Sommartid

Vi är nog många som är trötta idag, i alla fall alla vi som har riktiga mat- och sovklockor installerade inom oss. Det här med att ställa om klockan har alltid påverkat mig mycket. I normala fall brukar jag tycka att det är jobbigt att försöka tvinga sig själv att sova en timme tidigare, för att sedan tvingas upp ur sängen på tok för tidigt morgonen därpå. Just i år har det nog varit värst med maten. Det går bara inte att äta något så tidigt på morgonen. Och vaddå lunch - redan?! 

Men allt det där jobbiga får faktiskt vägas upp mot att vi nu äntligen får ljusare dagar. Klockan är över 18 och jag sitter på en soluppvärmd altan och laddar inför kvällens träning. För bara någon vecka sedan att det varit mörkt och kallt vid den här tiden. Länge leve våren! 

Påskledigheten

Påskledigheten går mot sitt slut. Härliga dagar med mycket vila - välbehövligt! Jag verkar ha kommit in i en ny fas, en fas som jag inte alls trivs med. Jag är helt galet trött. På riktigt tror jag att jag skulle kunna sova dygnet runt för tillfället, ja möjligtvis vakna till och gå på toaletten emellanåt och då samtidigt ta ett glas vatten eller en apelsin - men sedan gå och lägga mig igen. Ska bli spännande att se hur detta ska funka nu när jag ska jobba. Hua! 

Vi är precis hemkomna från lite påskfirande med Niklas familj i Nättraby. I fredags firade vi lite påsk i Ronneby med min familj och i lördags väntade påskfirande hos mormor och morfar i Backaryd. Utöver allt påskfirande har vi hunnit lite häng med vänner. I söndags överraskade vi Josse med en babyshower, en överraskning som funkade sådär om vi ska vara ärliga. Egentligen var det nog vi som skulle överraska som blev mest överraskade - av att ingen var hemma! Så kan det gå.

Ny vecka tar fart. Många är påsklediga på jobbet så blir en lite annorlunda vecka. Nu ska jag gå och lägga mig innan jag somnar på soffan (igen). Hoppas på att vakna utvilad med ny energi imorgon.


Påskledighet

Första lediga dagen på påskledigheten. Har ägnat dagen åt att städa, tvätta, baka surdegsbröd, handla och fylla på med lite nya växter i fönstrena. Nu kan jag njuta resten av ledigheten. Ikväll blir det lite påskfirande ett kvarter bort hemma hos Johan och Amanda. Resten av ledigheten bjuder även den på påskfirande på diverse håll - mycket bokat i helgen med andra ord, men långt ifrån fullbokat vilket är skönt. 

Glad påsk på er !! 

Solenergi

Åh vilken härlig helg detta har varit. Välbehövligt lugn med mycket solenergi. Denna söndag har vi ägnat åt att fixa lite i trädgården och sedan slumra till ute på altanen i vårvärmen. Det enda som saknades idag var kaffemuggen. Det är nämligen något visst med årets första kopp kaffe ute på altanen. Men eftersom jag för tillfället inte dricker kaffe alls så får jag väl vara utan den känslan i år. Är nu precis hemkommen från en liten promenix runt ön tillsammans med Sambon. Planerna är stora så här års. Byggprojekten haglar och även om jag innerst inne vet att både vår tid, vår energi och våra plånböcker kommer sätta käppar i hjulet för flertalet av planerna så är det ändå härligt att känna en gemensam entusiasm över hur bra det hade kunnat bli. Eller kan bli, om vi ger det lite tid. 

Fokuset under detta år kommer nog riktas någon annanstans än till våra bygg- och trädgårdsprojekt. Med mindre än en fjärdedel kvar nu så känns det som om magen växer för var dag som går. Så nära nu men ändå så långt borta... 



Finlördag

Lördag. Solen skiner och termometern visar tio plusgrader. Har ägnat förmiddagen åt att fixa lite hemma inför kvällens gäster. Sitter just nu på altanen och har det lite skönt och om en stund har jag tänkt bege mig hem till Ronneby en runda för att hälsa på. Sambon är iväg och fiskar. Ja, det är onekligen en fin lördag.

Veckan har varit... Mycket! Avtackning av två av mina favoritkollegor i onsdagskväll. Kommer att sakna dem. Å andra sidan kommer ju inte jag heller vara kvar särskilt länge till på jobbet. Märkligt det där. I torsdags tog jag och en kollega tåget mot Malmö i ottan. Blev en heldag med moms och oj så fullmatade jag kände jag kände mig när jag väl kom hem vid niotiden på kvällen. Gårdagskvällen var tänkt att bli en välbehövlig ensam kväll hemma men ändras väldigt snabbt och spontant till att bli en pizzakväll för sex (plus lilla Lovis såklart) något kvarter bort.

Njut av vårvärmen denna helgen. Nästa helg är det påsk och just nu hotar de med snöblandat regn. Urk! Ha en fin helg! 

Vår i sikte

En fin hemmahelg har förflutit förbi. Vädret i lördags går inte att beskriva som annat än "underbart"! Köpte hem lite blommor och planterade lite penséer i krukorna utanför ytterdörren. Ja, äntligen går vi mot vår på riktigt! På kvällen fick vi middagsbesök i form av våra Gredebyfavoriter. Amanda kom också förbi lite senare på kvällen och tillsammans tittade vi på melodifestivalsfinalen.

I söndags var det dags för ännu en babyshower och denna gång för Alice. Kl 15 i söndags trängdes därför 11 stycken tjejer i ett kök utanför Holmsjö, förväntansfulla över vad en överraskad Alice skulle säga. Blev en mysig eftermiddag/kväll med en massa godsaker och pyssel. Och ja, Alice verkade bli både överraskad och glad. 

Ny vecka och nya tag. Känns som om jag bara hinner mindre och mindre i veckorna. Om det beror på att jag är mer ineffektiv än tidigare, eller om det helt enkelt beror på att det är mer och mer uppgifter som dimper ner på mitt bord - det vet jag faktiskt inte. Hur som helst är det väldigt frustrerande. I veckan väntar i alla fall en kurs i Malmö, i moms. Jodå, jag kan nog se att du rynkar på näsan - men jag tycker att det ska bli riktigt spännande (ja, på riktigt). 

Ha en fin vecka! 

Fredagslugn

Fredagkväll och jag har lagt mig till rätta i soffan. Kommer nog inom mycket kort att förflytta mig till sängen istället. Är nyss hemkommen från restaurang Sjörök, där vi firade pappa som fyllde 55 år igår. Han verkade nöjd med presenten, så nu ser vi fram emot en trevlig helg i Skåne tillsammans med familjen.

Det har varit mycket skoj som har hänt på sistone, träffat många favoriter och njutit av stunder på bortaplan. Men vet ni, jag kommer nog njuta dubbelt den här helgen - av att bara vara hemma. Funderar starkt på att sätta lite vårblommor imorgon. Vi får väl se. 

Ha en fin helg! 

Bland Ikea-möbler, nostalgi och fnissande

Ännu en helg har förflutit förbi - jisses vad tiden går. Förra veckan var det verkligen fullt ös som gällde. Mycket skoj, men oj vad sliten jag kände mig igårkväll. Ser nu fram emot en vecka med inte fullt så pressat schema utan lite mer hemmatid.

I onsdags tog jag en ledig dag, men särskilt lugn blev den inte - åkte hemifrån tidigt och kom hem lagom till läggdags. En heldag på Ikea tillsammans med Lillebror Mathias och Mamma. Tillsammans fyllde vi ett helt släp, och väl tillbaka i Ronneby fick Pappa, Niklas och lillebror Simon agera flyttgubbar och bara upp alla möbler på fjärde våningen (givetvis ingen hiss) till Mathias lägenhet. Försedda med skruvdragare, hammare och bruksanvisningar byggde vi sedan ihop möbler. När matbordet och stolarna var ihopskruvade så pausade vi också med lite flyttpizza. 

På torsdagen firade vi Niklas mammas födelsedag och i fredags blev vi bjudna på en mysig middag hemma hos familjen Friberg i Björkeryd. I lördags tog jag åter igen mitt pick och pack - men denna gången styrde jag bilen mot Växjö, för en helg tillsammans med "Flickorna Fniss". Första gången på dessa snart sex år som vi återförenades i just Växjö. Tog en promenad på Campus och passade på att ta en fika på universitetsbiblioteket. Efter att ha ägnat en stor del av sin tid under fyra hela år innanför de där väggarna, så känns det väldigt märkligt att komma tillbaka dit efter dessa år. Förundras över hur lite som har ändrats, att allt bara verkar snurra på där som vanligt fast vi inte är en del av det livet längre. En känsla av utanförskap. En stor dos av nostalgi. Tacksamhet. Efter en kväll med lite god mat så gick vi två med stora magar och la oss tidigt på hotellrummet, medans de andra fortsatte att dricka drinkar i baren. Lite god hotellfrukost och mycket skratt ihop på det - och ja, helgen var fulländad.

Imorgon är det dags för den fruktade glukosbelastningen. Belöningen kommer i alla fall bli lite mysigt hjärtljud. Det går fort mot maj...