Självömkan

Jag, Emelie och Theodora känner för tillfället enorm självömkan. Vi då liksom?!! Tänk på oss!! Hallå, vi vill kanske också fira valborg som alla andra människor och inte sitta instängda här alldeles ensamma!

J*vla Kalmar!

Bitter.

Sol, vin, ljumma sommarkvällsvindar, skratt, berusning, grillning på Tufvanängen. Så ser nog de flestas kväll ut (förutom det där med Tufvanängen där endast Campusstudenter befinner sig). Men inte jag. Jag ska istället sitta instängd på en bank till klockan 21.00 och sedan bege mig till Ikanolägenheten vid Älmhults torg. Alldeles ensam. Men jag är inte bitter. Inte det minsta. Eller jo kanske lite. Eller snarare oändligt. Försöker tänka på att pengarna är bra att ha inför kommande svälttider, men det är svårt att riktigt känna någon motivation till jobb när solen står högt på en klarblå himmel och alla bara pratar om grillning och fest i det gröna. Ni kan ju tänka lite extra på mig ikväll och mms:a över en bild eller två så jag får känna mig lite delakig.

Biljettsläpp till Allkåren idag. Det närmar sig med stormsteg och jag bara längtar!


Ha en trevlig kväll allihop!

Lammhults Design Group

Hemma från en låååång dag. Bibblan klockan åtta i morse, lite skrivande och en telefonintervju. Tog bilen (!!) till Lammhult, där det väntades bolagstämma på Lammhults Design group, intervju av en ledamot samt titta på alla fina och märkliga designmöbler. Jag gillar möbler. Icke att förglömma är också att vi tog varsin glass i Lammhult, i det otroligt härliga vädret. Me like!

Tröttheten hägrar - tv:n nästa!

Marcus: "Jag upptäcker nya fördelar med er hela tiden" Haha - finaste kommentaren någonsin! :)








Vetenskapens underbara värld.

En heldag med vetenskapliga artiklar. Wiiiee! Upphetsningen är enorm. Ehrm. Sökningarna och utskrifterna är i alla fall klara, nu är det dags att läsa!

Förträngarfasen.

Måndagen är återigen här och kämpar fortfarande med att förtränga lördagens lilla incident. Jo Malin, du har nog rätt. Att redan i april säga att årets klant är utnämd måste vara lite av en bedrift - för inte kan det vara någon som hinner slå det här innan 31 december når oss. Det sägs att ett gott skratt förlänger livet och i sådana fall finns det många som har mig för att tacka att de får leva ett par år extra. Jag är en klantmästare helt enkelt. Dock är jag lite nöjd över att jag nu har ett klockrent svar på frågan "Det mest pinsamma du har gjort?".

Helgen i övrigt har varit bra. Firade lillebror i lördags med familjen och farmor och farfar. På kvällen blev det fest i Nättraby och sedan blev det en liten utgång och en relativt tidig hemgång. Lagom och trevligt! Lämnade perrongen i Karlskrona i morse, plockade upp Johanna på tågstationen i Växjö och vi begav oss vidare mot Värnamo där vi har spenderat dagen med att plugga hemma hos Marcus. Miljöombyte är nyttigt. All tid utanför bibliotekets väggar känns som himmelriket. Landade i Växjö igen vid sju-tiden, lagom trötta tog vi oss bort till Maido för inköp av sushi. Mums! Imorgon blir det plugg på hemmaplan och sedan biljettsläpp till examensbanketten. Full rulle - som vanligt!

Intellischens

Ny mobil är inhandlad så sms än välkomna igen! Simon har till och med godkänt den, måste vara ett gott tecken. Behövde en ny mobil. Självklart var det DÄRFÖR jag tog sönder min gamla idag. Bara det att jag inte riktigt var medveten om det.

Det kallas "intellischens" på hög nivå! ;)
 


Gaaaahhhh....!!

Jag är världens absolut klantigaste person. Gaaaaaahh....!! Hatar mig själv till max. Smsa inte mig för tillfället då min mobil är något ur funktion (klantighetens biverkning). Ringa går dock fortfarande bra.

Mot stan i jakt på en ny mobil samt alkohol för att förtränga hela den här dagen.

Jag dööör..

Världens bästa.

Torsdag - en dag med plugg, plugg, plugg och seminarium. Totaldissade blev vi inte på seminariet men är lite saker som skall rättas till. Imorgon väntas första intervjun i kandidatarbetet, plugg och handledarmöte. Med andra ord är det full fart! På kvällen bär det av bort från Växjö igen. Har trots allt varit på plats i nästan två veckor nu, vilket är högst ovanligt.

Lillebror skall firas på lördag och det med dunder och brak. Liten har blivit hela 12 år gammal. Jag minns fortfarande den där morgonen för snart tolv år sedan då farmor väckte mig med en puss på kinden och berättade att mamma och pappa begett sig iväg mot BB. Minns fortfarande telefonsamtalet från pappa då han berättade att vi hade fått en lillebror. Minns fortfarande Mathias glädje vid beskedet att han fått en bror och ingen syster. Minns fortfarande när jag, Mathias och Pappa för första gången skulle besöka mamma och lillebror på BB. Så liten han var då. Så otroligt liten. Nu är han hela tolv år gammal, går på disco, har flickvän och spelar fotboll. Vart tog tiden vägen? Han är så stor men samtidigt så liten.


Bara för att du är den absolut bästa som finns!

Grillning på G!

En dag med opponering. Ganska intressant att läsa igenom vad andra har sysslat med de sista veckorna. Vissa saker blir man tipsad om inför den kommande studietiden medan andra saker kan man inte låta bli att rynka på näsan åt. Lärorikt på många sätt och vis.

Precis dammsugit hela lägenheten så nu skall samtliga spår från Savannah och Bailey vara bortblåsta. Eller ja, finns väl en massa strån som flyr runt i rummet då den dånade dammsugaren drar fram men mestadelen är i alla fall väck! Märks att jag inte är van vid att ha djur. Tycker inte om att ha en massa päls överallt, tycker inte om döda hårstån överhuvudtaget. Helt plötsligt förstår jag min mor som under hela min barndom har hållt fast vid att vi inte ska ha någon hund eller katt - trots allt tjat!

Kvällen skall spenderas med Johanna och Martin. Var tänkt att bli grillning på Tufvanängen med ett större gäng men blir nu istället grillning utanför oss i en mindre skara. Ska nog bli trevligt det också. Första grillningen i år för min del så ska bli mumma!


Grillning på Slottsängen 2008

Slösa tid..

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Emelies (Kossans) födelsedag - HURRA HURRA HURRA! Ett stort grattis på födelsedagen Emelie  som idag har nått den högaktningsvärda åldern på 22 år. Se det så här - hur gammal du än blir kommer jag alltid att vara äldre än dig. Om det kan vara till en tröst. Fick en present idag av självaste födelsedagsbarnet (Jo jag vet att det borde vara tvärtom), en plattborse (eller nåt) - mycket fin liten sak och jag tackar och bockar allra ödmjukast för tanken.

Sitter just nu i skolan och slösar tid. PM2 är så gott som klart. Väntar på att Johanna skall läsa klart arbetet så min granskning kan börja. Ikväll väntas det bio - ska gå på ännu en företagskväll och denna gång med Deloitte. Ska bli trevligt! 

I övrigt har jag idag fixat uppsägningen på Ikano Bank. Känns lite vemodigt. Trivts mycket bra med alla roliga människor där och de kommer att vara saknade. Dock har jag några dagar kvar att jobba där innan uppsägningen verkställs på riktigt så ska nog hinna ta farväl ordentligt. Undrar egentligen vad jag ska göra med all ledig tid i höst......?!


Helgen i ett sammandrag

Då var helgen över - igen! Brattan har varit här på besök. Blev en lördagskväll med thaimat, vin, tjejsnack och lite tv. Martin och Sonny kom också förbi en sväng. De ville gå på en rejäl fest och landade hos oss. Varför är det ingen som förstår. På söndagen kom en viss fröken Hanna på att vi skulle baka kladdkaka - utan ägg! Vad finns det då för substitut till ägg...? Sirap blir bra tyckte Hanna och fixade ihop en rejäl smet. Någon kladdkaka blev det förståss aldrig utan snarare en form av chokladsås eller kola. Vad du än satsar på i framtiden Brattan så låt bli bagar-karriären i alla fall! Katten Savannah som har varit inneboende hos oss i veckan har begett sig hemåt och vi kan återigen ha balkongdörren öppen och inte binda för köksskåpen. Ta inte illa upp lilla Savannah men känns lite som en befrielse. Tog en sväng till Karlskrona igårkväll och landade här igen i morse. Onödigt tyckte många. Jag håller inte med.

Nu blir det snart träning i form av ett step-pass. Heja Heja!

En helg med bästisen från förr..

Lördagsmorgon och kombon har begett sig iväg. Kvar i Växjö är jag tillsammans med katten. En märklig katt det där. Helt plötsligt blir hon knäpp och rusar fram och tillbaka i lägenheten, under soffan, ut från soffan, bort till dörren, mot köket, ut i hallen, in i badrummet och tillbaka under soffan. Hm. Vissa roas lätt. Dessutom hoppar hon på handtagen för att öppna sovrumsdörrarna där hon mycket väl vet att hon inte får vara. Det räcker med en blick från mig eller Johanna och hon sänker huvudet och försvinner från dörren.

Hade en mysig kväll igår med Johanna och Martin. Thaimat, filmtittande, en massa (intimt) prat och en hel del skratt såklart! Väntar besök under eftermiddag i form av Brattan och förmodligen också en liten ettrig hund. Får se om de dyker upp eller ångrar sig i sista stund.

Trevlig helg!

Sommarjobb

Jag har fått jobb för sommaren. Är glad samtidigt som en extremt jobbig känsla infinner sig. Nu måste jag på något smidigt sätt ta mig ur jobbet som jag tackade ja till för över en månad sedan.. Hm. Ångest och dåligt samvete till max! Lika bra att lägga det åt sidan nu i alla fall. Får bli ett problem på måndag.

Nu är det helg! Efter omplanering en rejäl omplanering i schemat blir det ingen kusinkväll i afton. Istället blir det en Johanna-Martin-Camilla-kväll med thaimat. Mumsigt!

Trevlig kväll!

Företagskväll

Då sitter jag här färdigduschad, färdigklädd och färdigfixad inför kvällen evenemang - företagskväll på Ernst & Young. En helkväll med revisorer och eventuellt blivande revisorer - låter väl fruktansvärt spännande? Faktum är att företagskvällarna brukar vara mycket trevliga tillställningar och hoppas på det även ikväll.

Dagen har spenderats med plugg, plugg, plugg. Ovanligt? Knappast! Har nu kommit en bra bit med kandidatarbetet. Sommaren närmar sig verkligen med stormsteg och snart sitter jag väl här och skriver att jag inväntar examensbanketten istället för en förtagskväll. Då är tre år avklarade på Växjö Universitet - tre hela år! Vart har tiden tagit vägen? Minns fortfarande så väl första dagen då jag hade hela nollningen framför mig. Nu inväntas istället examensbankett och studentlivet utanför studierna har allt mer kommit i skymundan. Lite synd men samtidigt förmodligen en del av den process som genomgås under studietiden. De äldres plikt är att ge plats till de yngre. Eller nåt. Jag är helt enkelt gammal. Men snart är allkårsveckan här - underbara allkårsvecka och jag bara lääängtar!

Så vad händer då i helgen? Hör och häpna ska jag faktiskt befinna mig i Växjö heeela helgen! Ytterst ovanligt. Alldeles ensam dessutom vilket verkligen är något av det mer sällsynta. I alla fall var det tanken från början. Men eftersom Camilla är Camilla har hon givetvis sett till att planera in lite aktiviteter. Under morgondagen kommer Lovisa på besök för en riktig kusinkväll och på lördag kommer Brattan för en vänner-från-förr-kväll. Ska bli skoj!  

Trevlig kväll!

VXU

Vad är det för hopkok av människor de egentligen har anställt på Växjö Universitet? Hur kommer det sig att alla jag har pratat med har uppfattat att duggan var en 0-poängsdugga och arbetet skulle sätta betyget för hela kursen när läraren i efterhand (då kursen redan är avslutad) hävdar att det var omvänt förhållande? "Det låter inte som något som jag skulle ha sagt - faktiskt!". Märkligt värre eftersom merparten tycks ha hört dig säga det. Irritationen är något enorm.

Grattis Högskolan i Kalmar - ni måste vara extremt nöjda med er nya samarbetspartner!

:)

Har varit en väldigt bra dag idag. Känner mig uppåt, pigg och energisk och att kvällen skall avslutas med ett dubbelavsnitt med Desperata hemmafruarna gör knappast dagen sämre. Förmiddagen spenderades på hemmaplan med kandidatuppsats-plugg tillsammans med Johanna och Marcus. Var med om en märklig intervju runt lunchtid, storhandlade sedan på Citygross med Johanna och Lovisa, lurade med mig Lovisa till sushi-restaurangen (hon var väldigt tveksam till detta men kom att älska sushi!) där vi åt gott och hade kusinsnack. Tog sedan bussen hem till lägenheten, när jag precis kom innanför dörren ringde Sarah och frågade om vi skulle gå en runda. Så nu är jag nyss hemkommen från en promenix runt sjön som innehållit mycket prat och funderingar kring vad som egentligen har hänt de senaste åren.

Jag är nöjd. Jag är glad. Kanske till och med lite lycklig. Om än för stunden så tänker jag unna mig själv att faktiskt bara få vara det.

P.s. Lyckopengar man hittar på gatan måste göra susen! D.s.

Slutet.

Måndagsmorgon (eller snarare förmiddag) och snart är påsken över för det här året. Har vant mig av att gå upp tidigt om mornarna så kommer att bli jobbigt imorgonbitti. Dock vill jag inte tänka på det. Inte än. Tycks kunna bli ännu en solig och härlig dag. Vädret under påskhelgen kan man verkligen inte klaga på! Så ska njuta, ännu en dag... Under dagen bär det även av mot Växjö - mot allvaret, mot studierna, mot kandidatuppsatsen och egentligen också mot många saker som jag gillar.


Påskfirande

Ännu en dag med underbart väder. Lyckan är total och glädjen sprirar som aldrig förr. Hade en trevlig påskmiddag igår tillsammans med familjen och farmor och farfar. Skjutsade hem farmor och farfar på kvällen och tog sedan en sväng ut till Aspan. Vattnet låg spegelblankt medan solen sänkte sig ner i havet. Otroligt vackert och jag längtar just nu bara till sommaren och lata dagar ute på Aspan. Aspanlivet då klockor, datorer och bekvämligheter inte existerar överhuvudtaget. Bara härligt sommarväder, en solstol och dopp i det klara vattnet - underbart!

Lillebror skulle på bio i Karlskrona igårkväll så åkte med honom (!!) och hans kompisar till Nättraby och helt plötsligt hade jag helt oplanerat hamnat på en fest (ja alltså inte med lillebror då, ifall det kunde bli någon felsyftning där). Blev en ganska nykter tillställning för min del och ärligt talat spenderade jag nog större delen av kvällen med att gäspa. Jag måste ha varit ett extremt spännande sällskap. Hrm. Somnade i alla fall i princip nästan direkt då huvudet landade på huvudkudden.

Morgonen började inte alls bra idag. Vaknade extremt illamående, likblek och snurrig. Efter en 45 minuters lång promenad i den friska morgonluften (klockan sju!) och sedan ytterligare lite sömn tycks jag dock vara så gott som återställd nu. Nu inväntar jag och större delen av familjen in mamma och sedan bär det av mot Backaryd för att fira påsk med tjocka släkten. En sak är säker - allt kan bara bli bättre än morgonen! Tror nog att det kan bli en ganska bra dag ändå.. (bara jag slipper allt vad påskbord heter!)


Ronneby

Ronneby är faktiskt en väldigt vacker stad, något som jag kommer till insikt med många gånger när jag är hemma på besök. Som boende i Ronneby uppskattar man inte den fina miljön på samma sätt som en besökare. Ofta hör man nog mig fnysa och föraktfullt säga att i Ronneby kommer jag aldrig mer att bosätta mig! Men faktum är att jag gillar denna lilla håla, det är trots allt detta som är hemma. Även om jag som sagt starkt känner att jag aldrig mer kommer att flytta hit, är det väldigt skönt att ha familjen bosatt här så att man titt som tätt kan komma på besök.

Idag har jag och mamma plockat varsin stor bukett med vitsippor i "vitsippeskogen". Någon sådan plats tycks det inte finnas i Växjö, inte vad jag har sett i alla fall. Vi tog även en promenad i Brunnsskogen och bara njöt av det underbara vädret.

Om en stund anländer farmor och farfar - dags för påskmiddag med familjen!



Glad påsk!

Då var det här - detta efterlängtade, underbara, fantastiska påsklov (eller ja, några icke-pluggande dagar). Befinner mig just nu i Blekinge. Kände mig rastlös i ettan i Nättraby och bestämde mig för att bege mig hemhem istället. Här är dock ingen hemma, så vad jag gör här vet jag egentligen inte. Men på något vis känns det ändå väldigt bra att befinna sig mellan dessa fyra väggar i Ronneby, strosa omkring och bara njuta av att vara hemma en liten stund. Det har verkligen inte skett ofta på sista tiden. Var hemma en natt för några månader sedan och någon timme för ett antal veckor sedan. Det är det enda sedan nyårsafton! Jag har verkligen varit dålig på att vara en god familjemedlem de senaste månaderna. 

Om någon timme blir det fika med Josse i stan. Ska bli trevligt - lite snack tjejer emellan. Imorgon ska jag åter igen till Ronneby för att fira påsk med familjen och farmor och farfar. På lördagen bär det av mot Backaryd för att fira påsk med mormor och morfar. Påskbord för hela slanten. Uää.. Ingen fantast av sådan mat! Men ska bli trevligt att umgås med alla nära och kära.

Sammanfattningsvis är läget bra för närvarande. Lite funderingar karriärsmässigt. Vad ska det egentligen bli av mig i sommar? Lite funderingar kring livet. Jag orkar inte bråka men samtidigt står jag för mina beslut. Nu ska jag bara njuta av min ledighet tillsammans med de jag tycker om och förhoppningsvis skall en piggare Camilla återvända till Växjö på måndag.

Glad påsk på er!


Påskmys

Kvällen har spenderats med påskmys med kombon. Påskris pryder nu vårt vardagsrum - mycket fint! Pepparbiff med rödvinssås och nypotatis (visserligen inte svenska men ändå) serverades till varmrätt i afton. Dryck som serverades till maten var givetvis påskmust. Efter det kom påskharen på besök - blev lite letande i lägenheten efter påskägg. Nog har både jag och Johanna varit snälla i år, för vi fick varsitt välfyllt ägg som vi har smaskat på framför tv:n. Mumsigt och lite busigt på något vis!

Imorgon är den efterlängtade onsdagen här. Plugg i bibblan fram till eftermiddagen och sedan blir det långvisit i Blekinge. Lovely! Påsklooooov...

Prioritering.

- Då får du prioritera lite.
- Jag gillar inte att prioritera. Det är alltid något man får välja bort.


Jag vill så mycket, så oändligt mycket samtidigt. Dock tvingas jag gång på gång slåss med insikten om att dygnet bara har 24 timmar, att jag inte kan vara på flera ställen samtidigt och hur gärna jag än vill kan jag inte göra alla nöjda. Jag försöker, jag gör verkligen det. Jag försöker att vara en god dotter, en god storasyster, en god vän, en god arbetskamrat, en god student, en god flickvän, en god kombo, en god släkting. Men hur mycket jag än försöker och hur gärna jag än vill kommer det alltid vara någon som står där med besvikna ögon och som gör att jag känner mig som världens sämsta människa.

Idag valde jag att prioritera en person som jag har prioriterat bort allt för många gånger. Som gång på gång har frågat när han ska få komma på besök. Som besviket varenda gång har sagt "Men det är ju jätte långt tills dess" och ändå har den där tidpunkten gång på gång skjutits upp. En liten person som är enormt betydelsefull för mig och som ändå på något vis alltid tycks komma i sista hand. Nog fick dagens prioritering jobbiga konsekvenser alltid och nog lyckades jag även denna gång göra andra besvikna. Dessvärre vet jag inte vad jag ska göra åt det. Jag är inte Superwoman. Jag klarar inte hur mycket som helst, även om jag hade velat. Jag kämpar ständigt med att lära mig att säga ordet "nej", lära mig att jag inte är hur töjbar som helst utan måste lugna ner mig för att inte gå av mitt itu. Frustrationen är enorm, tankar som "men det kanske går ändå.." dyker ständigt upp. Att ständigt bo i en resväska suger dock en hel del energi. Jag har varit nere och nuddat botten en gång. Jag vill inte hamna där igen.

Slutkörd.

Tillbaka i Växjö tröttare än någonsin. Mycket att göra och en man kort. Är helt snurrig av trötthet. Tre eller fyra dagars plugg återstår innan påskledigheten står för dörren. Ärligt talat vet jag inte hur jag ska orka...


Godnatt!

Rapport från Arbetsmyran

Andra dagen på Ikano. Märk väl att jag inte är olydig och surfar på arbetstid, då mitt pass inte börjar förrän klockan elva. Underbart väder ute idag igen, känns lagom kul att sitta inspärrad på en bank till klockan halv åtta ikväll. Antar att regnet kommer falla lagom till torsdag, fredag då min ledighet äntligen börjar. Nej, inga pessimistiska tankar idag - gud vad kul vi tjejer skall ha här idag! Förresten gör det härliga vädret ofta att kunderna mjuknar upp och de sura minerna suddas ut.

Nähä, kanske skall börja med att starta alla arbetsprogram och öva på min ständiga fras "Välkommen till Ikano det är Camilla!". Ha en härlig dag i solen alla ni som har tid att njuta - skänk gärna arbetsmyran Camilla en tanke då och då...

Woho!


Tlööööt!

Jag är tlöööööt! Snart hemgång dock. Nedräkningen har börjat på allvar.

Trötthet=dålig humor=mycket skratt

...?

En tomhet. Ett hål. En ensamhet. Ett mörker. En ängslan. En tyngd. En saknad.
En tanke. En längtan.
Ett tvivel. En fråga. En oro.  



Vem?

Liten har blivit stor på riktigt...

Vårkänslorna spirar som aldrig förr. Helt underbart att sitta ute på balkongen i solen, iklädd linne och skjorts samt ett par solglasögon - me like! Lite läsning av vetenskapliga artiklar samtidigt som glassen i handen sakta men säkert smälter bort. Anlände till Växjö igen runt två-tiden, hemkommen efter ett par dagar hos knäppot i Karlskrona. Blev inte en heldag med plugg igår. Mamma ringde och lockade med mig på shoppingtur i stan istället. Hur kommer det sig att en sol på klarblå himmel alltid ger en falsk känsla av att  det är okej att ta lite ledigt? Som att det vädret skulle kunna rättfärdiga bristen på plugg? 

I övrigt vill jag bara uppmärksamma om att min numera bilkörande lillebror helt enkelt är bäst - ett stort grattis till dig för att du nu äntligen har ett rosa kort att visa upp vid ingången till puben! Kör försiktigt (jaja, förlåt att jag är en sådan extremt töntig syrra)! Liten har verkligen blivit vuxen på riktigt..

Tack och hej från den "dumma tanten"! ;)




Vårkänslor även framför en dataskärm.

Ute skiner solen på en klarblå himmel. Det är alldeles vindstilla ute på balkongen och man skulle lätt kunna sitta där i endast bikini (om det inte vore för grannarnas insyn). Själv sitter jag ensam och instängd i en etta och stirrar frenetiskt in i en dataskärm i hopp om att få ut något från alla dessa vetenskapliga artiklar. Dock är balkongdörren öppen så förutom datorns surrande hör jag även hur fåglarna kvittrar. Det ger i alla fall en liten utomhuskänsla - man får vara nöjd med det lilla!

Skall återvända till Växjö igen under morgondagen. Då kommer dock kombon vara på språng. På fredag bär det av mot Älmhult för Ikanojobb heeeela helgen! Därav kommer jag och kombon att ses först på söndagkväll insåg vi vid vårt senaste telefonsamtal. Enormt lång tid!

Nähä, kanske dags att återuppta mitt vetenskapliga-artiklar-läsande. Alla ni som kan och har möjlighet - sätt er för guds skull en stund i solen idag och bara njut!