Valborgsledighet

Det är måndagmorgon, solen skiner på en klarblå himmel och det bästa av av allt; jag är ledig. Dagarna har flugit förbi i sommarens tecken; en lördagskväll med grillning hos Linn och Marcus, en söndag med vårstädning av köket i sommarstugan samt en söndagskväll med grillning hos Kimpan. Idag ska det firas Valborg och det gör vi (traditionsenligt) med att åka ut till havet för att grilla och fiska med några vänner.

Trevlig Valborg! Sköna maj välkommen till vår bygd igen!


Grillkväll hos L & M

Kim 23 (enligt henne själv) år! :)

Konsten att hålla sig ung

Långledigheten är inledd. Jag inledde ledigheten med att åka in en sväng till stan och 1,5 timme senare kände jag mig förtvivlad över att vi inte har något inplanerat på hela ledigheten. Vad gör man när man är ledig? Ja, alltså det är ju egentligen inte så att jag inte har något att göra. Jag är ju massor att göra; behöver storstäda köket, rensa ur min garderob, ta hand om all tvätt, tvätta fönstrena, åka ut till Aspan och vårstäda m.m. Men till saken hör att jag i stan träffade en person som jag inte har träffat på många år, en person som fick mig att känna mig väldigt gammal och tråkig. "Vad du har förändrats, verkligen!" (Hur kommer det sig att jag direkt tolkar det på ett negativt sätt?). Och på frågan om jag skulle ut på kvällen fick jag kväva min impuls att utbrista "Ut?! Jag var ju inte förra helgen så nu räcker det på ett tag...". Efter detta lilla möte kändes det där med att agera hemmafru hela ledigheten inte så aktuellt längre. Min första lösning blev att jag och Niklas bytte vår ensamma hemmakväll (då vi förmodligen ändå bara hade somnat i soffan) mot att bjuda hit Linn och Marcus. Det visade sig vara en bra lösning för det blev en väldigt trevlig kväll.

Nu har jag bestämt mig för att ledigheten skall alternas mellan städ, fix och skoj. Lite smuts i hörnen har ju trots allt ingen dött av.

Inför Vårruset

Idag anlände den; min nummerlapp till Vårruset i nästa vecka! Känns sådär med tanke på att näsan är igentäppt och halsen krånglar. Men det får gå. Det ska gå. Och det ska bli förbannat skoj!

Nähä, om jag skulle ta och kolla till maten i köket och samtidigt ta en väderdans för vädergudarna så att vi får fint väder i Växjö nästa torsdag!


.

En grå skugga har lagt sig över Karlskrona. Det sägs att det väntar finare väder till helgen, men väderprognoserna skiftar väldigt från dag till dag. Jag längtar efter att ta mig ut till sommarstugan och städa ut vintern och hösten och in med sommaren. Städa, fixa och dona. I helgen väntar långledigt lördag-tisdag. Och i nästa vecka påbörjas sommararbetstiden; 7,5 timme per dag. Det är fint det.

Mot jobbet!

När liten blir stor

Minstingen i familjen fyller dagen till ära 15 år. 15! Vad hände mellan 5 och 15? Hur kommer det sig att den lille rulltige gubben knappt en meter lång har blivit till en smal och gänglig kille som är längre än mig? Och moppe, hur kan han ha moppe? Ofattbart.

Liten har blivit stor. Men Gud, nu räcker det väl ändå?!

Grattis Lillebror!



En klackspark

Funderat på varför jag har ett stort märke på högerfoten och varför hela foten ömmar så. Och så plötsligt minns jag. Tjejer med höga (och smala) klackar har ett ansvar att se till var de sätter fötterna någonstans, detta gäller även om de har alkohol i kroppen. PUNKT!

Mölmöweekend

Trött och seg. Sådant är läget just nu. Men helgen i Malmö var grym så det var det värt. Några bilder ifrån lördagskvällen blev det tyvärr inte. Kanske ett bevis på att kvällen var extra grym; det fanns inte en tråkig stund över då jag kände att jag ville ta fram kameran. Istället passade jag på att ta in alla intryck. Som att vara student och åter i Växjö för bara en liten stund. Fint!

Stort tack alla för en fin helg (och då speciellt den nyblivna 25-åringen).

Fredagskväll

En fredagskväll med lite jordgubbar och film med Sambon är inte så dumt. Imorgon bär det av mot Malmö för att fira fina fröken Emelie. Ser vi fram emot!


Fina stunder

Fin kväll igår med fina Miriam. En långpromenad på öarna och sedan varsin god sallad på 3G. Betydelsefulla stunder!


Dagens "te-visdomsord"


Vitsippeskogen

En fartfylld lördag, då det ena firandet avlöste det andra, övergick till en lugn och skön söndag. Kom precis hem ifrån en promenad med Niklas syster Lina i vitsippeskogen vid Almö. Fint det. Nu sitter vi utslagna och trötta i soffan, samlar energi för att orka ta oss till gymmet. Någon som kunde servera mig en kopp kaffe vore inte så dumt just nu.


Jobbfest

Jobbfesten ifrån i torsdags blev hellyckad, verkligen! Samtliga i festkommittén är helnöjda, och alla festdeltagare verkade glada och pigga hela kvällen. Under gårdagen mottog vi många tack och leenden. Härligt, jag tror att det var precis det här vi alla behövde. 

Det bjöds på flera överraskningar under kvällen och bland de 63 festdeltagarna fanns det många förvånande ansikten under kvällen. En mystisk tipsrunda, middag i form av pizza (!!), irländsk linedance, spontandans och musikquiz. Om ni någon gång ska anordna en stor fest kan jag verkligen rekommendera irländsk linedance - helt klart det bästa under hel kvällen (det sägs att det finns bilder ifrån spektaklet, men de är säkerligen hemlighetsstämpade)! Tack alla för en fin kväll!




En doft

Värmen. Den alla pratar om. Den alla längtar efter. Den som försvann. Det härliga vårväder vi hade för ett par veckor sedan med sol, klarblå himmel och ljumma vindar har ersatts med enbart.... grått! Men tids nog kommer nog våren tillbaka och tills dess får vi nöja oss med små ljusglimtar i vardagen. Jag och Sambon var exempelvis ute för en liten stund sedan i duggregnet och tyckte nog båda två att det luktade lite sommarregn. Alltid något!

Imorgon är det fest som gäller - jobbfest! Stort pådrag och jag är en av festfixarna. Blir en kväll med många överraskningar och jag hoppas verkligen att det hela slår väl ut.



Nu grönskar det i dalens famn....



Ledigheten

Påskledigheten har bara flugit iväg (som vanligt) och går nu mot sitt slut. Men visst känns det härligt att sitta här i pyjamasbyxor i soffan när man vet att det egentligen är måndag och att man borde vara på jobbet. Har varit en fin ledighet då vi har ägnat mycket tid åt diverse släktmedlemmar. Igår tog vi oss dock lite tid åt oss själva - ett besök på Ronneby brunns spa och sedan lite fiske på Almö.

Nu är vi nog redo för ytterligare en arbetsvecka (och dessutom ännu en kortvecka)!



Påskpyntat Trollhassel



Påskledighet

Påskledigheten är inledd. Känns härligt! Slutade vid lunch igår på skärtorsdagen. Tog inte kvasten till Blåkulla, men väl den lilla blå till Ronneby. Blev en påsklunch med farmor och farfar, en långpromenad i Brunnsskogen med farmor och sedan avslutade vi det hela med en fika på mysiga Café Mandeltårtan.

Idag blir det påskfirande med Niklas familj och ikväll väntar en inflyttningsfest i stan. Lite finare väder hade varit att önska (istället för denna gråa massa), men vi får väl vara nöjda med att vi än så länge inte har sett till någon snö.


Trollsjön i Brunnsskogen

Startplatser till Vårruset

Bra dag på jobbet. Bra träningspass. Sista arbetsdagen imorgon och sedan väntas fyra dagars ledighet. Och som grädde på moset; fick ett mail om att jag vunnit en Rix Fm-tävling - två startplatser till Vårruset rikare! Det är verkligen meningen att jag ska springa det där loppet. En dryg månad kvar och sedan kör vi! Och sen, vad tränar vi då för? Tjejmilen? Någon som är på?


Påsk

Ledighet. Det var det jag längtade efter. Men hur kommer det sig att nästan hela påskledigheten redan är inplanerad med diverse aktiviteter? Suck!

Söndagslugn

Gårdagskvällen utvecklade sig till att bli en väldigt lyckad lördagskväll med ett väldigt ståhej. Avslutade dock kvällen tidigt och därav inga biverkningar idag - skönt! Idag blev det en tur ut till Hasslö där vi hjälpte Niklas momor att påskpimpa hennes trädgård. Ett träningspass på det och nu väntar en väldigt god söndagsmiddag. Fint det. Nu ser vi fram emot en ny vecka, en kortvecka!