Julen 2016

Julfirandet är över för i år, för vår del i alla fall. Har varit en speciell jul, Tildes första. Kombinationen barn och jul är ju något speciellt, men det blir sällan som man tänkt sig. Exempelvis blev Tilde inte alls rädd för tomten, däremot blev hon skrämd av granen när vi tog fram den så vi har fått köra dagliga övningar med att klappa på granen för att kunna bevisa att den inte är farlig. Julafton firade vi hemma hos oss i år med både min och Niklas familj. Första gången vi testade på det. Vi bestämde i förväg att vi inte skulle köpa så många julklappar till Tilde. Hon får ju allt hon behöver löpande hela tiden och är ändå för liten för att öppna själv - räcker med någon enstaka klapp så hon kan leka med snöret. Men sen vet jag inte vad som hände, för hon fick ju ett helt berg av julklappar - säkert flest av allihop. En salig tjej omgiven av julklappspapper och snören höll sig pigg och vaken i stort sett hela kvällen, och det blev en mysig julafton - en av de bästa på många år skulle jag vilja påstå. Ser fram emot jularna framöver när Tilde växer upp. 


Idag har vi traditionsenligt varit i Backaryd och firat lite jul hos mormor och morfar. Mysig dag då vi i stort sett bara ätit känns det som. Både jag och Niklas "detoxade" ju dock tidigare i veckan då vi båda åkte på maginfluensa. Kan ha varit värsta någonsin. På riktigt. Att vara kräksjuk är illa nog. När två personer i samma hushåll (med bara en toalett) är det samtidigt är det värre. Och när dessa två personer samtidigt ska ta hand om en liten tjej på 6 månader som är i behov av både mat, blöjbyte, närhet och bus - ja då går det nästan inte att stå ut. Men vi överlevde tack och lov. Tilde blev mirakulöst nog inte smittad, och vi hann bli smittfria innan julafton. 

Nu väntar julledighet för hela familjen. Ser fram emot det. 



Med en ilfart mot jul

Fjärde advent och mindre än en vecka kvar till julafton. Julavslutning på sångstunden. Sambon har fyllt 30 vilket har firats i två omgångar. Jag har börjat jobba, om än väldigt smått. Lilltjejen har fyllt ett halvår och lärt sig sitta utan stöd. Samtliga julklappar är inhandlade. Och i helgen har vi hälsat på skånefavoriterna i Värestorp och firat Daniel. Allt är med andra ord på topp. 


30-årsfest

I lördags hade jag och Niklas vår gemensamma 30-årsfest. Ett fyrtiotal vänner slöts upp hemma hos för fördrink och lite enkla lära-känna-aktiviteter, och sedan begav vi oss i gemensam trupp upp mot Hasslödoppet där vi kvällen till ära hade hyrt nedervåningen. Blev en kanonkväll i goda vänners lag som jag kommer att bära med mig länge. Våra vänner, alla under ett tak, som slöts samman, bjöd på sig själva och hade skoj tillsammans - trots att flera inte kände varandra sedan tidigare. Det är fint att se. Till och med trubaduren verkade trivas då han spelade bra mycket längre än vad som avtalat.

Så tack alla ni som gjorde vår 30-årsfest så bra. Det var det vi önskade oss. Inga presenter. Men tack för dem också. Och tack Mamma och Pappa som kvällen till ära fick var barnvakt åt vår lilla skatt. Ni är alla guld värda!

En av de få bilder som finns