Helgen - den ni!

Har nu anlänt till Campus igen efter en helg i Blekinge tillsammans med Johanna. Hur var då helgen? Ja hur ska man egentligen beskriva den.. Märklig, lite halvt förvirrande, högst ovanlig men ändå otroligt rolig och minnesvärd  - en toppenhelg helt enkelt! Det som jag framförallt syftar på då är utgången i Karlskrona under lördagen. "Vad tog det åt dig egentligen?" frågade Jessie mig med ett skratt idag förmiddags. Ja du.. Mycket bra fråga! Kan dock meddela att det inte bara var jag som betedde mig högst ovanligt utan Joey var inte riktigt sig själv hon heller. Haha! Kul hade vi i alla fall även om vissa minnen svider lite just nu. Hm.. En sak är säker; inga bilder från den här kvällen ska få komma ut och inga detaljer heller - aldrig!

 

Men lite citat skadar ju aldrig..

 

"Ska jag hjälpa dig med tanken stumpan?" Eeehh.. Nejtack!


"Ni ska inte köpa ett par porrtidningar också?"
Sagt av en nykter expedit på Statoil då jag fick i uppdrag att gå in och betala för bensinen klockan tre på natten. Eeehh.. Nejtack!


"Får jag en puss av dig så betalar jag hela taxin. Du är den sötaste tjejen i den här taxin iaf."
Urk! glöm det!


"Jag är inte ditt hjärta!"
Bästa kommentaren på hela kvällen!


"Jessie för helvete, nej det är vi verkligen inte!"
Hm, tala är silver men tiga är guld. Varför kan jag inte bara hålla tyst?

 

 En sak ska tilläggas; musiken under kvällen var i toppklass, flera Campus-låtar. Och du Joey, "Jag är en riktig raggare?" - vilken elitlåt! Haha!


Ett inlägg utan negativa ord

Tentan är gjord! Är så otroligt fint väder så känner för att vara positiv idag och inte det minsta negativ - därför föredrar jag att inte kommentera tentan överhuvudtaget  då jag ä helt säker på att blogginlägget kommer att innehålla väldigt negativa saker samt en hel del fula ord som allmänheten inte bör höra. Är bättre att jag bara håller tyst!

Ikväll blir det grillning - en nykter tentafest då vi har föreläsning imorgon. Trevligt det också!


10 år sedan..

Klockan är 6.30, vaknar av att någon pussar mig på pannan. Öppnar försiktigt ögonen och kisar mot gestalten som sitter på min sängkant. Vem är det? Nämen farmor, vad gör hon här? Mamma och Pappa har åkt till BB? Sätter mig fort upp i sängen. När då, när åkte de dit? Telefonsignalen ekar i hela huset, farmor tar ett väldigt skutt från min sängkant och fullständigt kastar sig på telefonen. Det är pappa i luren, så klart! Farmor pratar en liten stund och lämnar sedan över telefonen till mig. "Du har fått en lillebror!". Lämnar över telefonen till farmor igen. Ute i hallen visar sig plötsligt en annan gestalt, en liten yrvaken kille som vaknat av telefonsignalen. Han kliar sig i ögonen och undrar vad är för liv. "Mathias, vi har fått ett syskon!". Vad blev det för något frågar han och hans ögon blir plötsligt stora som tefat. "En lillebror!". Ut kommer ett vrål och sedan springer Mathias in i mammas och pappas sovrum och börja hoppa i deras sängar. "JAAA!! En lillebror.."

10 år sedan nu.. Lille Simon har nu nått åldern på tio år. Tänk vad tiden går! Minns när jag, Pappa och Mathias var och hälsade på Mamma och lillebror på BB för första gången. Han var så liten, så otroligt liten där han låg i Mammas sjukhussäng. Men det var då, nu är han en stor kille som till och med skaffat flickvän - det ni!

Fast minstingen i familjen förblir han ju alltid, lill-killen som alltid har huvudet på skaft. Ett stort grattis till min absoluta favoritkille!

Bibliotekssyndromet

Jag har drabbats av bibliotekssyndromet! Vad är då detta undrar du lite spydigt.. Jo, det är något man kan drabbas av när man suttit inspärrad i ett grupprum på biblioteket en hel jäkla dag, i 11,5 timme, utan att ens gå utanför dörren, inte ens en lunchrast utanför bibliotekets väggar. Vilka är då symtomen? Man blir enormt korkad, kan inte förstå logiken i hur 1+1=2, man börjar skratta helt hysteriskt åt saker som inte är det minsta roliga, man känner sig darrig i hela kroppen och är allmänt yr i huvudet. Dessutom får man in ekonomiska termer i precis alla samtalsämnen. "När du jobbade i charken med pålägg.." Aha, pålägg-satser med MO, TO och AFFo då alltså? Hm! Dessutom trycker man i sig koffeinpiller och druvsocker i hopp om att det ska göra en piggare (vissa blandar dessutom detta med kaffe).

Nej nu får det vara nog! Dags för mat och sedan Desperate Houswives..


Idag fyller min favorit-kille år.. Ett stort grattis till lillebror Simon på hans 10-årsdag!


Familjen Lustig

Lillebror (den stora) är konstig, för att inte säga knäpp! Och mamma och pappa, vad är de? Ja, blåögda och korkade kanske är två ord som passar. Herregud, vad tror de egentligen? Och jag då, storasystern - hur är jag då? Inte speciellt vettig i alla fall..  Kan man resonera som jag gör? Kanske inte.. Men vad sjutton, man lever ju bara en gång!

Ingen släktmiddag idag.. Blir släktkalas och firande av Simon hemma i Ronneby idag utan mig. Trist, jätte trist, men vad gör man när man har tenta? Nu gäller det bara att jag gör något vettigt av den här dagen också annars har jag stannat kvar här alldeles i onödan.
 
Och i helgen.. DÅ! Ser faktiskt fram emot det något enormt nu.. Dock har jag redan lyckats med det som jag alltid gör, nämligen att köra ihop precis allting. Men äh, saker och ting får väl bli som de blir! Jag ska ha kul, det är viktigast av allt, de som vill får väl hänga på och de som inte vill det får göra vad de vill - bäst så!

Grattis!!

Idag fyller världens bästa fröken Stjenfeldt 20 år - ett stort GRATTIS! Halvvägs till 40 - Jippie! :) Tack allihop för en trevlig afton igår med middag och film. Verkar som om alla överlevt natten trots att de alla ätit av min och Johannas födelsedagstårta.

Nu bär det av en snabbis till stan för att inhandla gardiner och sedan väntas det.. ja, tentaplugg! suck...


Ger upp!

Jag ger upp...


... livet är orättvist!

Vågar du?

Jag är känslosam när det gäller djur - jag erkänner det! Jag är jätte vek och blir väldigt svag av att se små försvarslösa djur lida, även sådana djur som i mångas ögon är obetydliga. Minns en gång när jag var sju år gammal och min lillebror och hans kompis hade förklarat krig mot myrorna som hade sitt bo på berget precis utanför vår tomt. "DÖ!!!" skrek de samtidigt som de försökte stampa ihjäl de små försvarslösa stackarna. Tårarna rann längs mina kinder och jag bönföll mamma att hon skulle säga till killarna att sluta. Myrorna har också ett liv och Mathias och Emil har inte rätt att döda dem bara för att en myra hade råkat bita Emil i foten!

Än idag blir jag upprörd när någon slår ihjäl eller plågar ett djur helt utan anledning. Okej, idag börjar jag ju inte gråta bara för att någon trampar ihjäl en myra men visst blir jag upprörd när man hör talas om alla försvarslösa hundar, kor, katter, kaniner m.m. som har plågats till döds av hänsynslösa människor. Samtidigt får jag väl också ta i akt och erkänna att jag än idag faktiskt har svårt för att döda ens en fluga..

Här är en länk som jag tycker att ni ska kolla in. Själv har jag inte vågat kolla på hela utan bara vissa delar, jag är inte tillräckligt modig för det utan alldeles för känslosam.. Vågar du?

http://video.google.com/videoplay?docid=-1282796533661048967&q=earthlings


Suck!

Denna dag börjar ju inte så bra precis. Upp tidigt eftersom det nu skulle pluggas och göras uppgifter. Nähä, då var uppgiften inte utlagd ännu! Ja, vi åker iväg o tränar istället nu på morgonen! Visserligen har jag precis kommit ut ur duschen men strunt samma, träning blir det! Nähä, de öppnar inte förrän tio på måndagar.. Så nu sitter jag här och bara väntar på att klockan ska slå tio när jag egentligen kunde ha sovit ut istället. Suck! Men nu kan väl dagen bara bli bättre, eller? Nej vänta, är det inte idag tentaresultatet bör komma? Åh, orkar inte!

Jag har åtminstone lyckats med en bedrift denna morgon - nämligen med att städa lägenheten! Var verkligen välbehövligt.. Förstår inte hur en enda person kan stöka till så mycket. Låg kläder en lång rad från sängen, ut i hallen och sedan in på toaletten. Hm!

Nähä, dags att svettas lite i träningslokalen!


Bästa dagen på mkt länge!

Vid halv elva tiden tog jag fram min cykel som jag inte haft framme sen i höstas och sedan cyklade jag och Johanna ner till stan där vi tillbringat större delen av dagen med att shoppa (mest fönstershoppat!), sola och äta glass nere vid sjön, upp en runda till samarkand och tittade.. Åh, varit en underbar dag - den bästa på mkt länge! Bara få sitta nere vid sjön, småprata och se cool ut i solglasögonen. Hehe. Och vilket väder, riktigt sommarväder. Härligt! Och hur ska då denna underbara dag avslutas? Ja, vad sägs som fest med bästa och sen utgång på Sivans? Men innan dess blir det middag innehållande nypotatis. :)

Frustande och dreglande

Igår var det tjejkväll med Emelie, Lina och Johanna som gällde med middag och film - Nice! Vankades hemmagjord pizza och filmen "Holiday", som jag förövrigt redan sett (ja jag SÅG den!) men är ju en grymt gullig film. Linas spontana (!!) frustande och problem med att inte dregla när Jude Law trädde fram i rutan var det bästa på länge. Haha! En väldigt trevlig afton blev det som avslutades med en promenix runt Campus vid midnatt.

Ikväll vankas det fest i alla fall, på riktigt! Var ju hela två veckor sedan vi var ute nu. Eller nej förresten, jag var ju ute hemma förra helgen, men var två veckor sedan jag var ute på Campus! Men först ska jag och Joey ner en sväng till stan.. Inte för att jag har några pengar att göra av med men man kanske kan använda sig av några presentkort och fönstershoppa är väl fortfarande gratis?

Hur trög blir man egentligen av alkohol? Kan verkligen inte tänka mig att jag skulle betett mig lika korkat (och jag kan ändå bete mig enormt idiotiskt i nyktert tillstånd!) ens om jag var riktigt riktigt onykter. Nejtack! Hm..


Fröken Duktig på nya äventyr..

Idag har jag tvättat mina enormt skitiga fönster. Känner mig väldigt stolt över mig själv! Inte för att resultatet blev något vidare direkt, nej det blev långt ifrån perfekt. Hade min mormor sett hur fläckiga mina fönster är hade hon förmodligen gått i taket. Men å andra sidan är de ändå tio gånger bättre än vad de var tidigare och det måste väl räcka? Energin till att städa är faktiskt enorm idag, tyvärr är det svårt att omvandla den energin till att plugga.. Helst av allt hade jag velat ta en promenix ner till stan och inhandla en ny vår-garderob men inser också att denna önskan är omöjlig! Inte nog med att jag inte har tid med att åka ner till stan för jag måste plugga, utan det är faktiskt så att plånboken ekar något skrämmande just nu och det är låååångt kvar tills kontot åter fylls med ett par siffror. Nej, vårkläderna får vänta tills.. ja, tills jag får lite pengar över (när det nu skulle vara?!).

Årets Klant 2007

Årets klant är korad.. Att just denna kandidat vann var knappast någon överraskning. Se bara på hennes senaste bravad (för cirka 20 minuter sedan) då hon lyckades hälla en massa kokande vatten över handen och med en lång svordomsramsa hoppade omkring i lägenheten som om det skulle hjälpa! Motiveringen lyder; Med en enorm förmåga att försätta sig i situationer där inga andra förutom hon kan hamna och ständigt råka ut för "olyckshändelser" är hon nu utsedd till Årets Klant 2007.

Namnet behöver jag väl inte ens nämna antar jag.. Räcker med att säga att hon är udda, knepig och förmodligen allmänt känd för sin klantighet. Nu måste jag ta ngt mer kylande på handen..

?

Vet inte vad detta inlägg ska handla om, vad jag ska skriva.. Kände bara att jag behövde skriva något men vad detta något är vet jag inte riktigt. Antagligen kommer detta inlägg att handla om något som är precis lika meningslöst som allt annat jag skriver här. Fast å andra sidan, vem bestämmer egentligen vad som är meningslöst? Det som är meningslöst för någon kan vara extremt betydelsefullt för mig. Ett ord, en blick, en klapp, en kram, allt sådant som egentligen är otroligt litet kan för någon annan ha stor betydelse. Är det så det är för mig, har obetydelsefulla saker plötsligt blivit betydelsefulla? Har allt ändrats? Är jag plötsligt i behov av något som jag har gömt mig för? Och allt det andra, är det borta? Så plötsligt? Är det möjligt? Trots att det lilla var väldigt betydelsefullt? Kanske ska dricka lite kaffe så jag vaknar upp ur mina dagdrömmar..

Jaha, då var ännu ett blogg-inlägg skrivet och precis som jag trodde blev det lika meningslöst som alla andra.. Dags för kaffe!


Det finns en tid..

Det finns en tid då man vill tänka efter och minnas det som varit, men det finns också en tid då det är dags att lägga allt bakom sig och se framåt med nya ögon...

.. jag vet i vilken tid jag befinner mig i nu. Önska mig lycka till!



Varför så glad?

Påsk på hemmaplan

Imorgon bär det av mot Växjö igen men just nu befinner jag mig fortfarande på hemmaplan i Ronneby. Helgen har gått fort, väldigt fort, men känns ändå som om det är väldigt mycket som har hänt. Jag förstår inte hur jag alltid lyckas krabba till allting och den här gången har jag väl ändå slagit rekord? Rädd är jag, livrädd! För vad kan man ju egentligen fråga sig men svaret på det är förmodligen något som inte går att uttrycka i ord. Förutom rädd är jag dessutom allmänt förvirrad och förstår egentligen inte vad jag håller på med. Varför, varför, varför.. ??

I mångt och mycket har jag i alla fall haft en toppen-helg! Jag har träffat familjen, Josse, Jessie, Lovisa, Brattan, mormor och morfar, ett antal kusiner m.m. Två utekvällar i Karlskrona har jag lyckats få in. Fredagen blev kanske inte riktigt som tänkt men väl så minnesvärd. Jag och Lovisa var väl lite halvt onyktra redan innan vi druckit en droppe. Hm! Under lördagen lärde jag mig att Lovisa beter sig betydligt onyktrare i nyktert tillstånd så att gå ut med en nykter Louie är inte att rekommendera. Haha! Misshandlad har jag också blivit, eller det ser i alla fall ut som det. Har flera stora blåmärken längs hela armarna och är förbaskat öm. Dumma dig!

Ser i alla fall fram emot en resa tillbaka till Växjö även om Ronneby-vistelsen har varit välbehövlig. Min nya lilla kompis ska också följa med till Växjö, min glittriga ödla! Snart ses vi igen kära Campus och dumma kalkylering!




 


Glad Påsk!

image56

Idag bär det av mot Blekinge - Härligt! Ska bli skönt att komma hem ett par dar och ser särskilt mycket fram emot morgondagen. Men först ska jag överleva denna föreläsning utan att somna. Hm, lär bli jobbigt att koncentrera sig på målkostnadskalkylering samtidigt som blicken sitter som fastklistrad vid uret. Packat har jag i alla fall gjort nu. Som vanligt har jag packat alldeles för mycket och ändå är det alltid något viktigt jag har glömt. Suck!

Jag önskar eder alla en GLAD PÅSK! En speciell påskhälsning till Campus-gänget.. Ät nu inte för många ägg, för då får ni skägg! (för drygt 16 år sedan kiknade jag av skratt då min moster sände mig detta rim i ett påskkort.)



Vad var det med alla igårkväll? En viss person lär ha varit på fest (någon annan förklaring kan jag ej finna!) och den andra.. ja vad sysslar egentligen den andra med?
 

Blunda är lätt

Frågorna är många, svaren är få.. Jobbigt med tanke på att jag är den enda som kan ge ett svar. Kanske är det så att jag redan har svaret, kanske har jag alltid haft det men aldrig velat inse vad det innebär.  

Att blunda är lätt, mycket lättare än vad man tror..

För min skull

Jag vet att du skulle göra det av kärlek, för att du bryr dig, du skulle göra det av omtanke till mig men snälla du får inte! Jag skulle aldrig klara det, jag skulle skämmas ihjäl, aldrig mer våga sätta min fot där - Aldrig! Jag skulle gruva mig för det här i all evighet, skulle hata mig själv något enormt. Så snälla säg inget, håll bara tyst. Ibland är det faktiskt bättre att bita ihop, le ett falskt leende och låtsas som om allt gick förbi helt obemärkt. Vill du vara min vän, vill du hjälpa mig - snälla försvara mig då inte! Sitt brevid mig, le lika falskt som jag gör och låtsas som ingenting har hänt - ignorera och stäng av fullständigt!

Gör det för min skull - jag gör det för både deras och min egen..


Påsk

Tankar som rör helgen; ledighet, hemresa, festa, träffa vänner, familjen, släkten, sova..

Men vänta lite, det är ju faktiskt påsk också! Ni vet, då man ska dra fram påskpynt, bli tilldelad en skattkarta och ge sig ut på påskägg-jakt, klä ut sig till påskkärring m.m. Var är allt prat om det? Vi ska ju längta efter påskharen och leta fram våra färgglada påskkärringskläder - eller?

Antar att vi har blivit för gamla för det också trots att jag för ett antal år sedan lovade mig själv att jag aldrig skulle bli FÖR gammal. Inte för att jag inte tänkt fira påsk i år, för det ska jag, bara det att jag inte längre längtar efter de sakerna som jag en gång gjorde. Tiden går och människor förändras trots att man en gång sa att man aldrig skulle göra det!


Studio 54



 Emelie - Malin - Camilla - Johanna

Hetingarna! ;)

April April din dumma sill!

Första april.. En fruktansvärd dag för en person som är lika lättlurad som jag. Hm! Än så länge har jag dock klarat mig någorlunda bra i alla fall, har till och med lyckats lura två personer - inte illa!

Helgen har varit bra - fredagskvällen var otrolig och minnesvärd. Glitter, sliskighet, skratt, dans, alkohol och underbara människor - kunde studio 54 varit bättre? Lördagskvällen spenderades med de bästa då vi grillade utanför Malins. Lina och Emelie har startat en hemmafru-förening. Ska se om jag någon gång kan ta mig i kragen och faktiskt försöka att klara deras inträdesprov i föreningen. Hm, lär inte bli lätt.. Louie har varit på besök också och sovit här i natt. Trevligt värre! "Ligger intelligensen i släkten eller?" Haha, vad annat kan man vänta sig av två blonda idioter?!



När ska allt det underbara ta slut och när ska allt bli som förut?