Orättvisan över att ha för mycket kläder

Rensar i klädgarderoben och tänker att vi har på tok för lite garderober i det här huset. Vi måste bygga ut och skapa oss mer förvaringsutrymmen. Helt klart. I nästa stund hör jag Sambons röst eka i huvudet (han är inte hemma idag utan ute och jagar i skogen); "Nej, du har inte  för få garderober - Du har för mycket kläder!". Och hade det varit för någon dag sedan hade jag bestämt sagt emot, jag har ju knappt några kläder aaaalls! Men när man rensar, jo då inser jag att jag har på tok för mycket kläder. Fem kassar fyllda med kläder står nu redo för att bli kasserade (igen!) och ändå är garderoberna välfyllda. Och lugn, med kasserade menar jag inte kastade i soptunnan utan lämnade till en klädinsamling. 

Sedan en tid tillbaka har flera romänska tiggare kommit till Sverige, det är det nog ingen som kan ha missat. Säga vad man vill om det, men numera slår det mig varje dag hur fruktansvärt orättvist livet är. Utanför Konsum sitter en kvinna (organiserat eller ej - hon sitter ändå där!) i kylan och väntar på ett par småpengar från oss som går förbi. I sådana stunder blir jag rent äcklad av mig själv. Här kommer jag från jobbet och ska gå in och handla, har knappt funderat ut vad vi ska äta ikväll utan tänker att jag får väl se vad de har. En och annan onödig sak lär ju åka ner i korgen, utan närmare eftertanke kring vad det kostar. Jag kommer som sagt precis ifrån mitt jobb, sitter i ett relativt modernt kontorsrum med höj- och sänkbara skrivbord. Dagarna i ända klagar vi på att det är för kallt på våra rum, märkligt att man inte kan reglera detta enklare i ett nybyggt hus. Till och från jobbet kör jag vår bil som vi köpte i somras, vi tycker att det är lite jobbigt att behöva skrapa rutorna så här års. Vi bor i ett relativt nybyggt hus sedan två år tillbaka. Beklagar mig över att vi faktiskt måste bygga en carport med förråd snarast så vi får lite mer förvaringsutrymmen. Och ja, över att jag inte har tillräcklig med plats för mina kläder. Så medans jag inte har tillräckligt med plats för mina fyra vinterjackor, så sitter en kvinna och fryser utanför Konsum. Hon har sovit i bilen i natt och det var väldigt kallt. Hon ber om småpengar för att kunna försörja sin familj från sådana som mig som bara springer förbi. Jag är 28 år och jag har egentligen allt det där som hon egentligen skulle vilja ha. Och anledningen till att hon inte har allt som jag har beror inte på att hon är en dålig människa - nej utan på att hon har haft otur och jag har haft tur. För att livet är orättvist. Det är det som äcklar mig. 

Jag borde ta med mig några av mina jackor (åtminstone!) och ge till den där kvinnan. Jag borde bjuda hem henne på middag. Jag borde vara en godare människa. Men det gör jag inte, jag är för svensk och för feg. Jag lämnar ett par småpengar någon gång ibland, försöker intala mig själv att det är åtminstone någonting. 

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon. Det tänker jag på när jag rensar kläder. 

Fredagslugn

Fredagkväll. Huset är nystädat och maten står i ugnen. Jag har landat i soffan och omgivit mig med tända ljus. Känns fint.

Behöver ta lite bättre vara på mig själv. Har känt det på sistone. Efter jobbet idag tog jag därför en tur in till stan - bara det är ju ren lyx. Förutom en tur till Apoteket blev det lite nya träningskläder (tyckte att jag var värd det efter den här veckan med fyra träningstillfällen), lite god choklad på Elit-choklad och lite färska blommor att sätta på bordet. Dessutom ska jag vara ledig på måndag, då väntar spa med mamma. Som sagt, det känns fint nu. 

Trevlig helg! 
 

Växjöbesök

Trött flicka har landat i soffan. Välbehövligt efter två dagar med jobb och träning. Hade en finfin helg i Växjö med två av mina favorittjejer, en helt klar  anledning till att jag känner mig lite extra  trött den här veckan. Men jag behövde den här helgen, behövde få fnittra, prata, strosa på stan och dansa tills klockan slår stängning - och då får det vara värt lite sömnbrist. För en stund var vi minst fem år yngre och Campusbor igen. Det är fint. 

Tre dagar till med budget och sedan bockar vi för denna arbetsuppgift också. Snart helg igen, eller hur? Fixar jag ju lätt. Kan man gå och lägga sig innan klockan slagit nio?
Mat från Växjöbesöket

Det lättar. Det gör det alltid.

Den här veckan började tungt. Riktigt tungt. Långa arbetsdagar, ett huvud på högvarv, tunga suckar, frustration, stess - ja allt sånt där. Men veckan slutade i alla fall med lätta steg, ett nöjt leende och lugn. Man behöver toppar för att uppskatta dalarna, så är det bara. Eller ja, egentligen ingen dal - men en mindre brant uppförsbacke. Som familjebacken i Lindvallen, jämfört med Väggen i Tandådalen. Ungefär så. Sälen ja - jag är så otroligt sugen på en skidresa i år. Saknar känslan av att bara slänga sig ut i en lite för brant backe med lite för hög fart. Afterski. Vackra vyer. Nästa år kanske? 

Imorgon bär det av norr ut i alla fall. Inte till Sälen, men väl till Växjö för en tjejträff. Ska bli riktigt skoj. Ikväll väntar vi gäster och tillsammans ska vi traska upp mot Doppet.

Ha en fin helg! 

Andas in och andas ut.

Måndagen är avklarad, då var vi på banan igen. Idag har jag klarat av årets första Cross fit-pass, och jo det kändes att det var ett tag sedan sist. Nu har jag äntligen landat i soffan, som en riktig slagen hjälte. Funderar lite på om det var dumt att mellanlanda i soffan, det kanske hade varit bättre att landa i sängen direkt. Tidig morgon imorgon igen och mycket att uträtta. Ett par djupa andetag och sedan kommer det att gå galant. Såklart. 

Själv göra, själv ha - men så värt det!

Hade en bra kväll igår. En riktigt bra faktiskt. Ni vet så där bra så att man inte hamnar i säng förrän klockan slagit tre. Eller ja, säng och säng förresten... En madrass på golvet i Gredeby fungerar också fint när klockan slagit tre en lördagsnatt. God mat, trevligt sällskap och bubblande bad under en stjärnklar himmel - det är fint! Tack samtliga inblandade för det! Idag är jag trött och seg, men ibland är det värt det. 

Idag kan man inte beskylla oss för att ha gjort många knop. Efter en sen frukost hos makarna Elmér blev det bara hem en runda och göra sig iordning, för att sedan ge sig iväg igen på en söndagsmiddag hos Farmor. Nu laddar vi inför en ny arbetsvecka; samla ihop resterna av bokslutet och sno ihop en långsiktig budget. Det ska väl gå. 

Efter stängda böcker kommer solsken

Är det bara jag som redan märker av att dagarna har blivit lite längre, att ljuset stannar lite längre än bara för ett par veckor sedan? Så skönt att det går på rätt håll igen, mot ljuset och bort ifrån mörkret. Dagen har bjudit på sol och vårkänslorna spirar. På tok för tidigt, jag vet. Med solen återvänder energin. Idag har jag exempelvis hunnit med ett morgonpass på gymmet (jo jag var bara tvungen att skryta lite om det), storstäda  huset och ta en långpromenad i solskenet på Tromtö. Veckan i övrigt har bestått av bokslutsarbete. Bokslut är kul, det tycker nog de flesta ekonomerna, men ack så uttröttande. Känns därför riktigt skönt att allt nu är färdigställt, riktigt riktigt skönt. 

Ikväll bjuds det på middag i Nättraby. Tror på en riktigt bra kväll, vad annat kan det bli efter en riktigt bra dag. 

Lördagskväll

Vinden viner utanför fönstret. Det sägs att SMHI har utfärdat en klass 2-varning kvällen till ära, och då känns det lite extra fint att sitta hemma med tända ljus (dessutom har lamporna blinkat till ett par gånger). Lördagskvällen är här och det känns skönt. 

Idag har julen städats ut på riktigt. Granen, stjärnorna - allt åkte upp på vinden! Köpte ett fång med nya krispiga tulpaner, de lyser upp i alla fall lite grann när det gråa vädret tynger. I övrigt har det varit lugnt på Hasslö idag, snudd på långtråkigt. Imorgon får det nog vara lite mer ös. Gårdagskvällen var i alla fall lite mer intressant - den bjöd på mat och spel några hus bort tillsammans med ett par vänner. Lite lagom efter ett par intensiva dagar med bokslut. 

Ha en fin lördagskväll! 

Innan de nya tagen tar vid.

Sista dagen på julledigheten. Jag har visserligen jobbat två dagar, men de känns mer som "fusk-dagar" - som om allt jag har hunnit på dessa båda dagar beror på att jag har tjuvstartat. Eller nåt. 

Så vad har vi gjort idag? Jo denna lediga dag har vi ägnat åt det vi hade tänkt göra under större delen av ledigheten men som aldrig blev av - vi har varit hemma och tagit det lugnt. Det mest ansträngande vi har gjort är att gå en promenad på ön. Och att byta sängkläder. I övrigt har denna gråa dag passat bra ihop med tända ljus, en stor kopp te och en bra bok. 

Igårkväll hade vi två föredetta stockholmare på middag. Eller ska vi kalla dem nyblivna skåningar istället? Ja  i alla fall Alle och Emelie. Blev en trevlig kväll med pulled chicken lite gott vin. Tack för det. 

Nya tag imorgon. 

Helgens bestyr

Vardagen har tagit fart och jag är tillbaka på jobbet igen. Eller vänta lite, inte riktigt va? Jobbade fredag och sedan ledig två dagar. Imorgon är det måndag och då jobbar jag (egentligen bara schemalagd halva dagen), men eftersom jag sedan är ledig på tisdagen så blir det ju nästan som fredag igen imorgon. Fredagar är ju bra dagar. Sedan börjar jag jobba igen på lill-lördagen, jobbar dagen innan fredag och på fredag - och sedan är det ju helg igen. Ja ni hör ju själva hur bra det kan vara. I alla fall för privata Camilla. Jobb-Camilla som just nu jobbar med bokslut gillar inte alls all denna ledighet, men det är ju en helt annan sak. 

Så vad har hänt under årets första dagar? Efter en fredag med jobb så bar det av ut till Björkenäs (i full storm!). Det väntades middag för 6 personer (plus lille Wilmer såklart) samt lite spel. Blev en trevlig kväll i gott sällskap. Igår storstädade vi hemma, julen åkte ut (så gott som i alla fall) och ett fång tulpaner åkte fram. Nu är vi redo för våren. Eller ja, först kanske julstjärnorna ska ner också. På kvällen blev det lite grekisk mat för sju (eller 6,5 kanske är en mer korrekt siffra) i stan, följt av lite bastande i Sjuhalla. Tack för det alla inblandade! 

Idag har solen lyst över Karlskrona. Blev en promenix på Tromtö, storhandling inför veckan och ett trevligt spontan-fikabesök hos oss. Skön söndag efter ett par fartfyllda dagar. Avrundar det hela med fisksoppa och den nya Beck-filmen - man kan verkligen ha det sämre. 

Ni som är lediga ett par dagar till - ha en fortsatt god ledighet! 

Nyår 2014

Jag måste ju såklart skriva ett inlägg om  nyårshelgen också - det hör såklart till! 

I tisdags tog jag och Sambon vårt pick och pack och begav oss till Lund. Varför Lund tänker du såklart nu, det är nämligen just det som samtliga har frågat oss de senaste dagarna. Tja, vi ville komma bort, unna oss och bara vara tillsammans lite utan krångligheter. Tar man då en plats där man kan göra just det, så är det möjligt att man hamnar i just Lund. Ett mycket trevligt litet hotell, god mat och lite strosande på stan - passade oss perfekt! 

Efter en hotellfrukost på nyårsafton så tog jag och Sambon vårt pick och pack igen och styrde denna gång kosan mot Kristianstad och våra favoriter där. Det blev en nyårsafton för åtta (plus två små barn) med mycket god mat (Tack mästerkocken Johanna!) och trevligt umgänge. Vid tolvslaget skålade vi på altanen i Värestorp och sedan dansade vi i vardagsrummet med Tova 4 år. Tack fina ni för en superkväll! 

År 2014

Nytt år och nya möjligheter står för dörren. Ett helt år som vi ska fylla med nya minnen och erfarenheter. Jag gillar verkligen idén med att låta det gamla vara glömt och låta det nya ta vid, det här med nyårslöften och hopp om en ljus framtid. Men innan vi blickar framåt så måste jag ju (traditionsenligt) få ihop en resumé av år 2014 - ett värdigt sätt att ta farväl.
 
År 2014 tog fart mitt ute i skogen, i Gredeby, där vi tillsammans med våra vänner skålade in det nya året. Hela vintern 2014 var en tid som mest präglades av jobb för min del. Vi hade en stor omorganisation på jobbet, vilket resulterade i flytt och "nya" kollegor. Lite av en kulturkrock blev det allt. Det har varit kämpigt. Men vi är på rätt spår nu i alla fall. Framåt våren så "trillade" flera nya personer in i våra liv. Flera av våra vänner fick plötsligt nya familjemedlmar, ni vet sådana där små söta som både skrattar, gråter, bajsar och är alldeles bedårande. Detta resulterade i en vår med flera dop och även en hel del bebisgos. År 2014 var också ett år i kärlekens tecken för många av våra vänner. Fyra bröllop blev det allt som allt under detta år - fyra fantastiskt fina bröllop. Och ett frieri fick vi också bevittna, icke att förglömma. Det blev också tre olika möhippor under år 2014 - den ena galnare än den andra. Många skratt och minnen som sitter djupt.
 
År 2014 har också varit året då operation trädgård fortlöpte. Bara för att man har fått till en gräsmatta och en häck så är man inte klar. Nej, allt annat faktiskt. Innan sommaren hade tagit fart hade vi både fått ett nytt altandäck, lagt plattor runt om huset och bygget ett litet redskapsskjul. Och tur var det att vi gjorde det innan sommaren detta året - då vi hade den finaste sommaren någonsin (ja, nästan i alla fall!), och då ville vi såklart passa på och njuta istället. Våren firade vi in med valborgsfirande hos vänner i Johannishus. På semestern blev det en tripp till underbart vackra Varberg (de dagarna kommer jag inte att glömma i första taget) och även en tripp till fina Öland. Blev också många lata dagar på stranden och till havs med båten. Sambon fiskade sig igenom hela sommaren skulle jag nog vilja påstå (frågar ni honom så fiskade han ändå inte tillräckligt). Midsommarafton firade vi i goda vänners lag i Björkenäs samt på Hasslö. Hasslöfestivalen var som vanligt några av årets bästa dagar. Minnet av kräftskivan 2014 får nog också RÄKnas som en dag att minnas - eller vad säger ni?
 
Efter sommaren kom hösten. Jag och Farmor tog en tripp upp till Halmstad för att hälsa på Faster med familj. Jobbmobilen behövde en tvätt tyckte jag och hamnade i tvättmaskinen. Många kommentarer har jag fått om detta sedan dess. Jag fyllde 28 och så även min kära Sambo. Övriga kommentarer kring det är överflödiga. Jag och min kära vän Johanna tog en tripp upp till Göteborg för att hälsa på Ellen med familj - en trevlig vistelse med både julmarknad på Liseberg och ett besök på Gekås.
 
Hur har det gått med träningen år 2014 då? Jodå, den har hängt med ganska okej i alla fall. Traditionsenligt (ja efter två-tre gånger så är det väl ändå en tradition) så klarade jag mig igenom både Vårruset och Blodomloppet. Ja, dagen då jag och Mamma skulle springa Vårruset är ju egentligen en händelse värd att minnas för sig. Jag menar när två blonda tjejer står ett dike, sent en mörk kväll, på en 90-väg med punktering på bilen och tittar på när tre andra killar byter däck på bilen - då skäms man lite för att man kallar sig själv för feminist. 
 
Och mer då? Vi har haft många trevliga middagar - både hemma hos oss och på annat håll - med trevliga människor. Det är uppenbarligen sådant man gör när man har kommit upp i vår ålder. Flickorna Fniss hade en liten återträff i Malmö i juni - verkligen snart dags att planera in en ny träff. Årets sista dagar spenderade jag och Sambon i Lund - ett dygn med lugn för bara oss två. Nyårsafton spenderade vi sedan med våra favoriter i Kristianstad, där det bjöds både mat och sällskap som var utöver det vanliga. 
 
Sammtaget har år 2014 varit ett år med fullt ös. Så pass fartfyllt att jag inte själv har hunnit med riktigt. För år 2015 har jag stora förhoppningar. Förra året avslutade jag resumén med följande ord:
"Ett fint år. Men har förhoppningar om att år 2014 kan bli ännu bättre. Jag menar vi ska ju lägga plattor, bygga en altan, bygga ett förråd... möjligheterna är oändliga!".
 
Allt det där lyckades vi ju faktiskt med. Vågar jag hoppas på en carport med förråd 2015? Kanske. Övriga förhoppningar väljer jag att hålla inom mig ett tag till. De tankarna måste mogna lite till först.
 
 
Gott Nytt År önskar jag eder Alla! Låt 2015 bli till det finaste året hittills!