Årets nyårslöfte

Jag ska inte försöka mig på de vanliga nyårslöftena som att bli mer flitig i skolan, stressa mindre, träna mer, äta nyttigt, diska oftare o.s.v. Alla vet att det bara håller ett tag ändå, om ens det. Istället skall jag bara satsa på ett enda nyårslöfte i år - att inte svära så jävla mycket! Vänligen hjälp mig med detta, det lär verkligen behövas!

År 2008

År 2008 börjar lida mot sitt slut och det är dags för en årlig sammanfattning, ni vet en sådan som ingen orkar läsa men som ändå skall skrivas. Har faktiskt haft svårt i år att få ihop vad som egentligen har hänt under året. Men efter att ha tänkt ett tag fick jag tag i en lös tråd långt där inne bland minnena och har nog sedan kunnat spinna ihop ett ganska bra nät över vad som egentligen har hänt.


År 2008 inleddes utanför Grace i Växjö där Johanna, Malin, Emelie, Anton och jag försökte med det omöjliga, det vill säga se fyrverkerierna bakom hustaken. År 2008 har sedan varit ett år som kantats av skratt, förtvivlan, glädje, frustration, fester, stress, kärlek, bråk, sjukdomar, jobb och ett ständigt pendlande. Med andra ord har året varit väldigt omtumlande och det mesta tycks ha skett.


Skidresan 2008 spenderades i Lindvallen med det vanliga gänget, det vill säga Johanna, Malin, Lina, Emelie och jag. Blev en fartfylld vecka. Johanna hatar nog mig än idag för att jag drog upp henne i en svart backe, men vi överlevde ju faktiskt - eller hur?! Snögubbeborg var årets bästa backe där vi åkte off-pist (en lightversion av det i alla fall) bland talande snögubbar, jätte-svampar och dylikt. Många skratt och vurpor blev det men kul hade vi! After-ski blev det givetvis också och Malins vän Elin visade oss hur en utekväll i Sälen kan se ut.


Februari flög förbi. Alla hjärtans dag spenderades med ett antal vänner (inget töntigt kärlekstrams här inte), vi bakade kärleksmums och hade allmänt trevligt. Malin sa även något under denna månad som för evigt kommer att förknippas med denna dam "Jag kan inte baka men jag är en jävel på att svälja!". Haha!


I mars började sjukdomarna ta fart för min del. Blev dålig och fick åka in till jourmottagningen. Svimmade mitt framför doktorn (lagom pinsamt). Mars kantades också av en hel del födelsedagar. Farmor fyllde 75 år vilket firades med en överraskningsfest i Halmstad. Halmstadsgänget, familjen och Anton var samlade och farmors kommentar var givetvis "Nämen...?". Även Malin, Martin och Lina firades under denna månad med dunder och brak. Malin och Johanna följde även med mig ner mot Blekinge en dag då det blev fest hos Josse i Nättraby. Blev en riktig rolig kväll där Malin och Anton sjöng förstklassig skönsång (hrm), tusentals kort togs (såklart) och Malin träffade sin älskling Anton. Med andra ord bestod mars-månad mest av fest, fest, fest. Jiihaa!


April och våren kom. Dags för det vi alla längtat efter - studio 54! Och vilket Studio 54 det blev - ojojoj! (mer behöver vi kanske inte berätta här).


I maj kom försommarvärmen. Vi spenderade många pluggtimmar på en filt ute i solen och nog var vi riktigt bruna långt innan den riktiga sommaren börjat (tur var väl det eftersom någon sol inte lyckades tränga in i de kontorslokaler där vi sedan spenderade resten av sommaren). Allkåren 2008 blev en succé. Förfest på en filt i solen, iklädda våra overaller - kan det bli bättre?


Juni, juli och augusti bestod främst av tre saker - jobb, jobb och jobb på Ikanobanken. I alla fall var det så det kändes. Trots det eviga pendlandet till Älmhult och trots de ibland otroligt sura kunderna trivdes jag väldigt bra och hade väldigt kul med gänget där. Men sommaren bestod till viss del också av annat än jobb. Midsommarafton flög förbi och den spenderades på hemmaplan samt i Bökenäs tillsammans med lite släkt och vänner. Anton flyttade till Lund och till självaste Jakriborg som jag fullständigt kärade ner mig i. Det blev en tur till Göteborg med Anton för att hälsa på Simon, en återträff med gymnasieklassen (där endast ett fåtal personer dök upp) hos Lova utanför Nättraby, en Köpenhamnsresa med Anton och lillebror Simon samt en Stockholmsresa med Johanna och Josse. Det senare kommer jag sent att glömma (trots alkoholens påverkan). Lars Winnerbäck konserten på Stumholmen i Karlskrona var en annan ljuspunkt. Underbart väder, uppsträckta händer och ett jubel som aldrig tycktes kunna tystna - ja sommarkänslan var verkligen på topp just då! Sailet blev också en mycket trevlig tillställning då folket från Växjö beslöt sig för att besöka Karlskrona kvällen till ära.


Höstterminen började sedan närma sig och dags att ta tag i sina studier igen. Innan dess var det dock dags för den årliga Campusfestivalen. Amelie kom på besök och det blev dansande och hoppande på en geggig gräsplätt i våra otroligt snygga overaller med tillhörande gummistövlar. September kom. Åter dags för plugg, plugg, plugg. Fanns dock en väldig skillnad nu från vårterminen - antalet personer i klassen hade minskat drastiskt då alla nu gjort olika fördjupningsval. Vår rad i föreläsningssalen fanns inte längre vilket många gånger under hösten har känts lite ensamt. Under september slog vi till med kräftskiva (något försenad). Det blev kräftor, kräfthattar, snapsar och snapsvisor i en salig röra.


Oktober flöt förbi, ganska likt september. Min förvirring (något starkare än vanligt) uppkom, förmodligen i samband med någon slags höstdepp. Helt plötsligt skulle allt som var gammalt och osäkert i mitt liv ut för att ge plats för det nya. Skulle få mitt liv att gå ihop det vill säga hinna med att både plugga, umgås och festa med folket på Campus, träffa familjen och vännerna i Ronneby/Karlskrona, jobba i Älmhult samt träffa Anton i Lund. Svårt att dela på sig. Penicillinkurerna fortsatte att hagla..


I november fyllde jag 22 år - något som jag uppenbarligen gjorde med dunder och brak. Blev ordentligt firad av stjärnorna och fick en väldigt fin spionutstyrsel i födelsedagspresent. November flöt även den förbi och pluggdagarna avlöste varandra. December kom och och julstjärnorna åkte fram i den lilla studentlägenheten i Växjö. Fick ett besked som skapade överraskande stor glädje och lättnad för mig själv. Ett farväl gjordes, eller snarare mer ett avslut än ett farväl. Var ett tungt beslut men förmodligen ändå rätt. Förhoppningsvis kan vänskapen bevaras. Julafton firades här i Ronneby tillsammans med familjen och farmor och farfar.


Det var en sammanfattning av det gångna året i stora drag. Har trots allt hunnit med en hel del. Det vi nu har att blicka fram emot att år 2009 som förhoppningsvis skall bli minst lika bra som år 2008 (gärna lite mindre sjukdomar). Nyårsafton skall firas med lite folk i Karlskrona. Blir förhoppningsvis en rolig kväll och en bra början på det nya året. I övrigt är det mest flytt i huvudet just nu. Ut från den gamla lägenheten och in i den nya - det är vad jag kallar för en nystart! Är även mycket annat nytt på G, så pass nytt att jag varken vet ut eller in. Men det ger sig, allt ordnar sig till det bästa!


Till alla er som orkat läsa ända ner hit (jag är uppriktigt sagt imponerad) önskar jag Gott Nytt År och må år 2009 bli till det bästa någonsin!


Ångest.

Har varit borta från Växjö i snart två veckor och ändå är det inte mycket tid jag har spenderat här hemma i Ronneby. Blivit ett väldigt farande hit och dit. Har inte blivit mycket tid över till pluggande om man säger så. Ångesten har definitivt börjat komma krypande, snart är det trots allt dags att återvända till Växjö och böckerna.

Precis hemkommen från Karlskrona nu. Träffat Josse, vi åt middag på Thai-restaurangen. Väldigt mumsigt så nu är jag supermätt! Har fått order från Mathias att hålla mig borta på nyårsafton, han ska tydligen ha fest här säger han och storasyster var uppenbarligen inte välkommen. Mycket dålig stil! Får istället spendera nyårsafton i Karlskrona. Kan nog bli ganska trevligt ändå. Ska bege mig ner till stan imorgon och handla diverse godsaker.



Lägesrapport.

Julen är över och vi närmar oss nyår. Det är vid den här tiden man börjar fundera på vad som har hänt under året. Mycket inser jag ganska så snart. Många fina stunder men också många jobbiga har passerat förbi. Har nog varit det allra mesta under årets lopp - glad, arg, ledsen, besviken, nere, uppåt, lycklig, olycklig, kär, likgiltig, stressad.. Ja år 2008 kan verkligen symboliseras med en berg-och-dal-bana. 

Tog en födelsedagsfika med Brattan igår (Jo, jag vet att det är över 1,5 månad sedan vi fyllde år). Lördagskvällen spenderades hemma med mor och far. Var länge sedan jag var hemma ensam med dem, småbröderna hade annat för sig en lördagskväll. Idag har jag varit en sväng på Karlskrona möbler och Mio. Har hittat min drömgarderob som var precis lagom stor till mitt lilla nya rum i Växjö. Dock hade den ingen drömprislapp.





Seg som mammas knäck..

Underbart väder ute. Vitt på marken och blå himmel. Gissa vad jag tänker på? Givetvis skidväder! Är så otroligt sugen på att åka skidor, känns väldigt tomt att det inte blir någon skidresa i år.

I övrigt är jag vääääldigt seg idag. Camilla vet att hon inte ska dricka vodka men av någon anledning visste hon inte det igår. Var på lite fest i Ronneby igår för en gångs skull, minns inte ens när det hände senast. Blev en ganska trevlig afton, dock slopades planerna om utgång. Planen just nu är tydligen att jag ska flytta till Umeå så fort som möjligt. Undrar vad min blivande kombo tycker om detta. Vill du följa med kanske? ;) Var även hemma hos mormor och morfar igår och träffade hela tjocka släkten. De är ganska knäppa och roliga de där kusinerna.
 
Om en stund kommer Halmstadsgänget hit. Vi ska ut en sväng på Aspan och sedan blir det väl en sväng till Mairo för att se vad för fint som kan ha droppat in där. Men innan dess kanske jag skulle ta en tablett och ett stort glas vatten.


Julaftonsmorgon.

Singlar ner lite snöblandat regn utanför fönstret, man får vara nöjd med det lilla! Mysstämningen är på topp, tomtarna är framtagna, granen är klädd, julgodiset är gjort, paketen är inköpta och inslagna.. Bråket om vem som ska vara tomte i år har lite smått satt igång (som om inte den riktiga tomten fanns, hallå liksom?!). Om en stund skall vi bege oss hem till farmor och farfar för att gratulera farfar på 76-årsdagen (för övrigt vill jag passa på att uppmärksamma alla om att jag och mamma faktiskt har namnsdag idag, något som alltid glöms bort av någon märklig anledning). Det riktiga julfirandet startar först i eftermiddag då farmor och farfar istället anländer hem till oss för att fira en vanlig traditionell julafton (vi ser på tv - som de säger i SvenssonSvensson!).

God jul önskar jag eder alla! Hoppas ni får en fin och i alla fall lite vit (i endast väderbemärkelse) jul! :) 

 

Lill-julafton.

Då var dagen innan julafton här. Sovit bort nästan halva dagen. En viss person har stört min dygnsrytm rejält. Mår inte så bra av det utan mitt tålamod som normalt sett är ganska så stort (tycker jag själv i alla fall) krymper rejält. Är sådant som går ut över mina kära bröder, då storasyster inte tål när de börjar slåss, skrika och härja precis vid granen när julklapparna skall fram. Ajaj, man ska ju egentligen vara snäll så här i juletider.

I övrigt har jag idag hunnit med att dammsuga huset, göra julgodis, laga mat till smågrabbarna, handla sista julklapparna med lillebror, ta fram tomtarna (som borde kommit fram för länge sedan) och lägga julklapparna under granen. Har haft ett intressant och givande (hrm) samtal med Simon och David vid middagsbordet under dagen. Handlade om vad saker och ting heter baklänges. Simon blir Nomis. David blir Divad. Camilla blir Allimac. Urartade rätt fort när David sa "vad blir ppons baklänges då?!" och sedan gapskrattade de där båda i en kvart. Tänk vad kul man kan ha när man är elva år! 

Kvällen skall spenderas på hemmaplan där familjen skall ha en traditionell lill-julafton. Serveras lutfisk. Men bara till de vuxna. Vi barn föredrar varmrökt lax. Jag vet, jag måste bli vuxen snart.

Dan före dan före dopparedan

Jo jag vet,  jag har sämt fantasi som inte kan komma på en bättre rubrik idag heller. Dagarna går så otroligt fort just nu. Imorgon är det den där långa dagen här, dagen innan julafton. Då man bara ska gå och vänta och vänta och vänta..

Dagen har bestått i att jag har träffat A. Tog en fika på stan och pratade lite. Jag, Simon och David har precis klätt granen. Blev så fin så (även om Mathias påstår totala motsatsen, han har ingen smak den pojken). Försökte plugga lite på förmiddagen. Läste hela tre sidor. Tycker jag är lite av en större bedrift så här bara några dagar innan julafton. Blir nog en kväll i Karlskrona kommun (för ovanlighetens skull, hrm!).

Det är väl ungefär vad jag hade att rapportera för tillfället. Hm, jag har tydligen aldrig något vettigt att skriva numera. Jag måste ha ett högst ointressant liv!

Dan före dan före dan före dopparedagen.

Blev det rätt? Äh, hur som helst är det fjärde advent idag (blev jag upplyst om nu ikväll - mina tankar är tydligen någon helt annanstans). Tre dagar kvar till julafton. Någon julkänsla har jag inte än. Lite snö vore verkligen inte fel. Men är väl bara att inse att vita jular bara finns i sagorna. Kan upplysa om att det är fotboll på tv ikväll, för den som har missat det. Det är av en den anledningen jag faktiskt kan sitta här vid datorn ikväll. Inte ofta den är ledig nu när småsyskonen har gått på jullov..

I övrigt befinner jag mig lite i händelsernas centrum just nu känns det som. Händer mycket runt omkring. Hänger knappt med i mina egna svängningar. Kanske lika bra det.

Sova, sova, sova...

Saknad.

Lördag redan? Hur kan dagarna ha gått så fort? Skulle jag inte ha pluggat en del innan det blev helg? Oops!

Saknar knäppisarna från Växjö en aning. Observera att jag inte saknar Växjö utan bara knäppisarna. Tänk om 1,5 år då det är dags att lämna Campus och Växjö för gott - hur ska det gå?!

Räddning?

Jag har tråkigt. Var länge sedan sist men nu har jag verkligen det urtrist. Har inget att göra vilket resulterar att jag vandrar omkring här hemma. Lyssnar på julmusik och trakasserar Mathias emellanåt. Suck! Ingen som kan komma och rädda mig från min för tillfället väldigt trista vardag en eftermiddag som denna...? Nä trodde inte det heller. Nästan bud på att läsa lite ur inkomstskatteboken. Men bara nästan.

Ingenting.

Uppe med tuppen. Nja, nästan i alla fall. Varit vaken ett bra tag men orkade ta mig upp ur sängen först för en liten stund sedan. Huset är tomt. Nästan i alla fall. Endast Mathias är hemma men han sover såklart.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva här idag (när hade jag skrivkramp sist?). Kanske är bäst att inte säga någonting idag så har jag ingenting sagt! ;)

Lugnt?

Äntligen ledighet. Underbara ledighet då jag ska ta det lugnt och inte göra något alls här i Ronneby.. Bara lugn och ro, inte lyfta ett finger utan låta all stress rinna av mig. Har nu varit hemma i drygt 1,5 timme och klättrar redan på väggarna. Vad gör man egentligen när man ska det lugnt? Suck! Att ta det lugnt i två veckor är rätt lång tid......

Tar farväl.

Väntan har börjat. Dock inte på julafton och tomten som alla andra små barn utan istället på lilla Mamma. Några julklappar har hon inte med sig med väl ett antal flyttkartonger. Här skall det flyttpackas! Efter en heldag här med städande och packande är det sedan Ronneby som gäller. Har insett att det är en hel del som ska packas med till Ronneby för att inte tala om som ska ned i flyttkartonger. Kommer att bli en lååååång dag.

Så säger nu adjö till Campus. Vi ses nästa år (om jag inte mellanlandar här någon gång innan dess)!

Jullov?!

Jag tror att jag nu står inför något som kan kallas jullov. Ett jullov helt utan jobb. Skumt. Var många år sedan sist. Dock skall jag istället både tentaplugga och flytta. Men ändå. Får vara nöjd med det lilla. Imorgon är det en ynka vecka kvar till julafton. Hur kan det vara ett helt år sedan sist?

Skall ikväll storstäda. Ordentligt. Eventuellt påbörja packning inför flytten. Måste göras och dessutom behöver jag en sysselsättning för att inte tänka för mycket. Är väl vad man kan kalla för " två flugor på smällen"!

.....

Jag visste att det skulle bli jobbigt men jag tror aldrig jag förstod vidden av hur jobbigt det skulle bli....


Slut.

Det är möjligt att jag precis har begått mitt livs största misstag och att jag kommer ångra mig resten av livet. Allt krossades i ett par ord. Beslut är i alla fall tagna och nu ska jag på något vis gå vidare härifrån. Önskar bara att det inte gjorde så ont.

Förlåt. Alltid speciell.


"Skynda långsamt och ta många pratpauser!"

Måndag. Effektivitetens dag efter en utvilad helg, eller? Nja, knappast. Mitt och Johannas nya motto "skynda långsamt och ta många pratpauser!". Efter mycket om och men har vi dock nog tagit oss igenom merparten av de uppgifter som skulle vara gjorda till morgondagen och dessutom varit på Länsförsäkringar och ändrat hemförsäkringen. Inte långt kvar till flytten och det märks! Har inte längre någon ork till att städa så här ser ut som ett bombnedslag. Att städa och fixa känns endast meningslöst. Hela mitt liv skall inom kort packas ner i flyttlådor. Nog känns det lite vemodigt men ska samtidigt bli så otroligt skönt att komma härifrån. Är nog inte så många som förstår längtan efter en lägenhet där man faktiskt kan befinna sig i ett rum och sedan gå in i ett helt annat rum.

Tomten har blivit muslim!

Hemma från julmyset hos Emelie. Blev en trevlig kväll med mycket skratt, julpyssel, julgodisätande och dylikt. Tomten kom på besök. Visste ni att tomten gått och blivit muslim? Jo, det är helt sant. Måste skett under det gångna året för sist jag såg honom såg han inte ut så där. Kan dock upplysa er om att han i övrigt var precis som vanligt, hoade lite och delade ut paket medan Malin var ute och köpte tidningen (som givetvis var slut).

Tack för en mysig afton!

Mår som jag förtjänar eller nåt...

Tillbaka i Växjö. Huvudvärken påminner om gårdagskvällen som spenderades i Karlskrona. Nästa punkt på dagens schema är julmys med Campusgänget. Har sett fram emot det här länge men just nu är julgodis inte direkt vad jag känner för. Men ska bli trevligt att träffas allihop ändå.

Får väl skriva ett par ord och förvirring också så Emelie blir nöjd. Ojojoj som det kan gå.. Hrm!

Vart tog snön vägen?

Funderingarna igår innan bussen avgick från Växjö var många. Vad ska man ha för skor, jacka, vantar, mössa...? Måste vara varmt och vattentätt så det håller den blöta snön borta. Strunt i kläder som behövs till utgång - här krävs kläder som klarar snö och kyla! Ett tag funderade jag helt allvarligt på att enbart ta med min skidjacka (och inte någon annan mer utgångsvänlig jacka) ner till Ronneby. Man vill ju inte frysa och bli förkyld. Väl i Blekinge stirrade jag på den kala marken. Vart tog snön vägen? Här i Ronneby finns inte ett enda spår av vinter - här är mörkt, grått och regnigt. Varför i hela friden skulle jag dra med mig hela vinterutstyrseln för? Suck!

Fredagsnöjet igår bestod av pepparkaksbak med lillebror Simon. Varje år är det samma visa, man tänker muntert att äntligen är det dags att baka pepparkakor. Så roligt! Julmusiken åker på, man klär sig i förkläde och drar fram kavlar och pepparkaksformar. När man sedan kavlat ut den fördömda degen ett antal gånger och när man inser att den ALDRIG tar slut består tankarna snarare av följande "Tur att det är ett helt år till nästa gång...". Senare på kvällen antar jag att större delen av Sverige tittade på Idolfinalen? Jag och Simon dissade detta och tittade istället på Astrid LIndgrens jul. Det är vad jag kallar en mysig fredagskväll!

Just nu väntar jag på att mamma skall göra sig redo för avfärd. Stan är nästa anhalt där julklapp till lillebror skall inhandlas (men schhhh, det är hemligt). Eftermiddagen skall spenderas i köket där vi skall tillverka diverse julgodissorter och ikväll blir det sedan lite fest i Nättraby.

Oj blev ett väldigt långt inlägg idag. Har du läst ända ner hit är jag uppriktigt sagt imponerad.

Vintervitt.

Det är inte lite snö ute idag. Ett vitt tjockt täcke har brett ut sig över marken. Jag tvättar för tillfället och får titt som tätt ge mig ut i snöyran. Om ett par timmar skall jag bege mig hem mot Ronneby. Bara att hoppas på att bussen kör sakta och lugnt i det här vädret.

Afron igår var spännande och kul. Kändes till en början lite smålöjligt att försöka att härma en elefant. Jag är ju helt värdelös på det där med att "skaka", vilket Johanna däremot är kung på. Hur som helst var det i alla fall väldigt roligt och träningsvärken känns lite grann idag.

Trevlig helg på er - nu ska jag ner till min tvätt!


En hel del kryss på att-göra-listan..

Jodå, merparten av listan har jag faktiskt klarat av idag. Tvätta kunde jag dock inte göra då det var något fel på låset till tvättstugan. Fick istället lägga tid på att ringa Hyresbostäder och felanmäla att tvättstugan är lite väl inbrottssäker (det är vid sådana här lägen jag längtar extra mycket till vår nya lägenhet där vi kommer att ha en egen tvättmaskin). När jag ändå satt igång med klagande passade jag på att felanmäla lite andra grejer i lägenheten så det blir gjort innan den nya hyresgästen flyttar in.

Varit i stan en sväng, alldeles ensam och utan i jakt på något speciellt. Minns inte ens när jag senast lugnt och stilla ensam strosade på stan. Välbehövligt! Inhandlade en klänning för mycket, det vill säga bara en men ändå en som inte fanns med på prioriteringsköplistan. Om en stund blir det träning, Afro med Johanna. Ska bli spännande. 

Imorgon bär det av mot Ronneby. I helgen skall det bakas pepparkakor med lillebror, tillverkas julgodis med mamma, festas med lite folk i Karlskrona och på söndag blir det julmys med Campusgänget. Ser med andra ord fram emot en bra helg.

..



Visst ser han så där mysigt nöjd ut.. GOD JUL!

Fullt upp.... som vanligt!

Torsdag. Följande skall göras under dagen:

- Plugga
- Tvätta
- Städa
- Slå in julklapparna
- Skicka iväg papper till adressändring
- Packa inför morgondagen
- Laga mat som räcker ända till jullovet
- Påbörja flyttpackning
- En snabbis till stan
- Träna Afro ikväll

Kommer förmodligen vara nöjd om jag hinner med hälften. Nåja, är väl bara att sätta fart. Frågan alla ställer sig: Varför slösar hon nu tid på att skriva ett blogginlägg?

Onsdag.

Kompletteringen till caset är nu fixat. Hoppas vi i alla fall. Jag vill aldrig mer se det där arbetet igen. Har även varit på VäxjöHem och pratat med de något inkompetenta personerna som jobbar där.

- Nej hela lägenheten skall inte tapetseras om!
- Men det sa ni ju sist vi var här?!
- Det vet inte jag var de har fått det ifrån. Men så är det i alla fall inte!

Efter några minuters tjaffsande...

- Eller vänta, hela lägenheten skall tapetseras om ja.

Nähä, det menar du inte?!!

Nu är Camilla trött och skulle helst vilja sova i ett århundrande eller två. Något sovande blir det dock inte utan kvällen skall spenderas på Vugi där jag och Johanna ska hoppa på varsin stepbräda.


:)

Vet inte vad det är som känns så annorlunda idag, var gårdagen en bidrande orsak kanske? Känner mig plötsligt som mig själv igen, något som jag inte har gjort på ett bra tag nu. Känner mig uppåt och glad och allt kommer att ordna sig till det bästa. Nu är det snart jul på riktigt, då ska vi bara lyssna på julmusik, tända ljus, baka pepparkakor, julpynta och mysa - inte stressa runt eller tänka för mycket. Livet är inte så dumt ändå..

Post-present!

Fick en liten present i postlådan idag. Tycks vara en bra dag idag, trots att jag är trött och seg och hela dagen kantas av föreläsningar. Lite jobbigt är det i och för sig att tankarna är någon helt annanstans än i föreläsningssalen men så får det väl vara antar jag. Dricker nu lite kaffe för klara av eftermiddagen. Ikväll blir det måndagsmiddag hos Johanna trots att det är tisdag, förmodligen innehållande en hel del tjejsnack och fnitter.

Åter till M-huset!

Lyckoönskningar av renaste slag..

Jag är så otroligt glad. Så glad att jag inte ens kan beskriva det. Och rörd, mycket rörd. Finns nog inte en endaste människa i hela den här världen som kan förstå sig på denna anledning. Knappt ens jag själv. Det enda jag vet är att jag är så otroligt glad för en annan människas skull att även min tillvaro känns mycket lättare...

Lycka till! 

Julsittningen 08

Jaha, det var julsittningen 2008 det. Någon utgång blev det aldrig. Lika bra det kanske då det vankas föreläsningen 9-16 imorgon. Trevlig kväll har det i alla fall varit som har överträffat förväntningarna. Jag, som numera nästan är så gott som nykterist (snudd på det i alla fall), tål då inte mycket alkoholdrycker innan det slår till och fnittret bubblar fram. Har slagit hål på en hel del av mina fördomar också i afton. Åter igen har jag fått bevisat för mig att folk som jag tror är totalt pantade faktiskt är ganska trevliga och tycks ändå ha en hel del hjärnceller där bakom pannan. Är nog vad man kan kalla för "blixt från en klar himmel".

Nu är det dags för sängen. Måste bara tillägga en sista sak - glöm inte "man har så kul med toffifee"!! :)

Julsittning

Julsittning ikväll. Vad ska jag ha på mig? Vad ska jag göra åt håret? Julklapp för 30 kronor? Ska man ha det också? Förfest halv fyra??! PANIIIIK! Stan nästa...

Systemfel = kaos!

Helt plötsligt blev det helt tyst. Har nog aldrig njutit så mycket av en tystnad som jag gör just nu. Sitter på jobbet. Har varit fullt upp. Systemfel = kaos! Men nu är här som sagt tyst. Finns inte så mycket att göra för tillfället mer än vänta på att klockan ska gå samt stirra in i skärmen ifall något samtal eller mail skulle dyka upp.

Har inte varit en jobbhelg som alla andra. Den här helgen har också innehållit mycket som inte har med jobbet att göra. Beslut är tagna. Nu får vi se vad de leder till också... Trots att det känns svårt var det förmodligen ändå rätt. Låt se vad framtiden har att utvisa.

Konservativ.

Fredag. Dags för Ikanojobb och en hel helg som skall spenderas i Älmhult. Företagskväll igår på Sivans med KPMG. Trevligt. Annars är det mycket i huvudet just nu. Är lite orolig inför det som komma skall. Jag är väldigt konservativ. Innerst inne gillar jag inte förändringar, inte alltför stora i alla fall. Har svårt för att släppa taget. Varför kan det inte bara vara som det var...? 

Trevlig helg på er!

Köttbullar?

Lyssnar lite på julradion. Konversation där:

- Pappa gör riktigt goda köttbullar.
- Gör han egna?
- Jo det brukar han göra vid jul.
- Vad kul! Jag har nog aldrig fått smaka på hemmagjorda. Eller jo, en gång. Men de var lite brända.

Jag måste vara otroligt bonnig som aldrig skulle få för mig att köpa ett paket "mamma scans köttbullar" eller något liknande utan istället tycker att hemmagjorda köttbullar är en självklarhet!

Snö.

Vart kom all snö ifrån? Helt plötsligt ligger det ett vintervitt täcke på marken. Någon mer än jag som blir lite sugen på skidåkning eller varför inte lite pulkaåkning?




Kosta

Hemma efter en helmysig dag i Kosta med Johanna. Har julshoppat så nu är så gott som samtliga julklappar fixade och det är ändå hela 21 dagar kvar till julafton. Det är vad jag kallar för bra planering! Är lite svag för det här med glas i alla dess former från Kosta Boda, Orrefors och dylikt. Blir helt lyrisk, så som ni säkert förstår har jag varit som ett litet barn på julafton idag med tindrande ögon och ett väldigt ha-begär.

Väl hemma är jag nu trött. Så pass trött att jag istället blir pigg. Lite snurrigt kanske men så är det. Fick några hysteriska fnitteranfall på bussen hem. Nu funderar jag på om jag ska träna ikväll eller inte. De andra tjejerna har viktigare saker för sig i afton så det är om jag beger mig dit själv. Men orkar jag? Kanske skulle gå en runda runt sjön istället? Eller nej, Växjö är givetvis lika med regn. Träna, slappa, träna, slappa....? Hm, får nog fundera några minuter till.  



Stjärnorna faller..

Lallar omkring här hemma i min ensamhet..

Stjärnorna faller i natten nu,
himlarna sänker sig ner över jorden.
Och när stjärnans bloss
tänder sitt ljus hos oss,
brinner en låga klar i hela norden.

Julen är här och lyser frid på jorden.
Glädjen är stor, i ett barns klara ögon bor den.
Julen är här, i våra mörka länder.
Kom låt oss ta varandras händer,
när julen är här!

Och jag vill
tända en stjärna till
för den som har frusit och gått vill i världen.
För den som inte finns hos oss
tänder vi nu ett bloss.
Brinner en låga klar.
Kom hit här är den.

Julen är här och lyser frid på jorden.
Glädjen är stor, i ett barns klara ögon bor den.
Julen är här i våra mörka länder.
Kom låt oss ta varandras händer
 när julen är här!

Ge oss av den frid som rår i stjärnornas förunderliga värld.
Led oss på den väg vi går så att vi hittar hem till den.

?

Jag är rädd, livrädd, men samtidigt nyfiken. Hur hamnade jag här och hur ska jag göra för att ta mig härifrån?

Julmusik

Tisdag. Föreläsningsdagen är över. Har väl inte varit 100% fokuserad idag direkt. Har haft en fruktansvärd natt med hemska mardrömmar vilket har resulterat i stora påsar under ögonen dagen till ära. Mycket smickrande!

Kvällen spenderas med lite julmusik och städande. Mer lagom än så kan det inte bli..

Don't believe in love.

I wanna go to bed with arms around me
But wake up on my own
Pretend that I’m still sleeping
Til’ you go home

Oh I can’t look at you this morning
I should probably have a sign
That says ‘Leave right now or quicker’
You’ve overstayed your time

If I don’t believe in love nothing will last for me
If I don’t believe in love nothing is safe for me
When I don’t believe in love you’re too close to me
And that’s why you have to leave

Maybe I slept peaceful on your shoulder
Your arm warm around my side
But it’s different now, it’s morning
And I can’t face your smile
The second that I feel your safe hands
Reaching out for mine
I slip away and out of sight
You’ve overstayed your time

If I don’t believe in love nothing is good for me
If I don’t believe in love nothing will last for me
When I don’t believe in love nothing is new for me
Nothing is wrong for me
And nothing is real for me

When I don’t believe in love why do you care for me?
When I don’t believe in love nothing is real for me
If I don’t believe in love you’re getting to close to me
And that’s why you have to leave