Inbrottstjuvar

Nu ikväll när jag startade min dator upptäckte jag något förfärligt. Någon/några har brutit sig in på min dator och snokat. Jag känner mig djupt kränkt. Det enda spår jag har är nedanstående bakgrundsbild.

Tips på vem/vilka som kan göra något sådant mottages tacksamt!


Hus

Jag är väldigt inne på hus för tillfället. Och nej, få inga idéer nu för vi har precis flyttat till ny lägenhet och någon ny flytt är inte inplanerad än på ett tag. Istället är jag inne på hus i form av inredning. Min blick dras till de små husen som finns i inredningsbutikerna. Mitt problem är bara att jag inte har kommit på en enda plats i hela lägenheten där dessa små inredningsdetaljer skulle kunna göra sig på riktigt. Jag får helt enkelt sukta ett tag till och kanske uppenbarar sig en given plats efter hand.



Söndag.

Söndagen är här och helgen går mot sitt slut... igen! Varit en fin helg innehållande besök av kusin Anna, shopping, en liten lugn "fest" hos oss, besök hos familjen, besök hos farmor och farfar, samt en lugn lördagskväll. Igår investerade jag i en ny dammsugare. Ny lägenhet innebär större yta och därmed mer att städa. Det här med att ha en bra dammsugare än underskattat, det märkte jag igårkväll. På tal om städning så är det vad dagen skall bestå av; slutstädning av den gamla lägenheten. Sedan blir det förmodligen ett besök hos Niklas farmor Sigrid på Hasslö. Ikväll planerar vi att bli miljonärer, eller åtminstone ägare till en ny volvo, då vi ska spela bingolotto tillsammans med Per och Veronica. Det blir fint det. 

I övrigt hoppas jag att den väldiga huvudvärken lägger sig snart så att jag verkligen orkar med allt idag.


Torsdag

Jag har tråkigt. Inte är det så att jag inte har något att göra, utan snarare så att jag en massa saker att göra som jag inte vill göra. Exempelvis borde jag nog stryka den enorma tvätthögen, men av någon anledning känns det allt annat än lockande. Imorgon kommer kusin Anna på besök. Borde därmed även städa lägenheten så att här är någorlunda undanplockat, men inte heller det känns speciellt lockande. Istället förundras jag över vilka märkliga människor det finns. Jag tänkte först skriva "vilka dåliga bilförare det finns" men insåg att det nog inte ens går att kalla dem för bilförare.


Guldstjärna

Idag fick jag en guldstjärna på jobbet. Visserligen för något så IQ-befriande som att lägga 1300 kontrolluppgifter i 1300 kuvert. Men i alla fall - en guldstjärna är ju ändå en guldstjärna! På tal om kontrolluppgifter damp det där fruktade brevet ner i brevinkastet idag, det där brevet med den otäcka summan. 4 års studier resulterar i en del studieskulder som nu skall betalas av. Inte så roligt. Å andra sidan var de där fyra åren värda varenda öre. De räckte till många kvällar på Sivans vill jag lova.

I övrigt har jag nyss kommit hem efter ett besök hos familjen i Ronneby. Lite prat kombinerat med slötittande på TV och samtidigt smaska på fruktsallad - precis lagom för mig en onsdagskväll som denna. Sängen nästa!


Nyförvärv

De här två figurerna har nyligen flyttat in i vår lägenhet och fått ett fint hem i vår nya hylla i vardagsrummet. Mitt i flyttstädningen hittade jag ett presentkort från Cervera som jag nästan glömt av. En examenspresent i januari visade sig dock inte vara så dumt ändå.


Söndagskväll

Fixat och trixat och nu blir det en bra bok uppkrupen i soffan. Ett bra avslut på en söndag som kan liknas med allt annat än en vilodag. Längtar efter något skoj nu. Alla pengar har den senaste tiden gått till lägenheten och det känns som om jag fullständigt har glömt bort mig själv. Dags att beställa en klipptid, köpa lite nya kläder och göra något skoj. Vilken tur att jag har något väldigt skoj inplanerat om cirka två veckor. Jag längtar nu ska ni veta, riktigt riktigt mycket!


Flyttstädning

Idag har vi pysslat med det tråkigaste som hör en flytt till; flyttstädat. Faktum är att det nog inte bara att bland det tråkigaste som hör flytten till utan det tråkigaste som finns överhuvudtaget. Att städa i sin egen lägenhet är en sak då man själv får njuta av resultatet; en riktigt ren lägenhet! Men att städa i den lägenhet där man tidigare varit bosatt känns bara allmänt meningslöst och trist. Vi vill bara bli av med lägenheten, lämna nycklarna och gå vidare med våra liv. Dessutom innebär en flyttstädningen ständiga otäcka upptäckter och man förfaras över att man har bott så smutsigt så länge utan att ens ha märkt det. Man lovar sig själv dyrt och heligt att i den nya lägenheten skall det banne mig bli nya bullar, den nya lägenheten skall aldrig se ut på det där viset. Men jo jag vet, förmodligen lär det se precis likadant ut här när vi ska flytta nästa gång.

Nu är vi halvklara i alla fall och klara för idag. Det känns skönt det. Mycket har vi trots allt hunnit med; måla väggarna samt städa ur badrummet och halva köket. Känns bra det. Nu väntar en låååång dusch och sedan en sväng hem till farmor och farfar för att avlämna lite saker som vi inte behöver och hämta lite annat som kan vara bra att ha.

Brosna hylla


Vårt nyaste tillskott från Karlskrona möbler. Efter en del inköp, ett sjukhusbesök och ett evigt skruvande ska vi nu ge oss på matlagning så att vi äntligen kan få lite lugn fredagskväll här hemma. Trevlig kväll på er!

Hem, ljuva hem

Ikväll känns allt så där riktigt bra. Jag sitter här i soffan med datorn i knät och bara njuter av vår nya lägenhet. Har tränat zumba ikväll och är så där riktigt härligt trött i kroppen. Det mesta har verkligen gått min väg på sistone och jag bör nog försöka att upppskatta det istället för att bara påpeka vad som fortfarande kan bli bättre. Det är många gånger lättare sagt än gjort dock. På något vis strävar jag alltid lite högre när jag väl nått ett mål. Kan inte riktigt nöja mig med det jag har utan vill alltid ha lite till. Men just  ikväll känner jag mig som sagt helt tillfreds med min tillvaro. Jag tror att jag har hittat min plats, mitt hem och mitt liv. Härligt!


Ordning och reda

Jag gillar ordning och reda och att ha saker och ting på sin plats. Jag kanske inte alltid är så bra på det där med ordning och reda dock, utan lever mer efter mantrat att det man lägger i en låda syns inte och då spelar lite oreda inte någon större roll. Därför blev jag extra imponerad av en viss Veronica när jag upptäckte hur fint hon ordnat alla utklippta recept i en pärm. Utklippta recept har jag gott om men någon vidare ordning på dem har jag verkligen inte. Så här efter en flytt tenderar dock ambitionsnivån öka en aning vad gäller ordning. Dagen till ära har jag därför tagit efter Veronica inhandlat en pärm, en grönprickig sådan (till vår numera en aning gröna lägenhet). Vuxenpoäng till max om ni frågar mig!


Utstickare

Det är väl kanske inte meningen att alla dagar skall se likadana ut. Ibland måste det väl komma dagar som sticker ut från mängden. Frågan är dock hur mycket en dag bör skilja sig från en annan. Idag hände något märkligt, något mycket oväntat, något skrämmade som skakar om. Det började som en helt vanlig morgon på jobbet. Allt flöt på bra och fakturorna konterades i en väldig fart. Morgonen utvecklade sig dock till att bli utrymning av hela byggnaden för att det fanns en misstänkt mördare med kniv någonstans på skolan. Tänk att det kan fara så många tankar genom huvudet på några få sekunder. Ska vi ut? Hur? Vart? Var är han? Är han farlig?

Lite tumult blev det allt. Turligt nog löste sig det hela under lugna former. Efter att ha stängt av hela skolan under förmiddagen kunde vi sedan återgå till vårt jobb. Eller ja. Jag kan väl inte direkt påstå att eftermiddagen fortskred som vanligt. När man fått beskedet att en person som arbetar på samma arbetsplats som en själv har mördat (okej, misstänkt har mördat) en annan person och sedan dyker upp på arbetsplatsen och är hotfull med knivar i händerna, då är det svårt att få tankerna att stanna där de ska. Tänk så sårbara vi är. Tänk så mycket risker vi utsätter oss för var dag utan att ens ha en tanke på det. Men det är väl kanske just det som ändå kallas för att leva.

Så vad vill jag komma med det här? Ingenstans tror jag. Möjligtvis vill jag bara få ordning på tankarna. Imorgon väntar en ny dag. Den kommer förmodligen bli som alla andra, en i mängden, och för stunden känns det ganska skönt.


Välkommen hem!

Det har verkligen varit fullt ös medvetslös den här helgen. Vårt lilla hem har förflyttat sig och blivit till ett något större hem. Efter flytt igår och ett IKEA-besök idag är nu det mesta på plats. Lite detaljer såsom uppsättning (och köp) av tavlor m.m. kvarstår samt lite meck med förlängningsladdar och dylikt, men det kan vi ta efter hand. Jag trivs redan och tror att vi kommer att få det mycket bra här. Det känns faktiskt redan som "hemma". Den är en känsla jag inte har varit bortskämd med under de senaste åren.

Vissa personer har verkligen visat prov på att vara bra vänner den här helgen. Vad skulle vi gjort utan er? Ni är sannerligen guld värda! Ett stort TACK till er!

Nu ska jag varva ner och njuta en liten stund innan det är dags att gå till sängs. Imorgon väntar en ny arbetsvecka och då gäller det att vara laddad.

Ettan

Sitter här i en liten lägenhet bestående av enbart möbler och dricker en kopp te. Om någon timme kommer den här lägenheten inte bara vara tömd på alla småsaker utan verkligen tömd på riktigt. Jag och Niklas har kånkat och burit de sista dagarna. Igår åt vi vår första måltid i den nya lägenheten. Köksmöblemanget och all köksutrustning är med andra ord redan på plats (bortsett från temuggen jag dricker i nu), och alla andra skåp i lägenheten är även de tömda. De tunga möblerna får vi tack och lov hjälp med då två av Niklas snälla (och starka?) kompisar kommer hit för att agera bärhjälp. Imorgon bär det av mot Kalmar och Ikea för att inhandla både små och stora saker till lägenheten. Kommer att bli bra det här.

Tröttheten från veckan har börjat lägga sig lite. Igår orkade kroppen inte längre med sömnbristen och somnade därför klockan nio och sov till klockan nio idag. Väldigt välbehövligt då jag idag behöver så mycket energi som möjligt. Vi har haft det fint här. Många roliga stunder har vi upplevt i denna lilla lägenhet. Längre fram kommer vi nog säga "Tänk att vi bodde i den där lilla ettan tillsammans i över ett halvår!". Men faktum är att det har fungerat bättre än väntat ändå. Jag och Niklas har verkligen upplevt ytterligheterna av vad ett förhållande är under vår tid tillsammans. Först ett distansförhållande på 1,5 år och att enbart ha möjlighet att ses om helgerna (om ens då), för att sedan bo ihop i en etta där vi inte ens har möjlighet att stänga in oss för att vara ifrån varandra (möjligtvis på toaletten). Har vi klarat oss så här bra så här långt borde vi ju fixa ett "normalt" samboliv fint.

Dags att återgå till flyttandet. Ut från det gamla och in i det nya.

Onsdag.

"Jag har stått här en stund nu och kollat på din bil. - vilken snygg bil! Är det årets modell? Ja vore det inte för att man är så gammal, snart 84 år, så skulle jag ta och köpa mig en likadan!"

Ett litet samtal med en man som gick förbi med sin hund. Så sött! Blev stående en stund och pratade om allt mellan himmel och jord. Efterlämnade ett litet leende. Efter en dag bestående av jobb, packande, bärande av kartonger och en sväng hem till Ronneby för att hämta lite prylar är det nu dags att gå till sängs. Så om John Blund läser det här; vänligen uppsök mig snarast då jag är i stort behov av sömn! Visst är det roligt att flytta, men allra roligast är det nog när allt är över. Jag längtar efter lite ordning och reda i mitt liv.

Godnatt.

Energi någon?

Det är fullt upp just nu. Upp tidigt. Mycket på jobbet hela dagarna så här i bokslutstider. Hem och packa kartonger. Laga mat. Äta. Bära kartonger tre trappor. Packa upp kartonger. Stupa i säng runt 22. Helst slut men ändå inte kunna somna på grund av att nedvarvning varit obefintlig under hela dagen. Tankarna snurrar. Orolig natt. Ny morgon. Upp tidigt... o.s.v.

Jag får nog återkomma när kraften återkommit igen. Nu mot jobbet!

Ny lägenhet

Lägenhetsnycklarna är våra. På lördag går flyttlasset och innan dess är det mycket som skall göras om kvällarna för att allt skall gå så smidigt som möjligt. Det kommer att bli bra det här. Det måste det bli. Och framförallt ska det bli otroligt skönt med en större garderob.

Söndagskväll

Om en vecka har flyttlasset till den nya lägenheten redan avgått. I alla fall om allt går enligt planerna. Än så länge har vi inte packat ner så mycket som en pryl och nu väntar en väldigt intensiv arbetsvecka. Hur vi har tänkt lösa det här? Ja, det kan man verkligen undra. Niklas påstår i alla fall att det inte är något att bekymra sig om. Jag hoppas på ett mirakel.

Tillbringar kvällen med att surfa runt på internet och planera vilka möbler som skall inhandlas. Drömmer mig bort.. Något annat kan jag inte göra på grund av den enorma träningsvärken. Ska snart övergå till en kopp te och en go bok. Efter det blir det lite projektmöte och sedan förmodligen åter till boken. Det är fint det.

Träningsvärken from hell

Jag är allt annat än vältränad, det är i alla fall en sak som är säker. Efter ett morgonpass bodypump under gårdagen är jag idag näst intill orörlig. Trodde att den riktiga träningsvärken skulle komma först under morgondagen men värre än så här kan det knappast bli. På kvällens schema står ett pass Zumba. Igår tyckte jag att det lät lite hurtigt att säga "Enda sättet att bli av med träningsvärken är att träna bort den!", men idag vet i sjutton..

Disktrasans bästföredatum?

Idag vid lunchen uppstod en liten diskussion i fikarummet; hur ofta bör man byta disktrasor? Det framkom att merparten av mina kollegor byter disktrasa varje eller varannan (absolut max vart tredje) dag. Själv kände jag mest bara skam och sa inte ett knyst. Jag har ingen aning om hur ofta vi byter disktrasa här hemma, men inte är det någonstans i närheten av det i alla fall. Äckligt? Ja. Men för mig kom det faktiskt som lite av en överraskning att man ska byta disktrasa varje dag. Då måste man ju verkligen ha ett stort lager hemma, eller köper man på sig ett paket varenda gång man är och handlar?

Jag får nog ta och fundera på det här.



Finfint

Ännu en röd (det vill säga ledig) dag på ingång. Det är fint det. Ikväll väntar middag hos Morbror i Backaryd. Det blir Morbror och ett gäng "ungdomar". Men med tanke på att Morbror "Putte" garanterat är barnsligast i hela släkten så ska det nog gå finfint.

.

Det händer inte mycket nu och ändå händer det väldigt mycket. Inser hur förvirrat det låter, men å andra sidan är jag en ganska förvirrad individ. Stundtals är det så otroligt mycket jag vill göra, men så kommer det stunder då all lust bara sinar bort. Vill kryssa i att-göra-listan och känna att jag kommer någostans, att jag är på rätt väg. Någon som blev klokare? Inte jag heller. Längtan är i alla fall stor nu. Väldigt stor. Vill göra mig av med det gamla och ge plats för det nya.

Får nog återkomma en dag när tankarna har trillat på plats igen.

2011

Nyårsafton blev fin. Fin och precis lagom på många sätt och vis. God skumpa, fina människor, god mat och vackra raketer. Vad mer kan man förvänta sig? Och vet ni vad det bästa av allt är? Jag mår alldeles prima på årets första dag! Bakisstämning rådet dock i vår lilla lägenhet; myskläderna på och jag har krupit upp i soffan för att läsa en bra bok - men det hela utan huvudvärk!

2011 är alltså här nu. Jag gillar det. Gillar tanken på att vi nu lämnar allt det gamla bakom oss och går vidare mot ett nytt år, ett helt oskrivet blad. Många avlämnar nyårslöften i form av träna mer, äta bättre o.s.v. Visst är det så att många sällan håller detta löfte året ut, men jag älskar känslan av att vara motiverad till att göra stordåd så här i början. Förhoppningar, dessa stora förhoppningar. Så har jag något nyårslöfte så här inför 2011? Inte direkt ett löfte, utan kanske mer en strävan. Skall sträva efter att ta mig tid att läsa böcker. Och nu syftar jag inte på någon form av kurslitteratur utan riktiga avkopplande böcker, något jag har längtat efter en längre tid. Kursen i projektledning tar slut i mitten av januari och jag har bestämt mig för att låta resten av 2011 vara studiefri. Träningen då? Ja absolut behöver jag komma igång lite mer med det, men jag tror att det kommer att ge sig naturligt efter det att min kurs är avslutad.

Ser fram emot vad 2011 har att vänta. Jag tror att det kommer att bli ett fint år. God fortsättning på er!