En helg med guldkant

En härlig helg går mot sitt slut. I fredags blev vi spontant bjudna på middag ett par hus bort - lyxigt värre med trerätters och kvällen avslutades sedan med hederlig garagefest. Igår tog jag vår nya lilla svarta Skrutt in till stan på en välbehövlig shoppingrunda. På kvällen var det dags för 50-årsfirande av vår kära Morbror. Vi hämtade upp båda mina bröder i Ronneby och sedan mötte vi upp hela tjocka släkten i Backaryd. Blev en jättebra kväll med god mat och trevligt sällskap. "Mer som två 25-åringar i en", jo det lät som en mer passande beskrivning av Morbror Putte, som känns som allt annat en 50-åring. Stort Grattis!

Idag hade jag tänkt mig en lugn dag hemma i min ensamhet, men njae det funkade inte så bra. Tidigt på förmiddagen tog jag och lille Skrutt en tur till Ronneby och hämtade upp farmor. Blev en tur till loppis i Brunnsparken, en eftermiddag i det härliga sensommarvädret på Aspan och sedan avslutade vi det hela med en middag hemma i Farmors lägenhet i stan. En riktig kanondag. Kanonhelg. Kanonvecka. Ja allt. Nu ser jag fram emot en ny vecka med nya tag. En personalkonferens, lite mer träning och afterwork med kollegorna. Det blir bra det! 


Lille Skrutt

Vi går in i en ny era, en ny tid och ett nytt liv. Vi har gått och blivit med en extrabil. Ingen märkvärdig sak - en liten svart som är lätt att parkera. Det kanske inte verkar så stort men det är det. Visserligen har det fungerat ganska bra med bara en bil även om vi har ett par mil att pendla i vardera riktning varje dag, och visserligen är det bara vid enstaka tillfällen som vi verkligen har saknat att ha en extrabil. Men ändå, nu när vi väl har den så känns det verkligen som frihet. Känns liksom vuxet på något vis. Jag tänker mig shopping, frihet att träna när jag vill, sluta tidigt om jag vill och ja även jobba över utan dåligt samvete då Sambon är strandad. Blir bra det här. Välkommen lille Skrutt till vår familj!  

Lägesrapport i sensommarvärmen

Sensommarväder i perfektion - ja så kan man nog beskriva den här dagen. Strålande solsken och varmt, men utan sommarens tryckande hetta utan istället klar och frisk luft. Härligt! Det ger energi så idag har vi fått en hel del gjort här hemma. Vår lilla redskapsbod har rensats, städats och strukturerats. Gammal bråte som har legat på tomten sedan förra året har nu hamnat där den ska - på tippen! 

I torsdags var vi på middag i Ronneby för att fira lilla Mamma som fyllde år. Tidigt imorgon bitti beger sig mamma och pappa mot Medelhavet, så önskar dem en trevlig resa. Igårkväll fick vi finbesök i form av Morbror och kusin Daniel. Blev en middag på altanen innan killarna begav sig ut på fågeljakt. Daniel stannade över natten och klockan fem i morse begav sig killarna ut på nytt.

I övrigt har det varit fullt ös hela veckan. Tertialprognosen för i år är nu klar (så gott som i alla fall) - skönt! Nu väntar en tid med budget, den tiden på året då man helt tappar tidsuppfattningen. Budget 2016, jämförs med budget 2015 som gjordes 2014. Eller vilket år var vi på nu igen? Och sedan budget 2017-2018, följt av bokslut 2015. Eller va? Vilket år är det nu egentligen? Vaddå hur mkt kostnader i år, det är väl nästa år? Ja, det gäller att ha huvudet på skaft framöver. Men det tänker jag inte ha ikväll i alla fall. Nej, ikväll väntar middag i Nättraby med fina vänner - klart bättre än budgetarbete. 

Ha en fin helg! 

Grånad

Vaknar upp till en grå söndag - både vädermässigt och kroppsmässigt. Forsätter att boosta mig med vitaminer men det fungerar sådär. Tur att jag inte har något särskilt i kalendern idag, enbart lite firande av Niklas mormor ikväll men det ska jag väl orka med. 

Igår tog vi en promenix vid vackra Tromtö. Löven har fortfarande inte gulnat (skönt), men när de gör det så är det otroligt vackert där. På kvällen hade vi familjen (Farmor inkluderad) på middag. Satt på altanen hela kvällen. Ja, den där altanen är helt klart den bästa investeringen vi har gjort.

Ett lugn

Äntligen äntligen ledig helg! Lite helgjobb verkar inte så jobbigt, men oj vad det sliter på en med för många tidiga mornar på rak. Behöver helgen för  att sova i kapp, för att få andningen att bli normal och axlarna att sjunka ner i ett normalläge. 

Här hemma råder lugnet just nu. Fredagskvällen bestod av altanhäng tillsammans med två andra Hasslöbor. Idag inväntar vi middagsgäster ifrån Ronneby och imorgon ska vi fira Niklas mormors födelsedag. Bacillerna kämpar för att ta över min kropp för tillfället. Jag svarar så gott jag kan med strepsils och brustabletter Immun. Och ja, vila då. Det här med att vara sjuk nästkommande vecka går bara inte. Det är helt omöjligt. 

Ha en fin helg! 

Hälsoutmaning

Jag har ju tidigare nämnt att jag behövde en utmaning och nu har den kommit - Twiik! En hälsosatsning på jobbet innebär att jag för en tid framöver kommer att anpassa mitt liv enligt dagliga twiik. Lite spännande, mycket utmanande och framför allt lite ny energi. Så oj vad jag ska bli hälsosam framöver! Kanske. Hur länge"framöver" är, är ju trots allt en definitionsfråga. 



När helgen tar vid

Fredagkvällen är här. Äntligen säger nog många. Äntligen kommer nog vi också känna imorgon eftermiddag. Ja, både jag och Sambon ska jobba imorgon också. Känns lite tufft så här på fredagskvällen, nu när ögonen nästan går i kors (speciellt med tanke på att jag jobbade i söndags också) - men välbehövligt om man ser till mängden arbete på jobbet. När alla andra imorgon bitti sitter hemma framför Nyhetsmorgon och äter helgfrukost, ska i alla fall jag och min kollega äta frallfrukost på jobbet. Så det så. Någon slags morot behövs för att köra arbetsdag nummer sju i rad.
 
Veckan har gått fort. Veckor som kantas av bokslut och prognos tenderar liksom att göra det. Förra helgen hade vi kräftskiva hemma hos oss tillsammans med "Hasslögänget" En mysig kväll med god mat. Söndagen innebar som sagt jobb, och kvällen spenderade jag i Gredeby där tjejligan överraskade Helen med en liten babyshower. Lyckad och trevlig liten tillställning.
 
Ikväll råder lugnet hemma hos oss. Vi har bestämt oss för att hämta pizza på Doppet. Först var planen bio och en bit mat i stan, men när bio-utbudet inte visade sin bästa sida så kom vi fram till att det var skönare att bara vara hemma. Sambons väckarklocka kommer att ringa klockan fyra imorgon bitti. Borde nästan vara olagligt en lördag. På kvällen bär det sedan av på kräftskiva nummer tre för i år, den här gången i Björkenäs.
 
Ha en fin helg!