På G

Givande jobbdag och ett riktigt kanonpass på gymmet. Grym start på en vecka som bara ska bli bra, bra mycket bättre än förra veckan. Strikt schema må jag säga, men det ska fixas med bravur. Mot sängen för en pigg morgondag.

KÖR KÖR KÖR KÖR - PULS TEMPO PULS TEMPO PULS TEMPO - KÖR KÖT KÖR KÖR..!!

Träning är en bra medicin. Ska försöka att påminna mig själv om det de dagar jag har svårt att ta omvägen förbi gymmet.

Vilodag

Lugn dag. Väldigt lugn dag. Men imorgon tar det fart med dunder och brak...

"Tantlycka"

Jag mår bra av blommor i hemmet. Det kan vara något av en åldersgrej, att man njuter av att få pyssla lite med att byta vatten och att klippa. Inte kände jag väl så tidigare?
 
Tack så väldigt mycket!

Lugnet

Det har varit en jobbig vecka, minst sagt. Som ett mörkt svart hål som suger all energi ifrån en hur mycket man än stretar emot. Men nu börjar det kännas bättre igen, börjar få lite distans till kaoset istället för att vara en del av det. Omger mig med människor som jag trivs med och sedan blir allt bra igen. I torsdags tog jag en ledig eftermiddag och gick på spa med min kära Mamma. Igårkväll blev det en bio med en kär bardomsvän. Idag på förmiddagen fick vi besök av en Campus-stjärna och i eftermiddag blev det en promenad i solskenet med världens bästa sambo. Som pricken över i:et får vi i afton besök av ytterligare ett par vänner och imorgon väntas lunch på stan med ytterligare en. Stanna upp, njut och andas lite. Allt annat ordnar sig.


Brunnsparken

En promenad i Brunnsparken. En fika hos familjen. En lillebror med sig hem. Ett gymbesök. Lite god mat. En kväll framför tv:n. Då var det dags för tidiga mornar och allvar igen. Godnatt!

Schlagerafton

Middagsgästerna begav sig hemåt, sambon försvann på killfest och jag sitter hemma i soffan omringad av värmeljus och nynnar på EN RIKTIG JÄVLA SCHLAGER. Kan det bli en ironi-låt vi skickar till Malmö? För vad är chansen att vinna Eurovision i år igen...? 

Vintertrött

Slölördag. En promenad, två maskiner tvätt och bakat några chokladcupcakes - mer än det har jag inte orkat prestera idag och ändå känner jag mest för att gå och lägga mig en stund. Ikväll får vi i alla fall lite middagsgäster. Kan nog bli en trevlig kväll. 
 
Konsten att ha saker lättillgängliga men ej synliga
 

♡♡♡

Stora hjärtedagen är här. Det firas med god middag (musslor i vitt vin och pesto) och rosor på bordet, i sällskap med världens bästa sambo. Fint det! Glad alla hjärtans dag på er!  ♥♥♥

Energinivå låg

Det där med att gå en hel dag och känna sig trött och sedan komma hem och baka, laga mat och fixa och SEDAN känna på vad energinivå noll verkligen är - inget att rekommendera. I vilket fall som helst har jag kvällen till ära lyckats åstadkomma två limpor bröd, en god kycklingsoppa och väldigt nyttig (och därmed inte speciellt god) chokladmousse bestående av mestadels banan, avocado och kakao. Nu en kopp te i soffan. Godkväll! 
 

.

En bra helg fick ett dåligt slut och blev till en dålig helg. Tusan också! Dags att gå och lägga sig och hoppas på en bättre morgondag. Köksdelen är i alla fall klar - något som känns bra i alla fall.
 
Godnatt!

Fredagsinlägg

Det blir väldigt många fredagsinlägg i den här bloggen. Det är på något vis då inspirationen till att blogga uppstår - allt känns aå där riktigt bra med en lååång (?) ledig helg framför sig, nyatädat hus, tulpaner på bordet, en diakmaskin som jobbar för fullt och maten står redo att tas om hand om. Lite väl vuxet att uppskatta sådant kanske? Vad hände med tiden då man såg fram emot fredagens fest, att stressa omkeing för att hinna göra sig iordning innan kvällens partaj, stylta iväg med en vinflaska i högsta hugg och komma hem vid tidig morgonkvist? Tur att vi ska iväg en sväng imorgonkväll så vi hinner ut innan det börjar växa mossa på oss i förtid. Trevlig helg på er!

Nystart

En ny vecka har tagit fart och jag har överlevt inte mindre än två träningspass! Det första klarades av på jobbet och nyöppnade gymmet. Efter det kände jag mig modig och lät Sambon instruera/coacha mig på ett styrkepass i Nättraby. Känner på mig att jag kommer att ångra det senare bittert imorgon. 
 
Ett par nässpray och sedan överlever vi den här veckan också. Till helgen väntas förmodligen finbesök - det gillas! 

Vackra vinterdagar

En söndag då vintern är som bäst - strålande solsken på klarblå himmel. Familjen ifrån Ronneby, inklusive Farmor, kom på besök och vi visade upp ön och vackra Sandvik. Jag beklagade mig över att jag varken hade kameran eller mobilen med mig, men ibland är det kanske lika bra att njuta av stunden istället. Efter Sandvik blev det lite korvgrillning på altanen, följt av kaffe och kaka inomhus (för att tina upp). I övrigt är nu rullgardinerna på plats, liksom två små nya tavlor och en klocka. Små nya steg var dag. Nu håller vi tummarna för att köksbordet dyker upp i veckan - hoppas, hoppas!! 
 
Imorgon startar en ny vecka, hoppas att jag kan hålla mig lite piggare än förra veckan. Tre dagars vila var nog vad jag behövde. Full fart framåt! 
 

Ett rosa skimmer har lagt sig över staden...

Lägesrapport; förkylningen kvarstår men huvudvärken har lagt sig - skönt! Vi är åter igen på hemmaplan efter en liten Skånevisit. God mat och trevligt sällskap är en bra kombo en fredagskväll. Ikväll intar Melodifestivalen Karlskrona. Till dess ära har hela staden varit klädd i rosa sista veckan (eventuellt kan jag svira om till ett par rosa strumpor lagom till 20-slaget, vi får se vad jag orkar). Jag har gått och svurit hela veckan om att vi inte har fixat det här med tv-antennen ännu - det vill säga vi kan inte titta på tv här på Tempelvägen. Men nu har sambon lovat att det går att få in hela spektaklet via Svt-play. Så om det blir något melodifestivalstittande i afton återstår att se. Lillebror Simon är kvällen till ära i alla fall på besök, så oavsett om det blir melodifestival eller ej så lär kvällen ändå resulterar i lite god mat och soffhäng (med eller utan rosa strumpor).
 
Just nu (med undantag till den här lilla pausen) håller jag på och kortar och sätter upp rullgardiner. Såg till att vi tog (om)vägen förbi Mario i Bromölla idag när vi skulle hem från Skåne, och vips blev vi tre rullgardiner rikare. Rullgardiner är för övrigt något som har vållat många svordomar i det här huset den sista månaden, men får vi bara upp dessa ska ska det vara slut det det sedan.
 
Ha en trevlig "mello"-kväll!

Havsluft

Är väldigt glad över att jag beslöt mig för att stanna hemma idag, för huvudvärken har sannerligen inte varit nådig. Solsken och lite havsluft brukar hjälpa mot det mesta, men tydligen inte den här huvudvärken. Sitter just nu uppkuren i soffan med en kopp kaffe, kanske det hjälper istället. Hur som helst var det i alla fall skönt med en promenad ändå, lite vår i luften idag faktiskt - solsken och fågelkvitter. Köpte med mig ett fång nya tulpaner hem också. Nya tulpaner varje fredag - så ska det vara!
 
Bestämt mig för att jag måste vara pigg inom en halvtimme. Hm... kanske ska ta en tablett till då?