Gör motstånd

Trött flicka har landat i soffan, trött men pigg på något vis. Började dagen med att flexa, men inte för att ta sovmorgon utan för att köra ett pass på gymmet. Bästa beslutet jag tagit på evigheter - så skönt! Tog även en liten snabb promenad på lunchen. Varje år är det samma sak, med hösten kommer mörkret och med det tröttheten och höstdeppen. I år tänker jag bjuda på motstånd så gott jag går - prioritera lunchpromenader för att få lite ljus. Så värt att jobba över den stunden lite extra på kvällen eller komma lite tidigare på morgonen. För ja, alla är vi olika känsliga mot ljus och mörker och själv tillhör jag dem som är väldigt känsliga. Deppar lätt ihop en grå och mörk dag och skiner upp när solen lyser. 

En fin höst utan höstdepp - det ser jag fram emot! 
Helgens promenad på Tromtö

Lördagslugnet

En grå lördagsförmiddag. Hemma hos oss råder lugnet, skönt efter en hektisk vecka. Har morgonen till ära bakat rågscones, som nu ligger fint i min mage - lyxig lördagsfrukost! 

Gårdagen bjöd på besök hos familjen Andersson/Johansson - några vi inte träffat på ett halvår (alldeles för lång tid). Kollade in deras nya fina hus, busade med goa Vilmer 1,5 år, myste med kattungen Elsa och åt tacos - bra fredagskväll! 

Så vad har denna gråa lördag att erbjuda? Planen är besök på höstmarknaden vid Äggaboden och sedan en middag för fyra i afton. Känns som en lagom dag. 

Ha en fin helg! 


Köpenhamnsweekend

Då var vi hemma igen efter en helg i storstadsvimlet i Köpenhamn. Hoppade på tåget i lördags morse, paxade två platser till våra vänner som hoppade på i Kristianstad, och tog oss sedan över bron mot Danmark. Gick en sväng på ett halloweenpyntat Tivoli, vandrade lite på Ströget, åt god mat och bara umgicks. Härligt med ett brejk från vardagen. 

Men hur skönt det än är att komma iväg ett par dag så går det inte upp mot känslan att få komma hem igen. Trött i både knopp och kropp efter den här helgen, även om den har varit väldigt lugn, och har nu fötterna i högläge. Jag har lyxat till det med en ledig dag imorgon och det ska bli såå skönt. 


Ett steg fram

Soffan är beställd. Yes - äntligen händer det lite! Eller händer och händer... Det är väl nu den långa väntan på att soffan ska levereras tar fart. Men lagom till jul ska den nog ha kommit ändå, håller tummarna för att det blir bra. Jul ja, den kommer ju trots allt närmre vare sig man vill eller inte. I var och varannan butik ploppar nu julsakerna fram och precis som alla andra år så stönar alla "Nej men inte än väl!". 

Men först ska vi ta oss förbi Halloween. Ett besök hos Mormor och Morfar i söndags resulterade i (förutom en gigantisk kasse med egenodlad potatis) att vi nu har en liten pumpa på trappan utanför dörren - uppdriven av Mormor själv. I helgen blir det en tripp till Köpenhamn med våra kära Kristianstadsvänner. Ska besöka ett pumpapyntat Tivoli, vilket ska bli mysigt. Lite god mat och trevligt sällskap på det och det kan ju inte bli annat än bra. 


Det här med dåliga samveten

Dagarna rusar förbi. Har lite plus nu på samvetet när det gäller släkten, men ligger på minus när det gäller samvetet och flera vänner. Vill så mycket men tiden och orken räcker inte riktigt till. 

Hur som helst, har varit en jobbintensiv vecka och nu är äntligen budgeten inlämnad - skönt! Ser riktigt fram emot den här nästkommande veckan och allt jag ska hinna nu av den där stora dåliga-samvetes-högen som ligger på mitt skrivbord (ja även dåliga samveten här!). Har kommit igång lite smått med träningen igen och tre träningspass har det blivit i veckan, så nej inga dåliga samveten där denna söndag. 

Igår hade vi besök av familjen i Ronneby. Killarna begav sig ut på fisketur.  Jag och mamma tog först en långpromenad på Tromtö och sedan satte vi igång att göra kroppkakor. Blev en lite annorlunda lördagskväll med kroppkakemiddag ute på vår altan. 

Idag vaknade jag med huvudvärk. Hoppas att kaffet gör susen för skulle vilja ägna dagen åt att städa undan de vissna sommarblommorna i krukorna på tomten (ännu ett dåligt samvete). Är inne i en rensperiod. Har rensat ut mängder av kläder, rensat i tvättstugan, i vår lilla bod, ja lite överallt (av med tidigare dåliga samveten)! Nu är jag sugen på en ny soffa, uppdatering av vardagsrummet, boa till det inför den kommande mörka perioden. Höst är lite mysigt ändå. I alla fall så länge solen skiner. 


Teamworking

Lördagmorgon och ännu en vecka har förflutit förbi. I tisdags var vi på en liten konferens vid Korrö. Teamworkade genom att paddla genom Ronnebyån som låg alldeles stilla i solskenet. Så duktiga på att paddla var kanske inte jag och min kanotpartner. Eller själva paddlingen var det inget fel på, men styrningen var det värre med. När alla andra till synes följde ån så fint så körde vi en sicksackvariant och styrde in i varenda buske och träd som fanns. Stannade till vid en rastplats och lunchade lite innan vi begav oss samma väg tillbaka igen. Men trots att jag hade hela tröjan full med alkottar efter allt trädkramande så hade vi ju väldigt roligt. Och vackert var det. Och vi lyckades hålla oss torra hela vägen. Kan varmt rekommendera en kanotpaddling på denna vackra plats. Igårkväll väntade sedan ännu mer skoj tillsammans med kollegorna, i form av afterwork på 3G följt av drinkar på Stars. 

Idag blir det en tur till Växjö. Lite shopping till Sambon och hälsa på kusin Lovisa med sambo. Killarna ska ägna sig åt jakt, tjejerna åt tjejsnack. Blir nog bra.