Semesterlunken fortsätter

Skrev jag i tisdags att jag skulle vara hemma lite nu? Hm, en timme senare satt jag i bilen igen. Så det kan gå! Blev en tisdagskväll i sommarstugan på Aspan. Ett kvällsdopp följt av varsin laxsmörgås för mig och farmor på den soliga altanen. Härligt! På vägen hem körde vi förbi Pelle och Karin för att hämta en sak. Trodde jag. Blev kvar där tills klockan var närmre två på natten. Så trevligt kan det vara med lite vin och öl en sommarkväll på en altan. 

Igår anlände lillebror Simon till oss på förmiddagen. Blev en eftermiddag i båten (inget bad på grund av alger). På kvällen blev det lite grillning tillsammans med Emelie och Lasse. Vi tog även en tur ut till Sandvik, något som vi sent kommer att glömma. "Äh, det blir inte regn än på ett tag!". Nejnej - hem kom fem dyblöta filurer, och då menar jag verkligen dyblöta. Tjejerna har alltid rätt! Trevlig kväll blev det i alla fall och det där ösregnet kan vi le åt nu efteråt. 

Ikväll är jag hemma själv. Tänkt ägna kvällen åt att rensa ogräs - skoj va? Är ju lite av min grej numera. Det går liksom inte att sluta när man väl har börjat. 

 

Öland

Tog vårt pick och pack och begav oss till Öland igår, närmare bestämt Halltorp.  Blev två soliga och varma dagar med bad, stosande på stan, god mat vid hamnen, varsin glass i skuggan, en tur till vackra Äleklinta (nostalgi!), och besök på Borgholms slottsruin. Tog en tripp förbi vackra Kristianopel på hemvägen - en lunch på Sött & Salt och en promenix på muren. 

Tror bestämt att det får bli en tripp tillbaka till Öland snart - kände mig inte riktigt färdig. Men nu får vi nog stanna hemma ett par dar i alla fall. Någon måste ju ta hand om tvättberget. 

Söndag med guldkant

Efter en händelserik lördag så behövs det en slappedag. Det blev en slappedag med guldkant. Lång sovmorgon, besök av makarna Elmér, bad vid Sandvik, grillning i Gredeby, följt av fiske och mysigt häng vid Emmahultasjön. Varm dag och framförallt en väldigt fin dag. Tack för det! 

Imorgon tar vi vår lilla bil och beger oss ut på vift igen. 

När två blir till ett

Tackar finaste Helen och Tomas för en väldigt fin dag ute vid Bubbetorps gård. Finare par får man leta efter.

Hem ljuva hem

Gårdagen var första dagen hemma igen. Mycket att ta itu med. En trädgård förfaller ganska mycket bara genom att man är iväg en litet ett tag. Som att blommorna säckar ihop fullständigt utan vatten, tomatplantorna vissnar ner, gräset har blivit på tok för långt och den nysådda delen av gräsmatten dör ut fullständigt. Så kan det gå!
 
Igår kom i alla fall moster Ann-Marie och kusin Emelie till Karlskrona. Blev en tur i stan följt av en kväll ute i sommarstugan. Dessa sommarkvällar är verkligen ljuvliga.
 
Idag vankas det bröllop för Helen och Tomas. Vädret verkar dessvärre inte vara lika lovande idag. Typiskt. Till råga på allt känner jag att jag har tappat allt vad "göra sig iordning" innebär. Hela semestern har jag nöjt med med en dusch, en hårborste genom håret och lite mascara på ögonfransarna - färdig! Fixa till en frisyr? Mer smink än mascara? Ta fram hårfön och plattång? Bara att tänka tanken känns just nu jobbigt. Jag borde kanske måla naglarna också? Högklackat? Vi får väl se hur detta går.
 

Vackra västkusten

Vilken semester vi har - helt ofattbart skönt! I tisdags tog vi vår nya lilla bil till Halmstad för att hälsa på faster med familj. Där bjöds det på em god lunch innan vi fortsatte vidare mot Varberg (en mellanlandning i Ullared) till vårt hotellrum. I Varberg spenderade vi sedan två dagar. Två helt ofattbart fina dagar. Strandhäng, besök på Varbergs fästning, glass i mängder, drink på kvällen, promenader i mängder och allmänt bara sköna dagar. På torsdagen begav vi oss hemåt igen. Stannade till ett tag på Skrea strand i Falkenberg, tog en lunch i Laxbutiken tillsammans med fina Martin, for vidare och tog en torsdagskväll i Kristianstad tillsammans med fina Johanna och Daniel.
 
De här dagarna kommer jag att leva på länge... Men ärligt talat, på riktigt med handen på hjärtat. Hur skönt det än var att komma iväg ett par dar, att bara få komma hemifrån och bara få vara - så var den bästa känslan under hela veckan att få komma hem igen. Vilken tråkmåns man har blivit. 


Ännu en rapport från en semesterfirares vardag

Blev en dag i sommarstugan på Aspan idag. Ett dopp i det blå, middag i skuggan och en kopp kaffe på altanen - precis som det ska vara! 

Igårkväll gav vi oss ut på upptäktsfärd i närområdet - en promenix på Almöleden. Varierande natur och vacker solnedgång. Det blir nog fler promenader där. Men nu tar vi några dagar längre bort. Ska bli skönt. 


Lägesrapport från semesterfirarna

Hej. Vi har det fint. Men det kanske inte var någon som trodde något annat heller. Dagarna kantas av sol, bad, turer med båten, grillkvällar på altanen osv. Nu har jag landat på en filt på gräsmattan, under en av björkarna för lite lagom med skugga. Drygt 1,5 vecka har gått av semestern och hittills kan jag verkligen inte klaga på vädret. Två regniga dagar och i övrigt strålande solsken på en klarblå himmel. Bättre kan det ju knappast inte bli, eller hur? 

Som en semesterdag ska vara.

Packade picknick-korgen i morse och sedan begav vi oss ut på det blå med lilla båten. Hittade en liten kobbe där vi slog läger. Härligt! 

I afton har sambon begett sig iväg för lite fiske. Jag har precis klippt gräset och har nu tänkt landa med en tidning. En högklassig semesterdag! 


...

Det är fint med semester. Faktiskt. Ibland måste jag upprepa de orden för mig själv, såsom en regnig måndag när rastlösheten kryper sig på. Men idag har vi haft en fin dag i solen - fix i trädgården och grillning i Nättraby. 

Detox

Ja, det var något som jag fick för mig efter den här helgen. Och har jag väl sagt något högt så är jag lite för envis för att ge upp det hela. Inte för att jag är hungrig, ja inte mätt heller i och för sig. Men en regnig och tråkig dag som denna när man har semester så inser man hur många nöjen som går ut på att äta. Bjuda hem någon på middag? Nej just det. Ta en fika hos någon? Nej just det. Ut och äta ikväll kanske? Nej just det. 

Nu har jag varit på tre stycken fikabesök likt förbaskat idag - men hållt mig till att fika på vatten. Ikväll väntar bio i höstrusket. Popcorn? Nej det är att glömma. 

Men ärligt - alla juicerna (förutom en som jag inte kunde dricka överhuvudtaget) har varit supergoda. Saknar bara tuggmotståndet. Med olika glas så känns det hela i alla fall lite mer varierat. 

När Hasslöfestivalen är över...

Tre fina men krävande dagar har passerat förbi med Hasslöfestivalen. Lika roligt som det har varit, lika skönt är det att det är över. Har städat och fixat lite idag så nu är (nästan) alla spår från festivalen utstädade. Kvar har vi två av sex gäster, men det är mer trevligt än krävande.
 
Två semesterdagar har flutit förbi. Två dagar av fyra veckor. Jag har med andra ord god tid på mig att återhämta mig igen. Känns skönt.
 
Tack alla fina för en kanonfin helg (trots det ihärdiga regnet igårkväll). Jag är mycket nöjd och jag hoppas att ni är detsamma.
 
 
 

Hasslöfestivalen

Dag tre av tre på Hasslöfestivalen. Har varit två fina dagar med strålande solsken, bra musik, fina vänner och stora skratt. Idag är vi lite sega, men det kan man nog se som fullt normalt. Jag och Johanna började dagen med ett dopp i det blå. Härligt! 

En kväll återstår, låt den bli till den bästa i år (och försök att mota regnet så gott det går). 

Ett farväl

I torsdags tog vi farväl av min lilla blåa vän. Han har varit oss trogen sedan oktober 2010, men nu är det dags att gå vidare. Vi är inte så vana vid vår nya (och något större) silvriga vän, men vi ska nog komma överens snart. 




Selfie

Bara för att. 




.

Ännu en vacker sommarkväll går mot sitt slut. Jag är nyss hemkommen från sommarstugan på Aspan. Ett kvällsdopp innan maten, en laxmiddag i skuggan och en kopp kaffe i kvällssolen. Det är fint det. Sambon är iväg och kommer inte hem förrän imorgon. Faktiskt första natten hemma själv sedan vi flyttade till Hasslö. Lite märkligt.
 
Bara en arbetsdag kvar. En ynka. Sedan väntas fyra veckors semester. Just nu känns fyra veckor som en halv evighet. Vi får se om jag tycker likadant om fyra veckor.
 
Dags att flytta vattenspridaren. Igen.

Kvällsdopp

Jag borde sova nu. Jag borde verkligen det. Speciellt med tanke på att klockan kommer att ringa klockan fem imorgon bitti. Men det är ju så varmt. Och det känns orättvist att min semesterfirande Sambo får vara uppe medans jag måste gå till sängs. 

Idag har det varit en riktig varm dag. Jag och Sambon tog oss bort till t-bryggorna här på ön för ett kvällsdopp i det blå. Ljuvligt. Det är ju så här semestern ska vara. Ja, så här livet ska vara. 

Sommar, sommar, sommar

Sommaren har äntligen anlänt. Solen har stekt ordentligt idag och jag har tagit årets första dopp i det blå - bättre sent än aldrig! Sambon har gått på semester och jag har tre ynka dagar kvar på kontoret. 

I fredags blev det en middag för två på Lisas sjökrog med barndomsvännen Hanna. En vacker sommarkväll. Till helgen väntar Hasslöfestivalen och friden i vårt lilla hus ska ersättas med glada tillrop från goda vänner. Hoppas att sommarvärmen håller i sig tills dess. 
<3

Möhippa

Klockan åtta på morgonen ringde 10 tjejer som galningar på en lägenhetsdörr i centrala Karlskrona. En nyvaken Helen öppnade dörren och DÄR var Helens möhippa igång. Blev en riktigt trevlig dag med strålande solsken hela dagen lång. Nu ser vi fram emot en fint bröllop då Helen och Tomas ska bli ett.

.

Om precis en vecka kommer jag att påbörja min sista jobbdag innan semestern. Det känns fint. Lite märkligt, men riktigt fint.