Mot helgen

Äntligen fredag - härligt! Sitter just nu hemma i soffan alldeles själv och avnjuter en kopp te. Om en stund bär det av mot Ronneby för att ta en fika tillsammans med barndomsvännen Brattan. Imorgon lämnar Brattan Blekinge för att pröva lyckan i Skara. Önskar henne lycka till med det! Någon annan som har lämnat Blekinge är lillebror Mathias. Han har tagit vid mitt liv i Växjö och har säkert varit med om en galet rolig nollningsvecka. Tänk att han ska gå på mina gamla studentpubar, tvätta sin tvätt i min gamla tvättstuga, bo i mitt gamla lägenhetshus och leva samma härliga studentliv som jag gjorde. Han får nog det super. Vi är också lite sugna på att flytta. Eller rättare sagt väldigt sugna på att flytta. Men allt har sin tid och så småningom kommer nog allt att falla på plats. Hoppas att så småningom infaller relativt fort.
 
Imorgon är det dagen D, dagen då Linn och Marcus ska bli ett. Just nu utlovar smhi fint väder och vi hoppas att de håller kvar vid det. Blir nog en riktigt fin dag.
 

Förändring

Har spenderat dagen i stugan, där tiden brukar stå stilla men där något plötsligt har hänt. Vi skrattar och gråter om vartannat. Märkligt det där. Vi har kanske inte fattat det ännu. Nej, så är det nog. Endast ibland trillar poletten ner och man slås av tanken varför vi disuterar psalmer, kistor och program. Dumma dumma tanke. Dumma dumma verklighet.

Tisdagskväll

Här har ni tisdagskväll; en kopp te och lite mango sittandes framför hollywoodfruarna. Perfekt för en trött individ som jag! 
 

Komma igång

Idag efter jobbet begav jag mig till gymmet, trots att solen stod högt på en klarblå himlen. Visst kändes det lite avigt, men viljan att komma igång igen var helt enkelt större än längtan efter solsken. Kanske. Eller var det blåsten som avskräckte kanske? Och sedan finns ju tanken på att jag om tre veckor kommer kunna njuta av solen ordentligt ändå, vid en pool i Grekland och med en drink i handen. Rätt fint!

Möhippa

Fina fröken Linn ska bli fru och till helgen vankas bröllop. För att fira det hela kidnappade vi med oss Linnsan igår för att ge henne en ordentlig möhippa. Blev en väldigt fin dag med många skratt. Tack samtliga tjejer för det! Får uppdatera med bilder framöver.
 
 

Nättraby

Det här med att bo på landet och dessutom vid svenska skärgården - det är faktiskt inte så dumt!

Konsten att skriva

Det finns stunder då orden flödar på den här bloggen, då fingrarna dansar av sig själva över tangentbordet och då tankar blir till ord. Sen finns det stunder, såsom nu, när jag verkligen försöker skriva men då jag inte riktigt kommer framåt. Tankarna är många och svåra, men vad ska jag skriva och hur ska jag kunna skriva det utan att bli för privat? Men jag antar att ni få som läser den här bloggen faktiskt redan har läst föregående blogginlägg, så kanske finns det inget som behöver bli sagt. Kanske räcker det med att skriva att det känns tungt för tillfället och så sätter vi punkt där. Men tack alla ni fina som har hört av er de sista dagarna, det värmer. Faktiskt. Även om jag inte riktigt har haft någon lust att prata med någon.

Saknad

Det har varit en fin sommardag och vi har spenderat dagen i sommarstugan på Aspan. En dag som borde innehålla sol, bad och mycket skratt blev istället till en tung dag med mycket sorg. Det var någon som fattades där, någon som vi alla saknade och någon som alltid kommer att saknas. Obegripligt. Helt obegripligt.
 
Världens finaste Farfar

.

Skulle bara vilja radera den här dagen, gå vidare och låta allt vara som vanligt. Inget tomrum i hjärtat, inga tårar som faller utan bara en helt vanlig dag. Livet kan ändras så plötsligt från någon minut till en annan. Någon är saknad, för evigt saknad och det gör så väldigt ont.
 

Ljusa stunder

Sommaren har kommit åter och vi har försökt att njuta av det fina vädret så gott det går. Igår bestämde jag mig för att bege mig hem ifrån jobbet lite tidigare. Tog en tur ut till stranden för att lapa lite sol. Något bad blev det dock inte, men ska försöka mig på att ta åtminstone ett dopp till innan sommaren är över. På kvällen blev det grillning tillsammans med Lasse och Emelie. En fin sommarkväll med god mat och dricka i gott sällskap.
 
Imorse var jag energisk nog att ge mig iväg på ett morgonpass med Indoor Walking. Ett väldigt varmt och blött pass men ack vad skönt det känns i kroppen nu. Känns skönt att vara igång igen! Ikväll vankas kräftskiva tillsammans med familjen i Ronneby. Mumma!
 

Sensommaren

Det är lätt att tro att sommaren har tagit slut när när semestern är förbi och vardagen har tagit fart. Men faktum är att värmen faktiskt fortfarande är kvar och solen lyser faktiskt emellanåt. Det går faktiskt att åka iväg efter jobbet och ta ett kvällsdopp. Och det går fortfarande att bege sig iväg på picknickturer eller att grilla en sommarkväll. Men varför gör vi inte det då? Kanske beror det på tröttheten. Snart har en hel arbetsvecka flutit förbi men min kropp är fortfarande inställd på semester-mode.
 
I vilket fall som helst, ska verkligen försöka att stanna upp lite då och då och njuta av den lilla tid av sommaren som vi har kvar. Ska ladda upp med sommarenergi så jag orkar med hela långa hösten.
 

Musik

Jag lyssnar väldigt sällan på musik här hemma. Eller nej, det kanske inte var riktigt sant. Musiken strömmar ständigt ur högtalarna här hemma men det är sällan jag som väljer vad som ska spelas. Det hela faller sig väldigt naturligt då det är Niklas dator som är kopplad till högtalarna, medans ljudet i min lilla bärbara dator inte är något vidare. Dessutom har Niklas ett konto med Spotify premium, medans jag nöjer mig med gratis-varianten. Nu var det ju dock inte detta jag skulle redogöra för, hur vi delar upp det här hemma. Nej, jag tänkte mer beskriva hur det kan vara en tisdagskväll när man är hemma själv och då loggar in på sitt egna Spotify-konto. Plötsligt strömmar ganska dålig (jo, det får jag väl erkänna att den är) musik ur högtalarna - men det är musik som kopplas till något tillbaka i tiden. En helt ny (gammal?) värld öppnas och jag förflyttas ifrån vår lilla lägenhet i Nättraby till Campus - kära underbara Campus! Plötsligt har den lilla lägenheten förvandlats till ett blinkande dansgolv på Sivans, eller en fartfylld hemmafest med dans på stolar. Studsar och hoppar här i lägenheten lite för mig själv.
 
Där har vi det fina med musik.

Paraguayo

Överlevde första arbetsdagen. Faktum är att det var ganska trevligt att komma tillbaka ändå. Många glada ansikten och många "välkommen tillbaka!". Det är vid sådana stunder man påminns av vikten av att ha bra arbetskamrater. I övrigt har dagen bjudit på ett gympass (även om det nu inte blev Indoor Walking) - känns fint!
 
Ikväll av vi avnjutit dessa små härligheter; Paraguayo. Små, söta och goda - söta i dubbel bemärkelse!

Tillbaka till verklignheten

Jaha, då sitter jag här igen tidigt på morgonen. Ska om en liten stund bege mig till jobbet. Har varit en mycket fin semester (men ack så fort den gick!) och jag känner mig faktiskt ganska redo för att bege mig tillbaka till jobbet igen. Känns skönt att komma in i lite rutiner igen! Den vanliga måndagsträningen med Indoor Walking får jag dock avstå ifrån idag då det halsonda inte har gett med sig ännu.
 
Nu kör vi!

Sommarfrukost

Förmodligen årets sista jorgubbsfrukost. Men ärligt talat gör det inte så mycket, för nog var jordgubbarna i början av sommaren betydligt godare än de så här på sensommaren. Sensommaren. Smakar på ordet och känner att jag inte gillar det. Sensommar, är vi verkligen där redan? Känner mig ganska redo för att återgå till jobbet igen imorgon, att komma in i rutiner igen och få allt att flyta på som vanligt. Men redo för höst? Glöm det!

Sailet?

Det är Sailet ikväll. Vi skulle kunna dricka ett par glas vin. Vi skulle kunna gå på en fest. Vi skulle kunna ha en egen fest, bjuda hit lite folk och låta hög musik strömma igenom högtalarna. Men det gör vi inte, utan istället sitter vi ensamma hemma och orkar liksom inte ta tag i allt det där. Kanske har vi blivit för gamla helt enkelt. Nej dags att styra upp det här; äta lite god middag och sedan gå i alla fall en liten runda på Sailet-omrdået. Typ ett varv. För det viktigaste måste väl ändå vara att man varit där en liten sväng? Eller? Innan dess ska det i alla fall lagas mat. Serveras ryggbiff, nyplockade kantareller (samt en fjällskivling) och västerbottenpaj ifrån gårdagen. Duger bra.
 

Plockmat

Det sägs ju att vägen till mannens hjärta går genom magen, så ibland får man ju helt enkelt anstränga sig lite för sitt hjärtegull. Jag tror att han blev nöjd.

Hemmamys

Regnet faller ner denna sista semesterdag. Men det gör inte så mycket. Är egentligen ganska skönt att mysa lite hemma utan dåligt samvete. Inhandlat mitt favoritte och avnjuter det i min nya Gekås-kopp. Gott och skönt för halsen.

Effektiv även under semestern

Är nu åter på hemmaplan efter min tredagars-semestertripp. Så oerhört mycket man kan hinna med om man bara är lite effektiv! På tisdagen mötte jag upp Johanna, Marcus och Daniel i Värestorp. Blev en dag med grillning vid stenbrottet, fika på altanen, äventyrsgolf i Kristianstad och en god middag på Rose Garden. På onsdagen tog jag och Johanna vårt pick och pack och begav oss av mot västkusten och vårt första stopp Halmstad. Efter lite shopping mötte vi upp vår forna Campusvän Ellen och det blev en trevlig fika med massa prat tillsammans med henne. Framåt kvällen gav sig jag och Johanna vidare till Falkenberg och hem till Martin. Lite middag och vin och sedan var det dags att sova. På torsdagen ringde klockan i ottan och den lilla trion begav sig av mot Ullared och Gekås. Efter en effektiv 2-timmarsshopping for vi sedan vidare mot Göteborg och Liseberg. Strålande solsken, enormt mycket folk och ett kiknande skratt i Balder (absolut favoritkarusellen). På hemvägen stannade vi till på Laxbutiken i Falkenberg och åt en väldigt god middag och vid kvart i tio igårkväll befann jag mig åter på Nättraby-mark. Som sagt; effektiv!
 
Även idag har jag varit effektiv. Sista semesterdagen och jag tyckte att det nog var dags nu; utrensning och städning till max! Nu ekar garderoben (nästan i alla fall), dammråttorna har flytt och allt är uppackat och på plats där det ska vara. Pratat med doktorn och blivit ordinerad att dricka mängder (hon betonade det ordet starkt) med vatten i  helgen, ta tre Ipren om dagen och sedan återkomma på måndag. Det ska jag väl försöka att klara av. Nu är det dags att handla lite mat inför kvällen. En lugn hemmakväll är beställd, en väldigt lugn sådan. Är Sailet ikväll sa ni?
 

Mot Liseberg

Det bor en liten gubbe med ett sylvasst rakblad i min hals för tillfället. Vi är allt annat än vänner och han förpestar min tillvaro var gång jag ska äta. Men nu ska jag inte klaga! Har precis lämnat Gekås där jag spenderat en massa pengar på mindre än två timmar. Sitter just nu i bilen på väg till Göteborg och Liseberg tillsammans med mina forna Campusvänner Martin och Johanna. Solen skiner och vi har semester. Med några Strepsils och Zyx så kommer detta att bli en toppendag. Livet är fint.

Motivation

Det har blivit på tok för mycket god mat och på tok för lite träning under den här semestern. Ja egentligen har det väl blivit på tok för mycket god mat och på tok för lite träning under hela sommaren. Det är illa. Känner mig som en gigantisk flotig jättepadda. Måste verkligen komma igång med träningen igen. Vaknade i morse med halsont, men lyckades ändå ta mig ut på en tung och mödosam joggingtur (glöm alla fjäderlätta steg) innan klockan slagit halv åtta. I nästa vecka ska jag komma igång igen, jag bara ska det. Gymmet, här kommer jag!
 
Men som sagt; det får vänta tills nästa vecka. Idag ska jag nämligen bege mig iväg på en egen liten tredagarssemester. Första anhalten är Kristianstad, andra anhalten är Falkenberg och tredje anhalten är Göteborg. Blir nog fint det här. Och inte nog med det, under gårdagen bokade vi in en liten semestervecka i september i den grekiska övärlden. Härligt!
 

55-årsfirande

Idag är vi lite slöa efter en 55-årsfest (25+30) hos Helen och Tomas under gårdagen. Lekar, god mat och trevligt folk - tack för en trevlig kväll! Inte nog med att det idag är en riktig slödag, det är också sambons sista lediga dag innan vardagen sätter fart efter semestern. Själv har jag en vecka kvar, en vecka som ska spenderas på lite olika håll i Sverige. Blir nog bra det här.
 

En cykeltur

Skulle nog vilja säga att det här med att hoppa upp på en cykel och sedan bara ge sig iväg utan att veta vart man ska hamna är gravt underskattat. Nu väntar en tur ut till sommarstugan!
 

25

Idag fyller min bästa vän och ex-kombo halvvägs till 50. Det är stort. Önskar henne härmed en finfin dag (och påminner henne än en gång om att vi nu är lika gamla!).
En gång var vi unga...

Kristianstadsbesök

Ännu en fin semesterdag går mot sitt slut. Haft en trevlig dag i Kristianstad tillsammans med Johanna och Daniel. Titt på deras nya fina hus samt lite bad, sol och grillning. Det tackar vi för!
 

Kristianopel

Jag vet att jag har skrivit det förr, men jag skriver det igen; det här med semester är fint det! Igårkväll blev det en mysig kväll på restaurang Sjörök tillsammans med Emelie och Lasse. Blev en sen kväll som avslutades med ett par glas vin hemma hos oss. Idag blev det en lunch på Café Sött och Salt i vackra Kristianopel tillsammans med samma sällskap, följt av en (stor) och god glass på erkända Glassiären i stan. Imorgon bär det av mot Kristianstad för att hälsa på fina Johanna och Daniel och se deras nya hus. Som grädde på moset har idag Petra och Martin idag fått en liten son - ett stort grattis till dem! Livet är fint.