En Linköpingsvisit i februari

Endast ett par timmar kvarstår av februari. Mars står inför dörren och därmed våren. Visst, ett antal bakslag till lär vi nog få - men det märks så tydligt nu att dagarna har blivit längre och ljusare. 

I fredags tog vi vårt pick och pack och begav oss norrut - mot Linköping och Hanna och Linus. Blev en solig och fin helg, med promenader, visit i Gamla Linköping (och Cloetta såklart!), god mat med thaitema, och bowling. Tack för det! I torsdags var vi på middag hos de tre Gredebyfavoriterna. God mat och trevligt sällskap mitt i veckan är inte alls dumt. 

Ny vecka och nya tag. Måndagen är avklarad och även denna vecka är det fullt ös som gäller. Men jag har faktiskt tagit ledigt på onsdag. Ja inte för att slappa då förståss, nej för att ta en tripp till Ikea med Lillebror så att han kan få lite möbler också i sin nya lägenhet. I övrigt bjuder veckan på en kväll med födelsedagsfirande, en middag med vänner, lite träning, och till helgen en visit till Växjö för att träffa Växjöpinglorna - för första gången på sex år samlade i just Växjö. Kan ju inte bli annat än bra. 

Ha en fin vecka! 

När vardagen är som bäst

I början av detta år investerade jag i en väggkalender till vårt "nya" hemmakontor. Ett försök att få Sambon att vara lite mer up-to-date. Allt som oftast är jag en vandrande och rabblande kalender, medans Sambon däremot inte verkar lägga ett enda datum eller ett enda klockslag på minnet. "Aha, var det nu till helgen?!". Så ja, för att råda bot på detta har jag alltså då köpt en kalender. Nu när vi befinner oss i slutet av februari så inser jag att det nog var ett mycket klokt beslut - för oj vad fulltecknad den där kalendern blev. Ja inte tycker jag att det har gjort någon skillnad på Sambons minne kanske, numera glömmer han inte bara datumen och klockslagen utan också det faktum att vi faktiskt har en kalender. Men en kalender där man ser månad för månad ger en bra överblick på vad som komma skall. För kommande veckor är sannerligen fulltecknade - men med mycket skoj som tur väl är.
 
Ännu en helg har susat förbi. I torsdags efter jobbet tog vi en tripp rakt ut i skogen, närmare bestämt Fjärdsjömåla, för en middag hemma hos Andy, Frida och lille Vilmer. I fredags efter jobbet tog vi vårt pick och pack och begav oss mot Skåne för att hälsa på våra Kristianstadsfavorieter. Blev en middag inne i stan och sedan sussade vi (eller i alla fall jag) gott i gästrummet i Värestorp. På vägen hem på lördagen så tog vi en tripp förbi lillebror Mathias nya lägenhet där hela ligan jobbade för fullt med operation flytt. Blir nog finfint när det är klart. Jag och Sambon försökte oss på en lördagskväll med lite film, men jag somnade nog i soffan innan ens filmen hade börjat. Och igår var det dags för dop för lilla Lovis. Efter dopet passade Kim och Jennie på att överraska sällskapet med ett bröllop också - varför inte passa på nu när hela sällskapet ändå var samlade.
 
Ny vecka och nya tag. Sportlovsveckan är inledd. Lovveckor innebär ofta lite lugn på jobbet då de flesta med barn passar på att ta lite ledigt. Lite "när katten är borta dansar råttorna på bordet". Ungefär. Skönt att kunna ta tag i sådant som har blivit liggande under hektiska perioder. Hemma har jag en del planer som behöver sättas i verket i veckan. En middag tillsammans med några Nättrabyfavoriter. Och i helgen tar vi vårt pick och pack igen och sticker iväg. Blir nog en bra vecka.

Lördagslunk

En lugn och skön lördag. Började dagen med en tripp in till stan för en brunch på Elsas café med tjejerna Alice och Josefine. Efter en stund med lite tjejsnack och en liten runda på stan tog jag (äntligen!) bilen till en biltvätt. Kom hem precis lagom till Sambon slutat jobba (hans andra jobblördag på rad). Tagit en promenix på Hasslö, och slappar nu på soffan i väntan på att surdegsbrödet i ugnen ska bli klart. Som sagt; lugn och skön lördag! Ikväll väntar middag hemma hos några Hasslövänner ett kvarter bort. 

Igår hade vi Frida, Andy och lille Vilmer på middag. Niklas lärde Vilmer att spela gitarr. Blir han rockstjärna någon gång i framtiden så måste ju det vara värt något. 

Ha en fin lördagskväll!

144 slag i minuten

.. Så fort tickar världens finaste lilla hjärta. <3

Värmen i en pensionärskuvös

Solen skiner och jag sitter på vår lilla pensionärskuvös och har det riktigt skönt. 26 grader är det här ute och därmed snudd på för varmt, men eftersom vi vid den här årstiden är svältfödda på värmande strålar ifrån solen så sitter jag kvar ändå. Åter igen konstaterar jag att inglasningen av altanen är den bästa investeringen vi har gjort. 

Våra nattgäster har precis begett sig hemåt efter en frallfrukost (från bästa Hasslödoppet såklart!). Vi har nämligen haft finbesök ända från Halmstad i helgen, i form av kusin Anna och Jonas. Blev en lördagskväll med lite mat, spel och melodifestival. I fredags var vi hembjudna på tacomys hos Amanda och Johan. Och i torsdags hade vi finbesök i form Arian 4 veckor - och hans fina föräldrar såklart! 

Nu ska jag bege mig en tur till Ronneby. Det ryktas att det serveras semlor där idag. Ha en fin söndag och njut av solen! 

Vecka 25

Nej jag har inte blivit knäpp och tror att det är vecka 25 och sommar redan. Men något har hänt de senaste fem-sex månaderna som jag inte riktigt har delgivit i detta forum. Min mage växer och det beror inte (enbart) på att jag ätit för mycket godsaker eller varit för lat på gymmet. Jag mår stundtals väldigt illa och det beror inte på den härjande maginfluensan eller att jag har ätit något dåligt. Jag är ofta väldigt (extremt) trött om kvällarna och det beror inte på sömnbrist. Jag är inte alls lika tidig om mornarna på jobbet (innan kunde jag vara där klockan sex) och det beror inte på att jag plötsligt har upptäckt det här med sovmornar. Jag har slutat dricka kaffe, och det beror inte på något larm i kvällstidningarna. Jag är väldigt kissnödig och springer ständigt på toaletten, och det beror inte på någon urinvägsinfektion. Jag har inte druckit vin på flera månader (och har ärligt talat inte någon lust med det heller) och det beror inte på att jag plötsligt kommit på att jag ska bli någon nykter renlevnadsmänniska. 

Så vad beror allt på då? Jo, jag och Niklas väntar barn. Det är mysigt, oroligt, skrämmande, spännande men framförallt väldigt glädjande. Lite av en ny värld - där det uppenbarligen är okej för en främmande person att ta på min mage och kommentera hur den ser ut. Man ska förstå sig på hela systemet med föräldrardagar och läsa på om allt som finns om barnvagnar. Man ska komma till insikt med att det ska komma en vikarie till jobbet och att jag ska försvinna därifrån och inte vara med på allt som sker till hösten. Men framförallt ska man komma till insikt med att det bor en ny liten människa i mig som senare ska komma ut och bo här - hos oss. Om allt går bra det vill säga. Det lägger jag alltid till. För nojjig är jag och det lär väl fortsätta livet ut nu kan jag tro. 

Så.. Det var min bekännelse denna lördag.