Sköna maj välkommen!

Nu har jag jobbat/pluggat tillräckligt för idag. Dags för en liten löpartur ute (precis en vecka kvar till Vårruset) och sedan göra sig i ordning och bege sig iväg och se på majbål. Sköna maj välkommen till vår bygd igen! 
 
Trevlig Valborg på er!
 
Dagens sällskap

Valborg i sikte

Restfest. Det kan antingen bli något med betoning på rest, eller med betoning på fest. Ikväll har vi haft det senare. En liten slatt här och en liten slatt där och vips blev det två-rätters i form av musslor i vitvin och pesto till förrätt, följt av entrecote och en god sallad till varmrätt. Det hela avnjöts framför tv:n iklädda myskläder - det är vad jag kallar måndagslyx! Men så är det ju inte vilken vecka som helst.... Ledigheten hägrar redan, visst är det härligt? Valborgsfirande då vi ska välkomna våren. Kan nästan tänka mig att sjunga en truddelutt bara för att våren ska känna sig extra välkommen och kanske återgälda det hela med lite värme.
 
Imorgon blir det jobb på hemmaplan för min del, jobb i form av inläsning av en massa material. Nästan lite plugg-nostalgi över det hela. Eller nostalgi och nostalgi - ångest är kanske mer rätt ord. Fast utan studieskulder och med en lön på kontot istället - hallelulja!
 

Vårdag

En härlig vårdag idag. Jag började dagen med att ta en springtur i mina nya löparkläder. Lite mer än en vecka kvar till vårruset - nu gäller det att springa järnet fram tills dess! Efter det bar det av till Ronneby för att fira den lilla nyblivna 16-åringen - min lillebror. God mat tillsammans med släkten samt en promenad i vitsippeskogen. Och vitsippor fanns det i massor - härligt!
 
Just nu leker sambon grillmästare utanför huset. Blir en lugn kväll hemma så att vi orkar med hela två arbetsdagar innan det är dags för ledighet igen. Det är fint det. I övrigt går trädgårdstankarna på högvarv för tillfället. Vi funderar, räknar (såklart, man är ju ekonom!) och funderar lite till. Det blir nog bra det här. Så småningom i alla fall.
 
 

Livet på ön

Lördagsförmiddagen är kommen och jag går omkring och fixar och donar lite på hemmaplan. Sambon är bortsprungen (iväg på fiske) och jag ska om en stund bege mig in till stan för att luncha med en kär vän. Gårdagenskvällen var tänkt att bli en lugn och skön hemmakväll - bara jag och världens bästa sambo. Men på den här lilla ön räcker det (har jag ju märkt) med att man går upp till Doppet (en 3 minuters-promenad) för att äta en bit mat och så möter man någon på vägen - vips blir det då istället en kväll hos några grannar några hus bort. "Ska ni inte ha er en tut?!". Men trevligt det också.
 
Ikväll står 25-årsfirande på schemat och imorgon 16-årsfirande. Tänka sig att lillebror har blivit stor nog för att övningsköra. Jisses...
 
 

Kväll med guldstjärna

Då var jag på väg till jobbet efter en liiiiten sovmorgon (tog sju-bussen). Hade en riktigt bra kväll igår tillsammans med världens bästa förvaltning. Personalfest med närmre 70 personer och alla med lika stora leenden - stunder som behövs, speciellt nu när stämningen i övrigt har varit ganska tung och motig ett bra tag.

Dags för nya krafttag (tack gode gud för att det är fredag)!

Almö

Varit en fin vårdag som vi har spenderat i skärgården vid Almö. Fiske för grabbarna och filt-häng för tjejerna samt lite gemensam grillning - det är fint det. Niklas fick årets första fångst och leendet täckte hela ansiktet. Det här med killar och fiske...

 

 

Girls just want to have fun

Ikväll står cocktailparty i stan tillsammans med ett gäng tjejer på schemat. Sitter just nu på bussen och bredvid mig står en påse fylld med flaskor som är insvepta i tidningspapper (för att inte klinga). Hm, hur gammal var det egentligen nu jag var.....?! Jaja, hela bussen behöver väl inte veta vad jag ska göra i afton. Trevligt ska det i alla fall bli, även om tröttheten efter veckan gör sig påmind.

Trevlig helg på er!

Grillsäsong

Grillat ÄR godast. Jag gillar att bo i hus.

Konferens

Hemkommen igen efter planeringsdag med jobbet. Planeringsdagar behövs emellanåt, att kunna återgå till jobbet med förnyad energi, taggad inför vad som komma skall och med något trevligt i backspegeln är guld värt. Kanske blir ett privat besök på Guö till sommaren, när det är färdigrenoverat.











Presentation

Möte på jobbet:
- Camilla heter jag och jobbar på ekonomiavdelningen. Jobbar mest med utbetalningar... eller inbetalningar... eller vad jobbar jag egentligen med?! Ja lite av varje kan man ju kanske säga.
- Ja du jobbar ju med lön med.
- Ja just det, jag jobbar lite med lön med.

Kunde lika gärna sagt "Camilla heter jag och jag är allmänt förvirrad". Äh, det där med att göra ett gott första intryck är ändå överskattat..

Helgens resultat

Ingen kan beskylla oss för att ha varit lata idag, det är en sak som är säker. I ett enda svep försvann den där jättehögen med ris på baksidan. Sprakade fint. De tre gigantiska högarna med sten som låg på framsidan är nu väck, till förmån av att vi nu har fått en grusad uppfart. Ton med sten har alltså skyfflats idag, vilket känns i både armar, ben och rygg - men så här efter en lång och skön dusch så är vi nöjda. Lite korvgrillning över öppen eld på det och vi har nu pumpat oss med frisk luft så att vi klarar oss hela arbetsveckan.
 
I övrigt var Malmötrippen i fredags väldigt givande. På grund av det trista vädret orkade jag och Johanna aldrig ta oss in till Malmö city, utan nöjde oss med köpcentrum utanför (att slippa gå i vinterjacka och med paraply när man ska shoppa har definitivt sina fördelar). Begav oss från Malmö sen eftermiddag med ett antal shoppingpåsar rikare, med ett stort hål i plånboken, med värkande fötter och med stora leenden - bra dag. Efter en tjejdag i Malmö fortsatte vi sedan det hela med en kväll i Kristianstad tillsammans med grabbarna.
 
Nu laddar vi inför en ny vecka. Lite fler plusgrader då tack!
 
 

Malmö

Veckan är avklarad och jag har en ledig fredag. Härligt! Sitter just nu på tåget på väg mot Malmö och väntar på att vi ska ankomma till Kristianstad så att jag kan få sällskap av fina Johanna. Tänka sig, en hel dag med shopping, fika och tjejprat. Lite sol på det så hade vi ju uppnått perfektion. Men jag ska inte klaga, det är ju trots att plusgrader och regn som faller från himlen (ingen mer snö, tack!).





På G

Det är mycket nu på många plan, men jag känner mig snarare taggad än orkeslös. Fin känsla. Våren är på G på riktigt nu. Det bara måste den vara. Imorgon är det dags att slå klackarna i taket på linedancens terminsavslutning, vilket ska bli trevligt. Men mest av allt längtar jag nog till fredag då det väntar äventyr med en mycket fin vän.



Laddning

Veckan kunde ha börjat bättre, och inte med en helt sömnlös natt, men måndag är ju trots allt måndag. Glömde till råga på allt mina glasögon hemma idah (får fortfarande inte använda linser), så har spenderat i stort sett hela dagen med att vara halvvägs inne i skärmen. Efter jobbet var det dags att vägra vinterns hårda grepp och på med sommardäcken på bilen. Blev en tur till gymmet för det vanliga IW-passet. Anmälan till Blodomloppet är nu lämnad och jag
behöver trappa upp min träning för att åtminstone komma i någorlunda form. Ett par nya löparskor är inhandlade, och har nu klarat av ett par löparrundor här på ön. Längre, snabbare, brantare !! Ladda, ladda, ladda !!



Veckans höjdpunkt

Underbara fredagskväll - du är så välkommen! Lyxade till det lite extra idag med lite sushi och något glas vitt. Mums! Sambon har kvällen till ära övergett (kanske är att ta i eftersom han egentligen ville att jag skulle följa med - men ändå!) mig för annat sällskap, så nu sitter jag här ensam i soffan med tända ljus och naturgodis (och har det, ärligt talat, riktigt bra). Nu ser vi fram emot en solig och fin helg, låt vädergudarna vara med oss!



Påskledighet

Årets andra löparrunda ute är avklarad. Uppladdningen inför Vårruset och Blodomloppet har börjat och ska väl erkänna att det känns lite tungt och motigt, men nu kan det ju bara bli bättre. Dagen har bjudit på solsken, en riktig vårdag - äntligen! Jag och sambon har härjat i det som någon gång i framtiden ska bli en trädgård. Slitit och dragit, klippt och krattat, svurit och skrattat. Nu är större delen av muren i alla fall iordninggjord och mitt på tomten har vi en gigantisk hög med ris. Sparas till valborg mån tro?
 
Imorgon  återgår vi till allvaret igen. Har varit en fin påskledighet då vi, bortsett ifrån idag, mest har åkt omkring och hälsat på släkt och vänner. Mycket godsaker har det blivit, på tal för mycket för mig så nu jäkla blir det till att springa i veckan!