Sluta skratta?

Fy vilken hemsk film! Ska sluta prata, ska sluta skratta, ja det är väl lika bra att sluta existera helt och hållet. Fast tänk så mycket roligt jag skulle missa då. Ikväll är det exempelvis fest hos Ploppen. Skulle jag då sätta mig ensam i ett hörn och hålla tyst och inte skratta det minsta? Hm, när jag tänker efter är det nog inget som skulle hålla i längden. 

Idag har jag varit och tränat med Malin och Johanna. Skönt! Skaffat mig ett årskort också nu så nu hoppas jag verkligen att Johanna drar med mig under ett helt års tid. 

Glad att du är tillbaka, så otroligt glad! Men ska kanske inte hoppas och vänta mig för mycket. Jag med min naivitet brukar ju göra det annars och saker brukar ju allt som oftast ha en förmåga att aldrig bli som man tänkt sig.

Nu ska jag göra mig i ordning! Vi ses kanske i dimman ikväll!


Stjärnor

Mig själv har jag väl alltid varit men det är bara med vissa som jag är den jag är fullt ut. Det finns gånger då jag helst av allt vill vara någon annan, men det  finns också de tillfällen då jag bara vill vara den jag är och absolut ingen annan. Detta sker när jag är med människor jag trivs med, när jag är med människor jag tycker om. Tillsammans med dessa personer mår jag som bäst! Tack för att det finns stjärnor i mitt liv som gör mitt liv till det det är idag!


Banktant

Hon fick mig att känna mig som fem år igen. "Nu tappar du inte bort den här igen!". Nej fru Banktant, jag lovar att vara mer rädd om den här bankdosan för har ingen större lust att gå tillbaka och skaffa en ny när man möttes av ett sådant översittar-sätt. Undrar om hon hade använt samma ton till någon i hennes egen ålder eller om hon bara tyckte att jag var en hopplös ungdom som knappt kan hålla reda på mig själv och som man därför måste säga till på skarpen. Hm! Men var ju snällt att jag slapp betala bankdosan i alla fall..

 

Den lilla flickan

Hon springer i skogen bland buskar och snår
Blodet sipprar ner på hennes snövita tår.
Det finns ingen återvändo, allt är försent
Hur mycket hon än önskar blir ingenting åter rent.
Kläderna hänger och fladdrar i vinden
Tårar och blod rinner längs kinden.
Tankarna är tomma och själen skriker.
Hon faller mot marken när benen viker.
Hon kan springa förevigt men aldrig lyckas fly
Hennes kropp är fylld med sorg och avsky.
Såren på kroppen de läker och försvinner
Men ärren i själen evigt påminner.
De stal hennes stolthet, de stal hennes tro
Aldrig före döden kan själen få någon ro.
Från marken hon tar en spetsig sten
Själen ska få vila hon ska åter bli ren.
Hon tittar mot himlen och söker efter mod.
Stenen hugger snabbt och marken täcks med blod.
Två ögon stirrar tomt ty inget mer de ser.
Själen har fått ro och den lilla flickan bara ler

Det kan man ändra på

Flickan är skyldig det kan man aldrig ändra på

Lag är lag det kan man aldrig ändra på

Brott är ju brott det kan man aldrig ändra på

Och paragrafer kan man aldrig ändra på

Men flickan hade drömmar och det kan man ändra på.


 

Flickan är galen det kan man aldrig ändra på

Psyk och analyser kan man aldrig ändra på

Behandlingssätt kan man aldrig ändra på.

Men flickan hade drömmar och det kunde man visst ändra på

 

Telefon

Äh, det där med att skärpa till sig får nog vänta tills imorgon för idag har jag inte varit vidare skärpt. Suttit i telefon (notera att det är en mobiltelefon!) i nästan en timme nu. Bra att vi har rett ut allting för den där stenen som fanns i hjärtat igårkväll hade jag inte orkat med under en längre tid. 

Pratade även med min mor. Blir kanske en liten hemresa i helgen, men bara kanske.. Var kanske dumt att nämna det för lilla mamma för genast började hon planera allt hon och jag skulle hinna med IFALL jag skulle komma hem. Suck! Fast det är lite trevligt också förståss, att det är någon som saknar en. Och i ärlighetens namn så är jag ju en stor fantast av inredning och möbelvaruhus så jag lär nog inte lida alltför mycket. 

Nu ska här tvättas järnet! 


Skärpning

Jag måste skärpa mig och det är nu! Jag har under hela hösten levt på tur, ren tur! Jag har klarat allting precis på gränsen och har inte ansträngt mig alls i den mån jag borde ha gjort. Jag ska faktiskt jobba med det här om några år och då ska jag kunna allt det här! Måste bli mer engagerad i skolan, måste tvinga mig själv till att plugga varje dag och inte bara glida omkring som jag gjort den senaste tiden. Nu är det en ny vecka, ny start, nytt liv! Hm.. Har jag inte hört något liknande förut?

Å andra sidan har jag aldrig mått så bra som jag gjort det sista halvåret. Har sänkt ribban ett par nivåer och det har varit otroligt skönt att slippa den där nackspärren som man får när man siktar för högt. Ingenting ska någonsin bli som det var, men i längden är det inte bra att ha det som det är nu. Förena nytta med nöje är min nya målsättning framöver!

Viket skitinlägg det här blev.. Precis som om jag kan hålla allt det här..


Miss Korkad på nya äventyr

Usch vad jag är dum, korkad, idiotisk och naiv! Varför kunde jag inte bara hålla tyst? Hur kunde jag vara så korkad! Fan ta mig! Betedde mig precis lika dumt som dem, precis så som jag absolut inte skulle göra, inte jag! Arg, ledsen och besviken på samma gång samtidigt som självföraktet är stort. Hur kunde jag vara så dum?

Tack för ikväll, det var välbehövt på riktigt. Ledsen att jag svek dig nu.. borde inte gjort det! Lärdomar till "det nya livet"; Hålla tyst och tänka efter innan jag säger något! Pucko!

Ska i alla fall ta tjuren i hornen och erkänna som det är.. Snälla förlåt mig!

Den osminkade sanningen

Skidresan till stöten blev den bästa – såklart! Hade den kunnat bli något annat när fem kanonekonomer åker på skidsemester tillsammans? Knappast! Vi susade nerför de vita backarna, klarblå himmel och strålande sol, kan det bli bättre?

Skiddagarna var alltså underbara, afterskin var helgrym och vår lördagkväll var nog den bästa på länge! Vi rullade runt i snön, gjorde snöänglar och åkte kana både på rumpan och magen nerför backarna (jag försökte åtminstone!) vid tio-tiden en lördagskväll. Det värsta (eller bästa?) är att vi var helt nyktra och något som är ännu värre är att det mesta nu är förevigat via en videokamera. Hm! Filmen ska numera gå under namnet ”den osminkade sanningen om de fem ekonomerna”. För den osminkade sanningen om varandra, det är vad man får uppleva under en skidresa. Tänk där gick vi runt i vår lilla stuga i bara underställ, rosiga om kinderna efter en heldag i backen, halvt osminkade, en väldig kramp i benen men ändå (nästan!) alltid med leenden på läpparna. För nog har våra skrattmuskler fått sig ett rejält träningspass under dessa dagar i Stöten.

Veckans trillare blev nog Johanna! Men inte så konstigt när hon var den som var mest nybörjare av oss. Veckans smeknamn är "Ploppen", ett extremt bra smeknamn till en godisälskare i världsklass, nämligen Malin! Veckans skidproffs var Emelie, en helgrym skidåkare! Veckans bästa magåkare var helt klart Lina – grymt imponerad av hennes sätt att ta sig nerför backarna i lördagskväll. Och veckans klant, ja det var väl jag då! Haha! Vet inte hur många gånger jag har slagit i huvudet de här dagarna, det är tur man har en riktig träskalle. Trillade gjorde jag dock bara en gång, på väg hem från afterskin! Hm! Veckans stjärna då? Finns bara ett svar på det – det är ni som är stjärnorna! Helt klart bäst och grymmast!

Veckans bästa raggningsreplik – ”Vill du plocka körsbär i min trädgård?”. Haha! För övrigt är det en helgrym låt som jag förevigt kommer att förknippa med skidresan 2007 – den grymmaste någonsin!

Men nu ska vi återgå till verkligheten igen. Nu börjar ”vårt nya liv”. Med det menar nog de flesta av oss att träningskort ska inköpas och skolan ska skärpas till. Emelie däremot ska satsa stenhårt på att äta mer godis och dricka mer kaffe. Kör hårt Emelie – gillar din stil skarpt!



Och nästa år bär det nog av mot de vita backarna igen - med samma gäng! Fan vad jag tycker om er! (förlåt, jag vet att vi egentligen skulle sluta svära!)

Inatt ska det ske!

Inatt händer det - inatt ska det ske! Klockan fyra inatt beger vi oss mot Stöten, mot de vita backarna och fjällen för att spendera en skidsemester där. Om vi kommer att ha kul? Givet! Vilka som följer med? Bara eliten! Om vi bara skiter i seminariet på fredag? Japp! Om det kommer bli den bästa skidsemestern någonsin? Lätt!

Varit uppe sen halv sex i morse och nu har jag nog packat nästan allting faktiskt. Annars är ju jag den som alltid är ute i sista minuten men idag har jag varit väldigt effektiv och duktig. Ska väl plugga lite nu tänkte jag sen blir det iväg till stan för att inhandla lite saker till resan. 


Vi ska till fjällen, fest hela kvällen. Ute och glider med snowboard och skider.
Vi ska till fjällen, fest hela kvällen. Se upp i backen för Campus-attacken!
 

So long suckers! ;)

Ångrat sig?

Verkar som om ngn ångrat sig.. hade varit helt okej om personen i fråga bara hade hört av sig också! Tur att jag inte är lika naiv som jag en gång var..

Uttala dig inte om sådant du inte vet någonting om!

Jag är så trött på alla de som klagar för att vi ska iväg och åka skidor! "Varför lägga en massa pengar till något där det bara är kallt och en massa snö, det är ju bättre att åka utomlands!". Det behöver ju knappast tilläggas att det enbart är människor som aldrig stått på ett par skidor själva som säger det här.

Visst är det härligt att åka utomlands, att ligga på en vit strand och inte göra något överhuvudtaget men att åka skidor är också helt underbart men på ett helt annat vis. Att åka skidor är kul, riktigt kul, är det fint väder är det bland det bästa som finns! Du står på sina skidor, högst upp på toppen, ser med solen i ögonen ner mot branten som du har framför dig. Du har en utsikt som kan liknas med vykortsbilder, snötäckta fjäll och granar. Du börjar sakta men säkert ta sig ner mot dalen, det går fortare och fortare och du får verkligen känna på att du lever. Du gör någonting på semestern, du aktiverar dig och har enormt kul samtidigt. Kommer du ihåg hur kul du tyckte det var att åka pulka när du var liten? Precis lika kul kommer du i vuxen ålder tycka att det är att åka skidor!

Och nej, det brukar inte vara extremt kallt. Det är sällan så att du fryser! Du behöver faktiskt inte ens ha speciellt mycket kläder på dig eftersom du hela tiden rör på dig och då håller värmen uppe.

Så nu var det utrett! Dags för mig att återgå till studierna.. Blä!

Kanske blir mamma besviken

Mamma är säkert nöjd.
Fröken Svår är så begåvad i metafysiken.
Hon hade femma i matte och slöjd.
Gör nu inte mamma besviken.

Fröken Svår är en sån bra kameleont.
I fem år, med snö, har hon smugit och ljugit.
Fröken Svår sysslar inte med sånt.
Nej, det är klart hon inte gör, det har ju mamma förbjudit.

Fröken Svår har gömts i snö.
Hon var så konstigt slö och ville bara dö.

Fröken Svår gör små saker i smyg.
Där hemma sitter mamma och syr i sin lycka.
Nåt förljuget med alla frökens svårs betyg.
Nåt förljuget med poäng och förbud, kan man tycka.


Där fanns inga farliga snår.
Nej, det fanns aldrig några farliga troll, där i huset.
Bara mamma och fröken Svår.
Vem har egentligen fört vem bakom ljuset?

Konstigt ljus över slangar,
och dropp på kliniken.
Kanske blir semestern fördröjd.
Kanske blir mamma besviken.


Längtan

Nu är längtan stor - riktigt stor! Fan vad kul vi kommer att ha. Ser ni fem filurer i backen som det fullkomligt lyser om och vars skratt överröstar alla andra så är det förmodligen vi - jag och fyra stjärnor ifrån Campus! Fler backar har nu öppnats och nästan alla liftarna är igång. Vill bara att det ska bli torsdag, helst nu direkt!

Kan inte annat än att hålla med dig Emelie - vilken tur att jag har er som vänner! Hade en bild av hur det skulle bli de närmsta åren här i Växjö, men den bilden har överträffats väsentligt och detta enbart tack vare er! Har varit med om så mycket roligt och de här dagarna kommer garanterat att bli till de bästa någonsin.

Hur kommer det att bli ikväll? Hm.. Får väl se.. Som vanligt?  Tror inte det.. Märkligt? Stelt? Möjligt.. Undrar om vi bara kommer att skrapa på ytan eller om det som ligger på djupet kommer att komma upp. Usch, i så fall kan det bli jobbigt. Ingen mening att oroa sig i förväg! Är ju inte ens helt säker på att det kommer att inträffa. MIn tillit är inte vad den en gång var..


Klantskalle!

Ajajaj.. hur dum får man vara?! Ont gör det också.. Klantskalle!

Skidmöte

Ikväll blir det skidmöte med skidgänget, lite som det var på Galären faktiskt. Fast på den här dagordningen finns även titta på sällskapsresan och dricka varm choklad med, något som vi ej hade på Galären. Ska bli riktigt trevligt - som alltid när vi gör något ihop! Ser fram emot den här resan - något enormt! Ska bli så roligt, vi fem tillsammans, vita backar och skratt så det egentligen räcker för ett års förbrukning.

Ögon kan glittra, läppar kan le, men sorgen i ett hjärta kan ingen se..

Jag har vänner med stjärnstatus - det är det inte många som har!

Min väg

Du kanske ser mig gå omkring
i ett ändlöst ingenting.
Du kanske ser mig spela över
på nån festlig happening.
Du kanske ser mig skaka dagen efter
när jag letar efter tråden.
Ja, herr Ågren, Du har
en sån giftig kommentar,
där Du står och suckar med
så fina, klara svar.
Men jag behöver inte nån som visar vägen
för jag tänker inte gå den.

Men jag genar bland blomstrande snår
och här finns så mycket gott man vill smaka.
Men när de plöjer små färdiga spår,
ja, då får jag lite lust att springa över alltihop och
tillbaka.


Horoskopet

Jag har ingenting att göra.. Trodde aldrig jag skulle klaga över att jag inte har någoting att plugga på men nu känns det lite så faktiskt. Sitter här och låter tiden bara gå, har inga böcker att läsa. Fast hade jag haft det hade jag förmodligen inte läst dem ändå - för sådan är jag! Haha. Aldrig blir man nöjd!

Får se om  det blir av, har inte vågat upplysa någon om det än i tron om att det kommer att bli inställt i sista sekunden. Men blir det av känns det nästan lite nervöst - hur kan det göra det? Ett verkligt bevis på hur lätt någon kan försvinna förmodar jag..
 
Terminstart idag - läste i horoskopet att jag inte borde påbörja något nytt idag. Hm!


Ny lag?!

Besöket hos mormor och morfar idag var trevligt och stärkande. Var skönt att det inte var så mycket folk så man kunde sitta ner och prata med mostrarna och mormor och morfar. Träffade Simon och mamma en kort stund också (45 min). Har nog världens bästa mamma! Simon blir kaxigare och kaxigare för varje gång man ser honom. Haha! Och svar NEJ, ni rör inte mitt rum! Det är mitt, bara mitt och jag vägrar att byta ut det!

För övrigt har jag kommit fram till en ny lag som jag tycker att regeringen borde införa nu med detsamma; ett förbud mot att filma på fester! Visserligen skrattade jag en del åt de fina videoklipp som togs i fredags men ändå.. Usch! Nästa gång jag ska öva på kängdansen ska jag nog göra det i smyg här hemma istället för bland en massa folk. Men skratta - det kan vi i alla fall!

Film och vindruvor blir det ikväll.. Nice!

Ett tips; "Plötsligt i Vinslöv"

Plötsligt i vinslöv - vilken film och vilka hjältar den innehåller.. Aldrig sett den? Ett tips; se den! Fast ett ännu bättre tips; se den med människor som har lite humor. Holger är en riktig stjärna.. ojojoj! Det finns orginal och sedan finns det riktigt unika orginal och Holger tillhör absolut det sistnämnda.

Visste du att det här med bangolf (var uppmärksam på att det inte heter minigolf utan faktiskt bangolf!) är en hel stor vetenskap? Inte jag heller förrän jag såg den här filmen. Bollen måste exempelvis ha en viss gummiblandning i sig, den ska ha en viss temperatur m.m. När man tvättar dessa är det extremt viktigt att man låter dem torka ordentligt på en handduk innan man lägger ner dem i en väska eller dylikt. Glöm aldrig detta! Annars kan nämligen något förödande hända; lacken kan spricka! Man måste även tänka rätt när man spelar och tävlar i bangolf - jag KAN klara det, jag VILL klara det, jag SKA klara det! Håll siktet inställt på målet och inte på hindrena.

Har alltså varit hos Emelie ikväll, hela skid-gänget var där och åt pizza samtidigt som vi såg på "Plötsligt i Vinslöv". Är helt övertygad om att dagarna i Stöten kommer att bli det bästa på länge!


http://www.youtube.com/watch?v=uRM74HenKqM
Följ länken för att se att se ett klipp ur "Plötsligt i Vinslöv"! Vääääldigt sevärt!


Fotboll

Då har man varit på fotboll idag.. Furuby vann och det var kusinen som gjorde mål. Stolt! Haha. Jag har rätt goa kusiner faktiskt. Vissa växer då aldrig upp och blir vuxna på riktigt..

Tillsammans

Tillsammans är ett starkare ord än ensam...

Tack för att ni finns!

"Åh åh, ni dansar inte lika bra som sjömän!"

146142-40146142-40

Jag som skulle sova bort hela dagen idag för en gångs skull men blev ingenting med det. Istället vaknade jag urpigg klockan nio på morgonen med bara en tanke i huvudet - Gyllene Tiders låt "Åh åh, ni dansar inte lika bra som sjömän". Varför just denna låt?

Hur som helst, vad gör man när man vaknar med den här tanken i huvudet? Givetvis sätter man igång dvd:n med Gyllene Tiders genomtåg genom Sverige år 2005. Nog finns det säkert många härliga konserter att gå på med bra mycket bättre artister än Gyllene Tider, men Gyllene Tider konserten 2005 var ändå speciell. Är speciellt att vara en av 35 000, ett stort gungande hav av människor, leenden överallt och framför allt så sjunger precis ALLA! Publiken tog ju fullkomligt över konserten och överröstade stackarna på scen. För alla kan väl gyllene tider låtarna?!

Nu ska jag äta frukost framför min dvd och resten av dagen är faktiskt helt oplanerad och vet du vad, det känns faktiskt riktigt skönt!

Tack för en underbar tentafest igår - ni är bäst, helt klart bäst! <3

Shake it!

146142-39
Har precis tittat på filmen "Happy Feet".. Vilken gullig film! Jag sjunger nog minst lika dåligt som Mumble, tyvärr kan jag dock inte dansa lika bra som honom, men det strunta jag i ikväll för nu är det tentafest med världens bästa människor och då ska det banne mig dansas. Ha en härlig kväll gott folk - and shake it! ;)

Tenta

146142-32
Nu var det gjort! Nu väntar bara en underbar tentafest och en LEDIG helg. Inte en bok ska öppnas.. Imorgon ska jag bara sova, inte en klocka ska ställas. Och på söndag bär det av till mormor och morfar för lite födelsedagsfirande. Nice!

Hur det gick? Fråga inte! Du vill inte veta...


"Palla shiden"?!

"Bara festa, hela tiden, aldrig jobba - palla shiden!" Det finns dålig musik och så finns det extremt dålig musik och den här låten tar verkligen priset - jag lovar! Handlar dessutom om absolut ingenting, men trots det får jag väl säga att den är lite cool just för att den är så ofantligt dålig. Haha! Och svar nej - jag har inte laddat ner den här låten själv!

Så varför sitter jag då och skriver det här otroligt onödiga inlägget just nu? Jo, för jag orkar inte plugga mer. Det bara snurrar i huvudet just nu. BLÄ! Jävla tenta och jäkla skitbokslut! Tentan får gå precis som den vill för nu ger jag upp! TV:n nästa? Trots att jag inte borde så vet jag nog vad svaret på den frågan blir..

Kvart över sju ute på parkeringen imorgon bitti! Jippie! Suck..

Drivkraften

146142-33


Usch, jag vet inte vad jag kan eller vad jag inte kan just nu. Allt som har med skatter och aktier att göra är väldigt jobbigt. När de uppfann det här med skatter och aktier kunde de väl tänkt på alla stackars ekonomstudenter som faktiskt ska lära sig hur man redovisar och bokför allt det där.

Bara en vecka kvar till skidresan nu - är det som är drivkraften just nu. Skidåkning, skratt och prat med 4 stjärnor - kan knappast bli bättre än så! Men först är det alltså tenta, men bara jag överlever den så har jag mycket roligt att se fram emot framöver! Just det, positiva tankar - BRA!

Kossan

Dagens nya smeknamn: Kossan Stjärna! Ett extremt bra smeknamn på Emelie. Det  tyckte alla fall vi men vet inte riktigt om Emelie var lika förtjust i det nya namnet. Men allvarligt talat, en kossa är väl bra mycket sötare än en snigel, eller hur?! 

Försvann iväg till bibblan en sväng igen ikväll. Blev dock mer skatt och prat än pluggande. Nog för att vi kanske kommer att ha lite träningsvärk efter skidåkningen i Stöten - men de muskler vi kommer att träna mest där upp är förmodligen skrattmusklerna - garanterat! Om det är sant som de säger, att ett gott skratt förlänger livet, så kommer vi bli extremt gamla!

Miriam - du kommer att fixa det hela galant!

Träning

146142-29

Kom precis hem från ett träningpass. Blir nog ett träningskort nästa! Precis vad jag saknat den sista tiden, känslan av att göra någon nytta mer än vad det gäller med huvudet. Träningskortet får dock vänta tills efter skidresan för just nu är resurserna ganska begränsade. Men inte långt kvar nu - inte alls faktiskt!

Vad mer kan man begära?

Promenaden ikväll var stärkande. Skönt med frisk luft, lite prat om ditt och datt och en del skratt som vanligt. Nu blir det nog sängen för imorgon är det bara en sak som gäller - plugg! Lite träning ska jag också försöka att få in faktiskt.

Och imorgon beger sig Brattan iväg från detta vinter(?)land. Inte alls avundsjuk.. Jag ska ju till Stöten och åka skidor med 4 stjärnor - vad mer kan man begära?!


?!

 146142-28



Är bokföring och bokslut till för att underlätta för företagarna och dess intressenter, eller bara till för att jag ska känna mig otroligt snurrig och allmänt korkad?

Man kan ju faktiskt undra..


Inredning



Alltid varit en stor fantast av Mairos inredningsprylar..
Många gånger fräckt, sterilt och jordnära på samma gång.
Made in Blekinge dessutom!

Vem vann?

Jaha och Susanna Kallur vann då "Kärringpriset".. Haha!


Tidsperspektiv

Ändras tidsperspektivet när man blir äldre? Måste vara så.. Tiden går så fort numera, betydligt fortare än vad den gjorde när man var liten. Snart var förr en hel evighet! För att inte tala om hur lång en hel vecka var, eller hur långt det var till nästa lov. Hjälp - tiden bara sniglade förbi!

Numera går dagarna av sig själv. Man hinner aldrig så mycket som man vill hinna. "Måste ju börja söka sommarjobb för snart är det ju sommar". Jo just det, bara ett halvår kvar eller något sådant.

Inte undra på att man tyckte att "snart" var en evighet när man var liten.. 


Måste, måste, måste..

Plugga.. Måste, måste, måste! Har inte grepp om någonting just nu! Igår satt jag med den där jädrans boken precis hela dagen men känns som om jag står och stampar på samma ställe hela tiden ändå. Jag kommer ju ingen vart! Idag har jag dessutom en väldig skallebank och tröttheten är enorm.

Äh, nu ska jag inte klaga - saker och ting har en förmåga att ordna sig! Bara att kämpa på!

Nu ska jag iväg och träffa Ida i alla fall. Spcs ska slutföras - en gång för alla!

Stjärnor



Vad vore livet på Campus utan dessa fillifjonkar? Just det - ingenting!


Pucko!

Spänning - har kommit fram till att det är det jag söker efter just nu. Problemet är bara att jag har blandat ihop spänningen med ren dumhet. Men antar att jag får stå mitt kast nu! Pucko!

Camilla tipsar

Vill du uppfylla alla dina nyårslöften? Ha en skinande ren lägenhet, ut och gå varje dag, laga mat efter recept m.m. men du har inte orken till att fixa allt det där? Jag har ett tips - börja plugga! Varenda gång du ska sätta dig ner och läsa den där ekonomiboken så känner du plötsligt ett omedelbart sug efter att göra något annat. Eftersom du inte har rätt att göra något roligt (då infinner ju sig en stark känsla av dåligt samvete) så utför man istället glatt de där sysslorna som man annars inte orkar eller har någon lust med - bara för att slippa plugga! 

Det var allt för mig.. dags att återgå till mitt bokslut, eller kanske skulle gå ut med soporna och kolla om det finns några lediga tvätttider först? Jaha, då var vi där igen! Se - det funkar! 


Livet enligt Camilla

Livet är svårt,
för svårt för att förstå.
Livet är en väg,
det är bara att gå på.
Livet är en korsning,
vilken väg ska jag ta?
Livet är att välja,
vad vill jag egentligen ha?
Livet är orättvist,
allt går upp och ner,
Livet är kort,
en dag finns vi ej mer. .
Livet är tårar,
du inte allt kan få.
Livet är glädje,
ibland man underbart kan må.
Livet är en längtan,
alltid något du kan sakna.
Livet är märkligt,
att vi varje dag kan vakna.

Ja livet kan vara hårt, till och med riktigt svårt. Men livet också något underbart är, speciellt när man är lite kär. Vad kan då meningen med livet vara? På det kan nog ingen svara. Men mitt liv är i alla fall det bästa, för jag får med stjärnorna på Campus festa!

Löjligt!

Skolavslutningen ska inte hållas i kyrkan för den ska vara till för alla. Man bör inte heller sjunga den blomstertid nu kommer i och med att vi lever i ett modernt och mångkulturellt samhälle. Hallå? Har politikerna verkligen ingenting viktigare att arbeta med? Allt ska vara så jämlikt att det till slut bara blir löjligt!


Glöm aldrig det!

Du kan så mycket mer än du anar! Du klankar ner på dig själv alldeles för mycket. Du är mer vuxen nu än du varit tidigare och jag vet att du kan klara det här. Glöm honom - lägg det bakom dig! Se framåt, planera framtiden, tänk på allt roligt som ska hända i ditt liv under det här året. Inse att det här kan bli det bästa året i ditt liv. Du kan klara skolan perfekt - bara du vill! Om du nu har bestämt dig för vad du vill göra - satsa på det då, kämpa och ge aldrig upp!

Se till att du är upptagen, då tänker du inte lika mycket. Plugga, umgås med vänner, festa, leta lägenhet, jobb och ta hem lite resekataloger och dröm dig bort i dem.

Jag tror på dig - glöm aldrig det!


Tack för att ni finns!

När jag var yngre hade jag en bild om hur allt skulle vara, en bild av hur alla ska vara för att vara perfekta. Jag kunde inte riktigt förstå att det fanns människor som inte ville passa in i den här mallen. Inte för att jag någonsin tyckte att jag själv var perfekt, aldrig någonsin! Men en sak visste jag - jag skulle aldrig bli som dem!

Nu förstår jag på ett helt annat plan än vad jag gjorde då. Det är så lätt att fastna i ett mönster när man vant sig vid hur saker och ting ska vara. Det är så lätt att gå till samma jobb dag ut och dag in, få pengar insatta på kontot den tjugofemte varje månad, bo i samma stad som man alltid gjort, träffa samma människor som alltid varit där och bara låta livet gå på som det alltid har gjort. I skuggan där någonstans fanns en dröm om att göra något annat - men varför ändra på något som redan fungerar bra?

Dessa människor trivs förmodligen med sitt liv, något som jag aldrig kunde förstå då. På något vis kan jag ändå avunda dem det. Tänk att bara göra samma sak år ut och år in och faktiskt känna att det är okej, att man trivs med det på riktigt! Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur mycket de här personerna missar. Gång på gång har jag hört kommentarer som "Jag fattar inte hur du orka plugga efter gymnasiet!". Vill man göra något med livet får man vara beredd att kämpa lite och får man dessutom leva ett underbart studentliv på vägen är det bara en bonus. Mitt senaste halvår har varit det bästa halvåret i mitt liv, tror inte folk inser hur kul man kan ha här! Hade jag fortsatt i samma takt livet ut i Ronneby hade jag aldrig fått uppleva det här halvåret och dessutom hade jag förmodligen aldrig fått träffa de underbara människorna som finns här. Tack för att ni finns - ni lyser upp dagarna mer än ni anar!

En sak är säker - jag kommer aldrig ånga att jag tog steget och flyttade hit!


Julafton

146142-18146142-17146142-16146142-19

Bli inte som de andra..

En viss person sa en gång till mig att det finns de som är födda med en silversked och resten kan egentligen inte göra så mycket med livet. Vi lever kanske inte i ett kastsamhälle men i alla fall något i stil med det, det är så dagens system är uppbyggt menade han och det finns inte något att göra åt det.

Men är det inte så att alla får se till att finna sin egen lycka, att det är upp till var och en att göra vad man vill med sitt liv? Är man inte född med en silversked kan man väl ändå uppnå det man alltid har drömt om, eller? Att det inte alltid är lätt är en annan sak, det har jag aldrig påstått heller. Men det handlar om att satsa, att kämpa och att aldrig ge upp! Inte kan man deppa ihop för att saker och ting i livet inte blivit som man kanske hade velat - istället får man väl se till att göra något åt det!

Allt blir vad man gör det till och alla kan bli det de vill, så länge de vill det på riktigt och så länge de kämpar för det de vill. Inte hjälper det att börja med droger, sitta hemma, vänta på att livet ska gå, rulla tummarna och gnälla för att det finns de som står på livets prispall och att de endast står där för att deras föräldrar har satt dem där. Livet är inte rättvist, det vet väl alla, men ditt liv är ändå ditt liv och du är den enda som bestämmer över det och har ansvar för det!  Vill du lyckas är det upp till dig själv och ingen annan!

Livet börjar inte imorgon - du lever i det just nu! Visst hade du drömmar när du var liten? Visst har du drömmar fortfarande? Se till och gör något åt dem då! Livet är kort, mycket kortare än vad man tror. Lev i nuet - inte det som har varit! Bli inte som de andra..

Lär dig livets stora gåta; älska, glömma och förlåta!

Låter på många sätt som en klyscha men är egentligen så mycker mer än så. "Det är hon som ska höra av sig till mig, det var hon som började!". Småbarn? Nej, sagt av vuxna människor faktiskt. Att vara arg och bitter drabbar bara en person - nämligen dig själv! Tiden går och en dag är det kanske det är försent för en försoning och den här gången på riktigt. 

Att stäcka ut en hand är många gånger det enda som behövs, en liten signal och sedan ett vanlig fras som "Hur är det med dig?" och hjärtat känns plötsligt mycket lättare. Jag har dock aldrig sagt att det är enkelt - det är aldrig lätt att svälja sin stolthet! Men ibland måste man göra det, om inte av omtanke till andra så åtminstone av egoistiska skäl. Vem vill vara sur och bitter?

Det är mycket möjligt att ingenting kan bli som förr - har aldrig påstått att vi kan gå tillbaka i tiden och sudda ut det som varit för det går inte. Men det kan i alla fall inte bli sämre än vad det är just nu, eller hur? Och det är mycket möjligt att det egenltigen borde vara hon som skulle höra av sig, men visa istället att du är bättre än så.
 
En utsträckt hand är allt som behövs. Tro mig - lättnaden är stor!


Ett streck över allt

Ett ord, ett ord tillbaka, två ord, två ord tillbaka. Rösterna höjs, stämman blir vassare, klick! Tomhet, förvirring, klump i halsen. Vad hände? Inte vi också, inte vi! Det var inte meningen att det skulle gå så - vi skulle aldrig bli sådana, möjligtvis alla andra, men aldrig vi! Ett förlåt var dock allt som behövdes, ett streck över allt.

Ett bråk kan många gånger stoppas, oftast är ett förlåt allt som behövs, ett streck över allt. Men vad händer om det inte är nog? Bråket lägger sig visserligen men ett sår som aldrig skulle finnas har plötsligt blottats. Chocken blev stor, tankarna många. Ta min hand igen - släpp den aldrig - vi klarar det här precis som vi alltid gjort!

Det finns ett litet litet ord
ej mycket använt på vår jort
den hindrar tårar, lindrar gråt.
Detta lilla ord är förlåt!