Skotte

Vissa dagar finns tankarna och minnena där mer än vanligt. De sista dagarna har jag tänkt väldigt mycket på den här lilla chokladbiten; Skotte. Som liten brukade jag köpa en "Skotte" till farfar i födelsedagspresent/julklapp eftersom jag visste att han gillade den här lilla chokladbiten. Det eller en penna (eftersom han var en mästare på korsord).
 
Så idag när jag snabbhandlade efter jobbet var jag bara tvungen att se; finns "Skotte" fortfarande? Och visst gör de det. Känns tryggt på något vis. Köpte med mig en hem också. Bara för att.
 

Söndag

När jag var liten gillade jag inte söndagar. De var lugna och tråkiga. Idag tillhör nog söndagen en av veckans favoritdagar (näst efter fredagen) - lugnt, skönt, stilla och inga vidare förväntningar på vad som ska ske. Idag har vi tagit en långpromenad på Tromtö i solskenet. Härligt! Har även titt-shoppat i stadens möbelaffärer och är i full gång med att planera hur vi ska ha det i vårt framtida hem. Det är inte lätt vill jag lova. Efter en middag hos Niklas farmor har vi nu sjunkit ner i soffan. Säga vad man vill om vintertid men det här med att få en extra timme på ett dygn (speciellt på ett ledigt dygn) är allt annat än dumt!
 

Lördagsmys

Gillar lördagar. Och framförallt gillar jag lediga lördagar. Och lördagar med fint väder. Så en ledig lördag med fint väder kan väl inte bli annat än bra? Hade en lördagsförmiddag hemma alldeles själv. Passade på att storstäda lägenheten, äta frukost framför nyhetsmorgon och ta en promenad tillsammans med kameran. Fint det! Efter en lunch i stan tillsammans med Emelie och Josse är jag nu på plats hemma igen. Nu laddar vi inför en myskväll!

Torsdagskväll

Dagarna rullar på i en väldigt fart. Imorgon är det fredag igen, vilket visserligen känns väldigt skönt. Kvällen har spenderats hos Farmor. Hon hade slagit på stort och lagat min favoriträtt (för första gången); dillkött. Lite fruktsallad på det och vi kunde mätta och belåtna bege oss hemåt igen. Fin torsdag.
 

En weekend i Malmö

Hemma igen efter en fin helg i Malmö. Värmen som vi har känt av i helgen har varit underbar - tänk att kunna ta en fika på torget i Malmö utan att frysa i mitten av oktober. Då kan man inte klaga. Blev en middag med Johanna och Malin på lördagskvällen, följt av en trevlig (och folkfylld) inflyttningsfest hos Emelie och Petter. Skål för det!
 
Efter en god hotellfrukost i Malmö idag begav jag mig sedan hemåt igen, från ett dimmigt Malmö till ett soligt Blekinge. Har hunnit att både dammsuga och tvätta bilen, ta en långpromenad vid vackra Tromtö och storhandla inför veckan. Nu är jag redo för en ny vecka. Trött, men redo. Godnatt!
 
"In da club!"

Stumholmen

En promenad med fina Miriam. Precis vad jag behövde efter en sådan här vecka. Bara en dag kvar och sedan väntas helg. Helgen ska spenderas i Malmö tillsammanas med ett glatt gäng. Inflyttningsfest hos Emelie och Petter står på schemat och det kan väl inte bli så mycket annat än bra.
 

Onsdags-göromål

Då var det soliga höstvädret tillbaka igen. Passade på att ta en liten promenad på lunchen för att ladda med så mycket D-vitaminer som möjligt. Härligt! I övrigt bjöd kvällen på ännu en lektion med linedance och ännu en ny dans kan nu läggas till kunskapsmassan. Pensionärsvarning eller ej, men det är förbannat skoj!
 

Liten

Ikväll har jag hälsat på den här lille guldklimpen (och hans Mamma förståss). Stora killen som är hela 2,5 månader. Så söt så - man bara smälter.
 

Fikanödig

Bra söndageftermiddag tillsammans med Per, Veronica och Simon. (Ska tilläggas att vi begav oss till gymmet och bad om syndernas förlåtelse efter denna eftermiddag).
 
Nu laddar vi inför en ny vecka!

Söndagslugn

En helg med regn. Men det gör egentligen inte så mycket för har ganska fullt upp ändå. Igår firade vi lilla Mamma i Ronneby (bättre sent än aldrig) och på kvällen begav sig sambon och jag in till stan för en bio för två. Lite lagom en regnig höstdag. Idag står ett fikabesök står på schemat, liksom ett besök på gymmet samt fortsatt planering av flytt (min favoritsysselsättning för tillfället). Lugn. Ett hemmalugn.
 

Blåbärscheesecake

Ibland är man helt enkelt värd något extra och det kände jag att jag var igår. Den kanske inte blev så vacker men ack så god!

Mystorsdag

Dagen började inget vidare med dunkande huvudvärk och systemfel på jobbet. Men ju längre dagen gick, desto bättre blev den. Varit en härlig höstdag med strålande solsken och vackra höstfärger. Passade på att flexa hem lite tidigare och styrde då kosan mot Ronneby. Blev en eftermiddagsfika med farmor och kusin Anna (som dagen till ära var på besök) och sedan en väldigt god torsdagmiddag. En massa prat med tända ljus samt en liten spontanshopping tillsammans med Anna och dagen är fulländad. 
 

Skärgårdsbo

Andas. Ibland behöver man bara andas. Då är det bra att ha en arbetsplats där man bara kan gå utanför dörren och göra just det - andas. Nej, aldrig mer inlandsbo. Jag trivs helt enkelt för bra här.
 
Idag har vi tagit oss en tur på dansgolvet - lincedancegolvet. Det är skönt att släppa alla tankar för en stund och istället bara fokusera på vart man ska sätta fötterna, något som visserligen kan vara väl så bekymmersamt men på ett skönt vis.

Intrång

Ikväll har vi haft en massa nyfikna främlingar hemma - tittade, snokade, dömde och fällde kommentarer om vårt hem. Visst känns väl inte det helt naturligt? Men det är sådant man får gå igenom när man ska flytta. Med tanke på att vi bor i en hyreslägenhet så borde man kanske inte ta det så personligt, men på något vis känns det ändå viktigt att de som kommer gillar det de ser. När de öppnade garderoben kände jag bara; "Gaaah... borde ha städat garderoben!". Men jaja, de verkade i alla fall nöjda och intresserade av lägenheten. Men jag förstår varför många husägare väljer att inte vara på plats vid husvisningen...

Måndag?

Måndagen efter en den trevligaste helgen på mycket länge har flutit förbi i ett väldigt tempo. Fullt ös medvetslös - först en riktigt hektisk dag på jobbet följt av en tur ut till Hasslö och huset för att slita och dra i det som någon gång i framtiden ska bli en gräsmatta. Nu är jag helt slut i både kropp och knopp - är det verkligen bara måndag idag säger ni?
 
Men nej, nu ska jag inte klaga. Jag har ju som sagt haft en riktigt bra helg. Jag älskar ju egentligen det här tempot. Och att slita och dra i det där som i framtiden ska bli en gräsmatta är faktiskt ganska rofullt och roligt. Jag ska bara få min kropp att tycka detsamma.

Fredagskväll

Smattrande på taket, lite god mat, tända ljus och en film. Addera en värkande och fullkomligt slut kropp (efter ett stenhårt träningspass) så har ni min kväll! Morgondagen bjuder på mycket skoj så bör nog försöka att vara utvilad tills dess.
 
Riskanalys; finns stor risk för att vederbörande kommer att somna i soffan innan filmen når sitt slut.
 

Minnen

Semestern är ett minne blott och Rhodos-trippen känns väldigt avlägsen. I lägenheten finns dock flera semesterspår kvar. Stenar, mängder av stenar (och även snäckor). Tänk att man kan gå på en strand med miljontals stenar och så är det någon enstaka där som man bara måååååste ta hem. Med nu då, vart ska vi göra av dem? Antar att de får flytta med till vårt nya hem så småningom och bli en del av utomhusdekorationen där kanske. Fram tills dess får de väl ligga här lite överallt och få oss att tänka tillbaka på en fantastisk vecka lite då och då..

Höst på Gräsvik

Under soliga dagar älskar jag den svenska hösten - den friska höga luften och de vackra färgerna. Passade på att ta en promenad vid Gräsvik direkt efter jobbet. Det är få förunnat att ha sin arbetsplats på en sådan vacker plats som vi. Nästan förmånsbeskattning på det va?
 

.

Den där känslan när kroppen känns som överkokt spaghetti och huvudet som en seg kola. Där har ni mig. Men trots det känner jag mig väldigt nöjd med min tillvaro. Riktigt nöjd. Livet är fint.