År 2011

Då var det dags för den årliga sammanfattningen av året som har gått. Tidigare år har förmodligen varit långt mer fartfyllda och omtumlande än just 2011. På det hela taget har år 2011 varit ett ganska lugnt, tryggt och stilla år. Väljer att låta nedanstående bilder mest tala för sig själv och endast kommentara vissa mer minnesvärda avtryck under år 2011 (det är ju ändå inga som orkar läsa långa års-summeringar).

Året började med att jag och Niklas tog vårt pick och pack, flyttade ut ifrån den lilla ettan till vår första gemensamma lägenhet. Dags att bli vuxna och sambos på riktigt. Känslan av att ha ett riktigt hem (inte ett veckohem och ett helghem) var obeskrivlig. Och tänk vad mycket plats det fanns i den nya lägenheten! Nu sitter vi här nästan ett år senare, med julgran och allt (och mycket välfyllda garderober), och trivs fortfarande väldigt bra. Vad det gäller jobbfronten så fick jag i somras min första tillsvidareanställning. Det känns fint. Tryggt. Härligt. Till följd av det hade jag i somras min första sommarsemester. Det tog ett tag innan jag vande mig vid tanken att vara ledig i flera veckor under årets finaste tid. Ledighet, vad är det?! Men det gick bra, eller mer än bra. Jag och sambon tog bland annat en tur till huvudstaden, samt en roadtrip längs västkusten. Det kan vara lyxigt att vara vuxen på riktigt!

I övrigt har året varit fyllt med otaliga grill- och fiskedagar på Almö och vid Emmahultasjön - de tillfällena tillhör definitivt några av år 2011:s höjdpunkter. Andra tillfällen som jag värderar högt är alla småutflykterna tillsammans med flickorna ifrån forna Växjö-tiden. Har ju blivit en hel del under året; Stockholm, Kristianstad, Halmstad, Blekinge, Stockholm igen.... Paris nästa anhalt kanske? Har också hunnit med en skidresa till Sälen tillsammans med familjen. Pappa fyllde ett halvt sekel, något som vi givetvis skulle fira. Själv har jag under året fyllt halvvägs till 50, vilket jag firade tillsammans med släkten. Åldersnojjan är ännu inte påtaglig. Jag trivs med att vara 25 år och kan nog tänka mig att vara det i ett par år till.

Det var nog det jag hade att säga i år. Champagnen ligger på kylning och nyårsblåsan är framtagen. Jag känner mig redo! Nyårsafton skall firas i Kristianstad tillsammans med Johanna, Daniel och Niklas. Det kan inte bli annat än bra.

Gott nytt år önskar jag eder alla!


















Rensning

Jag och ledigheten trivs ihop. I alla fall så länge ledigheten är tidsbegränsad. "Ut med det gamla och in med det nya" kan man väl säga har varit den här veckans ledord. Garderoberna är rensade, förrådet städat och samtliga lådor och skåp i lägenheten har gåtts igenom. Nytt (och välbehövligt) ljudsystem är inköpt, samt lite nya (och välbehövliga) saker till köket. Nu känner jag mig redo för att lägga år 2011 bakom mig och se fram emot år 2012! Härligt!

Semesterdag

Första semesterdagen är inledd. Blev en förmiddag med rensning och städning, följt av en tur till Ronneby för att bland annat fika på Contan tillsammans med Farmor, Lillebror och Mamma. Imorgon bär det av mot Kalmar för lite shopping!


Annandagen

Idag blev det en långpromenad på Tromtö, ett försök i att gå av några av de kalorier man har tryckt i sig dessa dagar. Fåglarna sjöng. Stackarna förstod nog inte att det var jul och vinter, utan trodde väl snarare att våren hängde i luften. Nu blir det julfirande hos Niklas farmor Britta, det vill säga julfirande för tredje dagen i rad. Ska man ändå fira jul är det lika bra att göra det ordentligt!


Julafton 2011

Julafton gick snabbare än den kom, det vill säga den försvann väldigt fort förbi. Blev i vilket fall som helst en trevlig julafton med halvdag på Hasslö och kvällen i Ronneby. Fina klappar och vi är glada och nöjda! Det enda som saknades var lillebror Mathias som fortfarande befinner sig på Filippinerna.

Dagen har spenderats i Backaryd hos mormor och morfar med den riktigt stora släkten. Julmaten byttes mot älgstek, något som jag tror var väldigt uppskattat. Nu får det vara nog med julmat, julgodis och julmust - nu tar vi sikte mot nyårsafton med oxfilé och champagne istället!


Förmodligen Hasslös minsta julgran


Lina, Anja och Sigrid

Johanssons julgran i Ronneby

Farmor

Första tomtefria året, så tomtenissen fick rycka in.


Så här glad blev Simon för Arsenal-jackan som Mathias budat till Ronneby

Tack alla för en fin jul! ♥

Julkort 2011

God Jul och Gott Nytt År!
Önskar
Camilla och Niklas



Julaftonsmorgon

Julafton är här och regnet smattrar riktigt så där juligt på taket. Jo, snön är saknad. Vi firade lite lill-julafton under gårdagen genom att bege oss till Ronneby och äta lutfisk. Eller ja, alla utom jag och Simon åt lutfisk. Vi lutfisk-hatande fick istället uppdukat stekt torsk och potatismos på de fina jultallrikarna. Pappa påstår att de i år har den finaste granen någonsin. Jag är dock tveksam, några mer (rejäla) grenar hade nog inte skadat. Men vad gör det, det är ju en typisk Johansson-gran! Vi levde ut reklamen "Ingen jul utan Triss" och skrapade på, men inte en endaste liten vinst blev det.

Idag ska vi bege oss ut till Hasslö för lite julfirande med Niklas familj. Ikväll beger vi oss sedan åter till Ronneby för ytterligare firande med min familj, även inkluderat firande av farfar som idag fyller år.

God Jul på er!



Denna skräckinjagande tomte vaktar varje år vår gran och julklapparna.
Söt, sötare, sötast!

Julledighet


Underbart!

Ljusare tider

Dan före dan före dopparedagen. Idag var det många som gick på julledighet.  Jag ska dock jobba imorgon också, men bara halvdag. I övrigt har det varit en mycket bra dag. En överraskning på jobbet gjorde min dag. Katschiiing! En långlunch med en gammal klasskamrat från gymnasiet på det och det blev en ganska bra arbetsdag. Nu ska vi in till stan och julshoppa. Jo, jag har köpt alla mina julkappar men däremot har en viss person inte köpt något till mig ännu. Typiskt! 

I övrigt går vi mot ljusare tider - ljusare och ljusare fram till sommaren. Härligt!

Lätt morgontrött

Någon mer än jag som mer känner för att sova bort hela dagen än att behöva ge sig ut mörkret och kylan? Men det är full fart framåt som gäller! Ikväll väntas bio med två gamla klasskamrater från gymnasietiden. Ska bli trevligt.

Ut i kylan!


Glöggfika

Nyklippt (och kortklippt) är det dags att bege sig till jobbet. Gårdagen innehöll en glöggfika hos Josse och Jim. Trevlig kväll med alldeles för mycket godsaker. Kan inte fatta att det bara är några få ynka dagar kvar till julafton. Dan före dan före dan före dan före dopparedagen - det ni!


Fjärde Advent

Fjärde ljuset är tänt. Det är nära nu. Riktigt nära.


Julklappar

Den lilla julbocken och den lilla tomten får bara fler och fler julklappar att vakta. Samtliga julklappar är nu inhandlade. De enda vi saknar är de som är beställda på nätet, men de lär komma under morgondagen. Alla andra ligger nu fint under granen och väntar på dagen med stort D (eller J kanske?).

Just nu står en gryta Gulasch-soppa och puttrar på spisen och i ugnen står två limpor bröd. Har varit en lugn och skön helg. Imorgon tar allvaret fart igen. En ynka vecka kvar och sedan väntas lite julledighet. Det är efterlängtat nu.


Julfest

Blev en trevlig tjejkväll igårkväll med väldigt god mat (är fortfarande mätt) på Monte Martre och en massa tjejsnack. Idag är det fullt ös som gäller på jobbet följt av julfest med kollegorna. Ska bli trevligt. Men en helg med vila är nu efterlängtad. Verkligen.

Födelsedagsfirande

Blev en fin kväll igår med trevligt födelsedagsfirande. Tror att Niklas blev nöjd och vi andra likaså. Nu ska jag ge mig iväg till Ronneby för att gå till tandläkaren. Och jag som hostar konstant, undrar vad tandläkaren tycker om det.

Ikväll väntar tjejkväll i stan. Ska bli trevligt. Nu mot Ronneby!


Idag fyller världens finaste och bästaste 25 år. Det ni! Försökte sjunga ett par toner i morse, men blev mest ett kraxande. Svårt att sjunga när näsan är igentäppt och halsen likaså (för annars hade det förståss låtit fantastiskt, hrm!).

Tre år sedan nu...


Lördagskvällen

Blev en mycket trevlig lördagskväll med middag för sex hemma hos oss, följt av en liten enkel hemmafest med några ytterligare vänner. God mat, skratt och fina vänner; mycket bättre kan det nog inte bli. Eller jo, vi fick ju väldigt fina födelsedagspresenter också, pricken över i:et.

Idag är jag genomförkyld och känner mig inte alls pigg. Sitter just nu i soffan men en kopp te och tycker allmänt synd om mig själv. Men nu är tydligen Niklas på väg för att hämta upp mig och sedan ska vi fira Pelle på restaurang Doppet på Hasslö. Får försöka att pigga upp mig; mot Hasslö!

El-lösa

Klagade jag för att vi inte hade något varmvatten igårmorse? Det blev värre. När jag kom hem efter jobbet hade vi ingen ström. Underbara fredagskväll! Lite tända ljus skapar ju en mysig atmosfär, men att laga till en fredagsmiddag var desto svårare. Lösningen blev att vi följde med Josse och Jim till Ronneby där det dukades upp för thaibuffé. Väl hemma lite senare på lördagskvällen hade vi både fungerande el och vatten. En Idolfinal på det och kvällen var fulländad.

Idag väntar vi gäster till vår lilla lägenhet. Förutom några Nättrabyvänner kommer våra två favoriter från Kristianstad på besök. Ska bli väldigt trevligt!

Kalldusch

Att börja morgonen med en kalldusch är inget vidare. Varmvatten en tidig morgon borde vara en mänsklig rättighet. Hm, typiskt I-landsproblem. Nu fick jag dåligt samvete istället.

Dags för nästa kalldusch - ut i regnet! Härliga fredagsmorgon...

Minnet fullt

Ibland blir det bara för mycket. Som att det hoppar upp en varningsruta mitt i pannan "Inte tillräckligt med utrymme på minnet!". Då finns det bara tre saker att göra; rensa, rensa, rensa. Så det första jag gjorde idag när jag kom hem ifrån jobbet var att ta på mig walking-skorna och sedan ut och gå. Gå, gå, gå i mörker och kyla. Ensamhet. Få ordning på alla tankar och frågetecken i huvudet, koppla bort en del och koppla på varningsljus på andra.

Det finns hopp om morgondagen.

Nu är det jul här i vårt hus...

Enligt familjetraditionen ska man klä granen kvällen innan julafton. Så är det bara. Men det måste väl bara gälla om man har en riktig gran, eller hur? För jag och Niklas har minsann firat andra advent på riktigt ikväll; julskinka i ugnen, inslagning av klappar, julmusik samt klätt granen. Ja, det här med granen var kanske lite väl tidigt. Men nu står den här och lyser upp vårt vardagsrum så fint. Det är faktiskt min och Niklas första julgran. Och med tanke på att vi har varit julgranslösa de sista fem åren så har vi lite att ta igen.


Mot Kalmar

Efter en hektisk arbetsvecka väntar nu en fredagskväll i Kalmar med god mat och fina vänner. Per fyller halvvägs till 50 idag och det måste givetvis firas, imorgonkväll också för den delen. Hoppas på en trevlig afton!


1:a december

Första december. Känns mysigt att julen börjar närma sig, även om julstressen börjar bli lite påtaglig. Stjärnorna här hemma lyser så fint, liksom adventsljusstaken i mitt fönster på jobbet. För ljus är vad som behövs nu, i detta gråa decemberväder.