Juleljus

Advent knackar på dörren och det är svårt att motstå frestelsen att ta fram julstjärnor och julstakar på tok för tidigt. Här på Tempelvägen är det som vanligt, en granne börjar och sedan sprider det sig som en löpeld längs hela gatan. Jag erkänner, två stjärnor har kommit fram. Två nyinköpta. För inte ska jag väl behöva ställa undan två helt nya stjärnor?! De andra stjärnorna har jag letat fram ur garderoben, men de tänder jag inte förrän till helgen. Någon måtta får det ju vara. (Sen att det beror på att jag behöver fylla på glödlampeförrådet är något helt annat). 

Tur vi har juletider ändå, för mörker utan lite juleljus hade varit helt olidligt. 

En helg på vift

Då var den här - första kvällen hemma sedan i onsdags! Varit mycket på sistone, mycket skoj, men även det kräver energi. Idag är jag trött. Ni vet så där minsta-lilla-motgång-så-bryter-jag-ihop-trött. Men det fick det vara värt! 

I torsdags var det jobbfest som gällde tillsammans med världens bästa bth:are. Vi fick råa ägg att flyga, en häst att gå mitt itu och ett barnpussel att bli olösligt. Låter det lite knäppt? Våra jobbfester är lite knäppa - och väldigt trevliga! 

I fredags begav jag mig till Skåneland efter jobbet, närmare bestämt till Kristianstads-favoriterna. Blev en trevlig och lugn kväll hemma hos dem, och på lördagmorgonen tog sedan jag och ex-kombon vårt pick och pack och styrde kosan mot Götet där vi mötte upp fd-Campusstjärnan Ellen. De tre flickorna Fniss intog sedan den mysiga julmarknaden på Liseberg. Äntligen lite julkänsla! Blev sedan en kväll hemma hos Ellen tillsammans med hennes lilla fina familj. 

Igår var det dags att bege sig hemåt igen, med en liten "avstickare" till Ullared. Så nu är en del julklappar avklarade och jag är redo för advent. Tack Ellen och Johanna för en fin helg! 


Myskväll med skattefrågor

Sitter här i soffan med en kopp te, tända ljus, Bonde söker fru och.... en rejäl packe med papper ifrån Skatteverket! Har varit på skatteträff idag i Kalmar tillsammans med två kollegor. Intressant och innehållsrikt, men svara på våra frågor kunde de inte. Så nu sitter jag här och läser om vilka regler som gäller när man har utländsk arbetskraft - både skattemässigt och med sociala avgifter. En djungel. Tog en joggingtur i regnet när jag kom hem, ett försök till att släppa alla snurrande tankar för att sedan starta om maskineriet på nytt och läsa in mig på ämnet. Gick väl sådär. Med uppstarten alltså. 

Förutom skatteträff så blev det ett "studiebesök" på Ikea idag. För vi var ju tvungen att äta lunch. Och ja, restaurangen ligger ju ganska långt in i varuhuset så då hann det ju slinka med lite annat också. Såklart. Och alla vet ju att ett Ikea-besök är grym teambuilding. 


Söndagkväll

En fin helg går mot sitt slut, ja inte vädermässigt då men på andra vis. Förutom trevligheterna i fredags så har det varit en väldigt lugn helg tillsammans med Sambon. Hade tänkt mig långa soliga promenader och räfsande av löv, men vädergudarna ville något annat. Men löven sticker nog ingenstans (och gör de det så är det ju bara bra). 

Ny vecka och nya tag. Till helgen blir det i alla fall ingen lugn helg på hemmaplan utan då blir det en tur uppåt landet. Ska bli trevligt. 

Operation sovrum del 2

Några ytterligare pusselbitar på plats. 

Myskväll

Ikväll är det myskväll för två på som gäller. Tända ljus, raggsockor och fötterna i högläge. Fint det. 

Trevlig lördagskväll! 

Tjejkväll

Det var det dags för igårkväll. Efter att ha pratat om det under säkert ett års tid, så tog jag äntligen tag i det och bjöd in några av mina favorittjejer på middag (pizza som jag beställde alldeles själv) och kladdkaka (den bakade jag åtminstone själv). Efter lite strul (som att jag fick ändra datum, vissa inte kunde och ett gäng sjuklingar), så blev vi till slut sex glada tjejer. Och tänka sig - det blev till och med en utgång! 

Jag hade en riktigt trevlig kväll - precis så som jag ville ha den med vin och fnitter. Tack fina ni! 

Operation sovrum.

Två nätter har vi nu sovit på golvet och idag (äntligen!) har vår nya säng kommit. Är det för tidigt att lägga sig redan nu? 

Jo vi behöver en sänggavel, nya sängbord, ny färg på väggarna och allmänt piff, innan vi får någon mysfaktor i detta rum. Lugn, det kommer! MEN oavsett så kommer vi att sova gott redan i natt... 
Före 
I väntan 
Idag 
Mina nya favoritpåslakan 

En parantes i vardagen

På morgonen gör jag det jag kan för att "piffa till mig" inför en arbetsdag. På med kläder som ser lite vettiga ut, lite smink i ansiktet och ett par drag med plattången - voilà! Men vissa dagar, som exempelvis idag, har jag ändå mest känt mig som ett vandrande vrak. Nu ikväll när jag kommit hem efter en sådan där dag så bestämde jag mig för en rask promenad i mörkret. På med reflexväst och lite bra dunk-musik i öronen.

Är det bara jag som tycker att det är konstigt att jag kan gå och känna mig ful en hel dag, men sedan känna mig vrålsnygg när jag drar på mig en illrosa reflexväst, när kvällfukten kryllar mitt hår och musiken dånar i öronen? För sällan känner jag mig så cool och snygg som då (trots likheten med ett gigantiskt dagisbarn). Faktiskt. 

Årsdagen

Eftersom förra inlägget lät så dystert så får jag ju lov att skriva ett nytt en dag som denna. Faktum är att det inte alls är så dumt att fylla år. Inte nog med att man får fina presenter, man inser också hur många människor man har i sin närhet som ägnar tid till att slå en signal, skicka ett sms eller bara skriva en rad på Facebook - bara för att säga grattis till lilla mig. Det tycker jag är fint. 

Igårkväll hade vi familjen från Ronneby (inklusive Farmor) på middag. Blev en trevlig kväll med god mat, vin och skratt. Tack snälla ni för det! Denna stora dag har vi tagit det ganska lugnt. Åt en god födelsedagsfrukost, gick en långpromenad i solskenet på Tromtö och har haft Niklas mamma här på lunch. Ikväll hade vi tänkt åka in till stan för att ta en bit mat, de planerna insåg vi (på tok försent) att vi fick ställa in. Restaurangerna i stan är tydligen inte öppna på söndagar - inte ens om det är min födelsedag. Så nu blir det en liten runda upp till Doppet ikväll istället (för någon mat har vi minsann inte hemma). 

Med andra ord känns det förträffligt bra att fylla 25. Hrm. Okej 28. Tack alla ni fina som har förgyllt min helg!

28

Det är vad jag fyller idag. Jag har inte funderat så mycket på min ålder de senaste åren. Jag har ju ända sedan jag flyttade från studentstaden Växjö alltid varit yngst på jobbet, alltid fått visa legitimation på Systembolaget, och vid ett flertal tillfällen fått åka på på barnbiljett på bussen (vilket jag nästan har sett som en ren förolämpning). 

Senaste veckan gjorde dock tankarna en loop. Någon sa "Är du lika gammal som min dotter? Då blir du... 29 nu då va?". Högljutt började jag protestera att 29 skulle jag minsann inte fylla, det låter ju jättegammalt. Nej 28 räcker ju gott och väl. Har börjat titta på gamla bilder på mig själv och undrar om jag ser äldre ut nu jämfört med då, hur mycket har jag egentligen förändrats. Frågar Niklas om jag ser yngre ut på korten från när jag var 20 jämfört med idag, och får i princip svaret att jag såg "annorlunda" ut då. Vad det nu ska betyda.

Nu låter det kanske som att jag lider av hysterisk åldersnoja, så är det egentligen inte utan ventilerar bara lite funderingar när födelsedagen står och bankar på dörren. Har pratat med de som säger att 28 var den absolut bästa åldern, de som led av hysterisk åldersnoja när de var 20 och de som menar att 50 är den absolut bästa åldern. Men kanske kan jag nu vid 28 års ålder uppskatta det faktum att Systembolagets personal verkar tvärsäkra på att jag är under 20 år, eller att hälften av alla busschaufförer tror att jag är under 19 år.. Även om min kära Sambo säger att jag såg "annorlunda" ut som 20-åring. Kanske. 
Nu

.

Har krupit upp i soffan med raggsockor på (raggsockor är klart underskattade), tittar på Bonde söker fru. Har ont i nästan hela kroppen. Men på ett bra vis. Träningsvärk av bästa (och värsta) slag. Jag är igång igen och det känns fint. 

I helgen blir jag ett år äldre. Det känns... lite tungt. Jag menar, räcker det inte nu? 

Nya tag

Ny vecka och nya tag. Började veckan med att spontanköpa en säng - så det kan gå! Så nu är operation sovrum igång på riktigt. Verkligen välbehövligt då vi fortfarande har Niklas "ungkarlssäng" - så idag samlade vi på oss ett par rejäla vuxenpoäng! Sängram, sängbord och madrass ska ut och sedan lite ny färg på väggarna (men det senare får nog bli en julledighets-aktivitet). SÅ botar man en höstdepp (med shopping). 

Gårdagen bjöd på en höstdag då höstdagar är som bäst. Blev en tur ut till Skärva och den mysiga eko-butiken där.   Tog även en promenix i den disiga höstluften. Fint. 

Höstdepp

Alla reagerar vi på olika sätt när höstmörkret lägger sig. Jag vill väldigt gärna tycka att det är mysigt med höstmörkret, att tycka att det är lugnande när mörkret lägger sig och ljusen tänds. Försöker att lägga fokus på det. Men ibland fungerar det inte, nej hösten är helt enkelt inte min årstid. 

För att råda bot på höstdeppen så sorterar jag, ordnar, slänger, planerar. Jag har under dessa höstmånader nu organiserat mig igenom varenda garderob i hela huset (ja till och med Niklas garderob!). Jag har rensat, slängt, ändrat om hyllplan, osv. Nu behöver jag ett nytt projekt, något som håller de tunga höstdeppen borta. Förslag mottages tacksamt. 



När det dåliga samvetet slår till.

Fy vilken helg det har varit, ur ren hälsosynpunkt. Har frossat i mig på tok för mycket godis, glass, ja kolhydrater rent allmänt! Blir alldeles för lätt så - dels när man har egna gäster, och dels när man ska agera gäst. Men nu startar jag om och tar nya tag. Helt klart. En joggingtur till idag är nog på sin plats.

Bortsett från ovanstående hade vi en trevlig gårdag. Trevligt kalas hos Niklas farmor Britta, och trevlig halloweenfest hos Per och Veronica. Jag lyckades till och med vinna ett mordgåtemysterium - inte illa! 

Idag blir det en lugn söndag. Vi har ännu inte beslutat oss för vad vi ska hitta på, men jag har ett par önskemål..

Ha en fin söndag! 
Halloweenfest
Britta 88 år

Alla helgon-helg

Godmorgon! Det är lördagmorgon och jag och Sambon är uppe med tuppen. Jag sitter här med träningskläderna på, funderar på en joggingtur men vädret känns inte så inbjudande. Kanske byter jag om igen (eller klarar jag det misslyckandet?). 

Hade en trevlig kväll igår; skratt, gråt och prutt om vartannat (vi vuxna höll oss till skratt). Idag väntar 88-årskalas i stan, följt av Halloweenfest i Johannishus. Kanske skulle jag leta fram vad vi ska ha på oss på Halloweenfesten. Hm. Blir nog en tripp till kyrkogården också för att tända ett ljus. 

Ha en fin allahelgon-helg!