Stockholmskonferens

En heldag med årsseminarium i huvudstaden har stått på dagens schema. Med andra ord en mycket lång arbetsdag som började redan halv sex i morse. Är aningens trött just nu, men det har varit en bra dag. Nu ska jag bara orka masa mig till jobbet två dagar till innan jag kan sova ikapp. Det ska nog gå.

Mot sängen!

Adventsmys

Nu är det jul här i vårt hus, julen är kommen hoppfallerallala.... Måste man verkligen vänta ända till den 23:e med att sätta upp granen?

.

Den 28 november fick min kära sambo det lilla rosa kortet. Det firar vi med lite god mat - tjohoo..!!

Stockholmshelg med tjejerna

Har haft en väldigt fin helg i huvudstaden, den blev precis som jag ville ha den! En massa shopping, julmarknad på Skansen, god mat, vin och drinkar och en väldig massa tjejsnack. Det här kommer jag att leva ett bra tag på (även om jag just denna måndagsmorgon funderar på hur jag ska orka något överhuvudtaget). Vi träffas inte särskilt ofta, vi ifrån Växjö, men när vi väl ses är allt precis som vanligt igen och att det var ett halvår eller ett år sedan sist bekymrar oss inte det minsta. Det är fint.

Tack Johanna och Lina för en väldigt fin helg!


Tjejweekend på ingång

Idag tar jag helg. Kan ni tänka er det, jag ska vara ledig imorgon! Imorgon går nämligen flyget mot huvudstaden för en förträfflig tjejweekend fredag till söndag. Som jag har längtat! Hotell, shopping, julskyltning, god mat, men kanske framförallt tjejsnack med två föredetta Växjöflickor. Bättre än så kan det nog faktiskt inte bli....


Advent i förtid

Adventsmysfaktorn är hög hemma hos oss. Ja, jag vet att det är lite väl tidigt. Men jag anser faktiskt att jag har goda skäl att fuska lite och börja i förväg, då jag är på bortaplan hela helgen. Nu när jag sitter här i soffan och äter frukost med stjärnorna tända kan jag inte låta bli att längta efter julkalendern (inte för att jag kommer hinna se det på morgonen det här året heller, men ändå).


.

Jane fick sin Martin. My fick sin Viktor. Hannah fick sin Johan. Kärleken är vacker. Jag bör nog inte se på program som "Ensam Mamma söker", jag är på tok för blödig för det.

Ett ljus i mörkret

Det är mörkt nästan hela tiden numera. I alla fall om man jobbar under kontorstid, då är det mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man åker hem. När jag då kommer och kör i min lilla bil svär jag för mig själv över alla människor som inte bär reflex. Bär jag själv något reflex? Nej just det. Under dagens lilla kvällspromenad gick jag därför inom Ica och köpte ett gäng. Med barnmotiv. Det var de enda de hade. Jo, jag lovar. Niklas fick en ill-gul gris. Han hoppade av nästan av lycka. Ja, med stark med betoning på "nästan" då.

I övrigt längtar jag till fredag och helgen nu. Ska bli oerhört skönt och roligt.


Dagens bästa..

...tillsammans med varm glögg - Mums!


I väntan på juletider...

Sitter och avnjuter en kopp te i soffan denna mycket gråa söndagsförmiddag. Igår rustade jag och Niklas oss för julen genom att inhandla diverse julsaker, såsom en plastgran, julgranskulor, adventsljus m.m. Det är nu många år sedan jag flyttade hemifrån, men ändå har jag aldrig någonsin ägt en egen gran (kanske inte så konstigt då jag aldrig tillbringade någon jul i Växjö och då den lilla ettan vi bodde i förra julen var lite väl trång) - men i år ska det bli annorlunda! Nej, ni kan vara lugna - jag ska inte sätta upp någon gran ännu, men det känns ändå bra att den ligger nere i förrådet och väntar på att bli uppackad. Jo, jag längtar faktiskt till jul nu...

Advent 101128


Sinn Fenn

Fredagskvällen utvecklade sig till att till slut bli en konsert med Sinn Fenn. Vet du inte vilka Sinn Fenn är (i princip alla ni som inte är ifrån Karlskrona) så får ni googla det. Och nu utbrister väl karlskroniterna "Hur kan man INTE veta vilka Sinn Fenn är?!". Nej de är inte så superkända som ni tror, och inte Caj Karlsson heller för den delen. Jag förstår att det måste komma som en hemsk chock för alla karlskroniter, men så är det. Men gårdagens konsert var ändå bra, riktigt riktigt bra.

Blev det här förvirrande?

.

Det här med ensamhet är inte min grej. Inte alls faktiskt.

Hög på hög på hög...

Det var en snurrig gårdag. Hur många fel kan en människa egentligen göra under en dag? Papper överallt, precis överallt, och ändå finns just det papper man ska ha inte där när man behöver det. Hopplöst! Sedan blir det ju inte bättre av att man har en hjärna som bara går på halvfart. Nej, den här dagen ska bli bättre. Idag ska det bli ordning och reda. Så det så. Det är ju trots allt fredag!


Dagens "te-visdomsord"

Progress is equal to the effort you put into somthing.

Säger som ungdomarna; Word!


Ljus

Det är mörkt när man åker till jobbet. Det är mörkt när man åker hem. Ljuset är saknat. Passade på att njuta av det fina vädret idag genom att ta en promenix vid lunchtid. Borde jag göra oftare! Har även hunnit med en liten snabbis till gymmet nu i afton. Förkylningen tog mig med storm för ett par veckor sedan och har sedan etsat sig fast i mig rejält. En liten mjukstart efter ett rejält träningsuppehåll.

Nu väntar "Ensam mamma söker"!


Gräsvik, Karlskrona 111114

Efterverkningar

Söndagen och helgen lider mot sitt slut. Jag är helt färdig och det känns ofattbart att det är måndag redan imorgon. Men har varit en trevlig helg, även om den har varit jobbig. Ikväll har vi avnjutit gårdagens rester tillsammans med Per och Veronica och nu smuttar jag på mitt favoritte i soffan. Njuter av alla fina födelsedagsblommor och fina födelsedagspresenter. Åter igen; det är faktiskt inte så dumt att fylla 25 ändå.


25-årsfirande

Det är faktiskt inte så dumt att fylla 25 år ändå. Visst har det varit mycket meck hela dagen idag med det här födelsedagsfirandet och jag är helt slut just nu, men jag har haft en väldigt trevlig eftermiddag/kväll. Det kan låta jobbigt att ha en stor släkt när man ska ställa till med kalas, men det är faktiskt väldigt roligt också.

Tack alla nära och kära för ett väldigt trevligt firande!


Middag för 20.

Igår hade vi snälla Veronica och Per på middag. Med sig hade de en väldigt fin blomma. Den tackar vi väldigt mycket för, pryder vårt köksfönster så fint nu!

Idag är det 25-årsfirande hemma hos mor och far som står på schemat. Jag skall anordna en middag till 20 personer. Kan bli en rejäl utmaning. I vilket fall som helst har jag en hel del att stå i idag.


Brattan

Det är inte alla som har 25-åriga vänskapsband vid en ålder på 25 år. Men det har jag! Brattan, min gamla barndomsvän och även BB-kompis, fyller idag 25 år. Vi har hållt ihop i många år, hon och jag. Ett stort grattis!


25 år.

Att fylla år medför väldigt splittrade känslor. Sedan några år tillbaka förknippar jag födelsedagar mest med något jobbigt, att vakna upp med en stor klump i magen. Men ju mer dagen fortskrider, desto mer gillar jag ändå att fylla år. Födelsedagar tydliggör verkligen vad många omtänksamma människor man har i sitt liv.

Gårdagen var fin. Kollegorna på ekonomiavdelningen sjöng och överlämnade en fin höstbukett. Vidare mot utbildning i Browser-mallar, och då dök tre konsulter upp med en blomma och samtliga 25 kursdeltagare ställde sig upp och sjöng mitt i skolrestaurangen. Okej, det sistnämnda var faktiskt en ganska jobbig upplevelse då jag riktig kände hur mitt ansikte mer och mer antog en tomatröd nyans. Men ändå. Fina arbetskamrater. Flexade hem vid lunchtid och begav mig då till Ronneby för lunch med Mamma och Farmor. Efter det blev det en eftermiddag på Ronneby Brunns spa. Perfekt! Dagen avslutades sedan med restaurangmys med min fina sambo.

Tack alla fina för att ni förgyllde min 25-årsdag. Halvvägs till 50. Jag har lite svårt att ta in det. Jag tror att jag väljer att vara 22 år ett par år till.


Kära kollegor!


Jag har världens bästa och snällaste arbetskamrater...

...och även världens bästa konsulter från Agresso!

Det är få förunnat att gilla sitt jobb så mycket!

24.

Dags att gå till sängs. När jag vaknar imorgonbitti kommer jag inte bara känna mig gammal och trött, jag kommer verkligen vara det också.

Tack för mig.

Måndag

Det blev en mindre bra start på dagen, men dagen artade sig ändå ganska bra.

Ännu en späckad vecka är att vänta. Dan före dan före....


Helgen i bilder

85-årskalas hos Niklas farmor Britta

Far och son

Söndagspromenad vid vackra Tromtö

Imorgon är det måndag igen....


Höstbukett

Har varit en fullspäckad vecka med tidiga mornar och sena kvällar. Det är inte utan att man är lite trött och sliten denna lördagsförmiddag. Igår jobbade jag dock bara halvdag, vilket var skönt. Blev en dag med lite shopping och fika på stan med Niklas och hans far, en 2-rättersmiddag för sex hemma hos oss och ett par glas rött på det. Trevlig afton! Ikväll väntar 85-årsfirande på nytt hemma hos Niklas farmor.

Höstbukett som gästerna hade med sig igårkväll


.

Det är mycket nu, väldigt mycket. En semester vore skönt, men får nöja mig med att det är halv arbetsdag på fredag. Imorgon anländer Niklas pappa från Stockholm och skall stanna här tills på söndag. Blir nog trevligt.

En dag i taget och vips har allt ordnat sig.

85-årskalas på ingång

Idag fyller Niklas farmor Britta 85 år. Det kan man verkligen inte tro, den lilla damen som brukar ta en svängom i köket med sitt vinglas i handen. Ikväll, och även i helgen, blir det firande.