Aaattjjooo..!!

Någon tyckte att Camilla har varit alltför frisk sen här vintern och passade därför på att skänka mig en rejäl förkylning. Det är bara att tacka och ta emot, och att bli bästis med ett gäng näsdukar. En rinnande näsa och ständiga nysningar är väl en sak, men den här förkylningshjälmen som ligger över huvudet och som isolerar varje hjärncell i bomull så att tankarna inte kan flöda fritt - den är jobbig! Tagit ledigt imorgon för kände att jag behövde det, och kvällen ska sedan spenderas i Kristianstad med våra Kristianstadsvänner -härligt med helg! 

På väg upp

PULS TEMPO PULS TEMPO PULS TEMPO PULS TEMPO PULS TEMPO..!!
 
Härligt träningspass i afton. Bra start på veckan, och kanske kändes det det extra bra med tanke på vilken onyttig helg det har varit. Men nu är jag på G igen. Fick inbjudan till Vårruset i slutet på förra veckan och den hänger nu på kylskåpet som en påminnelse om vad som komma skall. Wohoo..!! Om någon är sugen på att joina (på 4,5 månad hinner Du faktiskt träna upp dig rejält) så är det bara att säga till. 
 

Konsten att leva

Fin helg, riktigt fin helg. En spontantur till Växjö med lite festligheter och lite återupplivande av Växjömagin. En söndag med tjejbesök på Ronneby Brunns spa, en gofika på Café Mandeltårtan och sedan avsluta helgen med en söndagsmiddag hos oss tillsammas med Helen och Tomas. Som sagt; riktigt fin helg! Nu ser vi fram emot en ny fin vecka också (längtar speciellt till veckoslutet). 
 

Fint liv

Helg, underbara helg. Maten i ugnen, frasiga tulpaner på bordet och jag har slagit mig ner i soffan med vår nya leksak - en surfplatta. Tog en tur ut till Sandvik tidigare för att titta på solnedgången - vackert! Trevlig helg alla! 


Livet på en pinne

Helgen går mot sitt slut igen. Vart tog den egentligen vägen? Men något vettigt måste vi i alla fall ha gjort, det vittnar den gigantiska glödande högen som man ser ifrån köksfönstret om. Har varit två riktigt hårda dagar får man nog lov att säga, kroppen känns som spaghetti. Å andra sidan är det få saker som får en att må så bra som två heldagar ute i friska luften. Lite solsken och grillad korv på det och livet som husägare känns faktiskt ganska fantastiskt.
 
 

Framsteg

I huset där lugnet aldrig infinner sig. Eller nåt. Idag har operation fällning av träd inletts och avslutats. Just nu har vi en väldig hög med ved ute på tomten samt en ännu större hög med grenar som ska eldas under morgondagen (allt gick inte att hinna med idag). Framsteg, det gillar vi. Har även hunnit med en frukost hos fina Miriam och en långpromenad i solskenet. Det här med helger är verkligen en bra uppfinning. 
 
Ikväll inväntar vi fyra middagsgäster - de båda hjältarna som hjälpt till idag med respektive. Lukten av grillat har jag nu duschat av mig och nu laddas det inför en bra kväll (hög musik och en sambo som galer).

Bestyr

På vardagarna är det jobb som gäller och om helgerna är det shopping, piff och inredning som står på schemat. Nu är samtliga möbler till huset inhandlade (i alla fall om vi inte får något nytt ryck) och det enda som saknas nu är köksbordet som inväntar en sprutlackering. Och rullgardiner till vardagsrummet också förresten, icke att förglömma. Sedan är vi klara. Eller nja, kanske inte klara - mer att då kan vi fokusera på att komma i ordning med utsidan av huset också. Men ändå, det känns skönt! 
 
Idag åkte den sista adventsljusstaken ner i jullådan. Du är välkommen åter nästa år. Nu vill vi ha vår (såklart). Ett fång tulpaner står just nu i full blom på bordet. Härligt. Hustet är nystädat, tvättmaskinen tjuter om att tvätten är klar och maten är i ugnen. Ikväll blir det bio för två, vilket känns lite lagom ansträngande en kväll som denna. Trevlig kväll på er!

Konsten att bo i hus

Det går åt betydligt mer kaffe när man bor i hus, jämfört med att bo bor i lägenhet - en liten notering som jag har gjort de senaste veckorna. Vi som brukar köpa ett paket kaffe om året har sedan vi flyttat till Hasslö köpt sammanlagt tre stycken paket. Dels kan det ju visserligen bero på att jag och sambon har varit ganska mycket lediga på sistone, men den största anledningen är nog att vi var och varannan dag har fika-gäster. Absolut mycket trevligt - men jag måste nog ta mig i kragen och baka lite så det finns något att tillgå i frysen när vi får oväntat besök. Känns vuxet. Eller nej, känns snarare gammalt.
 
Imorgon börjar allvaret på riktigt. Många har haft långledighet sedan innan jul och kommer tillbaka till jobbet imorgon. Kan tänka mig att det också är så att många ska ta tag i träning m.m. imorgon - nu jäklar! Det märkte jag idag när jag skulle boka IW-pass till imorgon - reservplats nummer 9! Nähä, får väl sätta fart ordentligt med träningen när alla som ska uppfylla sina nyårslöften har gett upp - i början av februari!
 
Tack för mig.
 
Kvällsvy på ön

Solskensdagar

Då har vardagen tagit fart igen och julen och nyår känns som ett minne blott. Blev två arbetsdagar och sedan tyckte jag att det var lika bra att boka in en semesterdag till. En sväng till Mario, en sväng till Mio och sedan kom våra Kristianstads-favoriter på besök. En skänk skruvades ihop, duschhörnan kom upp och sedan tog vi en tur upp till Hasslö-doppet för lite pizzabuffé. Bra fredag! Idag på förmiddagen begav sig Kristianstadsborna hemåt igen och en ny skåning kom istället på besök - Helsingborgsbon Robin. Killarna drog iväg och fiskade i solskenet, medans jag begav mig iväg på en promenad med min kära kamera som sällskap. Bra lördag! Nu inväntar vi bara en bra söndag också.
 


Nyårsafton 2012

Trots gårdagens incidenter visade sig nyårsafton få en lyckad utgång. Blev en mycket trevlig kväll med god mat (om jag får säga det själv), trevligt sällskap och mycket skratt. Tack samtliga inblandade för det!
 
Idag är jag trött så det förslår. Jag är inte gjord för att gå och lägga mig klockan fyra på morgonen. Mindre bra start på det nya året med andra ord. Och så var det ju det här med nyårsflöften, finns det några sådana? Tja, jag och Miriam har bestämt oss för att delta i Vårruset 2013 också och tills dess ska vi ha förbättrat våra tider. Känns som ett bra löfte. Ett annat löfte är att jag i år ska låta mig själv komma i första hand och andras krav och förväntningar i andra. Punkt.