Sommarstugehäng

Lång dag på jobbet, men mycket uträttat och det är det viktigaste. Nu bär det av en tur ut till sommarstugan för en kväll tillsammans med Farmor och kusin Anna. Mys!

Fiskekvällar i ända...

...och nu fattar jag varför jag alltid ska med; vem ska annars bära draglådan? Jaja, skönt att man har någon funktion i alla fall.



Söndagskväll i skärgården

I söndags var en fin kväll, en sådan kväll som man kan tänka tillbaka på alla otaliga mörka och gråa höstdagar som kommer i november. Emelie och Lasse kom på besök och vi grillade abborre på vår altan. Abborrar som killarna fångat helgen innan. Efter det bar det ut i skärgården för lite fiske, eller rättare sagt mest fiske för killarnas del medan jag och Emelie satt och pratade i solnedgången. Sambon har köpt en ny fiskerulle, har jag nämnt det? Jag har nog aldrig sett två ögon tindra så mycket tidigare.
 

Solenergi

Sommaren håller sig kvar och det är vi tacksamma för. I morse var det dags att lämna in bilen på verkstad, och vad gör man då när man måste ge sig av hemifrån en bra bit innan klockan sex på morgonen och verkstaden inte öppnar förrän klockan sju? Jo - man tackar för det fina vädret och ger sig ut på en morgonpromenad. Härligt!
 
På jobbet börjar allt ticka på som vanligt igen, studenterna har lite smått börjat anlända igen. Tog eftermiddagens möte på vår soliga terass - vardagslyx! Nu ikväll blev det en tur till Karlshamn och Vägga för att avnjuta en god middag tillsammans med Niklas mamma och mormor. Som avslutning på dagen blev det en lite brygghäng här ute på Hasslö. Samlar på solenergi nu inför hösten - det lär behövas.

Kräftskiva 2013 del 2

En fin kväll med fina människor. Tack för det! Nu hägrar sängen...
 

Bo in sig

Augusti går mot sitt slut. Kan ni fatta det - vart tog hela sommaren vägen? Brukar den verkligen gå så här fort varje år? Inte för att sommaren är över än, nej än så länge vägrar jag skor som kräver strumpor och allt vad jackor heter - utan huttrar istället hellre hela vägen till jobbet om mornarna. Men hur gärna jag än vill hålla kvar i sommaren, så kan jag inte hjälpa att jag ändå har kommit in i lite höststämning. Jag har börjat att fixa här hemma. Försöker att göra det mysigare. Gör mig redo. Redo för kalla och ruggiga höstdagar då jag ska sitta uppkuren i soffan med en filt om mig, en kopp te framför mig och hela huset fullt med ljus. Så det är vad jag gör om dagarna - letar frenetiskt efter någon ny ljuslykta, någon ny filt eller någon ny kudde till soffa man kan kura upp sig emot. Igår inhandlades två ugglelyktor i Växjö, idag en stor ljuslykta att ha på golvet och en tavellist att fylla med värmeljus. Och sedan har jag köpt en ny bok, en bok som jag bara älskar, där jag skrattar och gråter om vartannat. "En man som heter Ove". Fredrik Backman är ett geni.
 
Fredagskvällen är kommen och har en skön känsla i kroppen. Nu ser jag fram emot ett glas vin och lite goda musslor i sambons sällskap. Imorgon väntas kräftskiva omgång två för i år. Blir bra det här.

En torsdag med guldkant

Ikväll har sambon varit ute och klippt gräsmattan. Vår gräsmatta. Fattar ni, som vi har kämpat för att kunna få klippa en gräsmatta. Visserligen bara en del av den, men just nu innebär bara det lycka. I övrigt har hela dagen varit mycket bra. Tidigt i morse styrde jag och ett gäng kollegor kosan mot Växjö. Lämnade morgonregnet i Karlskrona och anlände till ett Växjö med strålande solsken. Där väntade en mycket givande kurs om internationell moms, en trevlig lunch vid Växjösjön, och lite shopping.Imorgon väntar fredag, underbara fredag. Fint liv just nu.
 

Kusiner på stan

Hux, flux, hit och dit, fram och tillbaka. Men har i alla fall haft en trevlig stund på stan med tre av tjejkusinerna. I en rasande fart hann vi avhandla en lunch på Harrys, någon butik och varsin glass på Glassiären (ett måste om man ska visa Karlskrona från sin bästa sida).

Nu gick jag från energinivå hög (ni vet så där röd och rykande hög) till bottenlåg. Tydligen måste jag nu skala potatis. Jag är ju fortfarande mätt efter glassen.

Kräftskiva och fiske i en salig blandning..

I fredags hade vi kräftskiva hemma hos oss tillsammans med ett härligt gäng. En lugn lördag följde med en liten promenad, fika, fiske vid Garpahamnen, middag på Doppet och fiske vid Hasslöbron tills mörkret la sig. Fin helg. Tack alla för det!
 

.

Lite av en tung dag i dag, en årsdag för något jobbigt. Det är nu ett helt år sedan Farfar lämnade oss. Det är mycket som inte är sig likt sedan den dagen. Minns fotbollsmatchen på Brunnsvallen. Hemfärden då vi skulle ha kräftskiva hos Mamma och Pappa. Pappa borta, Farmor ringt, Farfar dålig. Ständigt stirrande på en telefon. Vankande av och an. Tårar. Många tårar. Idag blir det en tur ut till Bredåkra.

En dag med fiske






Kurera

Penicillinkur insatt. Nu ska det väl ändå ljusna, nu ska jag väl ändå bli som vanligt igen? En 26-årig (jag har faktiskt inte fyllt 27 ännu) tjej ska ersätta den 90-åriga gnälliga damen - det tackar vi för!

Laddningsläge

En trött och nyduschad flicka har krupit upp i soffan och tittar ut i tomma intet. Kroppen vill inte riktigt som jag vill för tillfället, utan lederna värker och kroppen känns allmänt tung och trött. Den där förhoppningen om att börja träna den här veckan är grusad. Istället har jag två av tre dagar den här veckan gått och lagt mig för att sova så snart jag kommit hem. Suck! Hoppas på bättring framåt helgen i alla fall. Har till och med lyxat till det med att ta en flexdag på fredag. Det gäller att passa på medan det är lugnt på jobbet, uppladdningen inför hösten pågår.

Dripp dropp

SMHI har lovat regn nu i flera dagar. Störtskurar. Men kommer det något regn på denna ö? Nej det gör det förståss inte utan alla moln tar sig friheten att gå runt hela Hasslö för att sedan låta sina regndroppar trilla ner på fastlandet. Låter det inte som ett problem? Det ÄR det, i alla fall när man sår gräs.

Tog en långpromenad idag med lite podcasts som sällskap. Solsken på Hasslö och åskdunder från andra sidan havet. Märkligt vackert och läskigt.


En helg i augusti

En fin helg går mot sitt slut. Den där semestern känns som ett minne blott, men vi får försöka njuta av sommaren så gott det går ändå. Hade en fin och solig eftermiddag i sommarstugan i lördags. Altanhäng, våfflor och brygghäng är fint, och extra trevligt med Halmstads-besök. Blev en afton med middag i Ronneby innan jag begav mig hemåt igen. Idag har vi kämpat i trädgården (som vanligt). All målning är nu avklarad och hela gräsmattan är nu sådd. Jag kan nog inte ens försöka att beskriva hur otroligt skönt det känns. Nu ska vi bara vattna järnet och vänta på att de små gröna stråna ska ta sig. Sen ska vi såklart plantera en häck också. Och bygga ut altanen. Bygga ett förråd. Lägga en stenläggning med trappa utanför ytterdörren. Ja listan kan göras lång. men med ett steg i taget så kommer vi sakta men säkert framåt...
 
En ny vecka väntar. Kanske till och med skulle ta mig i kragen och bege mig till gymmet då? 
 

När vardagen återgår till det vanliga...

Första arbetsveckan (en halv sådan) flöt fort förbi. Har börjat tidigt på morgonen varje dag vilket har inneburit fördelen att också kunna gå hem tidigt på dagen. Härligt! Rutinerna har återkommit - och det absolut bästa - även fredagskänslan. Igår bjöd en mycket uppskattad arbetskamrat på Ottos glass på vår soliga terrass på jobbet - det var ju trots allt fredag! Väl hemma tog jag ett glas rosé medan jag lallade runt med dammsugaren - det var ju trots allt fredag! På kvällen hade vi lite vänner på besök och ännu mer rosé åkte fram - men återigen, det var ju trots allt fredag!

Nu är lördagen kommen och jag har ett besök i sommarstugan inplanerat. Ha en fin helg!



Allt har ett slut

Vardagen kallar då matlådor ska förberedas, väckarklockan ska ställas, man ska lägga sig i tid, leta fram nyckelkortet till jobbet... varför känns listan oändlig? Blir trött bara jag tänker på det så har nu istället sjunkit ner i soffan med ett litet glas rosé. Jo, det är faktiskt okej för än är inte sista semesterdagen över. God frukost på Scandic tillsammans med Kristianstads-favoriterna idag. Lite klädshopping (ska man börja umgås med folk igen så kanske det vore bra att ha något vettigt i garderoben), inhandling av ännu mer färg (men nu ska det väl ändå räcka?), lite målning samt fönsterputsning. Är jag redo för jobb nu?


Morgonstund har guld i mund

Uppe med tuppen (och säkerligen till och med innan tuppen) trots att det är min lediga dag. Behöver jobba på att komma in i rutiner igen. Tog en tur med min kamera nu på morgonen. Dagen bjuder på ett tjockt grått molntäcke, men vad gör det när sommaren i övrigt har varit den bästa på många år.
 
Nu in mot stan för att möta upp bästa Johanna och Daniel - hotellfrukost är att vänta!
 
 
 

Semesterhäng

En ledig och solig dag hemma på Hasslö tillsammans med Farmor och småbröderna (som inte längre är så små). Bad vid Sandvik samt nygräddade våfflor på altanen. Nu återstår en ledig dag, en ynka dag på hela denna semestern - att fyra veckor kan gå så fort!

Bryggsegling vid Skärgårdsfesten

Fin gårdagskväll på Skärgårdsfesten i stan. Eller kanske fel uttryckt - skärgårdsfesten var väl (som väntat) inte så mycket att ha, men lite bryggsegling vid Fisktorget i trevligt sällskap (bortsett ifrån en sliskig typ) är ju alltid härligt. Det här med att sitta och trängas i en båt och lyssna på dåliga dansbandslåtar, det är fint det. Idag har familjen ifrån Ronneby varit här en liten sväng på lite fika. Altangolvet har lasserats och vi är supernöjda, ni vet så där nöjda att man måste kolla till det då och då bara för att konstatera att det fortfarande är lika fint. Lite strandhäng har vi också hunnit med samt storhandling variant XXL. Nu laddar jag inför mina två sista lediga dagar...

Rapport ifrån semesterfirarna

Allt har ett slut och så även semestern. Sambon är ledig imorgon också och sedan återgår han till jobbet, medans jag är hemma måndag och tisdag också. Har varit en fin semester med mycket sol och bad, men ärligt talat ganska lite ledighet. Dagarna i ända har kantats av målning, krattande och skyfflande. Ryggont och blåsor i händerna har helt enkelt tillhört vardagen. När man tänker på det så kanske det till och med kan bli lite skönt att återgå till jobbet igen... men bara lite!
 
Den senaste veckan har vi haft Niklas pappa  ifrån Stockholm på besök, tillsammans med fina hunden Chelsea. Början av veckan bjöd på (hör och häpna) regn, men sedan sprack det upp igen och sommarvärmen återkom. Lyxade till det med tisdagshummer tillsammans med barndomsvännen Hanna, en trevlig kväll på Lisas Sjökrog tillsammans med Lasse och Emelie, en tur ut till vackra Trummenäs för att hälsa på Anna och Roger och igår besökte vi Kristianstad/Åhus tillsammans med bästaste Johanna och Daniel. Johanna - hon fyller dessutom år idag för er som har missat det. Ett fyrfaldigt leve för henne och så vidare...
 
Nu väntar en tur in till skärgårdsfesten i stan. Det verkar vara där som ALLA hänger, så vi får väl ge det en chans i alla fall. Ha en trevlig kväll!
 
Chelsea
Tisdagshummer
Snarkande Chelsea
Lisas Sjökrog
"Tippen" med underbettet
Kristanstad
Världens godaste köttbit på "Bar B Ko" i Kristanstad
Åhus