Adventspiff

Vaknade upp denna lördagsmorgon och möttes i vardagsrummet av en gran. Gran! Frågade Sambon varför i hela friden han har tagit fram granen redan och fick svaret att jag ju faktiskt sagt att vi skulle ta fram julsakerna idag. Jag syftade då på adventsstjärnor och ljusstakar - men nu blev det en gran också. Efter en del fnissande från min sida och en oförstående min från Sambons sida så fick till slut granen flytta från vardagsrummet och ut i uterummet i alla fall. Jag har världens bästa Sambo! 

Nu är adventsstjärnorna och stakarna på plats. Ska bara komplettera med några glödlampor och sedan är det klart. Kanske ska någon utebelysning också, vi får väl se. Nu inväntar vi morgondagen och att få tända första ljuset och sedan har upploppet mot jul startat. Första julklappen inhandlades faktiskt igår, så nu är jag på g. Så var det ju det här med julbak men.... Nej! Jag håller mig till köpta pepparkakor ett tag till. 

När tröttheten tagit över

Frusen i afton. Krupit upp i soffan med en tjock ullpläd över mig och en kopp te på soffbordet. Tänker att jag borde ta tag i adventspyntet. Jag menar, alla andra är ju så driftiga och många har ju redan förberett ALLT inför helgen. I sociala media ser man hur folk har tagit fram både tomtar och gran sen veckor tillbaka. "Jag kunde inte hålla mig!". Inte hålla sig? Jag känner mig matt bara vid tanken på allt som ska fram, att jag borde ha putsat fönstrens innan och ansträngningen som kommer krävas för att stjärnorna ska hänga rakt. Men jag hinner. Och gör jag inte det så blir det jul ändå.

Tog en tripp förbi Blekingeplantan på hemvägen från jobbet där det var adventsmys. Kom hem med en hyacint och en liten goodiebag - så där har jag i alla fall en antydan till julpynt. 

Söndagsmys

Min absoluta favoriträtt står och puttrar på spisen - dillkött! Den blir kanske inte lika gott som mammas, men om det är i lite i närheten så är jag fullt nöjd. Perfekt en kylig dag som denna. 

Idag har vi hälsat på mormor och morfar i Backaryd. På Hasslö finns det ingen snö, men i Backaryd var det desto mer - närmre tre decimeter. Mysigt när man själv slipper skotta. Blev sugen på en tripp till Sälen, men det får nog dröja något år till tyvärr. 

Ny vecka imorgon och nya tag. 

Lägesrapport

En klassisk söndagsmorgon i soffan framför Nyhetsmorgon. Denna gång dock i vår nya soffa som anlände i veckan. Just nu pågår för fullt letandet efter den "perfekta" mattan, och jag troooor att jag nu äntligen har hittat den. Kanske. Och så passar ju egentligen inte tavlan bakom soffan längre, och inte heller soffbord. Fast... Nej, vi får nog hejda oss lite. Har nya projekt att sätta tänderna i också, operation kontor.  

Så vad har hänt sedan sist? Inte så mycket egentligen, det gör sällan det nuförtiden. I söndags överraskade vi Jennie med en babyshower. En mysig eftermiddag. I torsdags var vi på middag hemma hos Niklas mamma där jag blev lite firad med presenter och god mat. I fredags var vi inbjudna på tacomys hemma hos familjen Olander. Igår morse  fick jag en liten trevlig överraskning - kom ut från toaletten på morgonen och i soffan satt Johan och Amanda. Med sig hade de tårta och present - gulle! Kvällen spenderades här hemma med kollegan Josefine. Och nej - vi jobbade inte! Istället hade vi en riktig tjejkväll med hämtmat, tjejsnack och tjejfilmer. 

Idag finns det otaliga snöbilder på Facebook, närmst från Nättraby. Kan meddela att på Hasslö har det inte singlat ner en enda flinga. Men så bor vi ju lite exotiskt - på Lilla Hawaii. 

Ljuset övervinner alltid mörkret

Lördagmorgon och vi vaknar upp i en mörk värld. Terrordåd i Paris, hundratals skadade och döda. Helt plötsligt slås man av hur oskyddade vi är. En forbollsmatch. Ett restaurangbesök. En konsert. Kärlek och tända ljus idag. 

Sambon är på jobbet. Klockan ringde redan vid fyra-tiden, stackarn! Gårdagskvällen bjöd på överrasknings-18års-fest för Erik. En trevlig kväll med en glad överraskning, men som slutade tidigt för vår del. I torsdags var jag på after work med ett gäng kollegor. Vi skålade för det som varit, eller kanske för det som komma skall - tolkningen var fri. 

Ta hand om varandra idag! 

29

Igår var det dags, dags att bli ett år äldre. Och dagen blev inte alls som jag förväntat mig - för oj vad firad jag blev! Grattishälsningarna trillade in under hela dagen. På jobbet dök diverse grattishälsningar upp på min dörr. Väl hemma låg ett par presenter och ett antal grattiskort i brevlådan. Fina Jennie kom förbi med en blomma. Föräldrarna plus Simon kom förbi på middag och jag fick fina presenter av både dem och Sambon. Efter maten plingade det på dörren och där stod Linn och Marcus med en present och stora leenden. 

Så ja - det är inte så dumt att fylla år ändå. I alla fall inte när man har så många fina människor i sitt liv. Tack allihop - ni är guld värda! 

Idag fick jag brev av transportstyrelsen om att förnya körkortet. Ett klart tecken på att jag inte är så ung längre. 

En helg med Växjöpinglorna

En fin helg går mot sitt slut, en helg i Ronneby tillsammans med "Flickorna Fniss". En så pass trevlig helg att jag inte tagit ett enda foto - det ni! En promenad i Brunnsparken, en lunch på Café Mandeltårtan, bubbla, basta, bada på spa, middag på Bistro Bakgården bland trubadurer och andra riktiga original från Ronneby - och allt i trevligt sällskap. Tack fina ni för detta, precis vad jag behövde.

Imorgon är dagen D. Dagen då jag förr i tiden låg under täcket och hörde familjen prassla och viska i köket, följt av skönsång och presentöppning i sängen. På senare år innebär dagen D mest att jag blir ännu ett år äldre, men det blir middag tillsammans med familjen på kvällen i alla fall. 



Fullt ös

Oj så fort dagarna går! Ännu en helg har passerat. Vi har varit uppbokade ett par helger och är också det framöver, skoj på ett viss men också lite halvjobbigt att känna att man inte hinner med hemma. 

Fredagskvällen bjöd på middag hos Chrille, Hanna och barnen i Björkenäs. På lördagen var det dags för Halloweenfirande i Gredeby, och på söndagen blev det först ett antal timmar jobb och sedan kalas hos Niklas farmor som dagen till ära fyllde 89 år. Så ja - fullt ös! Inte blir det särskilt mycket lugnare denna veckan heller. På torsdag får vi finbesök i form av Niklas Far från Stockholm. På lördag lämnar jag grabbarna hemma själva och beger mig till Ronneby för en riktig spa-helg (inklusive övernattning) tillsammans med mina favorittjejer från Växjötiden. Blir bra det. 

Ha en fin vecka!