.

Tittar mig i spegeln nu på morgonen och det enda jag ser är en zombie. En likblek zombie med stora påsar under ögonen. Godmorgon underbara fredag. 

Denna fredag väntar lunchträning och AW med kollegorna i afton. Zombien ser otroligt laddad ut inför detta. Nu kör vi. 

En helg med fint folk

Vårkänslorna är påtagliga. Februari går trots allt mot sitt slut nu - visst kan man få börja hoppas på vår då? 

Gårdagen bjöd på umgänge i olika former. Började dagen med en god hotellfrukost på Ronneby Brunn tillsammans med finaste Miriam. En stärkande frukost, ett par koppar kaffe och en massa tjejsnack följdes av en långpromenad i Brunnsskogen. For sedan vidare hem till Farmor för en kopp kaffe och en runda på stan. Sedan vidare mot Nättraby och på Kims babyshower. En trevlig stund med snittar, fika och kaffe. Väl hemma vid 19-snåret hade våra tre middagsgäster för kvällen redan anlänt. Blev en trevlig kväll då det serverades pulled pork och sedan kladdkaka med hallonmousse framför melodifestivalen - och kaffe såklart! För oss vidare till min nya kylskåpsmagnet som beskriver min gårdag perfekt - "Coffee and friends A perfect blend". Tack alla fina för en fin lördag ihop med er! 

I morse vaknade jag till att solen sken in i sovrummet. Bara det får ju en att vilja studsa upp ur sängen. Har hållt oss på ön idag - en långpromenad i solskenet, fix hemma både ute och inne, och en tur hem till Kim för att se de svenska hockeykillar ta OS-silver (låter mer positivt att att skriva "missa OS-guld"). Fler soliga dagar är att vänta enligt SMHI - det tackar vi för! 

Fredagskänsla

Fredagen är kommen och jag har köpt hem lite nya krispiga tulpaner och satt på borden - både på i köket och i vardagsrummet. Plötsligt blir fredagskänslan ännu mer påtaglig. Lite god mat ska snart in i ugnen och sedan blir det en lugn kväll hemma. Ett glas vin känns som ett måste, och sedan lär jag väl somna i soffan innan klockan ens slagit tio.
 
Imorgon är det ett späckat schema som gäller för min del - men på ett bra sätt. Ska åka från det ena umgänget, till det och andra och sedan till det tredje. Men det blir trevligt.
 
Ha en fin fredagskväll och helg.
 

:)

Första dagen på väldigt länge som jag känner att kroppen är på min sida igen, istället för att göra allt för att motarbeta mig - härligt! Ett träningspass fick det bli i afton, något som jag förmodligen kommer ha känningar av imorgon. En runda på stan tillsammans med Veronica hann jag också med. Köpte mig en tekopp som jag suktat efter länge. Up, up, up we go! 

Nästan så att det går att känna havsdoften

Egentid i sovrummet - jag, surfplattan och Mia på Grötö. Älskar det här programmet - den här tiden på året har man nästan glömt hur härligt ljudet av vågorna är, hur rogivande det kan vara med fiskmåsar som skränar på avstånd och hur vackert det kan vara med det glittrande havet. Och så Mia, henne gillar jag skarpt! Och det där huset. Där hade jag mer än gärna bosatt mig. I alla fall under semestermånaderna.

Så skarpa tankar kan man ha en tisdagskväll som denna. Har varit en bra dag idag. Det finns hopp. 


Ögonblick

Trött och mätt flicka har landat i soffan. En fredag med alla-hjärtans-dag-mys med mitt hjärta här hemma - goda musslor på hemmaplan, följt av bio. En lördag med lunch och tjejsnack inne i stan. En lördagskväll med middag för sex personer hemma hos oss, mellomys och ett par glas vin inpå småtimmarna (tack alla inblandade för en mycket trevlig kväll!). En seg söndag med promenix i solskenet, storhandling och hemmasysslor. Provat på biffstroganoff gjord på högrev i afton, rekommenderas varmt! 

Nu väntar vardagen igen. Jag ska komma igång på riktigt med träningen igen efter en tid med förkylning - mitt mål med veckan. Nu kör vi! 

Solsken

Idag har huvudet gått på högvarv. Eller var det så att det inte gick alls? Tappat bort viktiga saker och gjort en massa fel. Så går det när man ska skynda sig för mycket. Lämnade jobbet med dundrande huvudvärk och magont. I strålande solsken. Hoppade av vid öns första busshållplats för att få gå hem i solskenet. Härligt! Stötte på tre rådjur på hemvägen. Plötsligt stod de där ett par meter bort med sina vita rumpor och stora ögon. Nästan så man blir lite religiös. 

Krispiga tulpaner

När det gråa ligger som en tyngd över en - då känns ett vårtecken som en skänk ifrån ovan. Därav är krispiga tulpaner som lyckopiller för mig just nu. Jag behöver dem för att orka. För att kunna hoppas.
 

Lite solsken gör underverk

Solen sken ovanför molnen idag när vi lämnade Stockholm och Bromma flygplats. Vi såg till att ta solen med oss den ner till Blekinge. Härligt! Efter en lunch hos mamma, en del ärenden på stan, en storhandling på City Gross och en storstädning hemma - ja då var jag bara tvungen att åka ut till Sandvik och knäppa ett par bilder. Kameran har fått ligga på hyllan länge nu, men lite solsken gör underverk för inspirationen.
 
Borta bra, men hemma är klart bäst. Imorgon väntar jobb igen och jag längar faktiskt lite smått.

Stockholm i mitt hjärta

Denna söndagsmorgon vaknar vi upp i en regnig huvudstad. Lite shopping har det blivit, på tok för mycket kolhydrater har vi intagit och sovit ut har vi gjort. Gårdagskvällen bjöd på kalas tillsammans med ett riktigt Stockholms-gäng. Bad i pool, och mat och dryck i mängder. En trevlig afton, där känslan av att vi utgör "lantisar" var påtaglig. Idag blir det besök hos några fd "lantisar". Lite hemlängtan har vi allt. Längtan efter att få flytta hit på riktigt är helt obefintlig. Och tur är väl det kanske. 

Ett nytt kryp-in

Har landat i en soffa på Södermalm i Stockholm, helt slut efter dagen. Flytt har stått på dagens schema, flytt från ett kontor till ett annat, och detta i kombination med sån där stress som får en att vilja spy. Ungefär. Från en lugn och ledig dag på spa till något som kan liknas vid upplösningstillstånd. Jag måste öva på att inte ha nerverna utanpå. 

Lite trevligheter har vi också haft. Blev lunch på Café Mandeltårtan (igen), en avslutning för vår forna ekonomiavdelning. En ny era tar nu form, det kan nog bli bra. Jag gillar i alla fall mitt nya kryp-in, mitt nya kontor, mitt nya hem. Ja, för periodvis blir ju ens kontor just det - ett hem. 

Nu ser jag fram emot några lediga dagar  här i huvudstaden. 

Storstadsallergi?

Jag är väldigt sällan sjuk (peppar peppar) - faktiskt! Men de gånger jag och Sambon ska hälsa på hans far i huvudstaden så är jag alltid sjuk på något vis - feber, kraftig snuva, konstanta hostattacker eller rejält halsont. Jag har tidigare tänkt att det nog hör ihop med att vi ofta åker upp till Stockholm under mina första semesterdagar på sommaren - och att det är efter den där första andas-ut-pusten som bacillerna flyger på mig. Men nu har jag en annan teori - jag lider av storstadsallergi. Jag kan inte på något annat vis förklara att jag plötsligt får väldigt ont i halsen (i övrigt i ganska god vigör) just den veckan som vi ska till huvudstaden - igen! Eller hur? 

En paus från vardagen

Ibland behöver man en paus, en liten stund till att bara andas, och den stunden hade jag idag. En ledig dag på Ronneby Brunn Spa tillsammans med Mamma - perfekt! Någon sovmorgon tog jag inte, nej då vi är en bil kort så fick jag gå upp runt 05.15 för att skjutsa iväg Sambon. Och när man ändå är på vägarna så kan man ju lika gärna tuffa vidare, eller hur? Blev en god frukost hemma hos föräldrarna (bara morgontidning är ju en lyx!). Efter det bar det av mot spa:et för att bubbla, bada, basta och njuta såklart! Bara det att få sätta sig en stund och läsa en vanlig veckotidning är ju sådant man inte tar sig tid i vanliga fall. Det kombinerat med värme och några kalla vindruvor - perfektion.
 
Rena och fina på eftermiddagen begav vi oss sedan vidare till underbara Café Mandeltårtan. Har ni aldrig varit där? Åk dit då för guds skull (och ta gärna mig med er)! En god laxsallad och en halv semla senare (ja, idag har jag verkligen fuskat!) så var vi mätta och belåtna. Träffade på Farmor i närheten av Brunnsparken. Hon var i behov av en rullgardin, och ett par minuter senare satt hon och jag i min bil på väg på Mairo i Bräkne-Hoby.
 
Så ren, mätt och med ett stillat shoppingsug så är jag på det hela taget väldigt nöjd med min lediga dag. Tack, framförallt Mamma, för idag! Det här kommer jag att leva på ett tag.
 

Ett ovälkommet rakblad

Det har flyttat in ett sylvasst rakblad i min hals. Som hyresvärd ämnar jag att vräka det omedelbart, men än så länge vägrar det att flytta. Ont i halsen är lika med ingen träning. Suck! När Sambon kom hem efter jobbet och träningen igårkväll stod maten klar, diskmaskinen var urplockad och Sambon var nöjd. Jag föreslog att han kunde få ha det så varje kväll, om han samtidigt skulle stå ut med en grymt otränad och smällfet flickvän. Han avböjde. Tur det kanske. Imorgon väntar en ledig mor-och-dotter-dag. Ser fram emot det. 

Ha en fin tisdag! 



Frukost som ger en god start på dagen

Den nya veckan startar med en rejäl frukost; en styck Ipren och en styck Zyx. Känns stabilt det här. 

.

Ännu en helg till ända och jag har landat i soffan med en väldig skallebank - onda demoner, försvinn! Hade en mysig kväll hemma hos Andy och Frida igår - god mat, trevligt sällskap och melodifestival är en lyckad kombo. Fast deltävlingens låtar, nja - nu kan det väl ändå bara bli bättre? Eller så blir det lika illa som förra året. Dagen har bestått av en runda på ön, en kopp kaffe hos några öbor, följt av middag i afton hos en annan öbo. Vi har blivit bortskämda den här helgen, imorgon är det dags att själva stå för matlagningen igen. Tror på en bra vecka, det känns så. Om bara hamrande tomtarna innanför pannan försvinner förståss. 

Lördag

Klockan börjar närma sig halv tolv och jag vandrar fortfarande runt i mina pyjamasbyxor här hemma. Sambon jobbar och jag är hemma själv.  Ätit en god frukost/brunch, slängt ett öga på Nyhetsmorgon, slängt in sängkläderna i tvättmaskinen och rengjort köket. Nu behöver jag bara fixa i ordning mig själv också, något som uppenbarligen var mer energikrävande. 

Plusgraderna har anlänt och snön har börjat smälta. Typiskt! Jag hade hellre velat ha två minusgrader, klarblå himmel och strålande sol. Blasket som nu uppstår kan vi vara utan. Men får nog bli en promenad ändå, behöver dagsljuset. Ikväll blir det middag och mello-mys i stan hos två vänner.