Kalmar-resa

Regn, regn, regn.. men vad annat kan man vänta sig när jag är ledig?

Igår tog Josse och jag en tripp till Kalmar - där vi varit EN gång tidigare. Ditresan vållade inga större problem (förutom att det var svårt att få tag på parkeringsplats) men när vi från stan sedan skulle ta oss till Ikea blev det lite värre. Körde helt fel, frågade om vägen, körde fel igen och till slut fick Josses kompis Carro komma och möta oss och sedan lotsa oss ut till det gul-blåa varuhuset. Haha! Träffade Joooey och lilla Mathilda också i stan - så roligt att träffa en Campusbo igen! Synd att vi inte hann träffas så länge för hade mer än gärna spenderat en hel eftermiddag med att bara prata. Saknar er något väldigt! En väldigt trevlig dag i Kalmar hade jag i alla fall - var skönt att komma bort ett tag. Tack så mycket Josse - du är världsbäst!

Idag blir det en dag hemma med lite fix och don. Spenderat två nätter i Lyckeby på sistone så idag ska jag bara vara hemma och pyssla med sådant som man ofta tänker att man "borde" göra (Inget pluggande dock - inte än!).
 


Vad gör man när man tror man vet något som man egentligen inte vill veta eller när man inte vet vad man egentligen vill veta eller när man inte vet vad man egentligen vet.


Tänker på dig (er) - hoppas att allt ordnar sig!

Midsommarafton

Trött, sliten och ser allmänt förjäklig ut men hade i alla fall en trevlig midsommarafton 2007 - något annat kan jag verkligen inte påstå!

Midsommarafton spenderades på Senoren i Karlskrona skärgård - solen stod högt på den klarblå himlen, fåglarna kvittrade i träden och vi sprang omkring med blommiga midsommarklänningar och midsommarkransar i håret.. Eller? Nja, stämmer kanske inte riktigt. Moder Natur fick för sig att spela oss alla ett spratt (verkligen ett mindre uppskattat sådant!) och regnet öste ner större delen av dagen. Vid femtiden upphörde det dock att regna men det var fortfarande kallt och ruggigt. Det blev alltså en midsommar med regn, vi var iklädda jeans och fleecejacka(!!) och några blommor i håret syntes verkligen inte till.

Men blev en ganska somrig midsommar ändå då vi på kvällen satt ute under ett partytält och grillade med en hel massa människor samtidigt som barnen (samt några modiga lite äldre barn) spelade brännboll intill. Vid tolv fick tydligen de flesta för sig att nu var det minsann dags att gå och lägga sig. Jag kan verkligen inte säga att jag egentligen hade haft något emot att gå och lägga mig just då för tröttheten hade hängt som ett moln över mig precis hela dagen. Men tydligen var det så att om man var i vår ålder fick man verkligen inte gå och lägga sig så tidigt på självaste midsommarafton! Istället blev det en väldig promenad på över en halvtimme på lantliga grusvägar och kohagar (Väldigt mörka sådana!). Till slut kom vi fram till ett par husvagnar nere vid vattnet där Josse, Jim, Lovisa, Emelie, Lasse, Niklas, Alle och jag skulle spendera natten (något som inte var planerat från början). Kallt var det - väldigt kallt och vi gjorde upp en brasa och satt och pratade (och drack whiskey - urk!) till framåt halv fyra. Då somnade vi sött, eller? Nej inte direkt men det hade vi garanterat gjort om det inte hade varit så jäkla kallt och om det inte var för att en viss person inte kunde hålla tyst utan babblade på som bara den (ingen nämnd, ingen glömd!).

 

En trevlig midsommar blev det i alla fall trots vissa missöden (men vad annat kan man vänta sig då Camilla är i farten?). Tackar samtliga midsommardeltagare som förgyllde min dag!   

  

Ronnebybo

Jaha, då var man en tvättäkta Ronnebybo igen - en sån där som bor, lever och jobbar i Ronneby, som stolt visar upp Brunnsparken för turisterna och som givetvis har koll på stans senaste skvaller (för i Ronneby vet alla allt om dig - även det du inte visste om dig själv!).

Inte för att jag egentligen spenderat så mycket tid hemma - har knappt varit hemma alls trots att jag varit ledig. I lördags var jag på fest (hör och häpna; jag var alldels nykter!) hos Josse. I söndags blev jag bjuden på middag hemma hos Brattan. Måste säga att hennes nya hund var bland det sötaste (och minsta!) jag sett på mycket länge. Väldigt trevliga samtal med Brattans pappa - att titta på hur lamporna i den nya husvagnen och pumpen till poolen funkar kan vara väldigt intressant för att inte nämna hur intressanta foton från Ryssland kan vara! På kvällen bar det av mot Lyckeby där jag spenderade natten hemma hos Jessie. Hm, finns många olika sorters människor om man säger så. Hör ju inte till vanligheten att jag umgås med volvoraggare precis. Haha! Jessie är banne mig skyldig mig en STOR gentjänst!

Hoppas att allt är bra med Stjärnorna från Campus! Jag har inte ens hunnit bada än - hoppas verkligen att ni inte är lika sena som jag! Känns konstigt att ha sommarlov, att inte ha några ekonomiböcker som man MÅSTE läsa men ack så underbart! Imorgon börjar dock allvaret igen i form av sommarjobb.


Mitt sommarlov, vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli med bad och sol och jordgubbar och glass.
Tänk när man springer barfota i gräset och humlor surrar omkring i solens gass.  

Farväl

Några minuter kvar till hemresa. Har nu städat heeela lägenheten samt packat allt (eller ja, förmodligen har jag glömt några av de viktigaste sakerna som vanligt!). Väntar just nu på att min far ska komma hit och hjälpa mig att packa ner datorn och ge mig skjuts till Ronneby (samt ge mig en utskällning för att jag har så mycket packning).

För er som undrar så gick tentan åt skogen. Kalkylering är verkligen inte min grej men man kan väl inte vara bäst på allt heller! Haha! Orkar inte bry mig nu i vilket fall som helst utan nu vankas sommarlov - härligt! Vi får väl se om det blir en runda in till Karlskrona ikväll för att träffa Josse - tänker inte spendera ännu en kväll framför tv:n! 

Farväl underbara Campus (eller snarare tomma och öde Campus för tillfället)! Synes igen den 7 augusti i alla fall - då vankas omtenta i kalkylering - BLÄÄÄ!! Blekinge - here I come!

Galen?

Camilla är då lika effektiv och duktig som alltid! Hon spenderade flera timmar av gårdagen på biblioteket och det enda hon kom fram till var "jag kan inte det här!". Så vad gjorde då fröken Camilla när hon kom hem igår vid sju-snåret? Slängde i sig lite mat och sedan pluggade frenetiskt för att få in det som hon borde kommit ihåg sen förra tentan? Eller hon kanske packade med tanke på att hon ska bege sig mot sydligare breddgrader (alltså Ronneby!) imorgon och vara borta i hela 2,5 månad? Eller hon kanske gick och la sig tidigt för att vara pigg och utvilad inför tentan då hon inte sovit mer än ett par timmar per natt den senaste tiden (för ljust för att kunna sova)?  Nej istället blev det en massa telefonsamtal hit och dit och vid tio började ju den där filmen "She´s all that" (som Camilla redan har sett ett antal 100 gånger) och den var hon ju bara tvungen att se!

Så vad har då Camilla att göra idag? Hm, ja vilken ände ska hon börja i? Och kan någon förklara för henne vad en påläggskalkyl är för något för en sådan har hon inte gjort på hela veckan (och för alla icke-ekonomer; en påläggskalkyl är en av grundpelarna i hela den här tentan!!).
 
Sammanfattningsvis kan man säga att Camillas kalkyleringskunskaper är allt annat än på topp (hon har gjort en enda internredovisningsuppgift på hela veckan!!) och orkar hon inte upp imorgon till tentan så är det ingen katastrof för omtentan i höst kommer ändå finnas där (varför åkte hon inte hem i lördags??!). Att Camilla dessutom skriver i tredje person är ju ett ganska stort bevis på att hon håller på att bli galen och är i stort behov av normalt civiliserade människor - Ronneby here she come (sen när räknas Ronnebybor som normala människor?!).


Aldrig så tyst som nu

Ännu en plugg-dag har gått. Har spenderat dagen i bibblan tillsammans med andra omtenta-fall från EKP. Har god lust att ringa mamma och be henne att åka hämta mig redan idag för det här kommer inte att gå ändå. Men äsch, man kan ju i alla fall testa - skam den som ger sig! Och vem vill egentligen åka hem? Vad ska jag göra där? Sola, bada, umgås med vänner - sånt trams vill man ju inte syssla med! Nej tacka vet jag kalkylering så man gör lite nytta! Hm, försöker intala mig själv det i alla fall.
 
Hoppas att det gick bra för Stjärnorna på finansieringstentan! Aldrig har Campus varit så tyst som nu..


Hem, hem, ljuva hem..

 

Student 2007

För Louie har tagit studenten, ja Louie har tagit studenten, för Louie har tagit studeeeeeenteeeen
- fy fan vad hon är bra!!


Förlåt att jag dissade din utgång ikväll, hade verkligen velat följa med men plikten kallar i form av kalkyleringsuppgifter. Hoppas i alla fall du får en superkväll - även om jag förstår att det blir svårt utan mig. Haha!



image126

Hihi.. så söt!


Sommarkonsert

Nu har jag hittat en sommarkonsert jag vill se - i Kalmar! Nu ska jag bara se vem som ska bli mitt offer.. Vem ska jag lura med mig? Hmm.. Finns det några frivilliga är ni välkomna att höra av er (om jag känner er alltså - inga andra!).

"Ett liv med låga krav är som sommar utan sol och vinter utan snö. Och vem vill leva så?"

Linas uppgift

Tog Linas uppgift på fullaste allvar och har idag suttit större delen av dagen med mina ABC-kalkyler - trots detta förstår jag mig fortfarande inte på dessa besynnerliga kalkyler. Det är mycket möjligt att kausaliteten och logiken i dessa kalkyler är hög men det enda jag ser är en massa frågetecken. Däremot klarade jag Linas första uppgift galant, "Intäkt - Kostnad = resultat". Bravo Camilla!

Imorgon blir det inte mycket pluggande för då tar Louie studenten. Frågan är om jag ska hänga med ut på kvällen. Jag borde inte, jag borde verkligen inte! Men hur säger man nej utan att drabbas av samvetskval?

Imorgon lär även resultatet från finansieringen komma fram - käre gud, gör så jag klarar den tentan för orka inte tänka på den i sommar!

Ensam söndag

Hm, inte mycket pluggande idag, bara tre uppgifter i internredovisning (visserligen vääääldigt långa sådana!). Orkar inte ta tag i mitt liv när det är så varmt ute (alltid bra att skylla på ngt!). Hur ska jag ta mig igenom den här veckan? Hur ska jag ro detta i land? Suck!

Levt väldigt isolerat hela dagen.. Visserligen har jag inte varit hemma mycket utan har haft folk omkring men inte pratat öga mot öga med någon på heeela dagen. Eller jo, jag sa hej till My när jag sprang på henne i bibblan men det var nog allt. Tänk ett liv här uppe utan girlsen här - fy, då hade jag flyttat tillbaka till Ronneby för länge länge sedan!

Ner till tvättstugan igen och hämta tvätten!



Usch vad håller jag på med..

Bildkollage på Stjärnor





Ett litet bildkollage på stjärnorna en härlig sommardag (dagen innan tentan dock!). Ni kommer att saknas i sommar..

Tycker om er - ni är bäst!

Usch vad jag tycker om er! Kommer sakna er enormt mkt i sommar för att inte tala om den här ensamma veckan på Campus. Fy vad sorligt att säga "hejdå" till er idag. Tankarna på de sista åren dyker givetvis upp - gud vad jag kommer gråta då! Önkar er i alla fall en underbar sommar (Vi måste ses ngn gång iaf!!). Önkar Ida lycka till i Kristianstad och hoppas verkligen att du kommer och hälsar på oss till hösten. Du kommer vara saknad - det är ett som är säkert!

Nu ska jag sova (ja jag har varit ute och jag vet att det är tidigt att gå o lägga sig!!). Och åter igen - tycker om er - ngt enormt!



"När man ska förklara vem du är så är du fnissfia som alltid hörs! Du är alltid så glad.. "

Hm, från att ha varit hon som mest håller sig i bakgrunden och inte gör speciellt mycket väsen av sig alls till att bli detta. Kanske inte så bra - eller? Fast det är klart - hellre bli kallad för "hon som är alltid är glad" än "hon som alltid är sur".

"Men det är ju bra. Jag skrattar vanligtvis inte så mkt men när jag är med er skrattar jag hela tiden" Haha!


Underbar sommardag

Dagen innan tentan.. Hur är pulsen? Hur mkt bibliotekssyndrom har jag? Hur trött är jag efter att ha spenderat en hel dag i bibblan med bara en massa pluggande? Hm, okej jag erkänner.. Jag har inte suttit i bibblan hela dagen - jag vet att jag borde gjort det men icke! Vad blev då straffet? Jo en snygg solbränna (eller inte! Snararare röd!) och kanske ännu ett U på morgondagens tenta. Bra jobbat Camilla - verkligen supersmart gjort!

Å andra sidan har det varit en fantastisk dag med underbart väder, härliga vänner och många skratt - så som en solig dag ska vara! Har fått umgås med dem som jag sedan kommer sakna i sommar - kan mkt väl vara så att hela denna dagen var värt ett U...

Blir inget pluggande ikväll heller utan istället en huvudvärkstablett och sedan sängen. Tack för en superdag iaf! :)

6 Juni - Sveriges nationaldag

Vad har då jag gjort en dag som denna? Eftersom det är tenta i övermorgon så har det blivit lite pluggande på förmiddagen (långt ifrån så mycket som jag borde gjort!) och på eftermiddagen har det mest blivit slappande. Jag och Lina cyklade runt Växjösjön och upptäckte dessutom en ny liten mysig sjö där vi doppade fötterna. Har i alla fall njutit av Sveriges underbara vårväder idag - DET måste väl ändå ett underbart sätt att fira Sveriges nationaldag på! 

Ikväll blir det fotbollskväll hos Malin - ska heja fram vårt land till en vinst - såklart!


Studentbal

Var precis nere i stan en runda med Emelie och Lina och på väg hem fick vi se de vackra baldeltagarna 2007. Vi var bara tvungna att stanna till en liten stund och beundra de vackra klänningarna och de fina håruppsättningarna. Kom på oss själva med att tänka "Åh, sån klänning vill jag också ha när det är min tur att gå på bal." Men vänta lite, jag har ju redan tagit studenten och redan gått på studentbal - för två hela år sedan!! Ja jag vet, var inte allför länge sedan jag skrev att det var två år sedan jag tog studenten men måste bara påpeka det ännu en gång. Väl hemma var jag alltså bara tvungen att gå igenom några kort från Galärens studentbal 2005.. Vad gammal jag har blivit!



Kapitalbehov är kul?

Vissa går tydligen på sommarlov idag - kul för dem - mindre kul för oss andra! Inte nu på lördag men nästa.. DÅ! Men hur sjutton ska jag kunna ro kalkyleringen i land? Hur ska jag kunna plugga in allt det jag kunde till förra tentan plus det jag inte kunde på en enda vecka. Måste vara näst intill omöjligt. Åh, jag vill bara hem på sommarlov nu!

Måste erkänna att det känns tomt utan vissa. Längesedan (?!) man såg dem nu. Ni är saknade!


"Tittar man tillräckligt länge på kapitalbehov så ser det riktigt roligt ut!" Haha, vissa är mer lättroade än andra! ;)


2 år sedan.. redan!

Vaknade i morse, tittade på klockan, 3 juni idag. Hm 3 juni.. varför känns det datumet så bekant? Är det någon som fyller år idag? Nej, det tror jag inte. Eller jo det är det säkert men ingen som jag känner. Hm.. Jo vänta, var det inte något som hände den 3 juni 2005?

Det var då dagen startade med en champagnefrukost i Galärens lokaler på Sparre. Det var då vi, glada och lite smålulliga, tog båten ut till Kastellet i Karlskrona skärgård. Det var då vi alla var klädda i ljusa kläder och vita mössor. Det var då vi skrek, skrattade, sjöng och blåste i visselpipor. Det var då vi alla älskade livet, allt var på topp - vad kan egentligen gå fel? Det var då champagnen flödade och alla kameror riktades mot oss. Det var då blommor och nallar hängdes runt våra halsar. Det var då vi kramades och önskade alla lycka till i framtiden. Det var då vi hade en vision om att hela livet låg framför oss - framtiden var vår! Det var alltså exakt två år sedan som eliten på Galären sjöng om studentens lyckliga dagar.

Oj vad tiden går! 2 hela år sedan.. vart har tiden tagit vägen? Visserligen har mycket hänt sen dess men ändå känns studenten som igår. Minnena och fotografierna är förevigt bevarade.. Hoppas alla gamla SMSP3A:are mår bra och lever livet! Hoppas på att jag stöter på åtminstone några av er i sommar..

Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss frjödas i ungdomens vår. Än klappar hjärtat med friska slag och den ljusnande framtid är vår...


Danmark - Sverige

Vilken match.. Till och med jag och Lina satt här och skrek i tv-soffan. Sverige gör tre mål, Danmark gör tre och sedan sker det otroligt tråkiga - ett danskt pucko springer in på planen och attackerar domaren. Matchen avbryts och Sverige döms till vinnare - många danska frågetecken i publiken (eller ja, vi såg nog ganska frågande ut här hemma också!). Pinsamt för Danmark - ett riktigt pinsamt avslut på matchen! Men Sverige vann ju iaf, även om det var på ett trist sätt..


Hör ju inte till vanligheterna att jag skriver om fotboll i min blogg.. Hm, undrar om himlen ska trilla ner också?


Lööördag

Vad har då fröken Camilla hittat på en lördag som denna? Pluggat hela dagen, för det var väl det hon borde gjort? Nej hon har varit i stan med fröken Lina och sett till att klädesbutikerna samt systembolaget fått lite klirr i kassan - igen! Vad ska då fröken Camilla hitta på ikväll? Jo, fröken Camilla ska titta på fotboll, Danmark-Sverige, tillsammans med Fröken Lina. Blir det öl, chips och annat grabbigt ikväll då eller? Nej, det blir Loka, gurk- och morotsstavar samt dipp. Hihi!

Nej något pluggande har det alltså inte blivit.. Men visst behöver man en paus från pluggande ibland, en hel dags paus trots att det är mindre än en vecka kvar till tentan? Eller? Hm, var kanske inte så klyftigt ändå!



"Dom säger dom bästa är tagna men dom ljuger, dom ljuger för vi finns ju kvar"
Hihi, visst är det så!

Svamp i underlivet?

"Nej bara för att man har svamp i underlivet så betyder det inte att det växer kantareller där nere!"

Haha.. Tror faktiskt att Lina gillade filmen lika mycket som jag!


En var en gång en liten fågel..

Fredagen är här och nu vankas det helg. Innebär fest? Knappast! Inte den här helgen utan det får nog vänta till nästa. Ikväll blir det middag hemma hos Lina och sedan film hos mig. Hehe, ska det vara rättvist så ska det! ;)

Vill skicka en jätte stor Grattis-hälsning till Anna som fyller 21 år idag. Hoppas du får en kanondag hemma i Karlskrona och att du får nytta av din bok som du fick av oss i födelsedagspresent och svar nej, jag syftar inte på några ekonomiböcker. Haha!



"Det var en gång en liten fågel, ja en fågel. Han bodde på landet och Roger hette han.." Haha!
http://www.youtube.com/watch?v=lHBhngF6mqE