushi-restaurangen - check!

Varit en bra dag. Mycket nyttigt har hunnits med (och kanske lite mindre nyttiga saker också i form av sushi, men gott var det). Lägenheten är alltså uppsagd och nu måste framtidsplanerna ta fart på allvar. Vart skall jag ta vägen? Imorgon är det i alla fall panikpluggande som gäller om jag ska slippa att spendera hela helgen med näsan nere i vetenskapliga artiklar. Får för övrigt se vad som händer imorgon och i helgen. Ronneby? Karlskrona? Växjö? Vem vet!

G U L D

...till Sverige - gott!

Imorgon är det redovisning som gäller, skall hålla föreläsning (det vill säga inte föredrag) inför klassen. Lite smånervöst är det allt. Kanske lär ut fel saker, knappat så att jag själv har koll på vad Behavioral Finance är för något. Ställ inga jobbiga frågor (bara sådana som jag kan svara på, så att jag kan glänsa lite) - snälla! :)

Fjärde inlägget för idag. Lite illa va? Oroar er inte, nu blir det sängen!

Livsnjutare?

Svaret är; "Nej, det har jag inte tid med att vara. Det får jag ta som pensionär!". Lite tragiskt kanske?

Solenergi

Precis hämtat ut gästlegen inför nästa helgs galenskaper. Bländades när vi kom utanför dörren. Inte vana vid att visas ute i solsken numera, landar i bibblan klockan åtta och beger oss hemåt när det börjar skymma igen. Härligt är det i alla fall med sol - underbart härligt! Tänk när vi kan sitta ute på denna brygga och plugga igen (att det kanske inte ens är möjligt under magisteruppsatsens stress bortser vi i nuläget ifrån).

Nu ska jag omvandla min solenergi till läsning. Får se hur väl jag lyckas!


Åter till verkligheten.

Åter i bibblan. Precis slagit mitt Amår-företag en pling och bestämt plats och tid för möte. Ska faktiskt bli riktigt spännande! I övrigt blev den en mysig afton igår med Mamma och Lillebror. Skönt att bli lite uppassad (fast det egentligen borde vara jag som passade upp mina gäster istället). Tack så mycket Mamma för maten, skjutsen och besöket! :)

Dags för intensivt artikelläsande - har en hel del att plöja igenom under dagen!

Jag och Lillebror Simon under gårdagskvällen :)

Halv-familjemys

Fullgjort dagens pluggande i bibblan. Hann "bara" med åtta timmar idag på grund av kvällens gäster. Dags för "halv-familjemys" (de andra två familjemedlemmarna är kvar i Ronneby) hemma i Växjö.

Ha en trevlig kväll!

Jag och Lillebror


Dagens citat

"Attans vad upptagna ni är hela tiden!"

Jo, det känns! Flexibilitet finns inte längre i min vardag utan varje minut är inrutad och bokad för att allt skall hinnas med. Hoppas på en mer flexibel och mindre inrutad framtiden - vore underbart!

Biblioteksdag

Snön vräker ner (ovanligt?). Innedag är således att föredra. Vilken tur att jag då skall sitta inne hela dagen på biblioteket och läsa vetenskapliga artiklar - wiihuu..!! (hrm)

Får hoppas att SJ reder ut problemen med tågen idag så att Blubbo kan ta sig hem utan några större problem. Ikväll anländer två nya sovgäster i form av Mamma och lillebror Simon. Ska bli trevligt!



Välkommen John Blund!

Blev en ganska skakig och darrig måndag, men nu ikväll känner jag mig mycket piggare! Hoppas på en bättre natt med sömn istället för att tappa medvetandet och slå huvudet i toalettgolvet. Inte roligt.

Dagens överraskning; ännu en kväll med Blubbo på grund av inställda tåg. Älskar SJ! ;)

Dålig start.

Den här veckan har börjat allt annat än bra. Resulterade i att jag hoppade dagens föreläsning på förmiddagen. Just den här veckan, när vi har som absolut mest att göra, känns det väldigt illa. Hade det inte varit för att Niklas, som är här och sa till mig på skarpen, hade jag nog vandrat iväg ändå.  Dock har jag nog nu fått ihop tillräckligt med energi för att ta mig till skolan där grupparbete väntas hela eftermiddagen. Träningen får jag nog lov att hoppa dock, en aning för skakig för det idag.

Likblek. Svartnar. Var är jag?

Söndag.

Söndagen är här och ett ännu tjockare vintervitt täcke har lagt sig på marken. Jag och Niklas slappar på hemmaplan och ikväll väntas ett biobesök, lagom nöje i vinterkylan.

Laddar inför en mycket tuff skolvecka, den värsta på mycket länge. Gäller att ta ett djupt andetag denna söndag för att orka det som komma skall. Nu kör vi!

vackra som få - haha!


What to do?

- Vad ska vi göra?
- Jag vet inte, vad vill du göra då?
- Jag vet inte. Det du vill göra!
- Men jag vill göra det du vill göra..


Jisses! Med andra ord kommer jag och Niklas ha en hemmakväll i soffan, äta gott, dricka vin och titta på melodifestivalen. I melodifestivalen väntas för övrigt inga underverk. Bara det faktum att Darin är förhandstippad säger väl allt om kvällens framträdanden. Jag har alltid gillat melodifestivalen men just i år känner jag bara; lägg ner skiten om ni inte har något bättre att komma med!

Vad gör alla andra människor i afton?!

Dadaaa...!

Dagens grupparbete är avklarat och nu är det dags för hemgång och helg. Har ändå fått ihop mer än vad jag trodde, så undrar du vad Behavioral Finance är för något är det bara att komma till mig - jag har svar på allt (hrm)!

Snöar mycket ute nu. Håll alla tummar ni har för att min blubb kommer att anlända till Växjö i någorlunda tid ikväll.

Ha en trevlig helg!

"Behavioral finance" någon?

Hemma från föramår. Jag och Johanna var busiga och gick lite tidigare. Känns som om dagen har varit lång nog och tröttheten hägrar. Fortfarande inga besked om Stockholm. Är dessutom något irriterad på en viss person som tycks tro att bara för att vi är studenter har vi inte rätt till någon fritid överhuvudtaget. Tack för den och adjö till att få en liten ledig stund nästa helg!

Imorgon skall jag och Gabriel ta tag i grupparbetet. Någon som vet vad "behavioral finance theory" är för något och hur aktieägarna bör agera i enlighet med den? Inte jag heller och inte tycks det finnas någon litteratur om det heller. Hopplöst, omöjligt och onåbart!

Blev inget positivt inlägg av det här precis. Är trött och lite grinig på att allt bara går emot mig för tillfället.

Långdag

Genomgång av essä -> Föreläsning -> Lunch -> Föreläsning -> Snabbgenomgång av grupparbete -> Mäss- och monterutbildning -> Föramår.

Här har ni min dag. Kommer att bli en låååång dag och sedan stupa i säng direkt när vi kommit hem. Förhoppningsvis får vi lite klarhet i vad som egentligen kommer att ske under nästa vecka, vill kunna planera och känna mig redo.

Ha en trevlig dag!

Blondin for real!

Färdigklippt och slingad. Blev... blont! Väldigt blont till och med. Blir lite smått chockad när jag går förbi en spegel och undrar vem den där blondinen i spegeln är. Fyllde egentligen bara i utväxten men blev en enorm skillnad. Skönt att bli av med kluvna toppar i alla fall, men kommer nog att ta ett tag innan jag vant mig vid det här.

Dagas att skriva klart essän. Lagom skoj just nu!


Stackars Anja.....

?

Hjälper kaffe för att få igång hjärnaktiviteten igen...?

Hej.. och hå...!

Oj, idag har jag verkligen mycket att göra vad det gäller pluggande. Essän skall vara inlämnad imorgonbitti och än så länge har jag inte skrivit så mycket som ett ord. Fullt ös, medvetslös. Kämpa på!

Ikväll är det klippning och slingor som gäller inne i stan. Ni anar inte hur efterlängtat det är. Känner mig som ett vandrande vrak, så förhoppningen är att lite färg skall göra skillnad!

.

Jag trött. För att inte säga slutkörd. Armar, ben, huvud.. allt är för tillfället ur funktion! Men härlig träning var det.

Blev en semla idag ändå fast utan grädde och mandelmassa. Med andra ord blev det en vanlig slät bulle, men god var den! :)

Fettisdagen

Då har man åter igen landat i sitt andra hem; universitetsbiblioteket. Idag är det essäskrivande som står på schemat, eller snarare funderingar kring vad min essä skall innehålla den här gången. Blir förmodligen en dag med en massa antecknande, ritande av pilar som går kors och tvärs samt ett antal frågetecken. Ju fler pilar och frågetecken, desto bättre när det gäller essäskrivande (så är i alla fall mina essäer uppbyggda)!

I övrigt skulle jag egentligen klippt mig i afton men blivit uppskjutet till morgondagen. Blir därför ett muskelpass ikväll för att få igång min trötta kropp. Dessutom är det ju faktiskt fettisdagen idag, så för de som gillar semlor är det idag fullt lagligt att frossa. Själv är jag ingen semle-fantast (mandelmassa är inget vidare och grädde får jag ont i magen av), men mycket möjligt att jag och Kombon unnar oss något gott till tre-fikan i alla fall. Får väl se till att förbränna det ikväll sedan!

OS-guld är ju aldrig fel.. :)


Snö.

Blev en lång promenix. Tog nästan exakt två timmar att ta sig till Växjösjön, runt den och tillbaka igen (med en avstickare inom Willys förståss). Väl hemma värker kylan i benen och kinderna är rosiga.  Men det känns härligt! Jag tillhör inte den skara som klagar över snön utan jag uppskattar den väldigt mycket. Visst hade det varit skönt med vår men inse att det bara är mitten av februari och våren kommer inte att komma än på ett tag. Vintern ska vara vit och vi som bor i södra Sverige ska vara väldigt tacksamma över att den är det för en gångs skull och inte lika slaskig som den normalt brukar vara. Snön lyser upp och gör helt enkelt alla gråa vinterdagar mindre grå!

Nu ska jag läsa slutet på min vetenskapliga artikel sedan är det dags för matlagning. Nu när Kombon inte är hemma passar jag på att tillaga sådan mat som Kombon ogillar. Kvällen i övrigt kommer att spenderas i soffan framför "Familjen Annorlunda" (underbart program, dock en aning bättre med kombosällskap) och till detta skall ett glas varm chokladmjölk avnjutas.

Växjösjön 2010

Promenixande

Pluggandet går sådär idag. Är mycket roligare att ha en msn-konversation med Malin, gå en runda i lägenheten, se om det kommit ut några nya jobb (en gång i halvtimmen ungefär), öppna kylskåpet för att se om det hoppat in något nytt (vilket det överraskande nog inte har gjort), surfa runt på diverse bloggar o.s.v. Har i alla fall läst en artikel nu (den tråkigaste av dem). Dags att ta sig i kragen och ta sig igenom den sista artikeln. Sedan ska jag göra något som jag inte har gjort på mycket länge; promenixa runt Växjösjön. Gäller att passa på!


Attackerad av en fågel!

Måndag igen och en ny pluggvecka är här. Vaknade 05.18 av en mardröm och kunde inte somna om. Blev attackerad av örn, hök eller någon liknande rovfågel (svar nej, inte Hoeck) som bet mig i armen och vägrade att släppa när jag låg i snön mitt ute på ett kalhygge. Fåglar är läskiga, speciellt fiskmåsar då, men uppenbarligen andra fåglar också (sluta skratta, det är inte roligt!).

Idag är det hemmaplugg som gäller. En lagom mjukstart på veckan; myskläder på och en vetenskaplig artikel i knät! Skafferiet är laddat med te, kakao till varm chokladmjölk samt kaffe. Kan det bli bättre? Skall även se om det kan bli lite träning ikväll, passet är tydligen fullbokat - typiskt! I övrigt kommer detta att bli en ganska hektisk vecka då jag är uppbokad från morgon till kväll i princip varje dag (i alla fall fram till fredag). Hoppas även på att ett besked skall landa så vi kan få lite klarhet inför framtiden.

--
Ibland önskar X helt enkelt att Y skall förstå utan att X skall behöva säga ett knyst. Ett ja är inte alltid ett ja och ett nej är inte alltid ett nej. Komplicerat? Mycket!

Det är alla hjärtans dag idag för er som inte visste det. Ni vet en sådan där underbart romantisk dag som man delar med de man tycker om. Det mest romantiska jag har gjort idag är nog att jag drack kärlekste till frukost. Mer korrekt uttryckt drack jag det egentligen samtidigt som jag diskade. I övrigt har dagen bestått av plockande, städande (enorma dammråttor kan gömma sig bakom en dator eller under soffa - tro mig!) och packande inför att Niklas lägenhet skall helrenoveras nu fyra veckor framöver. Eftermiddagen spenderade jag och Niklas helt utslagna i Niklas mammas soffa.

Nu har jag precis landat i Växjö igen. Är väl ikväll man skulle haft en romantisk middag med sin käreste men iställlet blev det en knäckebrödsmacka i min ensamhet i soffan. Men inte klagar jag för det. Eller jo det gör jag, men bara lite i smyg. Hur som helst; hade i alla fall en väldigt mysig kväll med Blubbo under gårdagen. Låg dessutom två små alla-hjärtans-dag-kort på dörrmattan nu när jag kom hem, tack! :)

Jag är mycket väl medveten om att alla hjärtans dag inte är någon speciell dag egentligen, att man ska bry sig om varandra varje dag istället. Men sanningen är faktiskt den att vi så lätt tar alla vi tycker om för givna, vi glömmer bort att berätta hur mycket vi tycker om dem och hur betydelsefulla de är. Därför är det faktiskt väldigt bra att ha en dag som påminner oss om att göra just de sakerna. De människor som betyder absolut mest för mig är mina fantastiska vänner som får mig att skratta och le även när livet känns som svårast, min underbara familj som ställer upp i vått och torrt och sist men inte minst världens finaste Niklas för att du helt enkelt är som du är. Tack för att ni finns! ♥


Muffins från gårdagen

Kärlekste och älsklingscheckar




Alla-hjärtans-dag-mys

Alla-hjärtans-dag-mys står på kvällens schema. Jag vet att det är en dag för tidigt, men under morgondagen skall Blubbo ägna sig åt flyttande. Vad sägs om oxfilé, rödvin och till efterrätt nybakade kladdmuffins och jordgubbar (inte svenska men ändå) tillsammans med världens finaste?

Ha en trevlig kväll!


Laddade batterier

Jisses vad länge jag sovit i natt. Somnade strax innan tio på kvällen och vaknade kvart över tio på förmiddagen. Hur gick det till? Hur som helst är batterierna ordentligt laddade nu, kan behövas lite i reserv inför den kommande veckan kanske. Blev en lugn fredagskväll med filmmys (och jag somnade givetvis nästan direkt - som vanligt!). Ikväll väntar ännu en lugn kväll, vilket känns skönt. Knappast läge att gå ut kvällen innan alla-hjärtans-dag ändå, då det är singlarnas afton. Att inte vara singel och gå ut på en sådan här kväll kallas "falsk marknadsföring" var det till och med någon som sa förra året när jag och Johanna var på språng. :)

Ha en trevlig helg!

Bin Ladin

Precis nu när jag skulle börja läsa var det ett minne från gårdagskvällen som slog mig; taxiresan hem. Det är inte varje dag man träffar på en person som lovordar Bin Ladin. Var dock ett väldigt spännande sätt att se på det hela. "Den enda som vågade sätta sig emot Bush!", "Ge igen med samma medel.". Kanske är vi för Usa-influerade?

En sak är i alla fall säker; mord och terrorism är aldrig okej, oavsett vem som utför det och mot vilka attentatet sker!

God morgon!

Läsa lite artiklar kanske för ovanlighetens skull? Var en trevlig kväll igår på kåren i Karlskrona. Jag drack ytterst lite, men blev ju ändå ganska sent så tröttheten hägrar. Glömde att ställa väckarklockan inatt, men då hela fastigheten för närvarande är under renovering såg byggkillarna till att jag vaknade prick klockan åtta ändå. Perfekt (eller kanske inte egentligen, nu är jag ju på tok för trött för att göra något vettigt ändå)!

Nähä, kanske ska läsa EN artikel idag i alla fall (vilket visserligen tar otroligt mycket mer tid än vad man tror). Efter det tar jag helg! Helgen kommer troligen att innehålla lite flyttande, då Niklas ska flytta hem till sin mor på söndag (bara under renoveringen av lägenheten). Förmodligen kommer det bli lite inslag av alla-hjärtans-dag också (en dag för tidigt dock). Myspysigt!

Jisses vad många paranteser det blev. Flytet i texten blev väl sådär. Inget vettigt sagt ändå. Nu; läsa? Sova lite till? Huvudvärkstablett?

Slött.

Pluggandet går inget vidare alls idag. Ligger ganska bra i tiden för en gångs skull, vilket gör det är oerhört mycket svårare att koncentrera sig. Lite press gör ganska stor skillnad. Inte för att jag klagar, har ju haft enormt mycket innan så skönt att kunna slöa till lite en dag.

Om en stund bär det av mot min favorit-Niklas. Där väntas det tydligen fest och utgång på kåren. Är allt annat än upplagd för det just nu, men kan säkert bli trevligt ändå. :)

Torsdag.

Torsdagen är här och idag är det tvätt och hemmaplugg som gäller. Rätt skönt med en dag hemma då man bara kan strosa omkring i pyjamasbyxor och mysa. Ikväll bär det av mot Karlskrona för helg (med inslag av plugg under fredagen såklart).

Nu ska jag plinga "Civilekonomerna" och sedan väntas läsning av artiklar! Wohoo..!!


Framtiden

Jag vet, jag skriver på tok för mycket om framtiden och att ni måste vara otroligt trötta på det. Varför inte bara njuta av nuet istället? Men faktum är att det är just funderingar kring framtiden som cirkulerar konstant i mitt huvud för tillfället. Jobb, boende, flytt..

Det senaste är funderingar på att köpa kläder inför framtida anställningsintervjuer. Jag behöver en kavaj! Vart inhandlar man en sådan när man inte bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö? Annat som snurrar i huvudet är funderingar kring magisteruppsats. På tal om det; ingen som känner för att sponsra mig, Johanna och Marcus med varsin tur- och returbiljett till Stockholm den 2/3? Inte? Vi är lite halvdesperata så tänkte att det var värt ett försök i alla fall.

Ikväll blir det soffslapp med vindruvor och kombo-sällskap!

På G.

Planer, planer, planer... Ännu mer planer är på G idag. Får se om det går i lås. Kan bli jobbigt, kan bli hårt, men det kan också bli förbannat bra!

Bibliotekspluggandet för dagen är nu avslutat, dags för redovisning. Svenska bankföreningen skall vinna över näringslivet, finansanalytikerna och hyresgästföreningen (hrm, ja vi ska försöka i alla fall)!

Koreansk afton och vårens planer

Hade en mycket trevlig kväll hemma hos Lotta igår. Maten var mycket god och sällskapet kunde inte ha varit bättre. Smidde planer inför vårens helger så nu är det väldigt många helger som är bokade fram till början av maj. Vad sägs som en Malmötripp, födelsedagsfester (både lugna och mindre lugna), "sex hos mig"-kvällar (ja få nu inga idéer, är bara en variant av "halv åtta hos mig") och annat skoj. Kommer att bli en bra vårtermin!

Idag kommer dagen att bestå av biblioteksläsning av vetenskapliga artiklar på förmiddagen, någon form av redovisning i eftermiddag (hoppas inte på att bli sågade alltför mycket) och sedan en snabbis in till stan. Börjar närma sig alla-hjärtans-dag. Jo jag vet, det är bara ett kommersiellt jippo egentligen men ändå en ypperlig dag att med en liten gest visa att man tycker om någon lite extra.



Förvirrade tankar

Nog har jag kanske gjort felaktiga val och kanske är felet mitt. Jag är verkligen inte perfekt på något vis, utan en helt vanlig människa som försöker göra så gott jag kan. Frågan är vad det är jag skulle ha gjort annorlunda egentligen. Blundat? Hållt tyst? Låtsats som ingenting? Stått upp för något som jag inte tror på? Vad begärs?

Saknar det som varit. Trivs i nuet. Längtar efter det som komma skall. Dessvärre kan man inte få allt här i världen.

Koreansk afton

Grupparbetet är inlämnat och nu är det åter igen dags att ta tag i läsandet av vetenskapliga artiklar. Sex stycken nya härliga engelska texter att ta sig igenom och sedan skriva en essä om. Bubblar riktigt av energi, nyfikenhet och.. ja, jag hoppas att ni förstår er på ironi.

Ikväll väntas koreansk afton hemma hos Lotta. Hon har varit iväg ett halvår i Sydkorea på utlandsstudier och skall nu ge sig på att göra oss Växjöbor lite mer internationella. Den koreanska aftonen blir min morot för att jag skall ta mig igenom den här biblioteksdagen. Mycket spänd (den här gången utan ironi)!



Sydkoreanska flaggan

Puh..

8-10 Grupparbete
10-12 Gästföreläsning
12-13 Lunch
13-15 Gästföreläsning
15-18.15 Biblioteksplugg
18.30 Träningspass Core

Här har ni mitt schema för dagen. Är en aning trött i huvudet just nu. Att sitta och läsa en engelsk artikel på 60 sidor är ingenting för idioter (och sannerligen ingenting för trötta idioter).

Nu ska jag läsa de sista fem sidorna och sedan bege mig bort till Vugi för att trötta ut kroppen också, huvudet har jobbat tillräckligt idag!


Vem är jag?

Åter i Växjö. Är en ensam hemmakväll i soffan som väntar, vilket inte händer alltför ofta. Tar därför tillfället i akt och filurar på ett vettigt CV och personligt brev. Det är sannerligen inte lätt. Helt plötsligt börjar jag ifrågasätta mig själv; Vem är jag är egentligen? Vad har jag för kvalifikationer? Vad har jag för intressen (måste man ha sådana?)? Vad vill jag med mitt liv?

Är det någon som vet, får ni gärna berätta det för mig. Jag har nämligen ingen aning just nu.

Istappar

Är hemma i Ronneby hos familjen och har precis avnjutit en god lax-middag. ("Jag har lax i magen!" kommer jag osökt att tänka på nu). Lillebror har hjälpt Pappa att skotta runt huset samt ta ner istappar. Att få en sådan i huvudet gör nog ajaj!


Helg, ledighet... Underbart!

Grupparbetet är färdigt. Eller ja, i alla fall så gott som. Slängde ihop det sista innan lunch igår och sedan bar det av mot Karlskrona, helg och ledighet! Fredagskvällen spenderade jag och Niklas hemma hos Viktor och Hanna, där vi spelade sällskapsspel tillsammans med Linn, Andy och Simon. Mycket trevligt!

Idag blir det promenixande i Ronneby tillsammans med  Miriam och ikväll väntas sedan middag hos Niklas farmor.

Hoppas ni får en fin helg!


- Hej! Biljettautomaten fungerar inte.
- Då får du betala här istället. Det blir XXX kr.
- Varför får jag egentligen betala mer här när det inte är mitt fel att biljettautomaten inte fungerar?
- Så är det! Det finns inte skyddsnät för allt. Så här fungerar det i verkligheten! (svarade SJ-mannen med en nosig ton)


Nog vet vi att SJ kan behandla sina resenärer på ett sätt som är under all kritik. Men det finns ingen anledning att vara otrevlig för en enkel vanlig (och faktiskt befogad) fråga.

Främlingsfientlighet

Har precis sett klart "Inglourious basterds". Så mycket hemskheter det fanns, och dessvärre fortfarande finns, i världen. Inskränkta och främlingsfientliga människor som inte kan se människor som människor utan endast "vi" och "dem. Att dra alla människor från ett land, med en religion eller med en hudfärg över en kant tyder enbart på en sak; ren okunnighet. Välkommen till 2000-talet (dit alla tydligen inte har hittat ännu)!

Hur som helst är Brad Pitt helt underbar i sin roll i den här filmen. Den dialekten är det inte många som kan slå.


En reservplan någon?

Dagens grupparbete har nu blivit enmannaplugg. Arbetskompanjonen har begett sig till arbetet och kvar är jag med uppsatsen. Har egentligen bara imorgon också på oss och vi har en bra bit kvar men det ska nog gå bra!

Två sömnlösa nätter är inte bra. Är så mycket tankar just nu. Känns som om jag lever i mitt lilla preliminära liv i väntan på något annat. Ett tydligt exempel är min tvätt. Tvättar varje tisdag, den rena tvätten hamnar i en tvättkorg. Då jag varje morgon beger mig hemifrån tidigt, är borta hela dagen, kommer hem sent antingen på grund av en sen kväll i bibblan eller träning och sedan nästan alltid befinner mig på annan ort under helgerna, leder det till att den rena tvätten inte landar i garderoben förrän tisdagen veckan därpå då ny tvätt skall tvättas. Springer i ett hamsterhjul som aldrig slutar att snurra. Framöver kommer känslan av att ha ett preliminärt liv förstärkas ytterligare; uppsägning av lägenheten skall ske den här månaden och sedan.. ja vad händer egentligen sedan? Jag har ju ingen ny lägenhet på G, jag vet ju inte ens vart jag ska börja söka lägenheter någonstans då jag inte vet vart jag kommer att jobba efter examen. Faktum är att jag inte ens vet om jag kommer få ett jobb överhuvudtaget och vart tar jag vägen då? Känns som om hela mitt liv är på väg bort och ensam kvar är en förvirrad Camilla utan en aning om vilket håll hon ska gå.

Ja mycket tankar är det som sagt just nu. Befinner mig i förändringarnas stadie i livet. Det kommer nog att gå bra, det jag önskar mig är någon form av reservplan.



Mums!

Mycket god kvällsmat bestående av kycklingsallad med soltorkade tomater. Mumma!


Kanske dags att gå hem...?

Ja, har funderingar på det nu. Varit på plats i bibblan sedan klockan åtta och tanken är ju faktiskt att jag ska bege mig hit klockan åtta imorgon bitti också. Min gruppkompanjon har lämnat byggnaden för flera timmar sedan.

I övrigt är jag just nu lättad, flyger på moln och känner mig... ja, lycklig faktiskt! Finansieringstentan är fixad, den som kändes som en omöjlighet. Det innebär inga fler tentor, aldrig någonsin! I alla fall inte här i Växjö på ekonomprogrammet (allt annat får ju framtiden utvisa). Nog har jag en bit kvar tills jag har min magisterexamen uttagen, men ikväll ska jag bara njuta av att en tung sten har fallit från mitt bröst!


Spindelmannen

Jag är trött. Kroppen värker. Men känns härligt ändå, kroppen värker trots allt för att jag har gjort något bra. Dagen har bestått av grupparbete, föreläsning, grupparbete och träning. Imorgon väntas ytterligare en dag med grupparbete. Är lite speciellt det där med att bli indelad i grupper av lärarna. Helt plötsligt skall man lära sig att samarbeta med någon ny efter att ha vant sig vid "de gamla vanliga". Lite läskigt är det, men förhoppningsvis lär man sig något på det (om man hamnar med rätt person så att säga). Ganska intressant arbete trots allt, faktum är att jag faktiskt tycker att större delen av den här kursen är intressant (även om det är hårt och jobbigt). Kanske är det ändå ett tecken på att jag har valt rätt utbildning, vem vet!


Vad Spindelmannen syftar till är det nog bara ett fåtal personer som förstår! ;)

13 snart 30

.. det är vad jag och kombon tittar på just nu. Var ett tag sedan man var 13 år. Inte skulle jag vilja gå tillbaka, men visst är det lite skrämmande att jag just nu är betydligt närmare 30 än 13. Jisses..


Höjden av förvirring

Letade förtvivlat efter min mascara i morse. Hur kan den bara ha försvunnit? Hittade den till slut i papperskorgen. Inte kan det väl vara jag som lagt den där, måste vara någon annan som kände för att kassera min mascara. Eller hur? Fast vid närmare eftertanke, vem skulle det kunna vara..?

Nu på morgonen är det hemmaplugg som gäller och sedan väntas föreläsning 10-15. Efter det är det dags att dammsuga av lägenheten efter helgens bravader (verkligen välbehövligt) och sedan vankas träning i form av Core. Fullt upp med andra ord, precis som en måndag ska vara. Ny månad, ny vecka och nya tag!